Spreekbeurt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AlyssaAlyssa

honden foto van Alyssa

Hallo, ik hou een spreekbeurt op school over honden ik heb alleen allemaal vragen:
1. kunnen jullie wat over flybal uitleggen
2. en over doggydance
3. en over agilty
4. En ik warom is beweging gezond voor ze?
Jullie mogen ook meerdere dingetjes over info schrijfen, daar heb ik wat aan...
Bedankt alvast, met vriendelijke groeten Alyssa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spreekbeurt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel anita takkenkampanita takkenkamp

Hallo Alyssa,

Flybal is kijk op deze website je moet natuurlijk zelf zoeken enzo voor een spreekbeurt, maareh over 3dagen hebben jullie vakantie wanneer hou je m dan??
Wat is dogdance
Dog dance is een hondensport waarbij je met je hond op muziek danst. Om met je hond op muziek te kunnen dansen is het de bedoeling dat de hond een aantal oefeningen of kunstjes uit kan voeren. Er zijn talloze oefeningen die de hond kan leren, een hond kan bijvoorbeeld geleerd worden om te rollen, te buigen, door iemands benen te zigzaggen of rondjes om zijn as te draaien. Als de hond meerdere oefeningen kent dan wordt er muziek gekozen. De oefeningen die de hond laat zien worden aangepast op de muziek. Ook de handler danst op de muziek, maar de nadruk ligt bij de hond. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan een heel mooi geheel ontstaan!

Dog dance is een jonge hondensport, maar het wint snel aan populariteit in zowel het binnen- als het buitenland. Dog dance heeft dan ook een aantal kenmerken die deze sport geweldig maken. Zo is de sport heel afwisselend voor zowel de hond als de handler. Bij dog dance zijn er een oneindig aantal oefeningen die je de hond kunt leren. Er zijn geen vaste oefeningen die de hond moet kennen en alle oefeningen zijn toegestaan zolang ze geen gevaar opleveren voor de hond. De hond hoeft dus niet telkens dezelfde oefeningen uit te voeren en je kunt altijd bezig blijven om je hond iets nieuws te leren. Vooral voor snel lerende honden is dit een uitkomst omdat deze honden zich snel gaan vervelen bij gewone gehoorzaamheidscursussen. Maar ook voor de handler is het afwisselend. Bij de dog dance is het niet alleen de bedoeling dat je de hond goed traint, maar het is ook de bedoeling dat je zelf danst, dat je op de maat loopt, dat je een goede choreografie maakt en dat je de ring goed gebruikt.

Verder is het leuke aan dog dance dat alle honden geschikt zijn om dog dance te trainen. Het maakt niet uit wat voor ras de hond is of hoe oud de hond is. Dit komt omdat er in de dog dance geen verplichte oefeningen zijn. Zo is het voor jonge en oude honden bijvoorbeeld niet goed op de achterpoten te lopen of om te kruipen maar er blijven genoeg oefeningen over die deze honden wel kunnen leren. Ook kun je de oefeningen aanpassen aan wat de hond leuk vindt. In andere hondensporten zie je vaak dat alleen de snel lerende honden aan de top lopen, maar in de dog dance wordt er rekening gehouden met het ras van de hond. Zo moet een border collie moeilijkere oefeningen laten zien om dezelfde punten te krijgen dan een shih-tzu. Hierdoor blijft het voor iedereen leuk om aan wedstrijden mee te doen. Zoek zelf maar uit hoe je het erin zet in je spreekbeurt, Wat is behendigheid?
De behendigheid of agility is ontstaan in Engeland en In 1979 geïntroduceerd in Nederland, uitgegroeid tot een volwassen hondensport met vele wedstrijden.
Er zijn verschillende wedstrijdvormen en klassen.
Vanaf de kant van het trainings- en wedstrijdveld is behendigheid vooral erg leuk om te zien en lijkt het zeer eenvoudig, omdat de baas zoveel commando’s en signalen mag geven als hij of zij nodig vindt. Dit maakt het extra moeilijk, want hoe meer er mag, hoe meer er fout kan gaan. Behendigheid draagt zeker bij tot verbeteren van de relatie baas-hond en zorgt voor een goede basis voor de andere takken van de hondensport. Doordat het de geleider is toegestaan complimenten en beloningen aan de hond uit te delen, kan de hond steeds meer zelfvertrouwen krijgen.
Verder is de hond aan het werk in een groep, waardoor voortdurend gewerkt wordt aan het sociale gedrag ten opzichte van andere honden.
Behendigheid is niet alleen een wedstrijdsport. Ook voor de recreant is het een geschikte vorm van bezig zijn met je hond.





Voor je behendigheid gaat doen
Voordat je samen met je hond behendigheid gaat doen, is het handig dat de combinatie (= jij en je hond) een bepaald startniveau heeft.
Dus van te voren een gehoorzaamheids cursus volgen is dan ook erg belangrijk.
Het is niet zo dat je gehoorzaamheid moet hebben om aan behendigheid te gaan doen.
Het is wel makelijk dat je hond gehoorzaam is.

Je hond leert commando zit, af komhier,blijf goed onde de knie hebben.Je hond moet onmiddellijk naar je toe komen als je hem roept.
De relatie hond/baas moet goed zijn.
Je hond mag niet maar zo uitvallen naar andere honden of fixeren op ander honden.

