Een tweede hond... Leuk voor de eerste?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hai, ik heb al een aantal berichten gepost, mijn vorige topic is gesloten, maar dit gaat ergens anders over dus ik vraag jullie dit topic niet te sluiten aub.

Wij hebben thuis een Flatcoated retriever van 7 jaar oud. Ze is heel erg lief voor mensen en kinderen en doet geen vlieg kwaad, maar buiten tegen andere honden kan ze behoorlijk snauwerig zijn. (niet altijd, het ligt eraan welke hond). Ze bijt niet, maar happen doet ze wel. Ze is een beetje dominant tegenover andere honden. Na de vakantie werken mijn beide ouders (voorheen was mijn moeder altijd thuis) en zit ze 4 dagen in de week ongeveer 5-7 uur alleen. (Dit aangezien ik (15), mijn broertje (13) en mijn zusje (5) allemaal nog naar school moeten). Opzich is dit geen groot probleem omdat ze prima alleen kan blijven.

Ik wil heel graag een tweede hond erbij, een hond die dan echt van mij is en waar ik ook dingen mee zal ondernemen (apporteercursussen, flyball, gehoorzaamheidstrainingen, etc). We zijn eruit dat een pup niet zo goed uitkomt, omdat we niet echt genoeg tijd hebben voor de hele opvoeding (zindelijk maken etc). Een hond uit het asiel was dus een betere optie. Ik had mijn ouders al zover morgen naar een asiel te gaan om te kijken bij een hondje van 11 maanden, een vondeling (kruising labrador.) Helaas is dit asiel wel ver weg, zo'n 3 uur rijden vanaf hier. Mijn moeder heeft al gebeld naar het asiel voor meer informatie over het hondje. Het blijkt dus een heel lief en aanhankelijk, enthousiast (beetje druk) teefje te zijn. Kan goed met andere honden, is lief voor kinderen, is zindelijk, maakt geen dingen stuk, bijt en hapt niet, heeft nog wel opvoeding nodig qua gehoorzaamheid. Een perfect hondje voor mij dacht ik wel. Het is waarschijnlijk een kruising labrador - boxer. Mijn moeder was al wel voor, ze gaf me echt het idee dat dit door zou gaan en we zouden morgen gaan kijken of het inderdaad zo´n leuk hondje was als verteld was. En of het zou klikken met onze huidige hond, natuurlijk.

Vanochtend had ik een boek gevonden geschreven door Martin Gaus, mijn moeder pakte dit boek en las wat erin stond over een Tweede hond aanschaffen. Het was eigenlijk één en al negatief. Dat de eerste hond het helemaal niet leuk vond, en dat ze kunnen gaan vechten etc. Mijn moeder is ineens helemaal tegen. Ze gaf als argumenten dat het dus helemaal niet leuk is voor onze hond, dat ze dan gaan vechten en dat ze dat helemaal niet ziet zitten. Ook zegt ze dat we 'eindelijk harmonie' in huis hebben, en dat dat compleet verstoord gaat worden door een nieuwe hond. Ze vind het 'eng' met mijn zusje, die pas 5 jaar is, dat de hond bijvoorbeeld op gaat springen of happen ofziets. (terwijl het asiel zei dat ze echt ongelooflijk lief is voor kleine kinderen, wel een beetje druk maar het is goed te doen).

Wat kan ik hier nu tegenin brengen? het staat tenslotte in dat boek. Dat, terwijl ik op internet vaak juist hele positieve verhalen lees over het hebben van 2 honden! Heeft iemand hier ervaringen mee?

Nu wil mijn moeder dus niet eens meer gaan kijken, omdat ze 'nú al weet dat het niet doorgaat.' Ik vind dit gewoonweg flauw, we hadden dit afgesproken en ze houdt zich er gewoon (weer) niet aan. Wat moet ik doen? Ik wil dit hondje echt zó graag, ik denk juist dat het heel erg goed gaat klikken tussen ons en dit hondje. Je kunt het toch ook nog helemaal niet weten als je het hondje nog nooit gezien hebt? Hoe haal ik haar over om dan tenminste nog te gaan kijken? Kijken kan toch geen kwaad?

