ik erger me soms dood!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Vanmorgen weer....ga ik steeds met mijn twee honden naar de hondenweide hier bij mij in de buurt, is een hele grote weide, onderverdeeld in vier verschillende weides, met toegang en verschillende poortjes aan elke weide. Nu erger ik me onnozel aan al die toeristen die steeds die grote poort aan de eerste weide willen binnenwandelen, terwijl de rest van de weides nog vrij zijn. Ik zit namelijk meestal op die eerste weide en er staat immers een groot bord met de regles op vermeld zoals oa " Vraag steeds of de honden samen kunnen vooralleer de weide te betreden". Ik denk dat geen mens dit leest, en steeds moet ik constant die poort in het oog houden want ze openen ze en laten hun hond erop los!!!! Ik weet nu dat mijn reu niet met alle andere reuen opschiet en nogal venijnig uit de hoek kan komen, en moet steeds schreeuwen neen neen, hier niet en dan kijken ze me zo verbaast aan alsof ik de eigenaar van die weide ben, maar dit is helemaal zo niet, ik wil gewoon geen ongelukken. Als ik het nadien dan uitleg begrijpen ze het wel, maar het zou wel eens helemaal mis kunnen gaan als ze het niet snappen!!! Ligt dit nu aan mij??? of zijn sommige eigenaren zo dom omdat ze denken dat hun hond niks doet? ik vind het namelijk ontzettend fijn voor hun dat ze zo'n hond hebben ja, maar ik kan er ook niks aan doen dat ik zo'n rat heb. GEWOON EVEN VRAGEN OF ZE SAMEN KUNNEN, ZOU TOCH OP ZIJN PLAATS ZIJN OF HEB IK HET NU MIS?????

Grtzz

Martine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik erger me soms dood!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

regles= REGELS

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Ik ken het hele fenomeen weide zoals jij het omschrijft niet,
hier moet je uit de wei blijven, vanwege de koeien en schapen die er staan. ;-)

nee maar zonder dollen, hoe zo toeristen?

Liefs, Cynthia

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Alle mensen opvoeden gaat je echt niet lukken. Ik zou er voor kiezen om zelf al direct naar een andere weide te gaan. Dan heb je er geen last meer van.

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah 3 doggies

honden foto van Ester & Syrah

Ja ik snap heel goed wat je bedoeld! Ik weet ook dat Tayco niets zal doen, kan met alle honden overweg. Maar het zou eens anders kunnen zijn he.. Hier komen de mensen ook gewoon de uitrenwei dan op.

Ik vind die weides ook echt een uitvinding voor mensen die honden hebben wat niet goed overweg kunnen met andere.. Dan kunnen ze toch lekker los rennen tussen 4 muren bij wijze van spreke..

Maar als die mensen gewoon binnen kunnen lopen, moet je alsnog steeds op je hoede zijn. Misschien dat je hond gewoon kan rennen en dat jij bij het poortje blijft staan?

Het is natuurlijk wel erg vervelend ja..

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik begrijp heel goed wat je bedoeld, want niet alle honden gaan samen volgens mij. Misschien vergis ik me hoor, maar ik kom nog maar net kijken :-D

En dat lezen, ja dat ken ik. Gisteren was ik op een hondenuitlaatplaats waar ook hondenpoepzakjes hangen. Wat zie je op dat veldje?? Hondenkeutels. Echt belachelijk.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heel vervelend voor je en kan je heel goed begrijpen !!

Is de reden dat ik nooit naar een hondenweide ga, zeker niet nadat mijn DA liet weten de laatste tijd toch zoveel bijtwonden trauma's binnen te krijgen van honden waarvan de eigenaars niet verantwoordelijk bezig zijn met hun honden op de hondenweide. En Tibo is dan ook z'on dominante reu...

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik ken die hondeweide ook niet.Maar het lijkt me zoiezo heel logisch dat als er meerdere weides zijn en die zijn leeg,dat je even aan de weide waar een hond loopt vraagt of dat kan. En of de hond dat leuk vind.

