Moon.. de GT .. en het nieuwe trainingsschema..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Beetje volgend op Fennah en de GT.. Altijd interessant om wat tips neer te schrijven die ik vandaag kreeg.
Toch wel even verschoten dat ik serieus de handen uit de mouwen zal mogen steken en dat mijn lieve schat blijkbaar behoorlijk dominant (met een stuk onzekerheid) overkomt. Alhoewel ze sommige mensen heel vriendelijk begroet, was ze niet van plan de GT zo leuk te vinden. Al blaffend en met haar haren recht is ze hallo komen zeggen. Toch een neiging tot agressie volgens de GT maar met de juiste training zou dat wel goed moeten komen. Met veel tijd en geduld wil ik er echt wel voor gaan, want voor mij is ze één van de liefste honden en ik wil graag dat de omgeving haar ook zo leert kennen.
Voor zij die Moon niet kennen. Ze is sinds 6 maanden bij mij en is een herplaatser uit het asiel. Een heel jong hondje die daarvoor geen opvoeding had gekend. Om haar beter te kunnen begrijpen en ondersteuningen te gebruiken tijdens de training heb ik een GT gebeld waar ik later privé-lessen mee kan volgen om daarna over te gaan op hondenschool in groep.

Hier de waslijst tips die ik kreeg:
- Afhankelijkheid versterken: geef haar enkel eten als ze aandacht aan jou schenkt, in jou buurt komt, opkijkt naar jou (Moon is enkel in huis tamelijk op mij gericht, daarbuiten vindt ze andere prikkels veel interessanter. Om haar genoeg onder controle te kunnen houden is het belangrijk dat ze afhankelijk wordt van mij. Momenteel mag ik Moon dus niet één keer per dag eten geven maar wel continue als ze mij aandacht geeft. De GT garandeerde mij dat het geen kwaad kon voor haar maag...)
- Geef haar lekkere brokjes, stukjes kaas,.. in een activityball (vooral om verveling tegen te gaan als ik ben gaan werken en dus geen sloopgedrag op te wekken)
- Geef een kong met smeerkaas in, allerlei lekkers, maak het haar moeilijk (idem)
- Geef Rescue van Bachbloesem dagelijks in haar drinkwater voor emotionele ondersteuning (hier moet ik toch wel nog over nadenken.. het zou haar wat rustiger en stabieler maken. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?)

- Commando lig: Laat de hond kantelen (snoepje naast haar buik houden als ze ligt zodat ze wat kantelt .. anders zit ze direct in de houding om terug recht te springen), brokjes op de grond en niet uit de hand! (het commando lig, bleef heel erg moeilijk voor Moon, ze sprong dan ook steeds terug recht)
Commando blijf: opbouwen, stapje achteruit, ikzelf terugkeren en dan belonen (ik liet Moon altijd blijven om haar daarna zelf op te roepen. Blijkt dus helemaal niet de bedoeling te zijn! Bij het commando blijf moet de hond echt blijven en moet jij als baasje terugkeren.)

- Op het eind van de oefening hond 'vrij' geven, idem bij het spelen.. aangeven dat het spelletje gedaan is.

- Speeltjes apart houden: jij bepaalt wanneer er gespeeld wordt. Ga niet in op haar initiatief. Laat haar altijd eerst zitten voor er gespeeld wordt. Hapt ze naast het speeltje (in mijn hand), onmiddellijk stoppen met spelen. Na het spel speeltje weg. Hond aanlijnen, zeker bij apporteerspelletjes. Ruilen voor ander speeltje als ze het niet los wil laten. (Deze tips zijn wel heel specifiek voor Moon. Ze is erg dominant in haar spel en zal altijd zelf beslissen met wat en wanneer ze wil spelen. Ze staat ook heel uitdagend met haar bal rond mij te draaien en legt deze wel op de grond en gaat zitten maar als ik het wil pakken, springt ze er even snel weer naartoe. Moon gaat ook vaak springen om het speeltje uit m'n hand te pakken en heeft daarbij vaak mijn hand vast. Volgens de GT is dit niet per ongeluk en weet ze heel goed wat ze doet. De speeltjes die ze buiten heeft liggen zijn voor haarzelf en de speeltjes waar een spel mee wordt gespeeld moet ik gewoon bijhouden)

- Laat haar permanent een halsband dragen. (Momenteel doe ik Moon enkel een halsband aan wanneer we gaan wandelen en dan gaat ze daar vaak mee aan de haal. Volgens de GT zou de hele lucht van de halsband haar iets rustiger moeten maken en zo kan ik ook ingrijpen moesten er problemen zijn).

