En nu ... zeker andere training!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Vanavond hebben wij bezoek gehad van een gedragstherapeut om eens te kijken naar onze woefjes. Met Rowan was er een probleem dat hij heel erg aanging als er mannen bij ons binnen kwamen. Wij wisten hier niet zo heel goed raad mee ... maar wat we nooit hadden bedacht was dat het angst was van Rowan uit.

De gedragstherapeut had dat vrijwel meteen door en die ging gewoon rustig zitten. Negeerde hem totaal en je kon duidelijk aan Rowan merken dat hij niet wist hoe hij hier mee om moest gaan. Hij werd wel vrij snel rustig en ging toen eens op onderzoek uit. Nou hij kreeg iets lekkers en daarna ging de gedragstherapeut eens rustig opstaan en wat rondlopen om te kijken hoe hij daarop zou reageren. Dat was dus gewoon normaal. Hij liep er wel achteraan maar ging niet weer blaffen of iets dergelijks. Dus dat viel weer mee.

Dan was het probleem er natuurlijk dat wij zelf al wilden overstappen naar een andere trainingsmethode omdat we de slipketting niets meer vonden. Het werkte gewoon niet goed voor onze honden ... en ik wil positief trainen en niet negatief. Na een half jaar consequent oefenen trekt Rowan nog steeds aan de riem en dat wil ik gewoon niet meer. Dus daar werd eens allemaal naar gekeken. Nu blijkt dus dat de angst is terug te leggen op het feit dat hij op onze oude trainingsschool heel hard is aangepakt met betrekking tot het volgen. Dat was dus een man die hem toen van mij heeft overgenomen en die heeft hem zo ontzettend hard gecorrigeerd dat hij daar zijn angst in heeft ontwikkeld. Hij werd toen zo hard gecorrigeerd dat hij echt gilde van de pijn. Dus toen heeft hij blijkbaar al een angst voor mannen ontwikkeld. Nu vanavond werd dat duidelijk. Hij heeft nog nooit een Gentle Leader omgehad, die kreeg hij nu dus om. En zolang ik de riem vasthad ging dat goed ... maar toen de gedragstherapeut hem overnam werd hij gewoon wild. Dus de riem werd weer terug gegeven aan mij dat hij het kon zien en toen was het ook weer goed.

Wel is er ook duidelijk geworden dat hij wel goed luistert, evenals Micky en Myla ...

Het roedelgedrag wat wij zagen was bij ons ooit een zorgwekkend omdat we dachten dat Rowan overdreven dominantie toonde naar Myla toe. Dit bleek niet zo te zijn maar echt samen spelen. En Micky die wat uitvalt naar Rowan maar ook dit was normaal omdat Micky en Rowan in een machtsovername zitten. Rowan is nog net niet volwassen genoeg en daarom protesteert Micky nog een beetje. Maar de verwachting is dat dit zonder veel problemen gewoon overgaat naar Rowan zodra hij volwassen is. Wel moeten we Micky altijd een beetje in bescherming blijven nemen. Maar dat deden we al ... dus dat ging ook goed.

Al met al viel het niet tegen maar schrok ik dus wel van dat Rowan dus angstig is voor mannen. En dat hij hier al zo ver in was dat dit kon doorslaan naar angstagressie. Dus nu moet iedereen die bij ons binnen komt gewoon meteen iets lekkers aan de honden geven zodat ook Rowan weer leert dat visite leuk is ...

Fijn he, een hondenschool waar ze zijn voor de harde aanpak ... want je hebt een herder!!! Wij stoppen hier in ieder geval en gaan in september bij de volgende beginnen.

Groetjes Hetty

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En nu ... zeker andere training!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat fijn dat zo'n gedragstherapeut de boel kan onderzoeken en jullie uitleg geven. Heel leerzaam!! Gelukkig ga je stoppen bij de hondenschool die vindt dat herders hard aangepakt moeten worden. Ik geloof daar dus echt niet in. Herders zijn heel intelligent en onthouden daarom ook veel, ze leren heel gauw indirect dingen aan. Zoals in dit geval, dat mannen 'eng' zijn omdat hij pijn heeft gekregen door die man :'(. Ik denk dat je juist een zachte, doch consequente aanpak moet hanteren bij een slimme hond (andere honden trouwens ook).
Ben benieuwd hoe het verder gaat met Rowan!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik geloof zeker dat je gelijk hebt Angela, dat is ook de reden waarom wij dus zowiezo al gingen overstappen ... maar hier schrok ik dus wel van. Nu is het zeker zaak om consequent door te gaan met hem. Hij kan het zeker en is in wezen ook geen angstige hond maar een lieverd.

