Een alternatief voor elimineren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Is er geen alternatief voor elimineren? Ik bedoel, voor atopie kunnen ze wèl bloed afnemen en eruit halen waar de hond eventueel allergisch voor is aan invloeden van buitenaf, waarom kunnen ze dit dan niet doen voor de voeding..

Ik ben aan het elimineren maar ik vind het nogal een gedoe.. De smaken die ik heb schijnen weer niet goed te zijn om mee te elimineren (lam, geit en rund van Tammenga), en ze heeft beetje tegenstrijdige reactie's, wel soms scheten laten maar niet krabben of last hebben van uitslag, al is d'r buikje wel ietwat roze maar ja als je ziet hoe erg het van de zomer was dan is het nog netjes weggetrokken allemaal..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een alternatief voor elimineren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

helaas is daar geen test voor.
elimineren doe met 1 diersoort en niet met 3.

wat je wel kan doen (is niet mijn 1e keus)
is kip en rund weg halen uit je menu.
bijvoorkeur zou ik alleen voor wild gaan kiezen.

heb je wel al een bloedtest gedaan?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik geef ze niet alle 3 maar ik heb ze wel liggen om mee te beginnen met elimineren.. Ik heb er 8 weken paard op zitten, ik geef er nu rund bij al een paar weken, en ik heb al een halfje lam halfje paard gegeven.. Maar deze soorten zouden dus inderdaad niet zo goed zijn om mee te beginnen, maar dit snap ik niet want deze soorten zal ze in de toekomst wel krijgen, dit zijn toch de meest voorkomende smaken van KVV.. En rund kom je vaak tegen, als toevoeging of als snack, ik weet al dat ze geen kip en geen granen mag, op zich gaat het goed hoor op rund, af en toe een scheet maar dat wordt ook al minder..

Heb een bloedtest voor atopie gedaan ja, ik vond alleen bijzonder dat ze wèl kunnen zien welke planten en mijten ze allergisch voor is, maar niet welke diersoorten KVV..

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het is wel mogelijk om op bepaalde voedingsallergenen te testen, alleen daarvoor zal je wangslijm op moeten sturen.
Dr. Jean Dodds, een zeer vooraanstaand persoon binnen de veterinaire diergeneeskunde, o.a. op het gebied van rasziektes, bloedonderzoek en op voedingsgebied, heeft de Nutriscan op de markt gebracht. Inmiddels ook in Europa (o.a. Duitsland, Frankrijk en UK. Er zijn dierenartsen in Europa die hier al gebruik van maken. Als jij zou willen weten voor welke voeding jouw hond allergie heeft ontwikkeld, dan zou je jouw dierenartspraktijk kunnen vragen de Nutriscan aan te schaffen. Deze test blijkt zeer betrouwbaar.
http://hemopet.org/
http://nutriscan.org/

De techniek is al zover dat volop gebruik wordt gemaakt van dit soort testen in Amerika. Nederland loopt wat dat betreft echt grandioos achter. Ook op het gebied van gedegen schildklieronderzoek bijvoorbeeld. Vraag er naar. Het zou je misschien wat antwoorden extra op kunnen leveren gezien je twijfels.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"Our test is novel and patented and is not testing for food allergies, but rather tests for food sensitivities and intolerance. " 
Quote van de site van nutriscan.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Het is wel mogelijk om op bepaalde voedingsallergenen te testen, alleen daarvoor zal je wangslijm op moeten sturen.
Dr. Jean Dodds, een zeer vooraanstaand persoon binnen de veterinaire diergeneeskunde, o.a. op het gebied van rasziektes, bloedonderzoek en op voedingsgebied, heeft de Nutriscan op de markt gebracht. Inmiddels ook in Europa (o.a. Duitsland, Frankrijk en UK. Er zijn dierenartsen in Europa die hier al gebruik van maken. Als jij zou willen weten voor welke voeding jouw hond allergie heeft ontwikkeld, dan zou je jouw dierenartspraktijk kunnen vragen de Nutriscan aan te schaffen. Deze test blijkt zeer betrouwbaar.
http://hemopet.org/
http://nutriscan.org/

De techniek is al zover dat volop gebruik wordt gemaakt van dit soort testen in Amerika. Nederland loopt wat dat betreft echt grandioos achter. Ook op het gebied van gedegen schildklieronderzoek bijvoorbeeld. Vraag er naar. Het zou je misschien wat antwoorden extra op kunnen leveren gezien je twijfels. "


Bedankt.. En wat is eigenlijk het grote verschil tussen intolerant en allergisch?

En ik heb Chels al bijna een jaar geen gevogelte meer gegeven, dan kan dat toch niet getest worden? Of moet ik 'r dan over een week zoveel mogelijk verschillende varianten geven en dan die test doen? Of moet ze de soorten al vaker gekregen hebben, aangezien een allergie op moet bouwen?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Sorry maar waarom zet je niet eens even door? Je bent echt aan t aan klungelen. Gooi die tammenga weg, zet t op marktplaats en bestel eens diersoorten die Chelsea nog nooit heeft gehad. Konijn hert haas etc begin opnieuw met elimineren. Zo moeilijk is t niet. Je moet er alleen niet zo,n probleem van maken. Gewoon het eten en verder niks. Of koop beloningen vn het betreffende diersoort. Gaat de eerste diersoort goed geef je na 6 weken diersoort 2 enzovoort enzovoort.