- Laat haar zitten voor ze door de deur gaat; laat haar zitten voor ze aan- en afgelijnd wordt. (Moon is erg nonchalant in het omver lopen of tegen andere mensen lopen. Om haar positie te kennen moet ik gaan kiezen wanneer ze wel of niet door de deur mag.)

- Vaste plaats geven waar ik haar naartoe kan sturen. Bij bezoek, naar haar plaats sturen. (Bij sommige bezoekers komt Moon best agressief uit de hoek. Om ongelukken ooit te voorkomen, is het best dat ze haar plaats leert kennen en pas mag komen begroeten als ik dat kies. Hopelijk gaat het soms agressief blaffen dan ook verminderen.)

- 'kijk': laat haar oogcontact maken. Bouw de tijd op en verschillende omstandigheden zoeken. (Moon leren haar aandacht meer op mij te richten)

- Gebruik een jachtfluitje om haar op te roepen. Verras haar door het soort beloningen en het aantal die ik geef. (Iemand ervaring met een jachtfluitje? Zou belangrijk zijn om haar te leren alert zijn op mij, vooral als ze losloopt en haar jachtinstinct aangewakkerd wordt.)

- Wandelen: maak een onderscheid tussen 'werk' (korte riem) en 'ontspanning' (flexi). (Moon trekt altijd erg hard aan de riem. Belangrijk om nu bvb. 20 min flexi en dan 1 min korte riem te doen met oefeningen)

Ik vind het allemaal best een pittige training. Maar ergens vertroetel ik Moon ook wel waardoor ze misschien meer haar eigen keuzes moet maken en dus dominanter wordt. Ik ben benieuwd. Moet nu twee weken trainen en dan misschien op privé-les.

De GT was trouwens Lieve Dosogne uit België.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moon.. de GT .. en het nieuwe trainingsschema.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik gebruik een jachtfluit, maar dat helpt niet tegen jagen.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

" Ik gebruik een jachtfluit, maar dat helpt niet tegen jagen. "

Ze zou de jachtfluit vooral moeten associëren met 'kom'. Omdat ze haar naam vaak hoort is dat niet sterk genoeg voor haar.
Waar heb je de jachtfluit kunnen kopen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb de mijne op internet gekocht als je op acme Hondenfluit googled of alleen hondenfluit, kom je er genoeg tegen. Ik heb (na er een paar kwijtgeraakt te zijn) nu fel oranje fluiten en er meteen drie tegelijk gekocht.Ik heb ook heel serieus getraind op hier met de fluit en dat werkt op zich erg goed, maar als ze achter een haas aan gaan komen ze niet.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Bora gaat ook wel achter wild aan maar zij stopt wel als ik fluit. Je kunt ook wel een gewone fluit gebruiken waar een triller inzit. Jachtfluitje is wat hoger dan de tril fluit. Deze kun je we krijgen op de hondenwebshop. Maar bij ons is die ook in de dierenwinkel te krijgen.

De rescue is een algemeen middel wat veel gebruikt wordt maar als je echt wilt weten waar angst/onzekerheid vandaan komt zal je toch naar een homeopaat moeten gaan. Die pluist uit welke druppel bij jou hond past!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Intressant om te lezen, hou ons op de hoogte, fijn dat je zoveel moeite doet voor je meisje, complimenten ;-)

in sommige dingen kan ik me vinden, in andere weer niet, ik ben altijd huiverig om een hond een stempel op te plakken.

Een ding wat bij mij een basisding is, is dat de hond op zijn gemak moet kunnen eten en daarbij met rust gelaten wordt, ik vind dat zelf heel belangrijk.

Maar ik wil niet tussen jou en de gt komen uiteraard, doe gewoon wat goed voelt voor jou en de hond.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

" Intressant om te lezen, hou ons op de hoogte, fijn dat je zoveel moeite doet voor je meisje, complimenten ;-)

in sommige dingen kan ik me vinden, in andere weer niet, ik ben altijd huiverig om een hond een stempel op te plakken.

