bench goed? of slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Ook wij maken gebruik van een bench, vanaf het begin, hij staat er nog steeds, het is beau zijn plek, dat weten de kinderen ook, een plek waar hij tot rust kan komen. beau heeft er geen moeite mee om hem nog steeds te gebruiken, we hebben onlangs de bench 2 nachten verruild voor zijn hondenmand, eerste nacht ging goed, 2e nacht had ie een plasje gedaan, voor mij een teken dat ie er nog niet aan toe was om het zonder bench te doen. Overdag zou ik hem gerust alleen in de kamer los kunnen laten als ik er niet ben, maar vind dat een niet gerustellende gedachten, in de keuken, afgezet, met zijn bench die open staat heeft ie een wat beperktere ruimte en weet ik dat er niets kan gebeuren. En mijn persoonlijke idee over het gebruik van een bench; Ik vind het een rot gedachte als een hond de hele dag in de bench zit als baasje moet werken, tuurlijk, een hond weet niet beter, maar als baas zijnde zou je beter moeten weten..ik zou het niet kunnen i.i.g.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench goed? of slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Toen ik in het begin hier op het forum was, heb ik ook een stevige discussie gehad met mensen over de bench.
De bench werd toe echt ongelofelijk gepromoot door een aantal mensen, die trouwens niet meer op het forum zijn nu.

Ze zeiden namelijk elke keer dat de bench een veilig holletje is voor de hond. Waarop ik dus heb gezegd, het is blijkbaar pas een veilig holletje, als je het de hond leert. Want ik lees hier op HP heel vaak verhalen dat honden het helemaal niet leuk vinden, waarop dan wordt geantwoord; ja, maar je moet ook benchtraining geven, rustig opbouwen, zijn eten er in geven.

Waarop ik dus zei, dat ik niet begrijp dat er wordt gedaan of je een hond zo natuurlijk mogelijk moet opvoeden (bijv. letten op lichaamstaal, voeding) maar je moet hem dus wel in een bench laten, waar hij blijkbaar niet zomaar uit zichzelf voor kiest.

Waar kiest een pup namelijk voor om te gaan liggen, als je hem in huis haalt? Elke pup zal er voor kiezen om zo dicht mogelijk bij het baasje te gaan liggen, vaak lekker op de bank. Er is geen één pup die er voor zal gaan kiezen om uit zichzelf in een hoekje van de kamer in de bench te gaan liggen.

Daarom ben ik het er ook roerend mee eens dat er vaak misbruik wordt gemaakt van de bench. Zeker in de gevallen van, ongeveer 6 uurtjes per dag werken, hond in de bench plus 'snachts nog eens 8 uurtjes in de bench. Zo'n hond zit dus dan 14 uur per etmaal in een klein hokje.

Ik heb zelf nooit een bench gehad, en mocht ik een hond nemen zou ik het hooguit tijdelijk gebruiken, om mijn katten en hond aan elkaar te laten wennen. Daarna zou de bench linea recta de deur weer uitgaan.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Ik heb beau ook nooit geen eten gegeven in de bench...ik vind het niet nodig , en zie daar de nut niet van in..
In een gezin, is het logisch dat de hond zijn eigen plek heeft, een hond heeft dat ook gewoon nodig, ligt beau in zijn mand in de kamer, dan ook weten de kinderen dat ze hem met rust moeten laten..Waarom schaf je een hond aan als deze toch maar de hele dag in de bench ligt ? Ik vind het een naar idee...een bench is voor mij, een rustpunt, een veilig plekje, om overprikkeling te voorkomen bij de hond, maar niet als uitgangspunt om hem daar de hele dag te laten.. en een bench training heb ik ook nog nooit van gehoord, naar mijn inziens heeft het niets met training te maken, de hond wordt erin gestopt, en heeft voor de rest niets te willen, maar das mijn visie..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"  en een bench training heb ik ook nog nooit van gehoord, naar mijn inziens heeft het niets met training te maken, de hond wordt erin gestopt, en heeft voor de rest niets te willen, maar das mijn visie.. "

Bench training is in mijn ogen niets meer of minder dan de hond zich veilig en rustig te laten voelen in de bench. Zoals Liz en meerderen ook zeggen, het is voor een hond/pup onnatuurlijk om in een bench te gaan liggen. Hij zal het liefst bij de zijn baasje(s) 'de roedel' willen horen en dus niet afgezonderd en opgesloten in een bench. Doe je dit zonder het te 'leren' dan heb je een gestressde hond/pup die echt zich echt heel naar voelt in een bench.

