Voelt mijn hond zich gewoon even niet lekker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Hoi allemaal,

Kan een hond zich ook gewoon even 'niet lekker' voelen, of is het altijd nodig om naar de dierenarts te gaan?

Ik heb het idee dat Zara zich sinds gister niet helemaal goed voelt. Gister was ze eerst de hele dag nogal onrustig. Normaalgesproken gaat ze na het spelen lekker op de bank of in de bench liggen slapen, maar nu kon ze steeds haar rust niet vinden. Dan lag ze net, maar stond ze meteen weer op. Ze ging dan midden in de kamer op de grond liggen (terwijl ze normaal het liefst op de bank ligt) en trippelde steeds wat onrustig rond.

Vandaag ligt ze juist weer veel te slapen. Ze gaat weer steeds op de grond liggen, maar nu ook in haar bench of op de bank. Ze slaapt dan echt, soms wel met haar pootjes omhoog (dus ontspannen?).

Normaalgesproken is ze tijdens het spelen (buiten) niet moe te krijgen, maar gister en vandaag begon ze na een kwartiertje al een beetje te hijgen. Ook vanmorgen in huis was ze even aan het hijgen. Ook wil ze normaal altijd zoveel mogelijk bij me liggen en geaaid worden, maar als ik dat nu doe, staat ze op en gaat ze ergens anders liggen. Zara is verder perfect zindelijk, maar ze heeft gister in huis geplast en vandaag ook al twee keer, terwijl ze twee uur daarvoor nog buiten was geweest. Ohja, ze voelde ook steeds een beetje warm (ik heb helaas geen thermometer), maar sinds vanmiddag voelt ze weer wat koeler. Het ene moment heeft ze een beetje een loopneusje en het andere moment is haar neusje weer droog. Af en toe niest ze.

Ze eet en drinkt verder prima en ze komt ook nog steeds direct in beweging als ze wat lekkers krijgt. Ook wil ze nog gewoon lekker wild spelen.

Ze is nu trouwens zes maanden. Ik dacht eerst dat haar eerste loopsheid er misschien een beetje aan zat te komen, maar ik vind het toch een beetje vreemd. Mensen om me heen zeggen dat het wel meevalt en dat ik het best nog wel even aan kan kijken, wat denken jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voelt mijn hond zich gewoon even niet lekker?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ja ,ik zou toch morgen de da bellen.Even niet lekker oké maar sinds gister?Misschien kan je even de temperatuur meten.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

honden kunnen ook gelijk mensen een soort griepje (virale infectie) hebben. Dan voelen ze zich ook een dag of 3 niet goed.Dit moet het lichaam zelf oplossen en hier helpen geen antibiotica voor. Zolang ze goed eten en drinken en geen diaree of koorts hebben kan je eventueel nog wat wachten.

Is er na 3 dagen geen verbetering zou ik naar een DA gaan. Dan kan heb bv een bacteriële infectie kunnen gaan en die moet wel behandeld worden

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat kan dat de hond loops moet worden en zich wat onbehaaglijk voelt. hou het even in de gaten, is de twijfel groot, dan ga je naar de dierenarts.

wat je wel kan doen is koorts meten , nimmer gedaan ? temperatuurmeter, boter of vaseline erop aan de punt. even op de zij, graag met zijn twee, zodat de een de hond vasthoudt, dan voorzichtig in zijn poepert, door de boter of vaseline glijdt die makkelijk naar binnen, een minuutje erin laten zitten dan dan weet je of je hond verhoging heeft of niet, altijd even voor je de meter erin stopt, afslaan.

houdt de meter voortaan voor je hond, schoon spoelen met dreft, met lauw water, pas op niet met heet. anders springt de meter.



tussen de 38 en 39 is netjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voelt mijn hond zich gewoon even niet lekker?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: eerste wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^