ouderen die een pup nemen? ik wordt er niet goed van

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Conclusie??!! Iedereen zou moeten nadenken eer hij/zij een hond neemt. Want er gaat best veel tijd en zorg in zitten. Een hoop mensen beseffen zich dit niet.


Fijne dag allemaal

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ouderen die een pup nemen? ik wordt er niet goed van" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ook goeie morgen.O-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Of uhhhh........
,stukje saamhorigheid toch?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

proest......... :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Of uhhhh......../foto/foto/249616.jpg
,stukje saamhorigheid toch? "

Nou dat lijkt veel op mijn kunstgebit dat ligt oook vaker in een glas water dan dat het in mijn mond zit de laatste dagen, hoest het er iedere keer uit. haha maar straks is blackie er buurman is haar ophalen met zijn klein dochter. ben benieuwthoe alles gaat verlopen groetjes Hein.

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

" Conclusie??!! Iedereen zou moeten nadenken eer hij/zij een hond neemt. Want er gaat best veel tijd en zorg in zitten. Een hoop mensen beseffen zich dit niet.
"



Absoluut mee eens!
En t.s heeft waarschijnlijk vergeten dat vaak juist jonge mensen met een drukke baan geen tijd voor hun hond hebben.
Marktplaats staat er vol mee.... ;-)

honden page profiel Christel1Christel1

honden foto van Christel1

Ik ken een oudere man, loopt met een stok en nadat zijn vorige hond gestorven was aan kanker heeft hij zich direct een labrador pup aangeschaft. En je ziet hem echt heel veel wandelen met zijn hond die nu wel al ongeveer een jaar zal zijn. Voor vele oudere mensen is dit nog een manier om eens buiten te komen. 

En ook binnen in huis moeten die honden nooit in een bench zitten want de baasjes zijn altijd thuis, dat vind ik nu verschrikkelijk erg. 
Dan mogen alleenstaanden die gaan werken ook geen hond nemen zeker ? Ah ja want dat beest zit minstens 9 uur per dag alleen. 
Mijn vriend heeft een asielhond gehaald, hij was tussen de 3 en 4 jaar oud en zag er niet uit. Was ergens gevonden langs een drukke baan, uitgehongerd, volledig verwaarloosd, haar in klitten (kruising poedel-bichon frisée). Het enige wat hij in het begin wou eten was een korst droog brood. 
En eer hij vertrouwen had in iemand, mijn vriend en mij, dat heeft ook heel lang geduurd. 
Hij gaat ook werken maar 's morgens staat hij al een half uur vroeger op zodat hij nog met zijn hond kan gaan wandelen. Als hij 's avonds thuis komt dan mag de hond direct de tuin in als hij wilt. En rond een uur of 7 gaat hij er minstens nog een uur mee wandelen. En daarna kan hij ook nog altijd de tuin in. 
Veel jonge mensen onderschatten de ernst van wat een hond wil en wat zijn behoeftes zijn. 
Allemaal schattig als het puppies zijn maar daarna... 
En mijn broer heeft de hond van ons ma genomen toen zij er niet meer kon voor zorgen. Er is wel altijd een oplossing te vinden hoor.

honden page profiel marianna marianna

honden foto van marianna

Ook ik heb een pup genomen en ik ben al 64 maaar we hopen heel oud te worden. We zijn heel de dagen thuis en er wordt flink gewandeld in het het park, bos en strand en we hopen dat we nog lang van hem kunnen genieten. Ik heb nu 3 curcussen met hem doorlopen en ik ga in Januari nu de masterclass doen . Hoeveel jongeren hebben de tijd zo als ons om elke dag een uur met hem te oefenen en heel veel met hem,, bezig te zijn . En leeftijd wat zegt dat nu je bent zo oud als je ,je voelt. En over overlijden we hebben onze schoonzoon met 30 jaar verloren Dus leeftijd zegt niet alles om een hond te nemen

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie

honden foto van Elahjenthodie

Beetje ongenuanceerd en kort door de bocht...
Het ligt helemaal aan de conditie van de oudere....
Er zijn namelijk mensen zat van 30 jaar die wel de fysieke kracht hebben om lange wandelingen te maken en hun hond soms niet eens uitlaten...

