Dingen die je hond zichzelf heeft aangeleerd/ aangewend

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Altijd als ik in de keuken bv. bezig ben met het klaarmaken van Sam's eten gaat hij rustig op de drempel liggen wachten. Niemand heeft hem dat aangeleerd, hij is er in zijn puppytijd zomaar vanzelf mee begonnen, en hij is het blijven doen.

nu vroeg ik me af wat voor (handige) gedragingen jullie honden zelf hebben bedacht ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dingen die je hond zichzelf heeft aangeleerd/ aangewend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

als hij honger heeft laat hij dat meestal wel merken. hij komt heel vrolijk kwispelend naar je toe of heeft een gekke bui, komt andacht vragen. als de deur naar het halletje open is dan gaat hij daar heel zielig lopen wachten O-)

als hij aandacht is dan gaat hij met zn poot tegen je aan lopen duwen. en staj wij geven aandacht. foei he, ach we vinden het niet heel erg :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Bij de deur gaan drentelen en piepen wanneer ze naar buiten toe moet om te plassen. We waren zo bang dat ze niet zindelijk zou worden en toen ineens begon ze dat te doen. Het gebeurd nu nog zelden dat ze binnen plast.

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Knorretje kan alle deuren open maken. En dat hebben wij haar niet geleerd. Sterker nog, toen we haar kregen en we in Singapore woonden hadden we in dat huis draaiknoppen. Daar kon ze dus geen deuren openmaken. Wel de koelkast, keukenkastjes, kledingkast (ook leuk, sjeesde er weer een Knor door het huis met een onderbroek in haar bek).
We woonden denk ik 2 weken in Duitsland toen ze ineens zelf s'nachts een plasje in de tuin ging doen als ze moest.
Hup van het bed af, slaapkamerdeur openmaken, door de hal heen, achterdeur openmaken en op de terugweg hetzelfde liedje. Heeft ze zichzelf aangeleerd.

Lola smijt de hele bak en standaard door de kamer heen als ze honger heeft.
Verder doet ze niet zoveel gekke dingen, daar hebben we de Knor wel voor.... ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Shadow duikt zijn bench in als ik de etenston open draai. Ja, draaien, want die met het clickdeksel kreeg hij zelf wel open..

Mireille

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Als Baziel honger heeft gaat hij wachten aan de deur van de berging, want daar ligt zen eten. Als ie met zen pootje komt krabben aan jou, wilt hij aandacht of heeft hij honger. En als we hem zen eten geven, pakken het eten, bordje en vork voor het te pletten, gaat ie op zen eetplaats zitten en zielig zitten kijken.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Mij zus heeft een kruising mechelaar duitse herder, echt een schat van een hond, toen ze haar kreeg was ze een jaar, had een rottijd gehad....nu doet ze ineens de koelkast open maken:-D, zus komt thuis alles wat eetbaar is, is op...haha, ik vond het zo lollig, mij zus minder en heeft nu dus sloten op de koelkast en vriezer...want dichtmaken doet ze het niet...o en als ze wilt wandelen komt ze met de schoenen van mij zus aan, dan kan mij zus ook echt gaan...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Chels weet dat als ik 's ochtends om 0845u me jas aandoe dat ik wegga (naar me werk) en dan gaat ze alvast in d'r bench.. Dan krijgt ze een snoepje en dan ga ik..

Ik heb 'r een enkele keer wel es mee naar bed, als ik de volgende dag me bed wil verschonen bijvoorbeeld.. En als dan 's ochtends me wekker gaat blijft ze doodstil liggen, alleen dat staartje gaat dan kwispelen haha zo schattig..

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

sommige opvanghonden die sleepten de waterbak door de hele kamer als deze leeg was. en dat hoorde je best wel dus ja dan moest die gevuld worden. alleen 1 vond het leuk om hem ook mee te nemen als deze nog volzat met gevolg dat het huis soms een zwembad werd ;-)

die zelfde hond liet ook altijd duidelijk weten als zn etensbak op was. hetzelfde verhaal, maar als hij dingen vond (zoals je slippers etc. dan bracht hij het ook wel eens bij je. scheelt weer opruimen O-)

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Wat een grappige verhalen allemaal. Wat Sam ook vaak doet is met zijn neus tegen je knie stoten, om je aandacht te krijgen. Reageer je niet? dan stoot hij twee keer, net iets harder. Vaak is dat als er een balletje onder de kast is gerold en hij kan er niet meer bij.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Als ik mijn handtas pak gaat mijn reu al vanzelf naar de badkamer. Hij weet dat ik dan het hekje dicht doe.

