Moet een hond echt loslopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Ook hier maar een kwartier rijden naar het strand daar hebben we hem leren loslopen met een lange lijn We hebben bij onze flat een parkje hij liep daar zo te donderen aan de riem dat
we hem los gegooid hebben en dat ging ineens goed en als hij soms niet wil luisteren (met die beroemde bananen in zijn oren :-D) roepen we hard doei doei en draaien we de andere kant op en dan weet die niet hoe gauw hij moet aankomen rennen na zo, n wandeling is hij de hele middag aan het slapen want dan heeft hij al zijn ernergie verbruikt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moet een hond echt loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ikzelf heb het gevoel dat ik ze pas ècht "uitlaat" als ze los kunnen lopen. Vind ik het meest "honds", maar is misschien veel te menselijk gedacht.O-)
Dat gebeurt hier 2 (soms vaker)van de 4x per dag in het nabij gelegen bos. Als er geen boete aan verbonden zou zijn, liet ik ze altijd los, behalve als mensen er bang voor zijn of een tegemoet komende hond, waar dat problemen mee zou geven.
Mijn honden kùnnen ook makkelijk los, dus ik heb makkelijk praten.
Of ze er gelukkiger mee zijn?....ik heb de neiging om te denken dat dit wèl zo is, omdat ze meer zelf kunnen bepalen.

honden page profiel BrushBrush 3 doggies

honden foto van Brush

Bruno loopt alleen los als er geen andere honden in het loslooppark zijn. Dit omdat hij nogal ongemanierd omgaat met andere honden en al een keer gevochten heeft. Ik denk persoonlijk dat hij bij zijn vorige eigenaren alleen omging met de honden in zijn eigen roedeltje. Want het gaat niet goed met zijn sociale vaardigheden. En dus houden we hem aan de (lange) lijn en in de wijk vrij kort. Ik vind dat wel jammer en probeer ook wel zijn gedrag te verbeteren. Maar ik vertrouw hem gewoon niet 100% met andere honden. Ik ben ook op zoek naar een gedragsdeskundige. En ik lees de afgelopen tijd van zoveel hondjes die worden doodgebeten dat ik het gewoon niet meer durf. Het is misschien niet goed maar ik wil niet meemaken dat hij nog eens gaat vechten, met zijn formaat en gewicht wint ie altijd namelijk. En hier in Wormerveer zijn bijna geen honden van zijn formaat. Wat een horror lijkt het me als hij een hondje dood zou bijten. Ik heb dus ook de allerstevigste tuigen en halsbanden gekocht.

Ik moet zeggen, als Bruno losloopt, sjokt ie meestal bij ons in de buurt. Net zoals wanneer hij aan de lange lijn loopt eigenlijk, het is geen hele energieke hond die dolt en rent ofzo. We hebben wel getraind om terugkomen en blijven om het aan te lijnen en dat doet ie wel heel goed. Ik voel me eerlijk gezegd wel eens schuldig dat hij zo weinig losloopt, maar ik vraag me af of dat komt door het geijkte 'loslopen is goed voor honden' en 'honden worden gelukkig van loslopen'. Dus ik snap je gevoel wel hoor. Maar het is gewoon verschillend per hond, denk ik. Niet iedere hond wordt ongelukkig van niet loslopen, maar er zijn er zeker bij die het niet kunnen missen vanwege hun energieniveau. Bruno is thuis altijd rustig, dus wat dat betreft, denk ik niet dat hij wat tekort komt. En dit is beter dan dat hij in de problemen komt omdat hij een hond wat aandoet. Want die gevolgen kunnen ook niet mis zijn, in beslag genomen worden, de roze spuit...
Daarom, doe wat jij voelt dat het beste is, neem je verantwoording en zorg voor de veiligheid van je hond maar ook die van anderen. En kijk natuurlijk hoe je hond zich daarbij voelt. Tekenen van frustratie merk je snel genoeg hoor, zoals overmatig slopen, overmatig blaffen etc. Dient zich zo'n soort probleem aan, kun je eraan gaan denken om te proberen je hond meer los te laten lopen. Succes iig.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Juul loopt bijna dagelijks wel een keer los. Als we minder tijd hebben, dan is er wel een plekje waar ze even een kwartiertje los kan en d'r eigen ding kan doen. Daar houdt ze echt van.