Groetjes Marianne

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

@CYNTHIA, ja met toeristen bedoel ik de mensen die zo per toeval de weide zien, of zo eens één maal per jaar komen, OF DENKEN OHHH kijk daar een meute honden, ik laat er de mijne gezellig bij!! ik ga twee maal daags en de mensen die ik dagelijks tegenkom die kennen elkaar en weten welke honden samenpassen.

@THIJS, ja denk dat ik dat voortaan ook ga doen want de mensen opvoeden kan je helaas toch niet.

@ESTER, ja ik blijf regelmatig aan de poort, maar dan vat mijn Vaycko ook post daar , maar het voordeel is(sorry als ik het zo moet uitdrukken) dat als hij er zit, er wel niemand een poging doet om binnen te komen hahaha( foei maar heb er soms plezier in)

Grtzz

Martine

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

dat doe ik ook niet wij hebben hier wel geen hondeweides maar wel losloop gebieden die probeer ik echt te mijden met mijn stafford omdat ik weet dat hij niet met andere reutjes overweg kan ik ga altijd met hem de confrontatie uit de weg je wilt de gevolgen niet zien met een stafford

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik kan me idd wel voorstellen dat daar meer bijtincidenten zijn. Want zoals ik het begrijp is het dus zo dat de honden samen opgesloten zitten dan in een afgeschermde wei ofzo.
Dat geeft toch meteen een beperking van vrijheid en weg kunnen lopen van de andere hond.
Lijkt me niet prettig voor honden die wat bang zijn of niet zo goed gesocialiseerd.

Groetjes Marianne

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

las het al eerder, blijf bij het poortje staan, en zeg , gereserveerd :-D

hoelang ? half uur. dan ben jij aan de beurt. :-D

even naar de andere weiden met je hond.

willemijn.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij kennen het ook niet. We hebben wel een omheind stukje gras waar de hond zijn behoefte mag doen.
En laatst was er ook een gladiool die zo het hekje opendeed en zijn beagle reu (lekker dominant type) bij mexx in deed. Goddank kreeg ik Mexx net op tijd eruit, want de beagle liep al grommend op hem af.. Rara wie de schuld had gekregen als er trammelant was gekomen..

Hoezo even vragen of het kan..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hoi Yvonne, dit met die zakjes is bij ons ook zo. vanmorgen liep een mevrouw in haar pyama met nog een rol zakjes aan de lijn van de hond en opruimen HO maar. Ik zeg hier echt iets van erger me dood. Ik moet zoiets is proberen. Nee de jeugd van tegewoordig!! ;-)

Mijn hond kan idd ook met alle honden samen. Vindt ie het niks zit hij tussen mijn benen te kijken!
Maar vragen is idd wel zo netjes zeker als het ook de regels zijn!

Maar goed wie zijn wij...

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ik zal de weide even beschrijven : anderhalve hectare groot, dus toch wel de moeite, die anderhalve hectare is onderverdeeld in vier weides die aan elkaar grenzen , met draad tss, dus de honden hebben groot loopoppervlak, elke weide is voorzien van aparte poortjes, maar dan moet je natuurlijk even aan de zijkant omlopen, en die weide die ik gebruik is de eerste met grote poort vooraan waar iedereen van het wandelpad eerst aankomt. Er staat een reuze bord met de gedragsregels, zoals poep opruimen, vragen of honden samen kunnen aan de persoon die al op één van de weides is enz.....

Ik ben blij dat sommigen hier toch snappen hoe vervelend het is , en dat er nog eigenaren zijn met een ietwat moeilijke hond, trouwens met teefjes heb ik geen probleem, maar ja dat zie ik ook niet van op een afstand als die gelost worden dus ben steeds op mijn hoede en in paniek als die poort plots opengaat en net telaat ben om te roepen en tieren. Eigelijk zou ik moeten doen zoals de andere personen die dagelijks komen (die zeggen mij ik lijn mn hond niet aan omdat een ander de weide opkomt!!!) en gewoon negeren en mijn hond laten doen, maar ja dat wil ik ook niet, zou niet willen dat de andere hond gekwetst zou geraken en mijn eigen hond ook niet.

