wennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisanne buijnsterslisanne buijnsters

honden foto van lisanne buijnsters

hallo allemaal,

wij krijgen binnenkort onze pup maar we hebben even een vraag we hebben nu een cairn terrier reu van 5 jaartjes oud maar onze vraag is eigenlijk hoe laat je de honden aan elkaar wennen ik weet dat dat tijd nodig heeft maar hebben jullie misschien wat tips omdat zo soepel mogelijk te laten verlopen.

alle tips zijn welkom!

alvast bedankt

groetjes lisanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wennen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Hé Lisanne,

De eerste kennismaking met elkaar kun je het beste op neutraal terrein laten plaatsvinden, dus niet direct in huis.
De honden kunnen dan al even met elkaar spelen, en kun je meteen rustig kijken hoe ze op elkaar reageren. Daarna ga je gewoon met beiden naar huis, en laat je het even op z'n beloop. Pup even laten snuffelen en wennen aan de nieuwe omgeving, en je reutje in de gaten houden hoe hij er op reageert. Meestal gaat het wel goed, en worden ze na een tijdje van wennen aan elkaar en duidelijkheid waar de grenzen liggen de beste maatjes.
Wat voor een pup krijg je? Spannend..die voorpret! :-D

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik had hier eentje van net 1 jaar en daar toen een pup bij
het was mooi weer dus ik ben gewoon thuis gebleven en heb de honden buiten laten kennis maken
onmiddelijk echte liefde ;-)


zo ging het er aan toe

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Lisanne, goeddat je daar naar vraagt! ;-) :-D

Sommige mensen zeggen dat het goed is om eerst op neutraal terrein elkaar te ontmoeten, dan een stukje wandelen samen en samen naar huis.. misschien zijn hier andere tips/adviezen voor..

In huis is het belangrijk dat beide hun eigen plekje hebben, dat de Cairn gewoon zijn eigen plekje behoudt en de pup een nieuw eigen plekje krijgt, bijvoorbeeld een bench en ook apart eten geven.
Ook is tijd apart met de hondjes heel belangrijk, natuurlijk heeft de Cairn meer behoefte aan echte beweging en uitdaging en de pup kan nog niet ver lopen dus uitlaten ook apart.
Apart tijd vrij maken voor de Cairn of lange wandelingen, training, cursus etc te doen en apart tijd maken voor de pup, om samen dingetjes mee te doen, een band/vertrouwen op te bouwen.

Als het zou kunnen is het mooi als jullie de pup optijd in de ochtend kunnen halen bv, dan is er alle tijd nog die dag om de eerste indrukken te krijgen van het nieuwe huis, nieuwe baasjes, nieuwe grote broer en natuurlijk de slaap en rustplek.
Je kan de pup bij binnenkomst eerst even lekker laten snuffelen enzo.
Het plekje van de pup kun je leuk en positief maken door daar eten te geven (de eerste tijd) wat te kroelen en kluifjes geven bv.
De eerste nachten zou je bij de pup kunnen gaan slapen of de pup op de slaapkamer, zodat de pup niet helemaal alleen is.
Je zou voor de eerste dagen in de tuin ff een hoekje beschikbaar kunnen stellen voor het doen van behoefte, in die tussentijd zou je evt een halsbandje kunnen laten aanwennen, na een paar dagen, als de pup ook een beetje gewend is aan je/jullie, zou je dan echt naar buiten kunnen gaan voor een plasje.

Verder zou ik de eerste week/2weken vooral, niet teveel van de pup verwachten en vragen.
Ook niet dezelfde dag, de dag erna oid bezoek ontvangen, puppie kijken kan een week later ook nog wel, het kan nl te veel worden voor de pup!
Lekker eerst laten bijkomen (weg bij moeder/broertjes/zusjes, in vreemd huis, met vreemde mensen is vcor een pup een hele grote gebeurtenis en heeft idd tijd nodig om aan alles te wennen, krijgt er ook nog een grote broer bij) en laten wennen aan alles.
Na 2 weekjes ongeveer (ik neem een voorbeeld) kun je bv naar puppycursus gaan.
Als tip zou ik willen geven, probeer een hondenschool te vinden die positief te werk gaat, geen gebruik maakt van slipkettingen, prikbanden en fysieke correcties.
Probeer een hondenschool te vinden die met rust en positiviteit omgaat met de pup, waar niet teveel gevraagd wordt van een pup, als iets ff niet gaat, gaat het niet en is hetgene wat gaat al goed genoeg, dus niets onder dwang!
Een school waar men werkt aan de relatie, het opbouwen van een basis tussen eigenaar en pup, waar samengewerkt wordt, waar zelfvertrouwen en zelfbeheersing voor de pup behandeld wordt etc.
Commando's, kunstjes en trucjes kunnen daarna altijd nog! ;-)

Ik vind, eerst werken aan de basis, dus het vertrouwen, de band, aandacht krijgen en houden van de pup door leuk, interessant en positief te zijn voor de pup, en dan, DAN kunnen er altijd nog andere dingen geleerd/gedaan worden! :-)
Als die basis er namelijk is, is het ook veel leuker en makkelijker om kunstjes en sport bv samen te doen! :-)

Groetjes

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wij hebben Luna nu 5 weken en hebben al een newf van 10 en golden van bijna 3. En met name om de golden maakte ik me ietwat zorgen hoe zou die reageren. Wij hebben de tip van Cesar overgenomen. Een wandeling met Mc maken en Luna al binnen. Hij zegt dat wij soort van toestemming hebben gegeven dat pup er is dus in orde. 

Ben 2 nachten beneden gebleven bij de honden maar op dag 2 lag Luna al samen met Mc in de mand en later zelfs met 3 niks geen problemen gehad. Waren maatjes vanaf dag 1 / 2 en het is een pup dat  weten ze. 

Toen de newf bij ons kwam met 11 mnd bij nog een andere reu was een ander verhaal daar wel op neutraal terrein gedaan maar .... de rangorde moest daar toch wel even ' uitgevochten ' worden. Maar ook daar verder geen problemen mee gehad.
Maar ben wat tips betreft eens met Isha. rustig eerst in tuin etc etc. Vooral lekker genieten van het pupje :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wij hebben nu 4 weken een pup in huis. Wij laten de honden nooit op onbekend terrein kennis maken, of het is bij ons in huis, of bij de fokker als we de pup gaan halen.

Leg geen druk op de honden, het duurt zolang als ze zelf nodig hebben. |Mijn teef had 1,5 dag nodig. Terwijl mijn reu toch echt een weekje moest wennen.

Nu kunnen en willen ze niet meer zonder. Houd er sowieso rekening mee dat de volwassen hond af en toe wel eens een snauw uitdeelt als de pup te ver gaat of niet wil stoppen. Dit hoort erbij, de 1e keer maakt de pup er een vreselijk gillend geluid bij. Vooral niet op reageren, dit maakt het probleem alleen maar groter. de 2e keer vinden ze het al minder erg, totdat ze echt begrijpen dat het afgelopen is op dat moment.

Zorg dat iedere hond een eigen mand, kleed bench of kussen heeft, geen ze nooit naast elkaar eten, maar houd er voldoende ruimte tussen, of blijf er zelf bij staan. Laat beide honden veel apart uit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wennen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Propalin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^