Vanaf 80+ zou het zeker mijn keuze niet zijn nee, het lijkt mij dat ik dan minder conditie zou hebben om zo'n beesje te geven wat hij nodig heeft, en ik zou er zelf absoluut geen zin meer in hebben...
Maar mijn schoonvader die 76 is rent al jaren met een grote groep sportlui en heeft benen waar menig uitgezakt kereltje die niks aan zichzelf doet jaloers op zou kunnen zijn. Die man zou dus makkelijk urenlang met de hond kunnen lopen..hij
loopt nu vaak ook hele stukken met Elah...
Het is gewoon persoonsafhankelijk en niet zo gebonden aan leeftijd e,d,...en wat verstaat TS onder ouderen??
Vanaf je 60ste kun je nog makkelijk een Pup nemen hoor, why not??
Vanaf 80 jaar lijkt het mij beter van niet..

Mijn zus is ouderen verzorgster en verzorgt een vrouw van 80 die een 2 jarige hond heeft, en die twee hebben het geweldig samen, maar zij heeft een groot sociaal vangnet, dus ook dan is het goed te doen...en die hond is formaatje herder...lol..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Je weet natuurlijk ook niet wat ze allemaal heeft geregeld met familie/ vrienden.

ik denk dat je hier niet over kunt oordelen behalve als je haar echt helemaal door en door kent. maar dat gaat niet als je haar af en toe in een winkel ziet lopen.

ik woon zelf dicht bij een bejaardentehuis. elke dag loop ik daar langs als ik met de honden naar het bos ga. in dat tehuis zijn ook honden toegestaan en zie ik vaak ouderen met een klein hondje lopen. ik vind dat juist zo vertederend om te zien. het gaat niet snel. maar ze genieten van elkaar en de ouderen komen door de hond heel veel buiten.
1 vrouwtje loopt altijd met haar hond en de rolator. ik zie haar echt vaak lopen. altijd een klein stukje maar echt vaak. verder komt haar kleinzoon ook nog vaak haar hond uitlaten voor de langere stukken.
ik vind het prachtig om te zien!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Is de t.s. al oud genoeg om hier over te kunnen oordelen? ;-)

honden page profiel debbiedebbie

honden foto van debbie

helemaal mee eens
kijk me ouders hebben buren die hebben een oude bouvier het zijn mensen an in de 60 verder gewoon gezondmaar de bouvier is alleen maar thuis of in de tuin ze hebben hem als waak hond ofzo en dat beest is agressief en gefrustreert nu omdat de hond oud word willen e een pup halen weer een bovier en net zo opvoeden als deze dus nooit naar biten om te wandelen alleen maar in de tuin en binnen , de tuin ligt ook vol honden poep en pies het beest heeft geen riem niks omdat dat niet nodig is kijk en dat vind ik dus echt verschrikkelijk dan zie ik liever een man van 80 die lekker eens een rondje loopt met zijn hondje

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

of je nu 20 of 90 bent, en ongeacht welk huisdier je aanschaft.
een dier blijft een dier en heeft zijn verzorging nodig.
en wie bepaald of iemand geschikt is om aan een huisdier te beginnen??/
je hebt ten alle tijde een verantwoordelijkheid over een levend wezen, en of je nu pietje jantje of klaas heet die zorg gaat 24/7 door.
ik ken een mevrouw die zeer slecht ter been is, ze heeft een chi pup gekocht. zindelijk gemaakt op de kattenbak waar als zij een slechte dag heeft de hond zijn behoefte op kan doen, verder gaat het beest je dagelijks 2 maal naar buiten met haar en anders met het buurmeisje. de dame heeft gezelschap en knapt zienderogen op.
moeten we dit dan ook afkeuren ??

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Nou dat lijkt veel op mijn kunstgebit dat ligt oook vaker in een glas water dan dat het in mijn mond zit de laatste dagen, hoest het er iedere keer uit. haha maar straks is blackie er buurman is haar ophalen met zijn klein dochter. ben benieuwthoe alles gaat verlopen groetjes Hein. "
Spannennnnnnd.;-)