In het begin vond ik het ook erg eng om haar los te laten. Tegenwoordig niet meer zo, ik kijk hoe de omgeving is en ik kan haar makkelijk weer aanlijnen. Ik ga ook opzoek naar plekken waar ze evt. los kan lopen, is voor haar ook leuk: weer nieuwe geurtjes.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

een hond hoeft niet los te lopen om genoeg beweging te hebben, je kan met je hond gaan joggen/fietsen en dergelijke en dan heeft ie zeker genoeg beweging gehad.
zelf vind ik het wel belangrijk dat een hond leert loslopen. stel dat je hond een keertje onverwacht los komt dan is het veel makkelijker dat hij het kent om los te zijn.

zelf heb ik het al een paar keer gehad dat 1 van de lijnen uit mijn handen glipt als ik bv poep ruim en 1 van de honden wil ergens plassen  waar de lijn net niet bijkan of al een keertje gehad dat Nala haar bandje loste. in zo'n situaties is het wel heel handig dat je hond gewent is om los te lopen. mijn honden blijven dan gewoon naast me staan.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je hond veilig kán loslopen (omgeving, niet angstig, niet vluchten, niet jagen, geen vechter), dan is het voor een hond ge-wel-dig om los te lopen.

Dobby is echt zo veel gekalmeerd nu hij los kan, terwijl we hetzelfde rondje deden aan de lijn. Hij staat nu gerust een paar minuten te ruiken aan een plekje, terwijl hij zichzelf daar aan de lijn geen rust voor geeft. Aan de lijn is het snel-snel dóór naar het volgende knooppunt waar veel honden plassen. En ook ideaal, je kan een balletje écht ver gooien zonder dat jij of de hond een pijnlijke snok krijgen. En geloof me, ook jij kan schade oplopen door zo'n ruk. Kneuzingen, vallen, zwikken het is me allemaal gebeurd.

Dobby is niet zo van het rennen met andere honden, maar de optie is er zonder ook gevaarlijke situaties met een lijn te veroorzaken zoals een lijn die om een poot gaat en met een ruk strak komt te staan.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Als het kan dan is het leuk maar naar mijn mening is het niet nodig. Een lange lijn geeft ook vrijheid en als je als baas een prettig tempo kunt aanhouden en een goed uithoudingsvermogen hebt krijgt hij genoeg beweging.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Denk dat het per hond verschillend is.
Mijn collie maakt het niet uit, lopen aan de lijn of lekker los bijde maakt h'm moe en voldaan.
Mijn aus moet echt los kunnen rennen en z'n ding kunnen doen dan pas is hij relaxt thuis.
Ga ik een 30min met h'm fietsen of 1.5 uur lopen aan de lijn is hij echt niet verzadigt en is z'n koppie nog fris en wil hij nog wel wat actie.

Daarnaast vind ik persoonlijk ook veel prettiger dat m'n honden gewoon los kunnen lopen en hun ding kunnen doen, mijn wandeling is dan ook veel relaxter als ze blij aan het rennen zijn ipv 2 koppie's naar beneden en een beetje mee sjokken aan de lijn.

sita (Gast)

idd, is beweging voldoende hoor

bij ons nemen we het iets anders aan
Wij gaan slechts 2 keer per dag wandelen ( een half uurtje tot 3 kwartier)
dan mag ze overdag een uur los in één van onze 3 weiden, kan ze lekker vrij lopen en snuffelen)
en 's avonds, als het nog niet donker is, maar laat genoeg is zodat er (bijna) geen wandelaars meer zijn, neem ik ze per fiets mee naar het bos. Ik fiets, zij loopt los. En ja ,het is een jachtond. Als ik haar als ik te voet ben zou loslaten, vertrouw ik het ng niet helemaal. Maar als ik fiets, loopt ze altijd mee (blijft soms staan om st snuffelen, ik fiets lekker door, rinkel de bel en als ze ziet dat ik toch al wat ver weg ben, komt ze gelijk aangecrost)Want ze weet: baasje zal niet wachten. Die fietsbel is echt handig, het is een hoodg en scherp geluid, waardoor ik haar uit haar 'jachtmodus' kan halen indien nodig?