Een ding wat bij mij een basisding is, is dat de hond op zijn gemak moet kunnen eten en daarbij met rust gelaten wordt, ik vind dat zelf heel belangrijk.

Maar ik wil niet tussen jou en de gt komen uiteraard, doe gewoon wat goed voelt voor jou en de hond. "

Daar heb ik het ook heel moeilijk mee. Ik ging in het begin helemaal niet akkoord omdat ik schrik had dat ze zo niet genoeg zou binnen krijgen en ook uit haar regelmaat zou worden gehaald. Maar het is de bedoeling dat ze echt afhankelijk wordt van mij. Ik ben die manier van trainen (wat eten betreft) wel nog nooit tegengekomen.
Voor mij blijft Moon gewoon wie ze is. Het is goed om te weten wanneer ze onzeker is en wanneer ze juist meer de baas wilt spelen.. gewoon omdat ik er dan beter kan op reageren. De bachbloesem laat ik ook maar links liggen...

honden page profiel kaikai

"
Daar heb ik het ook heel moeilijk mee. Ik ging in het begin helemaal niet akkoord omdat ik schrik had dat ze zo niet genoeg zou binnen krijgen en ook uit haar regelmaat zou worden gehaald. Maar het is de bedoeling dat ze echt afhankelijk wordt van mij. Ik ben die manier van trainen (wat eten betreft) wel nog nooit tegengekomen.
Voor mij blijft Moon gewoon wie ze is. Het is goed om te weten wanneer ze onzeker is en wanneer ze juist meer de baas wilt spelen.. gewoon omdat ik er dan beter kan op reageren. De bachbloesem laat ik ook maar links liggen... "

Het is wat mij betreft een gevalletje de wereld verkeerd om. 

De hond moet naar jou kijken, iets met jou doen, voor voedsel. Waar dat op neer komt is dat jij Altijd op moet letten wat de hond doet richting jou, en je dan ook nog op commando (want dat hebben slimme honden namelijk zo door) eten naar binnen mag gooien. Ik kijk, dus krijg ik iets. Ik maak contact, dus krijg ik iets. 

Kijk---snoepje----braaf baas! 

Je hebt een hele uitdagende hond als ik het zo lees, en dat is niet altijd makkelijk. Maar of dit nou de weg is...ik twijfel daar best wel over.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"
Het is wat mij betreft een gevalletje de wereld verkeerd om. 

De hond moet naar jou kijken, iets met jou doen, voor voedsel. Waar dat op neer komt is dat jij Altijd op moet letten wat de hond doet richting jou, en je dan ook nog op commando (want dat hebben slimme honden namelijk zo door) eten naar binnen mag gooien. Ik kijk, dus krijg ik iets. Ik maak contact, dus krijg ik iets. 

Kijk---snoepje----braaf baas! 

Je hebt een hele uitdagende hond als ik het zo lees, en dat is niet altijd makkelijk. Maar of dit nou de weg is...ik twijfel daar best wel over. "

Je opmerkingen zijn begrijpelijk. Al is het wel de bedoeling dat ik Moon af en toe uit het niets bij me roep en beloon als ze komt (want vaak komt ze alleen als het haar goed uitkomt). Maar goed.. ik ga gewoon kijken of het werkt. Lukt het niet kan ik nog altijd een tweede opinie vragen of op een andere manier gaan trainen. Wie niet waagt wie niet wint.. en Moon is best pittig dus het is toch maar afwachten nu..

honden page profiel kaikai

"
Je opmerkingen zijn begrijpelijk. Al is het wel de bedoeling dat ik Moon af en toe uit het niets bij me roep en beloon als ze komt (want vaak komt ze alleen als het haar goed uitkomt). Maar goed.. ik ga gewoon kijken of het werkt. Lukt het niet kan ik nog altijd een tweede opinie vragen of op een andere manier gaan trainen. Wie niet waagt wie niet wint.. en Moon is best pittig dus het is toch maar afwachten nu.. "