Hij gaat er vanzelf heen en gaat liggen, ik hoef hem er nooit heen te sturen O-)

Mijn teefje gaat alvast naar de living aan het raam ligen bovenop de vensterbank, mijn pupje kent het verschil tussen handtas of buikzakje nog niet die komt al kwispelend meegelopen van ik ga mee ocharme :'(

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

tja, max plast tegen mijn prullenbak, en dat heb ik hem echt niet geleerd:-Dfaith kruipt 's nachts op de bank, ook al zoiets.
handige dingen leren ze zichzelf hier niet helaas.

honden page profiel Sharon & MarleySharon & Marley 3 doggies

honden foto van Sharon & Marley

Marley heeft zichzelf aangeleerd om rond een uur of 11 savonds naar de gang te gaan (waar hij slaapt). Meestal gaan wij vlak daarna ook naar bed.


En als mijn vriend zijn wekkers sochtends gegaan is, en hij er niet gelijk uit komt staat Marley onder aan de trap te blaffen van ''baasje, je moet naar je werk''!
Als er geen wekker gaat kan hij uitslapen tot een uur of 12 hihiO-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Mijn pupje heeft een bak waarin zijn speeltjes en sommige kluifjes zitten en daar haalt hij zelf zijn speeltjes uit en soms doet hij ze er ook in terug. Hij is pas 12 weken dus ik vind het knap van hem :-D Wel grappig om te zien, een paar dagen geleden kon hij dingen er net niet uitpakken want dan zat hij met zn keel in die rand te duwen maar nu kan hij er gewoon bij! Zoveel is hij gegroeid in een paar dagen :-D Ben benieuwd wat voor gekke dingen hij nog meer gaat leren hihi

honden page profiel KK

honden foto van K

elke avond om half 7 leg ik mijn 2 jongste kids op bed, en ga dan de honden uitlaten.max begint om 18:25 onderaan de trap naar boven te kijken(zo van:leg ze onderhand eens in bed),en piept zachtjes.

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo 3 doggies

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

S'ochtends als ik me ga aankleden , opmaken enz gaat Timmy zijn botje pakken en op bed kluifen tot ik klaar ben , en als ik hem geen aandacht geef gaat ie slaan met zijn pootjes hihi. En Micah ruimt altijd zijn speelgoed op , legt alles in zijn mandje O-) Marah eigenlijk tot nu toe nog niks , haha..

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke


Mijn border-terrier Yellow liep altijd los in onze winkel, waar ook een trap naar beneden was. Als ze zin had om met een klant te spelen ging ze met haar balletje bij zijn/haar voeten lopen piepen. Had ze de aandacht dan liep ze naar de trap om daar haar bal af te gooien. Heeeel zielig piepen tot de klant de bal ging halen ( meestal ook nog onder de kast beneden uit.) Yellow had zo zelf geleerd hoe ze een mens kon laten aporteren. Ze kon er uren mee zoet zijn... ;-)

honden page profiel boyboy 3 doggies

honden foto van boy

boy kan 'opeens' niet meer lopen als hij iets stiekems heeft gedaan of op zijn manier geen aandacht genoeg krijgt. Als hij bijvoorbeeld van de bank af moet, laat hij zich helemaal slap hangen, als ik hem dan op de grond zet blijft hij rustig een kwartier liggen. Vanmiddag bij de dierenarts had hij er ook 'opeens' last van, hij was hartstikke mank. Toen de dierenarts vroeg wat er aan de hand was vertelde ik dat hij een drama queen is.. toen we weg liepen was er ook niets meer aan de hand, haha.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Sasha heeft zichzelf iets geleerd wat ik eigenlijk wel nuttig vind.
Wij hebben een emmer waar alle etensresten en dergelijke ingaan, en die inhoud gaat dan vervolgens naar de kippen.
Maar ja, er gaan dus ook wel eens kaasrestjes in of zwoerdjes van hesp, en de kat vind dat ook wel lekker. Gezien deze laatste wat begint te dementeren, is het voldoende dat ze hoort/ziet dat er iets in de emmer gedeponeerd wordt, om deze vakkundig leeg te halen en er het hele terras mee te decoreren. ( ook al zijn het aardappelschillen! ;-)) Wat wij dus niet leuk vinden.
Sasha heeft zichzelf geleerd de kat van die emmer weg te houden. Hebben wij haar nooit geleerd, maar ze doet het wel. (af en toe steelt ze er dan zelf een komkommerschil uit, maar ach, als dat het maar is!) O-)