Wat ik maar wil zeggen, af en toe is het best leuk om je hond even te kunnen losgooien!
dus als je kan, waarom niet?

groetjes

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Hier lopen ze bijna altijd los.Hebben al mijn honden gedaan.
Alleen wanneer t erg druk is met bepaalde honden zitten ze vast.
Maar of je hond nu losloopt of altijd aan de riem zit maakt volgens mij niet uit hoor.
Als ze maar de beweging krijgen die ze nodig hebben O-) Maakt een hond echt niet ongelukkig

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Mijn honden gaan van de 4 wandelingen, 2 keer per dag naar het losloopbos, en lopen daar ongeveer een uur los dan.
Ik heb wel het idee dat ze daar heel gelukkig van worden, ze kunnen lekker hun energie kwijt en met andere honden spelen... ;-)
Of het echt een moeten is durf ik niet te zeggen, als een hond altijd al aan de lijn loopt zal ie het misschien ook niet missen.... ;-)

honden page profiel Jen Modi en Borka† Jen Modi en Borka† 3 doggies

honden foto van Jen Modi en Borka†

We gaan meestal dagelijks naar het bos, daar kan Modi lekker loslopen ik zie haar genieten ze voelt zich dan helemaal in haar element.
Alleen moet ik er met de auto heen rijden, een kwartier rijden, maar dat heb ik er voor over.
Vindt het juist heel belangrijk voor d'r dat ze lekker haar gang kan gaan we doen ook oefeningen in het bos zolang er geen andere honden in het zicht zijn.
Ze vindt het iedere keer weer spannend als we andere honden tegen komen maar tot nu toe gaat het heel goed. Ze is nog maar bijna een jaar oud. :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Niet elke hond kan loslopen. een hond die niet met andere honden kan of bijvoorbeeld echt achter het wild aan gaat kan nou eenmaal niet los. dat betekend echt niet dat die hond per defenitie ongelukkig is omdat ie nooit kan loslopen. als baas kan je voor je hond zoveel dingen bedenken waardoor een wandeling aan de lijn ook erg spannend kan zijn.. lekker samen door de bosjes banjeren.. zoekzpelletjes met een bal ergens verstoppen.. een keer lekker aan de lange lijn..

gelukkig kunnen mijn honden wel los en wij lopen dan ook elke dag in een losloopbos. ze vinden het heerlijk en ik geniet er ook van als ze lekker los rennen en snuffelen.. dus als je hond los kan lopen is het zeker aan te raden om dit regelmatig te doen. maar zoals ik zei. het hoeft niet perse om je hond gelukkig te maken

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Hier laat ik Max vaak los in het renveld.. niet ideaal... bij de lange wandelingen probeer ik naar de rivier te lopen. Daar is een trailerhelling waar je boten te water laat met een strandje.. Nu in de zomervakantie met mooi weer lukt het niet om max los te laten want dan liggen er best veel kinderen/jeugd. Maar zodra dat allemaal weg is, en het riet weer gesnoeid is langs het water.. is het echt een droom voor Max daar te lopen..
Ik begin dan bij de boothelling.. vervolgens kan hij daar heerlijk zwemmen en apporteren.. dan loop ik door het riet, smal paadje en dan lopen er  nog weer tussendoor allerlei weggetjes door naar de rivier zodat hij toch nog even kan zwemmen.. Aan het eind is er nog weer water dus kan  hij nog even apporteren.. 
Dan zijn we een goed uur/anderhalf uur weggeweest.. 
Helaas is het nu echt te dicht begroeit en vind ik dat te benauwd om door te lopen..


* Boothelling en strandje.. 


* Daarnaast een steiger, waar ik vaak op loop om de bal nog wat verder weg te gooien.. 


* Rennen door het riet (hierboven in de foto zie je nog de dijk waar je normaal loopt).


* En dan het laatste strandje.. 

Sorry, was even enthousiast.. moest het even verder vertellen:-)

Nu in de zomer loopt Max minder los, maar fietsen we als het niet te warm is wat meer. Komt ie toch aan z'n energie en in de tuin een badje, spelletjes doen.. komt het helemaal goed!

honden page profiel pietpiet 3 doggies

honden foto van piet

Hier 90% zonder riem,en wij vinden het relax.Gr Piet

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik woon in de stad maar Twinko loopt toch 2x per dag los. Niet op straat natuurlijk maar in het park. Het is niet groot maar hij kan toch ff lekker zelf snuffelen en rennen.
Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als Mary. "Ik heb het gevoel dat ik ze pas ècht "uitlaat" als ze los kunnen lopen."