Ik wens jullie er alle succes mee, en benieuwd hoe ver jullie komen':-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"
Daar heb ik het ook heel moeilijk mee. Ik ging in het begin helemaal niet akkoord omdat ik schrik had dat ze zo niet genoeg zou binnen krijgen en ook uit haar regelmaat zou worden gehaald. Maar het is de bedoeling dat ze echt afhankelijk wordt van mij. Ik ben die manier van trainen (wat eten betreft) wel nog nooit tegengekomen.
Voor mij blijft Moon gewoon wie ze is. Het is goed om te weten wanneer ze onzeker is en wanneer ze juist meer de baas wilt spelen.. gewoon omdat ik er dan beter kan op reageren. De bachbloesem laat ik ook maar links liggen... "


Ik ken de methode van op deze manier voeren wel, google maar eens op buidelmethode. Een GT die ik ken heeft het ook als optie geopperd bij Spotomdat die binnen heel erg op mij gericht is maa buiten totaal niet. Het idee erachter is dat het goede, lees het eten, komt als je buiten met de baas bezig bent en niet 'gratis en voor niks' in de bak thuis. Het hele programma wat je beschrijft doet sterk denken aan NILIF; nothing in life is free. Dus de boodschap naar de hond is werken voor je brood, niets in het leven komt vanzelf. Ik heb het alleen buiten voeren nog niet toegepast, veel andere dingen die je beschrijft wel en ik moet zeggen, het werkt best goed. Ik herken in je beschrijving van Moon wel een aantal dingen van mijn honden. Na de wandeling van vandaag, waarin het weer zooo moeilijk was de aandacht van Spot te krijgen, was ik idd het stukje over de buidelmethode op aan het zoeken.

@kai: als je een hond hebt die heel sterk op prikkels reageert buiten, hoe wilde je dat dan aanpakken als het niet is aandacht belonen? Heel leuk dat je zegt de hond moet met jou bezig zijn, maar ik daag je bij deze uit om een keer met Spot te komen lopen en te zien en ervarenhoe dat voelt. Spot is binnenshuis niet bij mij weg te slaan, kruipt op schoot als hij de kans krijgt en slaagde bij gehoorzaamheidscursus als beste van de klas maar buiten in het veld of bos besta ik niet. Dan ben ik dat dode gewicht aan de lijn. Vandaag ben ik echt net zolang stil gaan staan tot hij bij mij kwam en dat kan dan echt minuten duren. Dan is het nog met frisse tegenzin. High drive dogs zijn echt moeilijk bij tijd en wijle...

Dus succes met Moon, het is belangrijk dat je je goed voelt bij een methode maar geef het ook een kans. Ik denk dat het best een snel effect zou kunnen hebben!

Mireille

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"

Ik ken de methode van op deze manier voeren wel, google maar eens op buidelmethode. Een GT die ik ken heeft het ook als optie geopperd bij Spotomdat die binnen heel erg op mij gericht is maa buiten totaal niet. Het idee erachter is dat het goede, lees het eten, komt als je buiten met de baas bezig bent en niet 'gratis en voor niks' in de bak thuis. Het hele programma wat je beschrijft doet sterk denken aan NILIF; nothing in life is free. Dus de boodschap naar de hond is werken voor je brood, niets in het leven komt vanzelf. Ik heb het alleen buiten voeren nog niet toegepast, veel andere dingen die je beschrijft wel en ik moet zeggen, het werkt best goed. Ik herken in je beschrijving van Moon wel een aantal dingen van mijn honden. Na de wandeling van vandaag, waarin het weer zooo moeilijk was de aandacht van Spot te krijgen, was ik idd het stukje over de buidelmethode op aan het zoeken.

@kai: als je een hond hebt die heel sterk op prikkels reageert buiten, hoe wilde je dat dan aanpakken als het niet is aandacht belonen? Heel leuk dat je zegt de hond moet met jou bezig zijn, maar ik daag je bij deze uit om een keer met Spot te komen lopen en te zien en ervarenhoe dat voelt. Spot is binnenshuis niet bij mij weg te slaan, kruipt op schoot als hij de kans krijgt en slaagde bij gehoorzaamheidscursus als beste van de klas maar buiten in het veld of bos besta ik niet. Dan ben ik dat dode gewicht aan de lijn. Vandaag ben ik echt net zolang stil gaan staan tot hij bij mij kwam en dat kan dan echt minuten duren. Dan is het nog met frisse tegenzin. High drive dogs zijn echt moeilijk bij tijd en wijle...

Dus succes met Moon, het is belangrijk dat je je goed voelt bij een methode maar geef het ook een kans. Ik denk dat het best een snel effect zou kunnen hebben!

