beginnen aan een hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Juul (Gast)

Hallo!
Ik zou graag (zodra ik  een huis heb gekocht, wat op korte termijn planning staat) een hond nemen. 
Helaas is het zo dat ik en mijn vriend beiden fulltime werken. Oppas kan gewoon geregeld worden, ik kan de hond 's morgens bij mijn ouders (hebben zelf ook een paar honden) brengen en na het werk weer ophalen.

Nu zou ik graag jullie mening willen; is dit zielig? En raakt mijn hond hiermee niet door de war over wie zijn baasje is? En kan iedere hond hier aan wennen?
Benn opgegroeid met honden en mis het ontzettend sinds ik op mezelf woon! Ik zou dan graag een Boerboel nemen, of misschien eerst een hond uit het asiel. Ik heb er geen problemen mee voor en na het werk een stuk te lopen :-)

Ik hoor graag wat julloe er van vinden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beginnen aan een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup als je die graag wilt hebben, is het toch leuker om je pup zelf op te voeden en te trainen, als jij je hond dagelijks wegbrengt, dan gaat een ander erover, de tijd die jij besteed aan de pup is dan alleen smorgens vroeg en savonds en in het weekend, op de dag doet een ander dat dan, niet erg, maar niet leuk voor jou.

zou mijn advies zijn, neem een volwassen hond, de oppas kan je dan zeker regelen bij je ouders, dat is geen enkel probleem, jij smorgens en savonds en in het weekend en je ouders op de dag, maar dan wel een volwassen hond.

honden page profiel hildehilde

honden foto van hilde

ja wat willemijn zegt sluit ik me bij aan is toch leuker om het zelf allemaal te doen maar toch als je een oppas hebt en je ouders waarom niet zielig zou ik het niet vinden zou ik er gewoon voor gaan
grtjes

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Mijn vriend en ik werken ook beide fulltime en wij hebben ook voor een pup gekozen. Natuurlijk hebben we de eerste paar weken zelf vrij genomen. Nu gaan Gina de dagen dat wij beide weg zijn naar mijn ouders, of naar de ouders van mijn vriend. Gina heeft het daar hartstikke leuk maar is ook altijd weer dolblij als we haar komen halen. Ze weet heel goed dat ze bij ons hoort;-)

Verder is het wel zo dat ik ook regelmatig avond, nacht en weekenddiensten werk, dat betekend dat ik overdag vaker vrij ben en het dus niet heel veel voorkomt dat wij er allebei niet zijn. Ik kan dus wel veel tijd doorbrengen met Gina en dat is ook belangrijk. Vooral als ze nog zo klein zijn:-)

Juul (Gast)

Ja een asielhond (volwassen hond) heb ik aan zitten denken. Alleen is het zo dat mijn ouders honden hebben, ik een klein broertje heb en er regelmatig mensen over de vloer komen. Dus ik wil liever geen risico lopen op een hond die niet goed tegen andere mensen/dieren/kinderen kan. En een pup is op deze manier goed te socialiseren, toch?. Ik zou er inderdaad ook een paar weken voor vrij nemen :-)


Bedankt voor de meningen ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar niet elke asielhond is een ramp met kinderen, visite en andere honden hoor ;-)

Oké, mijn hond is niet zo gecharmeerd van kinderen maar dat ben ik zelf ook niet ;-)

En vaak heb je ook een proefperiode, soms 2 weken, wij hadden zelfs 3 weken (en kon nog eens met 3 weken verlengd worden).
Er zijn volgens mij genoeg asielhonden die maar wát graag spelen met andere honden en die visite (groot of klein) best gezellig vinden.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik zou ook voor een asielhond gaan, en dan voor een ras dat bekend staat om zijn tolerantie naar andere honden toe.
Als je een Boerboel neemt, ook al is dat een pupje, heb je toch nog een redelijke kans dat het op latere leeftijd niet altijd even goed gaat met andere honden.
Dit hoeft niet, maar de kans zit er wel in.

Kies je voor een Labrador, Windhond (behalve mellow ;-) ), Beagle, Golden, etc, in elk geval een hond die voor zijn oorspronkelijke gebruiksdoel goed overweg moest kunnen met soortgenoten, heb je de kans dat het later misloopt veel minder.

Dat is wel iets om over na te denken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik sluit me bij bovenstaand berichtje aan, in jullie geval zou ik in eerste instantie niet aan een Boerboel denken gezien de situatie.

Verder zou ik inmiddels altijd voor een asielhond gaan, maar mijn eerste hond heb ik wel als pup gekregen, en dat was ook een heel leuke en goede ervaring die ik niet had willen missen. Maar er zitten ook in asiels genoeg pups en jonge honden die een goed plekje zoeken.

Succes met de zoektocht, spannend.':-)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Je hoeft als je voor een volwassen hond gaat niet persee voor een asielhond te gaan.Ik ben helemaal pro asielhonden hoor! Maar in jullie situatie is misschien een herplaatser via derasvereniging iets?
Deze mensen kennen het ras door en door en kunnen je waarschijnlijk betere info geven over de hond in kwestie.
Zeker ook omdat het jullie eerste hond word is alle info welkom! :-)

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

de eerste 7 weken dat ik Tara kreeg (vanaf 7 weken) was ik vrij dus dag en nacht bij haar. ze is toen ook al met 11 weken een weekje wezen logeren wegens vakantieplannen die al vast stonden. Vanaf 14 weken is ze elke ochtend naar mijn moeder gebracht en kwam ik haar 's avonds weer ophalen... dit 5 dagen in de week en soms zelfs zaterdagochtend ook nog.

Mijn tara is helemaal op mij gericht en loopt echt niet met mijn moeder mee als ik erbij ben... Ze staat altijd 's avonds te wachten tot ik haar kom halen.
Sinds een half jaar blijft ze nu gewoon thuis en komt mijn moeder haar hier uitlaten.