honden page profiel 3 doggies

groot gelijk meid dat je er stopt, dat heb ik je al gezegd.
Fijn te lezen dat ik jullie roedelgedrag toch redelijk goed gezien heb, omtrent Micky en Rowan :-D
Super dat je iemand hebt laten komen, en idd, mensen die binnenkomen leuk maken, zorg wel dat ze de hond niet aankijken, want dat kan bedreigend zijn.
Maar ik hoop voor je dat het zometeen de betere kant opgaat.
wie heb je laten komen als ik mg vragen?

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Jeetje lekker dan!!! Pff van de hondenschool moet je het maar hebben... :'(

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, veel mensen op een hondenschool zijn helemaal niet goed getraind en zijn niet up-to-date met betrekking tot trainingstechnieken. Vaak doen die mensen het 'er bij', vrijwilligerswerk. Ze krijgen een keer een cursus en hopla.. ze zijn hondentrainer.
Er zijn ook goede hondentrainers hoor, maar zo'n gedragstherapeut heeft wel iets meer verstand van hondengedrag.

Komt vast helemaal goed met Rowan!!

honden page profiel lia lia 3 doggies

honden foto van lia

Leuk hoor zo'n trainer, wat dacht hij wel niet?

Harde hand werkt sneller maar niet heus.
Je ziet het resultaat nu bij Rowan.

goed dat je deze therapeut hebt laten komen joh, nu kan je tenminste op een positieve manier verder.

Groetjes Lia

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Ja, thamara jij had het inderdaad heel goed gezien,maar ik geloof dat je dat ook wel kan na zoveel jaar al met honden in de weer te zijn geweest, en zelf maar liefst 7 stuks onder je hoede te hebben.

Tja, soms weet je niet beter en blijf je bij die school hangen, gewoon omdat het lekker dichtbij is, maar we merken nu zeker dat het nodig is om op een andere manier van trainen over te gaan stappen. Met Micky werkte het al niet zo denderend, maar daar was ik eigenwijs en pakte ik hem aan op de manier hoe ik dacht dat het goed was, en uiteindelijk begon mijn Mickje ook te luisteren, alhoewel het nooit perfect is geworden, hij is ene blijft een vrijbuitertje. Maar met Myla en Rowan werkte de slipketting zowiezo al niet, daar gingen ze inhangen en ze wurgde zichzelf nog liever dan naar dat ding te luisteren, dus dat ging al niet. en dan de trainers maar zeggen, doorpakken, kei hard voor die honden zijn, anders gaan ze met jullie lachen etc.....

Dat hebben we nudus besloten om achter ons te laten .......... en ik denk een hele goede keuze.

Groetjes Betina

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Hetty,

Ik snap er niks van... :'(

Je bent nu toch al een poosje op deze site aan het meelezen...

Had je dan niet door dat de training die je deed verkeerd aan het uitpakken was met Rowan...??

Hoe wij adviseren over positief trainen met beloningen...?

Ben blij dat je het nu over een andere boeg gooit...

Heel veel succes hoor, lieve groet, Ilja

honden page profiel 3 doggies

Zeker weten een hele goede keuze Betina,
er zijn inmiddels zoveel betere technieken voor de honden om te trainen.
Heeft die trainer ook iets gezegd over de Clicker?
Ik ben hier persoonlijk echt voor, volgen moet echt leuk worden, heel veel clicks en veel beloningen, zodat het ook echt leuk wordt.
Jammer dat jullie hondje zo verpest wordt, door een hondenschool die het zogenaamd beter weet, erg jammer.
Gelukkig grijpen jullie nu tijdig in, Rowan is nog jong, veel positieve ervaringen doen een hoop, maar hopen dat het genoeg is om Rowan echt te laten veranderen.
komt de trainer nog vaker langs ?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hetty en Bettina een goede beslissing om van HS te wisselen. Ben blij dat jullie die keuze gemaakt hebben.

Op de manier ze trainen bij jullie huidige HS is niet meer van deze tijd en zeker niet geschikt.