Mireille "

Mireille heel erg bedankt voor je reactie. Ik zal het eens googlen op internet. Alhoewel het een specifieke manier van werken is en ik er af en toe mijn bedenkingen bij heb, wil ik het wel proberen zolang ik het gevoel blijf hebben dat ze echt wel genoeg eten binnen krijgt en de methode ook werkt.
Wat je rond Spot omschrijft is net Moon. Binnenhuis loopt ze overal achter je aan om te kijken wat je aan het doen bent en is ze in alles geïnteresseerd (tot vervelends toe). Eenmaal buiten mag ik echt lang wachten voor ze mij ook maar een blik waardig gund. Alleen als ze zelf beslist dat ze wil spelen, kijkt ze of ik wel achter haar aan loop en daagt ze me uit om te spelen. Ik hoop dat het jachtfluitje hier verandering in brengt. Moon heeft zoveel energie dat ik haar leven ook gewoon leuker wil maken door haar los te kunnen laten. Heb jij dit met Spot wel kunnen bereiken?

Ik denk dat het gewoon een kwestie zal zijn van doorzetten en werken aan de afhankelijkheid van Moon naar mij toe al is het maar om haar leven aangenamer en een stuk veiliger te maken.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

honden page profiel DoggyDoggy

honden foto van Doggy

Bedankt voor het delen van de tips! Daar leer ik ook weer van. Ik hoop dat je binnenkort de resultaten bemerkt van deze adviezen.

Wat betreft de Rescue van Bachbloesem: in het verleden heb ik het gebruikt voor 1 van mijn honden en dat werkte echt goed! Je kunt het naar mijn mening rustig geven.

honden page profiel kaikai

"


@kai: als je een hond hebt die heel sterk op prikkels reageert buiten, hoe wilde je dat dan aanpakken als het niet is aandacht belonen? Heel leuk dat je zegt de hond moet met jou bezig zijn, maar ik daag je bij deze uit om een keer met Spot te komen lopen en te zien en ervarenhoe dat voelt. Spot is binnenshuis niet bij mij weg te slaan, kruipt op schoot als hij de kans krijgt en slaagde bij gehoorzaamheidscursus als beste van de klas maar buiten in het veld of bos besta ik niet. Dan ben ik dat dode gewicht aan de lijn. Vandaag ben ik echt net zolang stil gaan staan tot hij bij mij kwam en dat kan dan echt minuten duren. Dan is het nog met frisse tegenzin. High drive dogs zijn echt moeilijk bij tijd en wijle...

Dus succes met Moon, het is belangrijk dat je je goed voelt bij een methode maar geef het ook een kans. Ik denk dat het best een snel effect zou kunnen hebben!

Mireille "

Nee nee, ik schrijf niet dat ik vind dat de hond buiten aandacht moet hebben, ik schrijf enkel dat dit blijkbaar het uitgangspunt is, maar daarmee het doel voorbij schiet...omdat de baas steeds meer op de hond gaat letten (wanneer kijkt ie? daar moet je toch echt zelf voor blijven kijken naar de hond) en een intelligente hond dat snel genoeg heeft omgedraaid.

Maar om te antwoorden op je vraag. Ik zou eerst wel eens willen weten hoe weinig aandacht de hond daadwerkelijk voor jou heeft. Want dat kan, tegen alle blijk in, nog wel eens  heel erg meevallen. Als je in de buurt van Venlo woont wil ik je uitdaging best aangaan':-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"
Nee nee, ik schrijf niet dat ik vind dat de hond buiten aandacht moet hebben, ik schrijf enkel dat dit blijkbaar het uitgangspunt is, maar daarmee het doel voorbij schiet...omdat de baas steeds meer op de hond gaat letten (wanneer kijkt ie? daar moet je toch echt zelf voor blijven kijken naar de hond) en een intelligente hond dat snel genoeg heeft omgedraaid.