Bedankt.




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond... Leuk voor de eerste?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CorinaCorina

honden foto van Corina

Beste anoniem,

Wel handig als je gewoon je naam vermeld is wel zo netjes.
Maar goed daar gaat het niet om. Ik heb jaren geleden bij Tuawi ( is inmiddels helaas overleden) een tweede hondje in huis genomen Poekie. Poekie zat bij een mijnheer in de schuur achter een schot en ja mijn hart brak toen ik de kleine pup van een half jaar daar zag zitten. Maar ik kan je melden dat dit geen succes was, Tuawi vond dat geen goed plan en had vanaf het moment dat hij in de gaten had dat Poekie bleef een hekel aan het beestje. Ik heb voor Poekie toen een goed gezin gevonden waar hij nog een plezierig en gelukkig leven heeft. Poekie is een heel leuk hondje geworden. Maar ik heb er Tuawi destijds geen plezier meegedaan. Tuawi was een alaska malamute en die zijn vrij dominant tegen over andere honden.
Tuawi speelde altijd met andere honden en dat ging best maar dat er een ander hond in zijn huis kwam wonen vond hij niet best. En daarnaast was hij gewend altijd alleen met mij te zijn en kreeg altijd de volle aandacht en dat moest hij toen delen. Dus ik zou er nog eens heel goed over nadenken voordat je deze aktie gaat uitvoeren. En daarnaast geef je aan dat jullie hond nu wel eens 5 tot 7 uur alleen zit, een tweede hond betekent dus dat je ook meer tijd moet vrijmaken dat geldt ook voor de komende jaren. Mocht je toch beslissen het hondje te adopteren dan wens ik je heel veel succes en hoop dat het allemaal goed gaat komen.

Groet Corina en Boy

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Is idd wel netjes als je je naam vermeld of je even inlogt.
Dat voorkomt dat je topics op slot gaan of verwijdert worden.

Groetjes Jo

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind het NOG STEEDS een slecht idee dat jij een 2e hond krijgt.

Maar....... als jullie er helemaal zeker van zijn dat er een tweede hond komt, dan kun je de 1e hond meenemen naar het asiel + het kind van 5 jaar... en dan kennis laten maken met elkaar. Dan kun je zien of het klikt met de 1e hond en met het kind.

Als het een druk teefje is, vind ik het ook gevaarlijk bij een klein kind, want als dat kind protesteert, dan kan een hond wel degelijk gaan happen. En een 15-jarige op laten draaien voor de opvoeding van een asielhond, is ook niet handig. Je moeder heeft niet zoveel ervaring met een hond opvoeden en weet waarschijnlijk ook niet hoe ze dat gedrag moet corrigeren. Is dus niet verstandig! En het is ook niet eerlijk om je ouders op te zadelen met die problemen als ze gewoon niet weten wat ze ermee moeten. Zo'n hond vraagt om een ervaren hondenbezitter.

Jouw eerste hond is helemaal niet stabiel en kan niet goed met anderen overweg. Dit is al een slecht teken. Ook omdat jij met de 2e hond blijkbaar wel 'leuke dingen' wil doen en cursussen, maar met je 1e hond niet. Hierdoor kan de hond echt jaloers gaan worden en dan ontstaat er ruzie... en terecht! De 1e hond was er eerst.

Ik zou zeggen: ga met de 1e hond op cursus. Een hond kan altijd bijleren en naarmate je een betere band met de hond hebt, kan hij ook mee naar hondensport e.d.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

En ook nog.... de eerste hond kan 5-7 uur alleen zitten, maar kan de 2e hond dit ook? Een pup opvoeden is veel werk, maar een asielhond opvoeden ook, helemaal in combinatie met een andere hond....

Ik vind dat jullie echt onvoorbereid beginnen aan dit alles. Zoals al eerder gezegd, je moeder blijft twijfelen ja/nee... Doe het dan gewoon NIET, want dit is niet eerlijk voor de hond(en)!
Als het strakt niet klikt, dan kan de hond weer naar het asiel!!!