Fijn dat het met de gedragstherapeut zo goed is gegaan en jullie toch heeft kunnen geruststellen en weer wat vooruit heeft kunnen helpen.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ilja,

Ik had al veel langer mijn twijfels en ben er zelf ook al zeker mee bezig gegaan ... maar kon niet eerder overstappen omdat het natuurlijk ook vakantietijd is geweest overal. Daar waar ik trainde lag het al vanaf juli stil.

En omdat ik ook nog zelf onzeker was wist ik het niet allemaal heel goed ... maar nu weet ik het dus wel heel zeker. Dit wilde ik mijn hond niet langer laten voelen. Gelukkig vertrouwt hij mij nog altijd wel ... en heb ik er altijd voor opgelet. Hij had met wandelen al een hele lange tijd geen slipketting meer om omdat ik dat niet wilde. Dus alleen met trainen. Maar sommige dingen wist ik ook niet hoe ik die aan moest pakken ... en zoals gezegd, ik ben zelf ook onzeker daarin!

Dus vandaar dat het wat langer heeft geduurd. Sorry, maar het gaat nu wel goed komen!

Groetjes Hetty

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Hij heeft ons zeker geholpen, gelukkig. Ilja, toen Rowan nog op cursus zat, was Hetty nog niet actief op het forum, dus toen wisten we dit allemaal nog niet, we wisten wel dat het niet hielp ................ maar hoe het ook kon, tja we hadden wel eens gehoord van de clicker training, maar verder .........

Dus de laatste tijd zijn we meer aan het rondneuzen gegaan en hebben we de keus gemaakt. Thamara, de trainer komt op zich niet vaker langs, maar is wel alle trainingsdagen op het veld aanwezig en grijpt in als het nodig is.

Voor Rowan is het nu zaak om veel positive ervaringen op te doen, vooral dan met mannen, hahahaha, toch maar de vrijgezellenclub gaan uitnodigen, haahah, ;-)

Groetjes Betina

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Hetty,

Je hoeft aan mij geen excuses aan te bieden ... ;-)

Maar ik ben écht verbaast...
Vind het zo jammer, zo'n gemiste kans al die tijd...

Ik ben blij nu te lezen dat je de boel omgooit... O-)
Dus het gaat goed komen.. O-)

Neem lekkere beloningen en ga contact maken met de honden...

Etensbak in de kast.. ;-)
Alle eten komt van jou lijf...

Roepen is betalen - met een beloning /kaasje - aan de honden.. ;-)

Komen is een feestje!! ;-)

Wordt een maatje voor je hond..!
Een maatje die te vertrouwen is tot het gaatje.. O-)

Ga je nu ook een andere hondenschool zoeken??
Of blijft de GT aan huis komen..

Succes hé... :-D
Heb vertrouwen in jezelf..
Je "ikje" vertelde je nu ook dat er iets mis was..

Leer je onderbuik gevoel te vertrouwen..
Je weet het diep van binnen wel, hoe het eigenlijk moet O-) ..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Hetty,
Goed dat je daar weg gaat. Ik kan me hier behoorlijk kwaad over maken trouwens-voor mijn doen dan, hè O-) . Ik vind dat je als hondentrainer/therapeut verplicht bent om up-to-date te bijven met je kennis. Het is heus niet zo dat de positieve trainingsmethode iets is van het laatste jaar. Deze kennis is al veel langer voorhande. Ik kan daar echt pissig over worden, jij als niets-vermoedende pupbezitter stapt naar een, in jouw ogen professionele hondenschool toe. Weet jij veel, de hondenschool zal het toch wel weten...om jou en je hond vervolgens met een gedragprobleem op te zadelen. Dat de situatie verkeerd ingeschat wordt, dat kan, maar dit soort methodes (harde correcties met slipketting en dan ook nog door de trainer en niet door jou) zijn zó bejaard. Het is, in mijn ogen, de professionele taak van de school om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen op kynologisch gebied.
Dat dit bij zoveel scholen niet gebeurt vind ik arrogant en ronduit schandalig.
Zo, dat is er uit O-) ;-) !

In ieder geval, blij dat je góede hulp hebt gekregen en van HS wisselt :-D :-D :-D

Groetjes, Mischa

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

En dan moet je jezelf voorstellen dat er in mijn buurt veel mensen hebben gezegd dat ik die hond niet hard genoeg aanpakte en dat hij een pikband zou moeten krijgen. Nou als er iets is wat ik niet wilde was hard aanpakken, en een pikband geven. Dat heb ik ondanks mijn onzekerheid gelukkig dan toch nooit gedaan. Maar ben mijn gevoel blijven volgen dat hij juist minder hard moest worden aangepakt.