Wij hebben Mikey ook altijd gevoerd in de bench, en snoepjes erin gegeven en kauwspeeltjes enzo. Gewoon om er zo voor te zorgen dat de bench hele positieve dingen opleverde. Op deze manier 'leerde' ze dat het geen stres plek was waar ze in werd opgesloten, maar dat het een eigen vertrouwde plekje werd waar ook veel leuke dingen gebeurde. En in ons geval moesten we haar op deze manier rust geven, want zelf deed ze dat niet en bleef ook echt niet liggen als we haar ergens 'af' legde. En ja, een hond steeds terug leggen/op de plaats houden vind ik persoonlijk moeilijk. Ook omdat je zelf steeds meer geiriteerd raakt als je hond steeds opstaat en gaat lopen > en dat maakt het voor de hond ook nog minder ontspannend.
En toen ze eenmaal ouder werd en de bench meer als mand gebruikt werd door hem open te laten, toen ging ze er steeds minder tot niet meer in. Dit was voor ons ook de reden om hem weer weg te zetten.
(nu hebben we hem nog wel, voor eventuele noodgevallen. Kan zo snel niets bedenken, maar je weet maar nooit)

En ik ben het ook eens met je dat sommige honden gewoon niets te willen hebben. Gelukkig zijn er ook mensen die anders met hun hond omgaan denk ik dan maar.

Gr. Alexandra

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

dan heeft beau ook een benchtraining gehad..onbewust dan, heb er nooit geen naam aan gekoppeld..;-)

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

ik heb geen bench gebruikt in huis, alleen in de auto zat Sjon er als pup in omdat hij anders steeds op schoot kroop bij me tijdens het rijden. En leren dat hij achterin moest blijven duurde even.

Nu heb ik trouwens weer een kennel achter in deze bus, is wel heel makkelijk.

Maar verder in huis altijd los, ik heb wel een tijd een traphekje gehad omdat hij nog wel eens de trap op klom, maar dat was ook als pup.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Wij hadden benches voor Mira en Spencer. Mira sloopte ons hele huis als je weg was. We hebben haar de bench aangewend, ze ging er ook vaak in liggen als we thuis waren. Het was voor haar een fijn plekje als wij er niet waren. Spencer had ook een bench, maar die had al snel het deurtje niet meer dicht. Ook hadden ze allebei wel een ruime bench. Die van Spencer gebruikte we op een gegeven moment meer als bijzet tafel voor allerlei spullen ;-)
Toen Mira wat rustiger en volwassener werd hebben we de benches ingeklapt en voor hen allebei een mooie mand met een kussen gekocht. Maar ze liggen nu gezellig bij me op de bank ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

wij gebruiken een bench. Shadow gaat erin als wij gaan slapen, en als hij alleen thuis blijft. Als wij weg gaan is dat max 2 uur.
Doen wij dit gaat shadow blaffen, en dan gaat hij slopen.
Verder had Shadow in het begin wat last met het pakken van zijn rust, nu af en toe nog.

honden page profiel Vrouwtje van 2 hondenVrouwtje van 2 honden 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van 2 honden

Ik heb hier een bench in huis staan, een grote met een tussenschot zodat ze allebei
een eigen plek hebben.
Het was niet de bedoeling, en ik ben er niet zo`n fan van
maar helaas bleef er weinig van het meubilair over
als ik ze ook maar even alleen laat, zelfs de gordijnen en 
het zeil waren niet veilig. Ook komt het voor dat ik Frutsel 
nog wel eens verplichte rust geven moet en dat gaat ook beter
in de bench (dan kan Jaimy er niet bij).
Nu ben ik wel grotendeels van de dag altijd thuis en gaat het dan
vaak om s nachts.
Nu ben ik langzaam aan het opbouwen dat ze gewoon los
in de kamer lopen als ik bijv even boodschappen oid ga doen
En langzaam aan gaat dat goed, gelukkig :-)

honden page profiel diva & bobbydiva & bobby

honden foto van diva & bobby

" Chris, je hebt het juist gezegd.
Zeker het feit dat ieder 'misbruik' snel went.(ik moet dan altijd denken aan het 'Stockholm-syndroom')

Kan het voor sommigen nuttig zijn? ja, mits correct gebruikt...(ik laat daarin iedereen vrij, niet iedereen is hetzelfde, en heeft dezelfde leefomstandigheden)
Ik heb hiervoor zeker begrip.