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

even iets rechtzetten ahum-martin gaus schrijft niet negatief
over het houden van een tweed hond.
hij schrijft juist objectief-hij wijst je alleen erop dat
er eventuele problemen de kop opsteken kunnen.
dit kan liggen aan een foute combinatie van twee honden-
of dat je eerste hond niet goed is opgevoed.
inderdaad een asielhond erbij nemen is een risico-
maar he de mensen in het asiel zullen jullie toch nog
adviezen kunnen geven.
ik ken mensen met een tweede hond erbij uit het buitenland-
de eerste hond van hun snauwt andere honden af-er is al een hondengevecht tussen die twee aan de gang geweest.
-ze krijgen het wel "geregeld" maar
echt gezellig vind ik het niet.ik zou niet willen ruilen.

honden page profiel jojo

honden foto van jo




Een tweede hond, of toch maar niet?
“ We hebben al een hele tijd een schat van een hond in huis. Een vrolijk beestje maar als hij is een keertje alleen moet zijn, begint hij echter vreselijk te janken en te huilen. De buren worden er haast gek van. Als we er nu is een tweede hond bij nemen, dan is de eerste toch niet meer alleen, ...”Dat is èèn van de voorbeelden welke men hoort wanneer er iemand overweegt om een 2°hond te nemen.



Er kunnen tal van redenen zijn om er een tweede hond bij te nemen. U vindt het gewoon fijn om met honden bezig te zijn, of u wilt graag dat de eerste nooit meer eenzaam is. Voordat u beslist een tweede hond bij te nemen, is het verstandig om de volgende raadgevingen even door de nemen.

Kan er wel een tweede bij?
Heel dikwijls denken mensen aan een tweede hond om probleemgedrag van de eerste ermee weg te werken. Een hond kan niet alleen zijn: zet er een tweede hond bij en hij is toch niet meer alleen. Dat lijkt voor ons volkomen logisch, maar het klopt niet. Een hond die niet alleen kan zijn, heeft juist problemen met het vertrek van de baasjes en niet zozeer met het alleen zijn op zich. Meermaals zien we dat mensen die om deze redenen een tweede hond nemen, nu twee honden hebben die niet meer alleen kunnen zijn. De tweede hond neemt het ongewenste gedrag van de eerste over. Om welk gedrag het ook gaat, neem enkel een tweede hond als de eerste geen probleemgedrag vertoont. Laat ook voldoende leeftijdsverschil tussen de beide honden. Geef uzelf de nodige tijd om de eerste hond goed op te voeden. Is de eerste hond nog te jong en zit hij bijvoorbeeld nog in zijn pubertijd, dan loopt u het risico dat de tweede hond kwajongensstreken van de eerste gaat overnemen. Het kost dan ook veel meer moeite om beide honden een degelijke opvoeding te bezorgen. Het geslacht van de honden kan ook van belang zijn bij de keuze. Twee honden van verschillend geslacht kunnen natuurlijk voor nageslacht zorgen tenzij één van hen onvruchtbaar is gemaakt. Kiest u echter voor een zelfde geslacht, dan dient u er op te letten dat er een duidelijk dominantieverschil is. Is de eerste dominant, neem er dan best een onderdanig typetje bij zodat de kans klein is dat er conflicten ontstaan tussen de honden.
Het is vooral belangrijk dat u plaats genoeg aan de honden kunt geven. Natuurlijk kunt u geen twee Duitse doggen in een appartementje houden. En dan is er nog het laatste en waarschijnlijk wel het belangrijkste punt: hebt u wel voldoende tijd voor meerdere honden? Men zegt wel eens: “Eén hond is één probleem, twee honden zijn wel honderd problemen.” Het vraagt veel meer tijd om twee honden op te voeden dan één. De extra tijd die een tweede hond vraagt bij zijn opvoeding, is zeker niet te onderschatten. Anderzijds: als de eerste hond zeer goed is opgevoed, dan kan deze helpen om de tweede mee op te voeden.


Welke hond zullen we erbij nemen?