Maar ik ga voortaan een fluitje meepakken denk ik ;-)

Grtzz

Martine

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah 3 doggies

honden foto van Ester & Syrah

Gewoon zelf een grote ketting kopen met een dik slot, als jij binnen bent zet je gewoon het hek op slot :-D :-D O-)

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

hahaha Ester goede tip, maar dan moet ik drie kettingen kopen, want in de midden is ook een poort dus heb drie poorten op die eerste weide ......hahaha :-D :-D O-)

Goed dat we er nog mee kunnen lachen :-)

Grtzz

Martine

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah 3 doggies

honden foto van Ester & Syrah

Hmm ja daar zeg je wat.. dat is ook al zoiets he haha :-D
Zon fluitje halen wat die mannen bij de trein hebben voor in te stappen..

fuuuuuut fuuuuuuttt als iemand binnen wil komen hahaha O-) Of een grote luchthoorn.. misschien wil dat ook wel helpen.

Hoe wel dat wel zielig is voor de hondjes.. Toch misschien niet zon goed idee dus.. haha

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ik heb zo'n fluit van een scheidsrechter van de voetbal dus dat ga ik toch eens uittesten....hahahaha zo'n hoorn... dan komen de paarden mss ook nog erop hahahahahaha Ester :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik lees tussen de regels, de eerste wei pakken de meesten als eerste, kan jij dan niet direct naar de laatste wei gaan ?

heb nog nooit van deze regels gehoord, maar lijkt me toch wel goed , alleen als de eigenaren alle weiden gebruiken zonder zich te storen aan de regels, ja dan is dat natuurlijk ook niets.

vind het fluitje van ester, heel bijzonder, hahaha zie het al. ja hoor , instappen maar. kaartjes controle, kaartjes bij de hand houden. hihihi

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

hahaha ja Willemijn daar zijn regels op een REUZE BORD, maar geen kip die de moeite neemt om ze te bekijken , laat staan te lezen.

Ik ga dat idd ook doen, direkt naar de laatste weide, want het is echt niet te doen!!

en anders met de fluit het terrein op en hope, dat ze het dan snappen :-D

Dus fluit in de mond, armen zwaaien en een paar kettingen in mijn nek en dan mijn twee honden, en ben klaar voor de strijd....ongelooflijk toch ;-)

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hihi, Martine als BA van the A Team

Photobucket

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Als ik jouw was zou ik ook gewoon de laatste weide nemen,
en het is natuurlijk wel waar dat de mensen de regels zouden moeten volgen,
maar waarom neem je dan altijd de eerste wei als je toch weet dat mensen toch zomaar d'r op komen zonder te vragen, en als je van je eigen hond weet dat die niet met alle honden samenkan?

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ik neem meestal de eerste weide omdat ik dan vlug mijn honden kan lossen, omdat Evaycko zo enthousiast is en mijn armen uit het lijf trekt, en omdat ik ook zeer vroeg en alleen op de weide ben, ik doe alle weides, en kom uiteindelijk terug op de eerste, en dan vertrek ik terug. Maar de mensen die er dagelijks komen die weten de gang van zaken en die zullen dat nooit doen, het zijn die personen die daar één maal in het jaar eens langskomen, en die zien twee honden, of soms wel eens meedere(waar de mijne ene dan wel mee overweg kan)en die denken ....ohhhhhhhh leuk ik laat ons hond er lekker bij en dat vind ik ongepast, als je tenminste enkel de moeite neemt om te vragen of die hond erbij kan ja of nee.

Grtzz

Martine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik erger me soms dood!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^