Persoonlijk heb ik er nooit een gehad, even op je tanden bijten (om het zo te zeggen) is deel van de opvoeding.(aandacht, aandacht, aandacht)
Is het makkelijk? Ja, het heeft zijn nut om zindelijkheid aan te leren, bij een pup die geen andere honden in z'n buurt heeft om ervan te leren.(en zo zijn de meeste honden)

In een gezin met meerdere honden kom je een bench niet snel tegen. "

ik zal je eerlijk vertellen dat ik pas op dit forum lees dat een bench gebruikt word om puppy`s zindelijk te maken ik heb dat nooit geweten 
vind dat ook juist het leuke van dit topic de reden waarom mensen het doen
ben zelf opgegroeid met honden mijn ouders hadden altijd meerdere honden en inderdaad leerde de oudere honden de pup gewoon hoe het moest pas toen mijn ouders wat ouder werden gingen ze bij 2 honden de nieuwe pup de eerste tijd even in de bench doen maar dat was niet voor de zindelijkheid
toen ik mijn maltezer pup in huis nam was ze 6 weken en het was best veel werk haar zindelijk te krijgen aangezien ik de eerste dagen er om de 3 uur uit ging om haar te laten plassen ook s`nachts 
maar ben dat steeds met een uur gaan uitstellen tot ze zelf ging aangeven met voor de deur gaan staan dat ze moest plassen
en heb dat  ik met veel liefde gedaan hoor vond het niet erg er uit te gaan voor mijn kleine bolleke wol hahaha maargoed ik ben dan ook wel hele dagen thuis snap nu wel dat mensen die minder tijd hebben kiezen voor de makkelijkere optie van de bench maar mocht ik zelf ooit weer een pup nemen doe ik het toch liever weer op dezelfde manier hoor dan maar een beetje meer werk haha

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wij hebben ook voor een bench gekozen. Vooral omdat wij nogal wat 'regeltjes' hebben voor de hond die we als we niet thuis of boven zijn niet kunnen controleren. O.a. niet op de bank.

Juno zal straks ook een paar uur per dag alleen zijn, en dan is het (zeker als hij jong is) een fijn idee. Hij weet ondertussen ook al goed: bench dicht = ik blijf maar lekker pitten tot er weer iemand thuis komt.

Overdag als de bench gewoon open is gaat hij daar ook altijd liggen slapen of spelen. Tenzij hij bij iemand op schoot kan liggen, dat is altijd NOG beter ;-)

Bovendien heb ik ook wel eens vernomen (geen idee of dat echt zo is) dat honden het soms fijn kunnen vinden om een kleiner hokje te hebben. Dat ze anders het idee hebben dat ze 'het huis' moeten 'verdedigen'. Naja, hoe dan ook, tot op heden vind Juno het een heeerlijk plekje.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Ik ben VOOR de bench. Wij hebben een EB en die hebben geen stop / rem. Dus als puppy lekker spelen en spelen en spelen en .... Die blijven gewoon doorgaan tot ze erbij neervallen. Dus op tijd bench in en meteen was het een geronk. Puppy had rust nodig. Dus zonder bench lukt dit gewoon niet. Want je kan hem negeren maar dan gaat hij op zoek naar iets anders om uit te spoken.

Ondertussen is Luca bijna 1 jaar en gaat hij vol vertrouwen naar zijn leuke veilige plekje. Want als we meneer nu los laten eet hij onder andere de tafel, de stoelen , de tapijt en de zetel op. Typisch bullengedrag overal lekker aan knagen en bijten.

Als dit gedrag over is mag hij lekker los, maar dan kruipt hij er met momenten nog in hoor :p

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow zit dan wel in de bench, maar ook wij hebben de eerste nachten de wekker om de 2 uur gezet. En 2 keer per nacht de hele bench schoonmaken omdat ze zo aan de diarree was.
Als ze niet in de bench had gezeten had ik waarschijnlijk de hele benedenverdieping kunnen poetsen ;-)

En ook Mellow had geen rem. Ik kon haar 100 keer op haar kussen zetten en 'dwingen' haar rust te nemen, ze deed het gewoon níet.
Kwartiertje bench, even graven (want 'ik ben boos') en vervolgens lag ze lekker te slapen. Het kwartiertje verplichte benchrust werd dan gewoon een uur (met het deurtje al lang weer open).

Nu hoeft ze er niet meer in om haar rust te pakken, dat doet ze zo ook wel, soms naast mij op de bank, soms op haar kussen.

Nu is de bench vooral om poes Puk ook wat vrijheid te geven. Die woont tegenwoordig onder de eettafel en wordt die zeldzame keer dat ze rondloopt nog wel eens opgejaagd door Mellow die op zulke momenten de betekenis van 'nee' ineens niet meer schijnt te kennen ;-)
En om te voorkomen dat dat ook gebeurd als wij slapen of niet thuis zijn hebben we de bench nog staan.

Maar als ik even naar boven moet (wasmachine leeghalen en was ophangen bijvoorbeeld) dan laat ik haar wel los in de huiskamer (deed ik eerst ook niet).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench goed? of slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: vliegen vangen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^