Zoek een ras dat qua karakter overeenstemt met uw wensen en dat goed past bij het karakter van de eerste hond. U hoeft natuurlijk niet per se een rashond te nemen. Een asielhond kan ook heel prettig zijn. Het nadeel van sommige asielhonden is dat u meestal niet weet waarom de hond in een asiel is terechtgekomen. Misschien was hij wel agressief ten opzichte van andere honden. Dat is dan niet zo interessant. U kunt ook uw hond zelf een maatje laten kiezen. Klikt het dan onmiddellijk tussen die twee honden dan zal dat later ook wel goed gaan.

Een pup of een volwassen hond?

Een pup zal meestal iets makkelijker zijn dan een volwassen hond. De volwassen honden hebben meestal al vaste gewoontes aangekweekt die ze liever niet veranderen. Soms zijn deze gewoontes niet te combineren in het leven met meerdere honden. Pups moeten alles nog leren en kunnen, mits ze goed zijn ingeprent, zich goed aanpassen aan elke omgeving. Maar denk niet dat uw oudere hond zomaar een pup zal accepteren omdat hij een pup is. Honden maken geen onderscheid tussen pups of volwassen dieren. Een indringer is en blijft een indringer, groot of klein.

De eerste kennismaking

Als u een tweede hond bijneemt, dan laat u ze best niet samen los in uw achtertuin. Laat de honden altijd eerst kennis maken met elkaar op een voor de beide honden onbekend terrein. Hierdoor voorkomen we dat één van beide honden territorium agressie gaat vertonen. Dikwijls zien we dat honden hun domein gaan verdedigen tegen indringers. Zo krijgt de tweede hond meestal geen kans om uw domein te betreden.
Regelmatig gaat een eerste kennismaking gepaard met enkel strubbelingen of soms zelfs een heus gevecht. Bemoei u daar nooit mee. Deze strubbelingen lijken over het algemeen veel erger dan ze in werkelijkheid zijn en stoppen meestal al na enkele tellen. Zodra de honden van elkaar weten waar hun plaats is binnen de hiërarchie, keert de vrede weer. Let er vanaf nu op dat u steeds de rangen tussen deze honden respecteert. Trek de hogere steeds voor op de lagere en ga zeker de lagere niet extra beschermen tegen de hogere. Anders zou u zelf de hiërarchie tussen de honden ondermijnen waardoor er onherroepelijk conflicten ontstaan. Het is zelfs mogelijk om aan de hogere honden enkele privileges te geven ten opzichte van de lagere. Is er eens een conflict tussen de honden, bemoei u er dan best niet mee. De honden zullen op deze manier goed met elkaar leren opschieten en kunnen verder van elkaars aanwezigheid genieten.

Groetjes Jo

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Hallo,

Ik vind het geen slim plan om er een nieuwe hond bij te nemen. Ten eertse omdat ik vind dat iedereen in het gezin ermee eens moet zijn. Je zegt wel dat jij hem wilt opvoeden. Maar jij bent vast niet altijd thuis.
En de reden waarom je hem wilt, omdat de andere hond alleen zit zo lang. Het kan inderdaad leuk zijn voor een hond als er een 2e bij is. Maar wie zegt dat de 2e hond zo lang alleen kan zijn?? misschien kan die maar 3 uurtjes hooguit alleen zijn. En misschien gaat die dan niet blaffen maar gaat die dingen slopen of binnen plassen etc.

De andere reden waarom je hem wilt; wil heel graag een tweede hond erbij, een hond die dan echt van mij is vind ik een beetje raar.. jullie wonen toch allemaal samen?? betekend dit dan dat al je aandacht naar de nieuwe hond zal gaan?? en ga jij dan ook alles betalen? belasting voer dierearts etc.
en je wilt cursessen enz gaan doen. Dit is een heel goed idee.. leuk voor de hond en heel leerzaam voor jou. Maar waarom moet je daarvoor een nieuwe hond aanschaffen? De flat coated retriever zal vast ook niet perfect zijn dus daar kun je toch ook mee beginnen met cursessen!
Ook zijn het energieke honden, dus als je hond al goed luisterd kun je toch een sport met hem gaan doen zoals behendigheid ofzo..
Je band met die hond zal alleen maar verbeteren! het is nu net alsof je een eigen hond wilt en daar heel veel mee gaat ondernemen. terwijl je al een leuek hond thuis hebt zitten!!
Ook moet je je bedenken.. je bent pas 15.. wat gebeurt er met de hond als jij over een paar jaar het huis uit gaat of gaat studeren?? neem je hem mee?? dan zit de flat coated weer alleen... neem je hem niet mee, dan zit je moeder ermee op gescheept.. om het zo maar even te zeggen want zei twijfelt! en staat er dus niet 100% achter.