Net even met de Gentle Leader en een zak vol "snoepjes" wezen wandelen ... ging hartstikke goed. Tuurlijk hij had onderweg wel af en toe dat hij met zijn poten langs zijn snoet afging werken, maar dan zei ik zachtjes "Rowan" en dan keek hij meteen op. Dus hoppa lekker hapje d'r in. Voor we aan het einde van de wandeling waren keek hij automatisch omhoog naar me en zodra ik stil ging staan ging hij netjes zitten. Dus hij heeft heeeeeeel veel lekkers gehad.

Nu is ie tevreden en is even met Myla in een onderonsje verwikkeld. Misschien aan het vertellen dat hij zoveel lekkers heeft gekregen. O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ach gos wat sneu dat die man dat bij hem geflikt heeft op die hondenschool.Echt ongeloofelijk dat zulke scholen nu nog bestaan.
Toen wij 14 jaar geleden naar een hondenschool gingen kijken zagen we dat daar ook gebeuren. Waren we toen al verbijsterd over dat werkelijk mensen die zo een school leiden zonder blikken en blozen een hond zo hard aanpakken.
Wat een schade richten die mensen toch aan. Mensen gaan speciaal naar een school omdat ze het goed willen doen allemaal en dan zoiets.

Maar wat goed zeg,dat jullie een gt hebben laten komen. Lekker hoor dat jullie nu weten wat er is en weten hoe je het nu aanpakken moet.

Hoop dat je een goede school vind.Of hebben jullie al een idee waar jullie heen kunnen.

Groetjes Marianne

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hetty fijn dat je nu met de gentle leader werkt.
Fijn dat het zo goed voor jou en Rowan werkt

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Erg is dat he.Als mensen een herder zien dan krijg je meteen advies om hem maar stevig aan te pakken. Je ziet de verwijtende gezichten als je na commando wat die niet binnen 2 seconden op heeft gevolgd het gewoon nog eens rustig zegt.
En dan het beschuldigende commentaar...... ohh jij bent vccr de zachte aanpak zeker....... (voor mij natuurlijk groot compliment)

Goed zeg dat het al zo goed ging.
Je kan er donder op zeggen dat die idd aan het smoezen is met Myla.Die zijn ondertussen al aan het overleggen natuurlijk hoe ze jullie nu moeten gaan aanpakken :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

En net is Rowans eerste training met visite geweest. Thamara en Bjorn wilden wel helpen om Rowan weer een positieve ervaring op te laten doen. Dit ging boven verwachting kei goed.

Scheelt natuurlijk misschien wel dat Rowan Thamara al een paar keer gezien heeft. Maar hij was ook heel snel rustig bij Bjorn. Na het geven van een enkel koekje was het eigenlijk al meteen goed. Dus Bjorn kon hem gewoon overal aaien en aanraken en hij kreeg gewoon knuffels. Rowan luisterde zelfs toen ik even bezig was naar een commando van Bjorn. Dus ... ik heb "echt een moeilijke hond" he.

Nee, ik zie het vol vertrouwen tegenmoet dat hij snel over zijn angst heen zal zijn, als we er nu tenminste op de juiste manier mee om blijven gaan.

honden page profiel 3 doggies

Klopt Hetty
ik had het me echt heel anders voorgesteld, Rowan deed niet eens lelijk tegen Bjorn, was snel vriendjes :-)
Leuk hoor om het zo te zien, en Bjorn kon hem idd gewoon aaien, Bjorn ging gewoon met hem om, zoals ie hier ook is, lekker knuffelen, en aaien.
Fijn dat het meeviel :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat fijn zo'n positieve ervaring! Laat zien dat zo'n herder toch gauw over zijn angst heen kan stappen en open staat voor verandering. Hartstikke fijn!! :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat goed zeg. Gaat dus helemaal goed komen met hem :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Jawel hoor, en dan nog eens gaan werken aan het hele blafferige wat hij nu heeft als ie uit het raam zit te kijken d'r komt iets langs ... dat is ook niet zo prettig en valt hem ook wel af te leren lijkt me.

honden page profiel 3 doggies

Je kan z'n strook op de raam plakken hetty, dat hij niet na buiten kan kijken, wel dat echt licht doorheen komt, alleen kun je er niet doorheen kijken.
Misschien is dat een idee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "En nu ... zeker andere training!!! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^