Maar om te antwoorden op je vraag. Ik zou eerst wel eens willen weten hoe weinig aandacht de hond daadwerkelijk voor jou heeft. Want dat kan, tegen alle blijk in, nog wel eens  heel erg meevallen. Als je in de buurt van Venlo woont wil ik je uitdaging best aangaan':-) "


Is een kwartiertje rijden :-) naar het zuiden

Mireille

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"
Nee nee, ik schrijf niet dat ik vind dat de hond buiten aandacht moet hebben, ik schrijf enkel dat dit blijkbaar het uitgangspunt is, maar daarmee het doel voorbij schiet...omdat de baas steeds meer op de hond gaat letten (wanneer kijkt ie? daar moet je toch echt zelf voor blijven kijken naar de hond) en een intelligente hond dat snel genoeg heeft omgedraaid.

Maar om te antwoorden op je vraag. Ik zou eerst wel eens willen weten hoe weinig aandacht de hond daadwerkelijk voor jou heeft. Want dat kan, tegen alle blijk in, nog wel eens  heel erg meevallen. Als je in de buurt van Venlo woont wil ik je uitdaging best aangaan':-) "

Ik denk op zich dat een baas zijn hond wel altijd in het oog heeft :-)

Net weer een 'pracht'momentje à la Moon: vanuit het huis over 1 meter hoog hekje springen, deur breder openmaken heel de tuin door, door de omheining op het veld ernaast, over de straat in het maïsveld. Ze had de kat geroken.. pas als baasje bijna in paniek gaat roepen (want er rijden wel auto's over die straat!) komt ze bekaf terug. Maar hé, duimen maar dat die tips naar verloop van tijd toch helpen :-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"
. Moon heeft zoveel energie dat ik haar leven ook gewoon leuker wil maken door haar los te kunnen laten. Heb jij dit met Spot wel kunnen bereiken?

Ik denk dat het gewoon een kwestie zal zijn van doorzetten en werken aan de afhankelijkheid van Moon naar mij toe al is het maar om haar leven aangenamer en een stuk veiliger te maken. "


Hoi, Spot is nu elf maanden oud en ik denk niet dat we het gaan bereiken dat hij overal los kan, net zomin als broertje Shadow trouwens. Op sommige plekken, en dan is net nog een gok. Maar ik wist waar ik aan begon, husky's uit werklijnen hebben een grote jachtpassie en dat is niet 100% veilig eruit te trainen. Als Spot mij niet meer elke wandeling in tweeen probeert te trekken ben ik al heel tevreden. Als ze dan ook nog eens netjes op het pad blijven nbij het steppen en niet het bos in verdwijnen achter een konijn aan, dan ben ik ook alweer gelukkiger - en heb minder kans op blauwe plekken :-)

Ik kan dan ook niet wachten tot het weer kouder wordt en de stel gerepareerd is zodatik ze weer kan gaan trainen. Fiets jij met Moon? Of is ze nog te jong?

Mireille



honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

"

Hoi, Spot is nu elf maanden oud en ik denk niet dat we het gaan bereiken dat hij overal los kan, net zomin als broertje Shadow trouwens. Op sommige plekken, en dan is net nog een gok. Maar ik wist waar ik aan begon, husky's uit werklijnen hebben een grote jachtpassie en dat is niet 100% veilig eruit te trainen. Als Spot mij niet meer elke wandeling in tweeen probeert te trekken ben ik al heel tevreden. Als ze dan ook nog eens netjes op het pad blijven nbij het steppen en niet het bos in verdwijnen achter een konijn aan, dan ben ik ook alweer gelukkiger - en heb minder kans op blauwe plekken :-)

Ik kan dan ook niet wachten tot het weer kouder wordt en de stel gerepareerd is zodatik ze weer kan gaan trainen. Fiets jij met Moon? Of is ze nog te jong?

Mireille



"

Herkenbaar.. ook de blauwe plekken. Het is hier heel soms doenbaar met de flexi-lijn (gaat ze niet zo hard in de lijn hangen). Anders is samen wandelen gewoon echt niet leuk. Ik hoop wel dat dit met trainingen beter wordt.

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Moon is rond de twee jaar geschat. Ik wou graag met haar gaan fietsen maar ik vrees dat ik na een paar meter al tegen de grond lig. Ze is zo enthousiast en nieuwsgierig... Maar ik hoop dat fietsen ooit een manier voor haar kan worden om haar energie wat kwijt te geraken.
Lukt fietsen jou met Spot? Of hou je het bij de step (dan gewoon de leiband in je hand houden ?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moon.. de GT .. en het nieuwe trainingsschema.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Even voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^