Ik denk dat je beter een goede band kunt opstarten met je huidige hond, voordat je een nieuwe in huis haalt!

groetjes Laura :-)





honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi anoniempje,

Weet je... ik weet zeker dat je moeder het heel goed bedoelt. Ik kan wel begrijpen waarom je moeder zegt dat ze het niet meer wil en dus terugkomt op haar afspraak met jou na het lezen over het stuk van het boek van Martin Gaus. Ik weet welk stuk je bedoelt ik heb het boek ook.Dus kan heel goed begrijpen dat je moeder de harmonie in huis wil bewaren. Want dat is zeker zo belangrijk toch!!

Op zich kan het zo gaan hoe het in dat boek beschreven staat. Het is niet altijd leuk om een 2 de hond erbij te hebben.

Ik heb 2 teefjes die elkaar regelmatig in de haren willen vliegen en wat ook verschillende keren is gebeurt. Hoe wil jij reageren als dat bij jou thuis gebeurt, het is niet leuk om te zien en het kan er hard aan toe gaan.Vooral niet als de ervaring ontbreekt.

Ik snap echt dat je eeb beetje verliefd bent op dat 11 maanden oude mix labrador hondje. Maar zeker omdat het ook een teefje is en jullie huisige hond ook een teef die al wat dominant is naar andere honden vrees ik dat het toch niet goed gaat tussen die 2. Je moet daar echt realistisch in zijn en je gevoel wat je voor dat hondje hebt toch proberen los te laten.Daarnaast denk ik dat dit hondje niet echt geschikt is voor hetgeen jij met haar zou willen doen.

Waarom ga je met jullie huidige hond niet iets doen.
Je kunt met haar alvast wat ervaring opdoen door met haar op cursus te gaan. Dan kan je al een beetje proeven hoe het gaat. Dat zou toch ook al mooi zijn, daarnaast bouw je nog een extra band op zodat het toch een beetje echt jou hond wordt.

Laat het idee even varen van een andere hond erbij.Meis dat komt heus wel een keertje, maar heb nog een tijdje geduld.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Mooi verwoord, Wilma, ik sluit me volledig bij je aan,
Groetjes, Mischa