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

Waar de meeste mensen met alle geduld van de wereld hun hond leren wachten voor hun eten, blijft Zoë braaf voor de bak zitten tot ik "vrij" zeg. Ik heb haar dit niet geleerd!
Ik voer haar in haar bench en heb altijd gewoon de bak erin gezet. Ze viel al nooit meteen enorm hongerig aan op haar eten, maar nu heeft ze haarzelf aangewend te gaan zitten en mij hoopvol aan te kijken tot ik het commando zeg. Best grappig en erg handig.
Met uitlaten doet zij dit ook. Veel honden stuiteren door de kamer van enthousiasme, maar Zoë loopt naar de achterdeur als ik "mee" zeg en gaat daar braaf zitten wachten tot ze is aangelijnd.
Ook bijzonder handig, en ik heb er niet op hoeven trainen :-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

romi heeft zichzelf aangeleerd om dood te spelen als ze geen zin heeft om verder te wandelen :-D

als ze het beu is laat ze zich gewoon op haar zij vallen en blijft bewegingsloos liggen terwijl ze mij aanstaart ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

hij heeft zelf leren apporteren xD

najah... niet geweldig, soms rent hij langs je heen en gaat dan uitdagen

maar meestal brengt hij het naar me toe
opeens :s

honden page profiel --

honden foto van -

" romi heeft zichzelf aangeleerd om dood te spelen als ze geen zin heeft om verder te wandelen :-D

als ze het beu is laat ze zich gewoon op haar zij vallen en blijft bewegingsloos liggen terwijl ze mij aanstaart ;-) "


haha lol!!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

aahja en nog iets, als het regent gaat romi "manken", dus houd ze haar pootje opgetrokken. de eerste keer had ze iniets getrapt en op die moment direct richting huis vertrokken en sindsdien mankt ze als het regent en vanaf we terug richting huis keren stopt het manken :-D

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

ik kan wel bezig blijven :-D hier komt nr 3.

als ik met iemand sta te praten en haar bal ligt op de grond neemt ze de bal, gaat tussen mij en die persoon in zitten en begint te bijten in de bal waardoor er piepgeluidjes uitkomen.

ik heb een veel te slimme meid

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

" Marley heeft zichzelf aangeleerd om rond een uur of 11 savonds naar de gang te gaan (waar hij slaapt). Meestal gaan wij vlak daarna ook naar bed.


En als mijn vriend zijn wekkers sochtends gegaan is, en hij er niet gelijk uit komt staat Marley onder aan de trap te blaffen van ''baasje, je moet naar je werk''!
Als er geen wekker gaat kan hij uitslapen tot een uur of 12 hihiO-) "


Haha, dat moet ik Sam ook leren. Hoewel hij me nu ook wel eens door mijn deur heen wakkermaakt. Dan is ook gelijk miojn deur geschuurd overigens... ;-)

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

" ik kan wel bezig blijven :-D hier komt nr 3.

als ik met iemand sta te praten en haar bal ligt op de grond neemt ze de bal, gaat tussen mij en die persoon in zitten en begint te bijten in de bal waardoor er piepgeluidjes uitkomen.

ik heb een veel te slimme meid "


ze houdt je wel bezig :-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

"

ze houdt je wel bezig :-)

"


dat wel :-D

maar ze vind steeds weer dingen uit op een leuke grappige manier ;-)

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Swift doet zelf zijn bench open en dicht, niet het slot, maar de deur. Ik heb hem dit niet geleerd. Ik denk dat hij het doet omdat je bench in een smal deel van de kamer staat. Als hij bijvoorbeeld dorst heeft of een speeltje nodig heeft, dan doet hj het deurtje open, haalt eruit wat hij nodig heeft en SLUIT vervolgens de deur weer met zijn neus of poot. Vind het nog steeds erg frapant. :-D

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

" boy kan 'opeens' niet meer lopen als hij iets stiekems heeft gedaan of op zijn manier geen aandacht genoeg krijgt. Als hij bijvoorbeeld van de bank af moet, laat hij zich helemaal slap hangen, als ik hem dan op de grond zet blijft hij rustig een kwartier liggen. Vanmiddag bij de dierenarts had hij er ook 'opeens' last van, hij was hartstikke mank. Toen de dierenarts vroeg wat er aan de hand was vertelde ik dat hij een drama queen is.. toen we weg liepen was er ook niets meer aan de hand, haha. "


owja vreselijk haha
als drum weg moet zeggen we moven, en dat doet hij rpima als ik een deur open maak waar ik bij moet of aan de eettafel aanschuif etc. maar drum van de bank afsturen is echt een ramp. je moet dan echt hard duwen, want hij denkt bekijk het maar.


zo had ik ook een hond op mn stage die me altijd weer wist te verleiden. dan was ik aan het trimmen en dan had hij altijd plastic dopjes en die gooiden hij dan in de wasbak waar ikd enhonden wasten. ehm.... tsja... de verleiding is zo groot. of hij ging heel speels doen en tegen me an lopen duwen omdat hij geaaid wilden worden. ik was enig sinds wel consequent kon het even niet fo was de situatie gevaarlijk dan moest hij even wachten. soms was het een echte doordrammer, en dan moest ik toch echt even streng wezen. maar vond ik wel en geweldige hond

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dingen die je hond zichzelf heeft aangeleerd/ aangewend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^