Maar als je hond niet los kan dan zou ik dat niet doen. Ik zou er aan werken om hem te leren wél los te te kunnen lopen want het is echt leuker voor de hond. Maar wat niet gaat dat gaat niet. Het maakt je geen slechter baasje als je het niet doet en je maakt je hondje gewoon op een andere manier gelukkig ;-)

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

" Hier laat ik Max vaak los in het renveld.. niet ideaal... bij de lange wandelingen probeer ik naar de rivier te lopen. Daar is een trailerhelling waar je boten te water laat met een strandje.. Nu in de zomervakantie met mooi weer lukt het niet om max los te laten want dan liggen er best veel kinderen/jeugd. Maar zodra dat allemaal weg is, en het riet weer gesnoeid is langs het water.. is het echt een droom voor Max daar te lopen..
Ik begin dan bij de boothelling.. vervolgens kan hij daar heerlijk zwemmen en apporteren.. dan loop ik door het riet, smal paadje en dan lopen er  nog weer tussendoor allerlei weggetjes door naar de rivier zodat hij toch nog even kan zwemmen.. Aan het eind is er nog weer water dus kan  hij nog even apporteren.. 
Dan zijn we een goed uur/anderhalf uur weggeweest.. 
Helaas is het nu echt te dicht begroeit en vind ik dat te benauwd om door te lopen..

http://i1191.photobucket.com/albums/z480/matthiasenannet/P1090615.jpg
* Boothelling en strandje.. 

http://i1191.photobucket.com/albums/z480/matthiasenannet/P1070727.jpg
* Daarnaast een steiger, waar ik vaak op loop om de bal nog wat verder weg te gooien.. 

http://i1191.photobucket.com/albums/z480/matthiasenannet/IMG_0312.jpg
* Rennen door het riet (hierboven in de foto zie je nog de dijk waar je normaal loopt).

http://i1191.photobucket.com/albums/z480/matthiasenannet/P1070745.jpg
* En dan het laatste strandje.. 

Sorry, was even enthousiast.. moest het even verder vertellen:-)

Nu in de zomer loopt Max minder los, maar fietsen we als het niet te warm is wat meer. Komt ie toch aan z'n energie en in de tuin een badje, spelletjes doen.. komt het helemaal goed! "


Zo dat ziet er goed uit zeg...Max die boft toch maar met zo'n baasje :-D

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Grrr hier wordt vanaf vandaag even niet meer los gelopen.
Net een dikke bekeuring gehad.. ;-)
Maarja eigen schuld dikke bult. Loop voortaan wel een stukje verder met ze.
Dat is Rotterdam!!!!! jeeeeeehhhh :'(
ik ook met mijn grote mond ..van hier lopen ze bijna altijd los ;-)

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)* 3 doggies

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Hier in de buurt is het gewoon te druk met verkeer om Grace los te laten lopen.
Er is ook een verbod trouwens, honden moeten altijd aan de lijn lopen.
Niet iedereen houd zich er aan maar ik vind haar veiligheid belangrijker.
In het park mag ze ook niet los lopen.
Als we wandelen in het bos mag ze van mij wel lekker los lopen maar ik kan niet zo vaak naar het bos omdat ik geen rijbewijs heb en het wel even een stukje rijden is vanaf mijn woonplaats.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Grrr hier wordt vanaf vandaag even niet meer los gelopen.
Net een dikke bekeuring gehad.. ;-) "

Die bekeuringen heb ik meegenomen in mijn begroting. O-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Ik blijf het echt dom vinden dat het in België niet mag. Ik doe het toch, maar inderdaad ook altijd met kans op een bekeuring. Ik hou het bij 1x per dag, en laat zowat altijd 1 van de twee lijnen achter haar aan schuiven. Kwestie van geen puber te krijgen die plots bananen heeft en de straat op schiet..
Ik merk wel dat ze meer voldaan is na zo'n wandeling. Maar dat kan natuurlijk ook altijd zijn omdat ik het zelf leuker vind en zij dat aanvoelt.. ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik laat ze trouwens enkel los op plekken waar ze niet de weg op kunnen.. zou mijn honden nooit langs de weg los laten lopen.. hoe goed ze ook luisteren je weet maar nooit.. en dat is dan niet alleen levensgevaarlijk voor je hond, maar ook voor andere weggebruikers

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

" ik laat ze trouwens enkel los op plekken waar ze niet de weg op kunnen.. zou mijn honden nooit langs de weg los laten lopen.. hoe goed ze ook luisteren je weet maar nooit.. en dat is dan niet alleen levensgevaarlijk voor je hond, maar ook voor andere weggebruikers "

Ik heb zo'n idee dat dat een reactie op mij is? Zoniet dan sorry, maar laat ik dat van 'de straat op schiet' even verduidelijken.
Ik laat haar nooit los langs een straat, drukke plek, plek waar ik weet dat luisteren moeilijk is. Ik laat haar enkel los in het veld, op het strand e.d. Maar zelfs daar heb je (naar mijn mening) nog de kans dat je hond er plots vandoor schiet en de weg naar huis (dus naar de straat) probeert terug te vinden. :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

meer algemeen omdat er hier in de wijk best wat mensen zijn die hun hond langs de weg los laten lopen.
mag hier trouwens ook niet, maar goed.. zijn dan altijd nog wel mensen die dat wel doen.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