honden page profiel

Ik weet niet of je zelfs nog je vorige topics leest dus..
Hi ik hoop dat je hier nog eens komt kijken en je er ook nog op antwoord.. Als ik het nu goed begrijp heb je nu een hond en wil je een 2de omdat je denkt dat je hond eenzaam is?
Natuurlijk is ze eenzaam een hond voelt het aan als ze ongewenst is je ouders en je broer gaan met haar wandelen(ook tegen hun zin) af en toe een streling of aandacht is echt niet genoeg voor een hond. Je zegt dat je nu zelf met haar gaat wandelen? ind de vraag voor hoe lang? :'( . Ik ben ook zelf 15 geweest en ik weet dat 15 jarige snel van gedacht veranderen..
En 15 min in park op bankje zitten hond los laten er niet naar kijken? wie weet wat er gebeurd eet iets wat hij niet mag eten word meegenomen door iemand en een beagel is een jachthond heb al genoeg gehoord van beagel die los loopt ineens rent hij weg BANG overreden door een auto en dan? Ik zou het zo doen, je nu eerst alleen bezig houden met de hond die je nu hebt en niet gewoon met in je achthoofd van ik wil een 2de hond ik moet nu laten zien dat ik voor een hond kan zorgen. ik zou minstend nog een half jaar wachten en dat zou geen probleem mogen zijn want als je het goed doet met de hond die je nu hebt zou je daar alleen maar plezier van kunnen hebben en kan je zonder probleem wachten voor een 2de hond. Ondertussen leer je meer over je hond en afhankelijk wat voor ras je hond is. Je moet proberen om er een gewoonte van te maken om met de hond te wandelen vb je komt thuis van school kijk je wat je moet doen voor school en dat vb een uur voor het eten ga je met haar naar vb park mischien los laten lopen als het daar toegelaten is je zeker kan zijn dat ze niet weg loopt(vooral omdat ik denk dat je haar niet zo goed kent..) en hoe ze reageerd tegen andere honden. je kan dan met haar stoeien in park vb een flosch of frisbee kopen dat ze kan aporteren, kijken hoe ze doet met andere honden dat ze daar mischien mee kan spelen.
je kan vb gehoorzaamheidstraining ofzo met haar doen op deze manier leer je ook haar karakter kennen en weet je waar je aan toe bent met een hond want vb een herdershond heeft sneler will to pleas dan een jachthond.. En met 2 honden is niet altijd makelijk want je zegt zelf dat ze snel dominand is wat als je gaat wandelen met haar en je andere hond en ze beginen ineens te vechten omdat je eerste hond jaloers is?
Ik heb al gehoord over mensen die 2 honden haden broers alles ging goed maar de mensen haden een dochter de dochter gaf 1 van de honden aandacht en aan de andere hond bijna geen, resultaat hond jaloers honden vallen elkaar aan geen van de 2 overleefde het.. En ook je bent nu 15 als je nu een nieuwe hond in huis haalt en wie weet wat er na je 15 jaar gebeurd je gaat fulltime werken geen tijd voor hond, je gaat op kot hond mag niet mee, je verhuist naar het buitenland waar honden niet zijn toegelaten dan eindigen je 2 honden toch bij je ouders en dan uiteindelijk in het asiel.. En ja als je dan alles klaar hebt en je eigen huis waar honden zijn toegelaten mischien een partner etc en dankt ik heb nu alles waarbij ik een hond kan halen dan is dat je 3de hond in je leven en je de is toch uiteindelijk mischien beland in het asiel.. Ik zeg dat omdat ik nu zelf morgen 20 word en ik woon nu in Duitsland en mijn hond blijft bij mijn ouders want honden zijn hier niet toegelaten en nu moet mijn moeder met haar gaan wandelen want mijn vader is cronis ziek en kan niet meer buiten nu kan ik van geluk spreken dat mijn moeder Xenia veel te graag ziet of anders was ze nu ook in het asiel.. Denk gewoon eens over na wat ik hier getypt heb dan weet je dat ik gelijk heb..
in elk geval denk eens niet alleen aan jezelf maar ook aan je familie en de hond die je nu hebt en de hond die je er bij wilt hebben.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Een tweede hond erbij nemen lijkt heel erg leuk maar het is als baas ook hard werken. Er moet nu niet alleen getraind worden maar ook een duidelijke roedel zijn met jou als roedelleider die hondengedrag op de juiste manier kan interpreteren. En wat hel belangrijk is hoorde ik al eerder. Het hele gezin moet er achter staan. Anders moet je het niet doen.

Bovendien moet je als je een tweede hond neemt dan in eerst instantie doen omdat je dat zelf wil en niet omdat het zo leuk is voor de hond die je al hebt. Want geloof me dat is zeker in eerste instantie niet zo. Die hond moet opeens zij territorium gaan delen met een andere hond. Daar zul je een grote rol in moeten spelen. Heel vaak gaat het goed hoor maar het kan ook helemaal mis gaan en dan vechten ze elkaar de hut uit.
Denk niet " mijn hond kan het op straat toch goed vinden met andere honden" want een hond thuid erbij is wel wat anders.

Je bent nu 15. Over een paar jaar ga je waarschijnlijk het huis uit. Wacht tot je het je zelf kunt veroorloven om een eigen hond te bezitten. Dan heb je 1 hond waar je rekening mee moet houden en geen 2 plus nog eens het gezin waar je nu in leeft.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ja, een tweede hond erbij nemen lijkt heel leuk!
Maar denk niet dat het makkelijk gaat worden, zoiets doe je niet "effe"! De oudere hond is 'n beetje dominant tegen andere honden buiten, schrijf je zelf. Dan is ze hoogstwaarschijnlijk tegen een hond die ze thuis (op eigen terrein) voor haar neus krijgt, nog véél dominanter!