Kom op zo moeilijk is t niet!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Bedankt.. En wat is eigenlijk het grote verschil tussen intolerant en allergisch? "


Het grootste verschil is dat bij een allergie het immuunsysteem is betrokken, in tegenstelling tot overgevoeligheid of intolerantie.
Verschil tussen intolerantie en allergie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselallergie#Verschillen_tussen_allergie_en_intolerantie

In de volksmond wordt voedselallergie op de grote hoop van overgevoeligheid en intolerantie gegooid. Ook binnen de overgevoeligheid en intolerantie wordt gesproken over voedingsallergenen die daar verantwoordelijk voor zijn. Het verschil tussen allergie en overgevoeligheid en intolerantie is in basis het immuunsysteem, waarvan die allergenen dus hetzelfde kunnen zijn, maar bij overgevoeligheid en intolerantie veel meer voedingsallergenen een rol kunnen spelen die dus niet immuungerelateerd zijn.
Malabsorptie is weer een andere term die onder de intolerantie valt, waarbij bepaalde enzymen ontbreken om dat bepaalde voedingsallergeen goed te kunnen verwerken, waardoor klachten ontstaan. Lactoseintolerantie en glutenintolerantie zijn daar voorbeelden van, al dan niet ontstaan door een onderliggend defect.
In al dit soort gevallen, is er spraken van intolerantie.

" En ik heb Chels al bijna een jaar geen gevogelte meer gegeven, dan kan dat toch niet getest worden? Of moet ik 'r dan over een week zoveel mogelijk verschillende varianten geven en dan die test doen? Of moet ze de soorten al vaker gekregen hebben, aangezien een allergie op moet bouwen? "


Nee, de intolerantie kan alleen bepaald worden als je jaarlijks zo'n test doet en in die periode ook bijv. gevogelte hebt gegeven.

Additionally, Dr. Dodds has introduced Nutriscan, a novel, patented food intolerance and canine food sensitivity testing system. This assay system utilizes an important new approach in nutrition - that salivary diagnostics can more accurately identify the foods to be avoided rather than focus on those less like to be reactive.

Dr. Dodds' revolutionary concept is the first food intolerance and sensitivity testing program to match pets with their individual nutritional needs and genetic makeup, i.e. functional nutrition or nutrigenomics. This provides owners with accurate information to select the optimal pet foods and treats based on high level nutritional principles.

Dr. Jean Dodds' new Nutriscan saliva screening diagnostics should be used annually by dog owners. This canine food sensitivity and intolerance diagnostic system tests saliva for food reactant antibodies in healthy dogs and those with known or suspected food intolerance. Dog owners can obtain the test kit from Hemopet or through their veterinarians. After following directions, adding saliva, the kit is sealed and sent to Hemopet for analysis. The Nutriscan canine food sensitivity testing and diagnostic kit is now available.

Testing protocols are for gluten and other food ingredient intolerance and sensitivity. The primary dietary antigens to be tested are corn, wheat, soy, beef, eggs, and milk.


Bron: http://hemopet.org/

Bovenstaand komt van de site van dr. Jean Dodds Hemopet.
Die saliva test is in staat om antigenen te vinden van gluten zoals graan, tarwe, soja, rund, eieren en melk.
Nu weet ik niet of er nog meer mogelijkheden zijn om op te testen. Dit zal ik haar eens vragen.
Heel eerlijk, op basis van de nu genoemde allergenen kun je zelf op je klompen aanvoelen dat dit ook voor een gezonde hond weinig nuttigs toevoegt aan een carnivore spijsverteringsstelsel.
Bij een immuungerelateerde allergie is dit bij een eerste inprinting al in het geheugen van het immuunsysteem vast gelegd. Bij overgevoeligheden/intoleantie ligt dit anders en veel is ook afhankelijk van het allergeen zelf. Bijvoorbeeld wat rund betreft: biologisch rundvlees wordt vaak wel goed getolereerd ten opzichte van bioindustrie rund. Dan kun je spreken van invloeden van buitenaf (rijping/opfok/medicatie) die de trigger zijn voor dat bepaalde allergeen.
Wat je dieet betreft; ik heb je hierin al diverse adviezen gegeven. Kom je hier niet uit, laat je dan begeleiden door een goed holist, zoals bijv. Tannetje Koning die ook een grote ervaring heeft met rauwe voeding en het begeleiden van eigenaren van zieke honden (waaronder ook voedingsintolerantie/allergieën). Jouw hond kan door haar of vergelijkbaar ook prima medisch ondersteund worden via haar behandelmethode (op een andere manier dan bij je vorige ervaring.....).

In hoofdzaak blijf je elimineren, is mijn advies. Maar niet op rund en al zeker niet op teveel rood vlees soorten. De reden waarom heb ik je eerder in een ander topic uitgelegd.
Je bent een beetje in je up aan het rommelen waardoor ook die twijfels, is ook mijn mening. Als mijn honden om wat voor reden dan ook weer huidinfecties zouden krijgen of andere vormen van huidproblematiek (ik heb een hond met een licht ontregelde schildklier bijv. en had een hond met lichte nier- en leverproblemen), dan laat ik ze onder behandeling stellen van een bekwame holistische dierenkliniek als ik daar zelf niet uit kom. Ze krijgen daar de voor hun problematiek afgestemde natuurlijke medicatie op basis van hun constitutie om het hele lichaam weer in balans te krijgen. Daarnaast kijk ik goed naar de basis van hun voeding. Dat was toentertijd ook de reden dat ik zelf samengestelde voeding ben gaan geven en geen KVV. Een grote vooruitgang, waarbij ik voor het overgrote deel zelf in de hand kan hebben wat ik voer.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

De panels die op de Nutriscan site vermeld staan, daarop wordt getest:

Panel 1:
Beef
Corn
Wheat
Soy
Cow’s Milk
Lamb
Venison/Deer
Chicken
Turkey
White Fish

Panel 2:
Chicken Eggs
Barley
Millet
Oatmeal
Salmon
Rabbit
Rice
Quinoa
Potato
Peanut/Peanut Butter

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een alternatief voor elimineren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup bang van fiets
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^