1e nacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Hallo hondeliefhebbers!!
Over 2 weken komt Mango thuis.
Wij helemaal blij.
Maar wat ik minder vond was dat de fokker zaterdag zei dat het echt beter is om de pup de eerste paar nachten gewoon in dr bench te doen en te laten piepen als ze zich eenzaam voelt.
Ik snap dat toen zij 2 nestjes had je er niet steeds heen kunt gaan,maar ik had van mijn vorige hond de ervaring om in de kamer op de bank te slapen en de pup in de bench en wanneer ze piepte ik haar even geruststelde en ze weer ging slapen.
heb ik het dan zo fout gedaan????
Mijn jongste dochter van 16 was daar ook bij en zij vertrouwd blindelings op de mededeling van de fokker
Wat nu????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1e nacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Volg je eigen gevoel!
Ik heb mijn pups altijd mee naar bed genomen en langzaam gewend aan hun eigen plaats.
Ook mijn fokker vond dat niet normaal, maar dat boeide mij niet.

Als je een baby krijgt, die leg je toch eerst ook niet huilend en wel weg in een andere kamer, die laat je toch ook vertrouwd worden met de nieuwe niet wiegende omgeving?

Ik heb gelukkig zo met elk van onze honden een goede vertrouwens band opgebouwd en wat een ander ervan vindt interesseert mij niet.

Veel plezier met jullie nieuwe pupje :-D

honden page profiel SuzetjeSuzetje 2 doggies

honden foto van Suzetje

Het verschilt denk ik van persoon tot persoon.


Zelf zou ik vooral doen waar jij je prettig bij voelt. Dat kan zijn de pup laten, bij de pup in de woonkamer, pup mee naar de slaapkamer.
Een pup piept niks voor niks dat is zeker. Dat piepen doen ze om de aandacht van moeder te krijgen. En ja ze voelen zich eenzaam lijkt mij de eerste dagen. Wat ik je wel kan aanraden is als je haar gerust wilt stellen, niet praten maar alleen met je geur / hand haar gerust stellen :-)

honden page profiel HuHuHuHu 3 doggies

honden foto van HuHu

Hierin heeft iedereen zijn eigen mening, en inderdaad volg je eigen gevoel.
Persoonlijk zou ik hem niet alleen laten: Er zijn al zoveel dingen waar hij aan moet wennen in de eerste dag dat een nacht alleen meteen al heel heftig is.
Ik heb de eerste nachten bij hem geslapen, dus ik sliep 2 nachten op de bank. Daarna is hij 2 weken mee naar boven geweest en sliep hij met de andere hond op de overloop (is hier normaal). Nu zijn ze zo gewend dat ze samen liever beneden in de bench slapen met het deurtje open.

Subtielere overgang vind ik zelf

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

mijn laatste hond was een herplaatsertje; heb de puppyperiode bij haar niet meegemaakt.

Bij mijn honden daarvoor deed ik het als volgt: in samenspraak met de fokker hadden we gezorgd, dat er de dagen voor het ophalen bij de fokker een lap bij de slaapplaats van moederhond en puppies lag, zodat deze de geur van het nestje aannam. Eenmaal bij mij thuis sliep de pup 's nachts naast mijn bed in een grote stevige en hoge kartonnen doos met dik kussen en dekentje strak om het kussen heen, waar ik de lap met nestgeur op legde. Als de pup 's nachts begon te piepen, stak ik mijn hand in de doos, zodat de pup hieraan kon snuffelen en wist dat ik er was. Na een week heb ik de doos stapje voor stapje verder van mijn bed gezet. Als dat goed ging na ca. 14 dagen liet ik de pup alleen in een bench in de woonkamer slapen met een door mij gedragen T-shirt.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hebben twee weken bij Evy geslapen in de huiskamer, het advies van de fokker was om één week erbij te slapen. Het is echt net wat je zelf prettiger vind. Evy kon na één week al prima alleen slapen, maar voor mijn eigen gemoedsrust ben ik erbij gebleven.

Doe wat goed voelt! :-D

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Bedankt voor jullie reacties.Ik had net de dierenarts aan de lijn om af te spreken dat ik met 9 weken voor inenting moet komen.Zij had er  de zelfde ideen over als jullie.Dus doen we het op onze hondemanier;-)

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Dit is precies de vraag die wij onszelf ook al een tijdje stellen. Volgende week komt onze pup, en wij hebben ook besloten om haar eerst met bench en al bij ons naast bed te laten slapen, en haar inderdaad enkel d.m.v. een hand (dus geen geluiden) gerust te stellen, dus enkel op geur, en dan als dat goed gaat in de woonkamer, desnoods nog zelf er een paar nachtjes bij op de bank slapen.

Die tip van Loesje, over daarna alleen slapen, maar wel met een t-shirt met jouw geur eraan, vind ik zelf ook erg zinvol klinken!

In ieder geval heel veel plezier en uhm... slaap lekker voor de pup :-)

honden page profiel nataschanatascha 3 doggies

honden foto van natascha

ONZIN!!!! Ik heb de eerste nachten (weken hihi) onze hond mee naar de slaapkamer genomen. Eerst op bed en na een week op de grond. Krijg veel reacties dat het niet meer af te leren is. Nou ze slaapt nu beneden in de bench. Een hond uit een nest weg halen en alleen in een hokje zetten dat schaad de hond en is niet meer te corrigeren dus wat is erger? Er zijn een hoop mensen die dat doen hoor.

Volg je gevoel! Het is tenslotte jouw hond!

Veel plezier! Spannend!

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-) 2 doggies

honden foto van Christel&Doedy :-)

hoi je moet doen waar jij je het beste bij voelt.... ik ben de eerste 2 nachten ook beneden op de bank gaan liggen.... heb Doedy helemaal niet gehoord en hij sliep gelijk hele nachten door.  Maar ik vond het fijn om bij hem in de buurt te zijn..... nu gaat hij probleemloos in zijn bench. Pupje maakt al zoveel nieuwe dingen mee de eerste dagen dat ik het vooral belangrijk vond en vind om vertrouwen op te bouwen. Ook is het fijn als je iets hebt een deken of knuffel uit het nest voor de geur. Heel veel succes en geniet er vooral van! want als ik nu naar Doedy kijk 14 wk gaat het wel heel snel en groeien ze hard!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "1e nacht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^