Ik vind dat dit prima kan!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Er zijn echt een heleboel leuke asielhonden die perfect om kunnen gaan met kinderen! Het voordeel juist van asielhonden is dat ze vaak al stabiel zijn, zindelijk, enz. Ze weten bij het asiel of ze samen kunnen met kinderen, hoe ze op visite reageren en of ze samen kunnen met andere honden. Natuurlijk kun je dat een pup allemaal leren, maar het is altijd maar afwachten hoe je opvoeding uitpakt, zeker bij een eerste hond.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik heb altijd gezegd dat ik nog geen hond wou, omdat het zielig was als hij veel alleen was.
Uiteindelijk werden we verliefd op onze eerste hond, die in het asiel zat. Toen hebben we besloten dat overal een oplossing voor is en als je er maar tijd en liefde in wil steken dit echt geen probleem hoeft te zijn. Onze eerste hond kon zelfs geen 2 uur alleen thuis.. Uiteindelijk ging hij iedere dag naar een dagopvang voor honden, en vond dit helemaal prachtig..
Nadat de hond van een vriending tijdens haar vakantie 2 weken bij ons was bleek dat ze samen ontzettend goed een poos alleen thuis konden blijven.. en tadaaa.. paar maand later hadden we onze tweede hond. Deze kunnen samen best 8 uur alleen thuis blijven, alleen gebeurd dit nooit omdat ik vaak thuis ben.

Dus, mijn mening is dat het best moet kunnen zolang je de dingen maar goed overdenkt: kunnen je ouders vaak genoeg, heb je een alternatief in de buurt waar hij heen kan als je ouders niet kunnen? Kan de hond een paar uur alleen thuis zijn, hoeveel tijd heb je naast je fulltime baan.
Succes met je beslissing ;-) en wie weet met je aankomende hond!

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Trouwens, onze beide honden zijn dus uit het asiel en van herplaatsing. Beiden vinden ze kinderen geweldig. Kwestie van aanvoelen en informatie achterhalen wat de vorige situatie van de hond was.
Mijn mening is dat het asiel mijn hond niet goed heeft ingeschat. Hij kon ABSOLUUT niet met andere honden want hij was te dominant.. Nou niet dus, vanaf dag 1 was hij mega vriendelijk naar andere honden.
Hou hun advies wel in gedachten, maar volg vooral je gevoel, en kies de hond die je écht wil..

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

als een asiel hond je niet echt aanspreekt kan je altijd kijken of er een fokker is die vb van een hondje 'afwil' omdat het beestje niet meer mee gefokt mag worden (je kan de fokverenigingen hier voor bellen).

Juul (Gast)

Een hond uit het asiel lijkt me ook super, ik vind ze zo zielig! Heb ooit een "snuffel stage" voor school gedaan bij een asiel en kon me toen ook bijna niet inhouden ze allemaal mee naar huis te nemen.

Helaas na een paar slechte ervaringen.. Ik ben opgegroeid met allerlei soorten honden; Golden Retrievers, St. Bernard, kleine boomertjes, Leonberger.. Onze Golden Retriever hadden we ook uit een asiel en wat ontzettend lief, luisterde goed en liet zichzelf uit (zo grappig! met de riem in zijn bekkie!). Tot op een dag hij over ons hek uit de tuin vloog en ons kleine buurmeisje aanviel zonder reden. Schuim bek, haren overeind en niet tegen te houden..

En dan dus de vraag, zijn mensen eerlijk wanneer ze een hond bij het asiel afgeven?! Misschien willen ze hun hond kwijt maar niet in laten slapen. En zo ook bij honden die terug gebracht worden naar de fokker? Hoe kunnen ze binnen zo'n korte tijd in een asiel een heel karakter bepalen?

Mijn ouders zijn gelukkig altijd thuis en anders heb ik inderdaad ook andere plekjes voor de hond voor noodgevallen. In principe zou de hond tussen 8 uur en half 5 bij mijn ouders zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Kies je voor een Labrador, Windhond (behalve mellow ;-) ), Beagle, Golden, etc, in elk geval een hond die voor zijn oorspronkelijke gebruiksdoel goed overweg moest kunnen met soortgenoten, heb je de kans dat het later misloopt veel minder. "

Haha :-p
En Mellow haar doel ís ook niet om gezellig met kindjes te spelen hè ;-)
Maar inderdaad, zij heeft wel een beetje een gebruiksaanwijzing ja.
Daarom passen we zo goed bij elkaar, ik heb er ook een ;-)

Overigens is "ik vind ze zo zielig" geen echt goede reden om een asielhond te nemen hè, maar dat begrijp je vast zelf ook wel ;-)
Sommigen zíjn ook gewoon zielig, maar helaas kunnen we ze niet allemaal redden.
En voor elke hond is een passend baasje :-)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Wij kregen een evaluatieformulier van de vorige eigenaar mee. Waren meer de dingen als dat ze moesten aankruisen in wat voor gezin de hond had gezeten, met of zonder andere dieren e.d., medische dingen die van belang waren en dan een paar algemene indrukken van de hond. Er zullen vast wel mensen zijn die daar niet eerlijk over zijn, maar ik denk dat toch het meerendeel geen baat heeft bij het oneerlijk invullen van zo'n formulier. Ze krijgen zelf toch niet te horen of een hond wel of niet geplaatst wordt.
Maar zoals je het beschrijft zie ik geen problemen om het niet te doen ;-)
Wat wel handig is om niet te doen is een hyperactieve hond te nemen. Die zitten behoorlijk veel in het asiel en dan maak je het je ouders niet makkelijk haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beginnen aan een hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: goed nieuws voor Sem...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^