Hé Hein, leuk dat je er een verzorghondje bij krijgt.
Als ik jou was zou ik mijn gebit wel indoen of hoog wegzetten, voordat Blacky ermee gaat sleuren.;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Nou blackie slaapt nu samen met Vlaai en lobke op de bank ze zocht wel even de buurman, maar het gaat goed en dat gebit staat veilig in de badkamer. ja ik heb er een avondnachthond bij een nieuwsoort hond haha voor vannacht een bench neer gezet maar denk niet nodig . we zien wek veel valt er hier niet te slopen alles isderde hands en hond proef en laat ze mijn oude bank maar slopen ben toe aan een nieuwe / ga even naar het kleine kamertje ben ziek griep dus loop me rot naar het toilet gelukkig komt de overbuurman om 10uur de honden uitlaten ja we hebben hier nu een fijne buurt iedereen helpt wwar nodig is straks word het vechten wie blackie uitlaat haha groeten Hein.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Ook ik heb een pup genomen en ik ben al 64 maaar we hopen heel oud te worden. We zijn heel de dagen thuis en er wordt flink gewandeld in het het park, bos en strand en we hopen dat we nog lang van hem kunnen genieten. Ik heb nu 3 curcussen met hem doorlopen en ik ga in Januari nu de masterclass doen . Hoeveel jongeren hebben de tijd zo als ons om elke dag een uur met hem te oefenen en heel veel met hem,, bezig te zijn . En leeftijd wat zegt dat nu je bent zo oud als je ,je voelt. En over overlijden we hebben onze schoonzoon met 30 jaar verloren Dus leeftijd zegt niet alles om een hond te nemen "


 ;-);-);-)

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Conclusie??!! Iedereen zou moeten nadenken eer hij/zij een hond neemt. Want er gaat best veel tijd en zorg in zitten. Een hoop mensen beseffen zich dit niet.


Fijne dag allemaal "



;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Al is TS te generaliserend, ergens kan ik het wel begrijpen. Waar wij vroeger woonden was ook een ouder stel wat een labrador pupje had gekocht, ze hadden allebei helaas niet de energie om het hondje goed op te voeden en uit te laten. Ze gingen 4x per dag een blokje om de flat. Hondje was amper in toom te houden en trok baasje mee aan de lijn... Ik vond het zo sneu voor het pupje, maar ook voor die mensen. Er zijn veel rassen te bedenken die veel minder werkhonden zijn dan labradors. Het is sneu als zo'n prachthondje, om wat voor reden dan ook, niet bij de goede mensen terecht komt en ze dus niet krijgen wat ze verdienen...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Aan oudjes hier in de buurt geen gebrek.
Regelmatig kom ik ze tegen tijdens het uitlaten.
Een echtpaar met rolater en een Jack Russeltje die hun dochter bij hen heeft gedropt vanwege geen tijd meer voor de hond.
Weer of geen weer, ze lopen dagelijks hun ronde met hun hondje.
Hondje heeft zich helemaal aangepast aan hun tempo
.
Dan hebben we nog een oudere man met zware COPD, loopt dagelijks vijf maal per dag met zijn Duitse Herder. Zuurstof fles op de rolater, tussendoor even pauzeren en ze gaan weer verder op pad.

Andere oudere man kom ik regelmatig tegen met de oppas hond een Berner Senner, heeft last van vaatvernauwing in zijn benen.
Vind het heerlijk om samen met de hond te lopen.

Nog een oudere vrouw van 78 jaar, loopt dagelijks met haar Fox een grote ronde. Laatst had ze een zware TIA gehad maar wilde niet achter de geraniums blijven zitten en heeft geknokt totdat ze weer met haar hond kon gaan lopen.

Man halverwege de 80 laat de hond verschillende keren op de dag de hond uit op zijn scootmobiel.

Ook een oudere die lange wandelingen met haar hond maakt.

Bejaarde man die nog regelmatig met de hond ga fietsen.

Wat me opvalt is dat ze alle tijd hebben voor de hond, tijd voor een praatje te met andere honden eigenaren.
Maar vooral ze zijn gelukkig met de wandelingen en het gezelschap van hun huisdier.

Ze knokken ieder op hun eigen manier om op de been te blijven zodat ze de hond kunnen blijven uitlaten.
Ze zijn allen betrokken bij het welzijn van hun huisdier en genieten als ze hun hond ook zien genieten.

Ik zie menig jongeren verveeld de hond uitlaten en tussendoor te sms en weet ik niet wat nog meer en zo snel mogelijk weer naar huis terug.


Daarnaast denk ik dat er meer honden in het asiel zitten vanuit scheidingen, allergie kind dan van oudere. "


Wonen er ook nog mensen die niet iets mankeren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ouderen die een pup nemen? ik wordt er niet goed van" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gekke hondennaam!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^