Zoiets gaat alleen maar lukken als iedereen(!) thuis er voor de volle 100% voor wil gáán... en heel goed weet waar ze aan beginnen. Hier moet iedereen volledig aan meewerken, er (veel) tijd insteken én voldoende weten van wat er kán gebeuren.
De hond die je erbij wilt nemen is volop aan het puberen en heeft misschien ook al heel vervelende dingen meegemaakt en nare gewoontes aangeleerd.

Verwacht niet dat ze elkaar "zomaar" accepteren...
Wie is bij jullie thuis de beste "scheidsrechter" denk je, voor als ze elkaar de tent uit gaan vechten?
Je vader, je moeder... of denk jij dat je zelf voldoende ervaring hebt hiervoor?

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Hoi meisje,
Ik begrijp heel goed dat het je enig lijkt om een hondje helemaal voor jezelf te hebben, maar ik vraag me af of jullie 7 jaar oude hond dit wel zo leuk zal vinden. Ze zal dan niet meer alleen thuis zijn, maar de kans is groot dat ze zich heel dominant zal gaan gedragen tegen de nieuwkomer en dat betekent dus dat ze waarschijnlijk nooit samen zullen spelen oid. Ook moet je er rekening mee houden dat teefjes die vechten om de dominantie, deze strijd iedere dag opnieuw zullen aangaan.
Dus als je mij vraagt of het een goed idee is om een tweede hond te nemen........NEE

Groetjes YmY

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Sorry maar ik vind het echt een heel slecht idee om er een hond bij te nemen in jullie situatie, met jullie redenen enz enz...

Je hebt een flatcoat, dat zijn leergierige honden die graag iets doen met hun baas. Je kan deze hond nog van alles leren en als jij met de flatcoat aan de slag gaat zal je vanzelf ook een steeds betere band met je hond krijgen. Je hond zal er gelukkiger van worden en fijner maatje worden, jij zal beseffen dat de hond die je hebt eigenlijk toch heel leuk is enz enz... Zo halen jullie er allemaal alleen maar voordeel uit.

Een asielhond moet je ook opvoeden en dat gaat bij een hond van 1 onderhand net zo snel als bij een hond van 7.

Ik snap gewoon niet zo goed waarom je niet met de hond die je hebt aan de slag gaat?? Je bent wel bereid om cursus enzo te doen met een nieuwe hond maar niet met de hond die je al hebt, waarom??

De reden om het voor de hond te doen is al genoeg op gezegd en daar sluit ik me ook volledig bij aan. Voor de hond moet je het gewoon niet doen!

Ik zeg niet dat het niet leuk is meerdere honden te hebben, ik heb er zelf ook 3. Maar ik wist wel waar ik aan begon en onderneem dingen met al mijn honden. Het is een hoop werk en opvoeden is ook lastiger, zeker als er 1 is die minder goed is opgevoed. De nieuwe hond gaat vaak gedrag van de oude hond kopieeren.

Ik wens je er veel succes mee, maar als ik jou was zou ik met je flatcoat aan de slag gaan zodat je erachter komt dat deze hond eigenlijk al die tijd al het maatje had kunnen zijn wat je zoekt :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik sluit me aan bij de vorige forummers. Toen onze hond stierf toen ik 18 was hebben we 3 jaar geen hond gehad. Net terwijl ik studeerde. En dat was toch wel erg practisch, zo stage lopen zonder hond, uit zonder hond.

Toen werd ik chronisch ziek en zat ik vaker thuis omdat ik gewoon geen energie had en deze niet wilde verspillen aan normale studentendingen. Toen pas hebben we weer een hond genomen. Ik had de tijd, en zou de tijd blijven houden. En zo is het ook gegaan.

Het gaat niet alleen om het hier en het nu, maar ook om de toekomst.

Ook snap ik niet waarom je niets gaat doen met de hond die je hebt. Ik vind het nogal negatief overkomen dat er bij een tweede hond eentje heel veel aandacht zou krijgen en de ander in zijn normale dagelijkse dingetje zou blijven? Dat heeft zo'n beest toch niet verdient?

