Allergie vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fred Janssen (Gast)

Hallo,

Bij ons komt over 1,5 week een pup in huis en nu is mijn vriendin gisteren ziek geworden. Dit gebeurde nadat we donderdag zijn wezen kijken bij de pups. We zijn toen ongeveer 2 uur in aanraking geweest met de honden en savonds kreeg ze een zere keel. Dit verergerde in griep symptonen.

De vraag is nu: indien het een allergische reactie betreft, was deze dan al nu niet weg geweest? Ik heb na uren zoeken alleen gevonden dat een allergische reactie pas kan optreden na 24 maar kan nergens vinden hoelang de reactie duurt.

Waarschijnlijk zal het gewoon griep zijn en dit is dan ook buiten te sluiten als het antwoord op de vraag is dat een allergische reactie maar een aantal uren duurt.

Ik hoop van jullie die bevestiging te krijgen!

Dank voor jullie moeite.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Bij een allergische reactie (contactallergie) is er meestal een directe piek op het moment van contact.(niezen, hoesten, kriebelhuid, rode ogen)

Gaat de bron weg, dan moeten die symptomen vrij snel wegebben(na bad of douche nog sneller). Is ze nu nog ziek, dan vermoed ik toch ook dat het om de griep gaat.(keel is niet direct de plaats voor een allergie; de neus of de ogen zijn een duidelijker indicatie)
Vermoed je dat ze een allergie heeft? familiale voorgeschiedenis, nog allergieën op voedsel of huisstofmijt?

Ik snap dat je je nu ongerust maakt, vraag ernaar bij haar, dan weet je beter waar je voor staat.
Wil je een beter beeld, dan kun je een bloedonderzoek vragen.(allergenen, immunoglobulinen)

alleszins van harte beterschap! (en toch blij uitkijken naar de komst van je nieuwe huisgenoot)

Fred Janssen (Gast)

Hoi Saskia,

Bedankt voor je antwoord!
Het zit niet bij haar in de familie, en logisch redeneren duidt er ook op dat het gewoon griep is hoor maar omdat we beide zo graag een hondje willen begin ik vreemde dingen te denken ;-).
Verder heeft ze ook geen allergieen (tenminste niet bekend) en heeft altijd toen ze nog thuiswoonde een kat gehad (hondenallergie kan uiteraard anders zijn)

We zijn ook al 3x bij de pups wezen kijken dus ik ga eigenlijk ook een beetje van uit dat dit dan de 2e keer al had moeten gebeuren.

Tevens wat je zegt dat als de bron weg is dat de symptonen dan ook moeten afnemen maakt het helemaal wel duidelijk dat het gewoon griep betreft.

Bedankt voor je antwoord nogmaals :-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Is wens jullie alvast heel veel plezier met de komst van de pup! (hondenallergie is iets minder frequent als kattenallergie, dus...)

En als de pup er is, nog altijd van harte welkom op het forum!

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Nee hoor dit is gewoon griep, griep heb je al 4 dagen bij je voor je er last van krijgt .
Hier in het noorden van nederland zijn zoveel mensen ziek,Verkouden, Hoesten, Koude rillingen,Aan de Dunne dus eigelijk alles. :'(
Een allergie voor honden dan heb je eerder last van rode ogen en niessen en een dichte keel, de hele dag door ;-)had mijn moeder ook.
dus niks loos volges mij

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik wil je niet ongerust maken, maar bij erge allergie (heb dit zelf!) begint de keel te jeuken, en dit kan erger worden zodat dit pijn begint te doen, krijg zelf ook griepsymptomen als ik een allergie opflakkering heb, mijn sinussen zijn dan onstoken, krijg koorts en dit kan een aantal dagen duren.Ik moet dan rust nemen en zeker altijd mijn allergiepilletjes innemen.Zou zeker laten testen!Je weet maar nooit!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Allergie vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hartruisje pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^