"
Die bekeuringen heb ik meegenomen in mijn begroting. O-) "


Ik moet ook zeggen dat dit echt mijn allereerste bekeuring is hihi.
Maardat ik dan vandaag op dit topic reageer en ineens BAMMMM. volgens mij hebben ze meegelezen hahaha en dachten zooow 3 honden los KA-CHINGGGG ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" ..volgens mij hebben ze meegelezen hahaha en dachten zooow 3 honden los KA-CHINGGGG ;-) "

Oh ja, oeps... nou mijn Twinko loop ALTIJD aan de riem en ik vergeet NOOIT poepzakjes mee te nemen! O-)

honden page profiel IljaIlja 3 doggies

honden foto van Ilja

Hoi,

Op de vraag of een hond los moet lopen...?? JA een hond MOET loslopen...!
Niet eens zo zeer voor de beweging -je kunt je hond een hoop/ te veel laten beweging aan een lijn -  dan wel voor zijn of haar geestelijk welzijn..

Een hond aan een lijn - in welke vorm dan ook - heeft een leven van een gevangene en raakt zéér gefrustreerd.. Zal op den duur gestoord gedrag gaan vertonen..

Bezoek een goede hondenschool en jij zult leven hoe een hond los kan leren lopen,...

Hartelijke groet, Ilja

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Een tijd geleden was ik met Mellow een van de rondjes door de wijk aan het lopen en hoorde op de dijk iemand roepen. Zag een man met zijn dochtertje, dacht dat hij zijn dochtertje riep, maar hij riep zijn hond.



Uploaded with ImageShack.us

A = de plek waar alle boten liggen (op de kade dus)
B = de man met dochtertje en hond
C = Mellow en ik
D = daar mag Mellow wel eens lekker rennen (vast, dat wel)

De hele rode lijn is een van onze rondjes, er loopt ook gewoon een (smal) pad langs de ligplaats van de boten.
De max. snelheid op de Houtribweg is 50 (maar sommigen rijden rustig 80). En bij B liep dus de hond op de autoweg. Man paniekerig roepen dat hond niet op de weg moest lopen, tig keer geprobeerd hond bij zich te roepen, zelf de weg opgerend (en dat vond de hond wel leuk "jaaa, spelen!"), van beide kanten kwamen auto's aan die afremden om de hond niet dood te rijden.

Ik verbaasde me daar zó over (over die man dus he), als je toch een hond hebt die niet luistert, dan laat je 'm toch niet op zo'n gevaarlijke plek loslopen?!
Sowieso niet echt een plek om met een peuter te lopen, helemaal niet als je ook nog een Oostindisch dove hond bij je moet roepen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou Ilja, dat is wel heel kort door de bocht hoor, zo praat je mensen als ik nog een complex aan, je doet nu net of ik mijn hond zwaar mishandel door haar aan de lijn te laten ;-)

Ik heb 3 cursussen gedaan met haar, een cursus is geen garantie voor een geweldig luisterende hond die los kan lopen.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Hoi,

Op de vraag of een hond los moet lopen...?? JA een hond MOET loslopen...!
Niet eens zo zeer voor de beweging -je kunt je hond een hoop/ te veel laten beweging aan een lijn -  dan wel voor zijn of haar geestelijk welzijn..

Een hond aan een lijn - in welke vorm dan ook - heeft een leven van een gevangene en raakt zéér gefrustreerd.. Zal op den duur gestoord gedrag gaan vertonen..

Bezoek een goede hondenschool en jij zult leven hoe een hond los kan leren lopen,...

Hartelijke groet, Ilja "


daar ben ik het dus niet mee eens. het is makkelijk te zeggen wanneer je een hond hebt die kan loslopen, om dan te zeggen dat elke hond moet loslopen en dat ook kan. het is nou eenmaal zo dat niet elke hond dat kan en denk maar niet dat gewoon even een hondenschool doen dan zin heeft.

vind het ook erg kort door de bocht om te zeggen dat al die hodnen gefrustreerd raken. door met je hond enkel maar te lopen en je hond los te laten kan je namelijk net zo goed een gefrustreerde hond krijgen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moet een hond echt loslopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Brando en Skip - avonturen aan zee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^