Ga lekker met de flatcoated aan de slag. Ik weet uit ervaring dat zelfs oude(re) honden dingen kunnen leren. Chico was 12-13 toen hij leerde dat iedere keer als ik 's avonds of 's middags zei "ik ga even piesen" dat hij dan daarna eruit ging. Dat had hij helemaal zelf uitgevogeld. Ook het blaffen als de magnetron piepte en zijn eten ontdooid/ klaar was deed hij, en dat heeft hij na zijn 10e geleerd. Je 7 jarige kan nog heel veel leren en jullie beiden kunnen daar nog heel veel plezier aan beleven!

honden page profiel Ingrid en ChakkaIngrid en Chakka

honden foto van Ingrid en Chakka

Ben helemaal niet tegen meerdere honden,zeer zeker niet heb er ook altijd meerdere gehad,maar iedereen moet er wel achter staan en er tijd voor hebben,want dan zitten ze samen alleen,en dat gaat misschien niet,als ik het zo lees over jullie ander hond.Ja dat schilt van hond op hond hier kan gewoon iedere hond binnenkomen,(mits ze zelf niet agressief zijn natuurlijk)groot klein maakt niet uit,zo zijn mijn honden altijd geweest dus dat is makkelijk,maar je moet er wel tijd in steken en wat iedereen schrijft is ook waar,doe nou eerst eens wat leuke dingen met jullie andere hond,dat is toch een uitdaging om wat leuke dingen mee te gaan doen.dus ik snap je moeder best wel,het is inderdaad niet dat het niet lukt met een tweede hond maar Martin Gaus wil wel waarschuwen wat er kan gebeuren,en dan ?Zit je weer met een probleem en dat wil je moeder voorkomen is gewoon verstandig.Want een hoop stress zit niemand op te wachten.En dan moet er weer een hond weg.
nee hoor meisje gewoon leuk iets gaan doen met je hondje en later kan je doen wat je wilt,en dan hopen dat je er verstandig mee omgaat en wat geleerd heb van dit alles.
Wij begrijpen het wel hoor we zijn ook 15 geweest he.
:-D

Groetjes Ingrid

honden page profiel Patricia4funnPatricia4funn

honden foto van Patricia4funn

Ik wou alleen even wat kwijt over de boeken van Martin Gaus,

Als je die leest zou niemand een hond nemen.

Hij is zovaak negatief, en de praktijk pakt zovaak anders uit, er zijn echt betere hondenboeken.

Maar als je geen tijd (of zin) hebt in een pup, dan zou ik ook geen 2e hond nemen,

Groetjes Patricia

Anoniem (Gast)

wij hebben ook ook een tweede er bij en dat ging goed onze 1 jarige hond (die altijd met honden spelde)vpmd het erg leuk maar de tweede de pup die wou de baas niet delen we hebben hem maar weer terug gebracht bij de fokker

Anoniem (Gast)

hallo

je hebt vaak het probleem dat de hond zijn baas niet wil delen. dat is erg jammer zoals ik lees over jullie hond kan dat ook een probleem worden

stephanie (Gast)

Hallo,

nou wij hebben het drie weken geleden gedaan,
voor onze hond een boomer die nu 6 jaar oud is, een vriendje er bij genomen (dachten we)
mijn moeder is altijd al weg geweest van fox teriers en we kwamen de perecte tegen in een asiel.
Onze hond blitz ging altijd leuk om met anderen honden dus gingen wij er van uit dat het goed zou gaan en er verder geen probleem zou zijn.
nou wel dus. Niemand in het gezin kan spelen met een van de twee of ze vallen elkaar al aan..
zo hebben we er al een paar keer tusen moeten springen omdat het echt te ver ging en om dieren arts kosten te kunnen verkomen..
dus nu mijn vraag heeft iemand hier een oplossing voor om die twee aan elkaar te laten wennen, het jaloerse gedrag weg te krijgen? en ze met elkaar te laten spelen?
Want het zou zonden zijn om hem weer een anderen thuis te moeten geven.

Groetjes Stephanie

honden page profiel EmEm

honden foto van Em

Stephanie, je kan beter even een nieuw topic openen. Dit is al een oud topic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond... Leuk voor de eerste?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^