Je hond moet goed onder appel staan.

Als je hond dit allemaal kan,dan heb je een goed hondje voor behendigheid.

De honden worden in drie categorieën onderverdeeld :
- Small : kleiner dan 35 cm schouderhoogte
- Medium : van 35 tot 42.99 cm schouderhoogte
- Large : vanaf 43 cm schouderhoogte





Behendigheid
Het de bedoeling, dat de hond op aanwijzing van zijn baas( de handler )zo snel mogelijk en zonder fouten in de goede volgorde over een aantal toestellen gaat.
In de cursus voor beginners ligt de nadruk op het leuk zijn van behendigheid en op het aanleren van de toestellen. Niet alle toestellen worden aan het eind van de cursus volledig beheerst, daar wordt in de cursus voor gevorderden verder aan gewerkt. Bovendien komt de nadruk dan meer te liggen op het sturen van de hond.

Om verantwoord aan behendigheid te kunnen doen moeten de hond en de baas aan een aantal voorwaarden voldoen.
Over het algemeen geldt dat de honden volgroeid moeten zijn.
Kleinere rassen zijn vanaf één jaar volgroeid en grotere rassen pas vanaf 1½ à 2 jaar. Als de hond nog niet volgroeid is, is de kans op blessures groter.
Voor te jonge honden is behendigheid ook mentaal een te zware belasting.
Een oudere, wat stramme hond doe je met behendigheid geen plezier meer. Het spreekt vanzelf, dat alleen een gezonde hond aan behendigheid kan doen

Omdat bij behendigheid al heel snel los gewerkt wordt, is het natuurlijk belangrijk, dat de hond bij de baas wil komen als deze hem roept. Ook is het belangrijk, dat de hond voldoende aandacht heeft voor zijn baas: als de hond niet op je let is het wel erg moeilijk hem iets te leren! Verder moeten baas en hond samen kunnen spelen en moet de hond een speeltje willen apporteren.

Een hond, die uit opwinding, of uit angst, of uit agressie bijtgedrag vertoont, hoort natuurlijk niet thuis in een behendigheids. Het risico, dat een andere cursist, een hond of een instructeur gewond raakt, zou te groot zijn.



Veel succes alvast met je spreekbeurt,

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wil niet heel lullig antwoorden maar als je zelf gewoon op google de info zoekt dan kan je je spreekbeurt zelf maken. Hier info vragen betekend dat je de teksten alleen maar aan elkaar hoeft te plakken en klaar.

Misschien is het wel leuk om verschillende ervaringen van mensen in je spreekbeurt te gebruiken en/of plaatjes en filmpjes.

Er is zoveel info te vinden over al die sporten dat je een heel eind kunt komen zelf.
Als je specifieke vragen hebt kan je die altijd stellen natuurlijk.
Maar ben toch van mening dat je zelf je spreekbeurt moet schrijven.

Even een voorbeeld:
flyball
agility
doggydance

honden page profiel AlyssaAlyssa

honden foto van Alyssa

Hallo heel erg bedankt voor al die info Anita,
Enuh Bianca oh heel erg bedankt alleen ik kon niks vinden eerst maar volgens mij heeft Anita en u ook al wat gevonden, maar ik kijk heel vaak op google maar sommige dingen staan er niet tussen helaas maar jullie hebben het wel gevonden dus bedankt
MVG Alyssa

honden page profiel anita takkenkampanita takkenkamp

Hi Meis,

Ik doe het graag hoor, dingetjes opzoeken voor spreekbeurten...... Je mag gerust dingetjes vragen!!!
Gr Anita :-D

honden page profiel biancabianca

honden foto van bianca

Hoi Alyssa,
Michien is dit nog iets voor je spreekbeurt,

Het laten bewegen van een hond wordt vaak onderschat. Drie keer een kwartiertje is misschien genoeg voor de behoefte van de hond, maar dit is lang niet genoeg beweging. Een labrador bijvoorbeeld kan 3 à 4 uur(!) per dag wandelen. Elke dag vrije beweging waarin de hond zich kan uitleven tijdens rennen, springen, snuffelen, zwemmen of graven, is wenselijk om de hond fysiek en mentaal fit en gezond te houden.

Als u uw hond niet laat bewegen zullen de fysieke gesteldheid en de conditie van uw hond afnemen. Dit is weer slecht voor de gezondheid van uw hond. Laat uw hond dus voldoende bewegen.

Je kunt wel opzoeken op de computer hé op google wat sommige al zeggen....

honden page profiel ilse en jessyilse en jessy

honden foto van ilse en jessy

Hallo ik heb ook nog wat voor je,

Verzorging van honden

Bij een goede verzorging van honden is veel beweging essentieel. Een hond moet zeker vier keer per dag uitgelaten worden, waarvan minimaal een keer minstens een uur. Een enthousiast baasje dat het dier veel aandacht geeft, behoort tot de eerste levensbehoeften. Een hond is immers een roedeldier dat moeilijk alleen gelaten kan worden. Een hond moet zijn ingeënt tegen parvo en hondenziekte en regelmatig worden ontwormd. In huis moet een hond genoeg plekken hebben om zich terug te trekken. Een hond heeft graag een zachte slaapplaats, die een veilige, prettige plek voor hem vormt. Gebruik de hondenmand dus nooit als straf bij de verzorging van honden.

Alleen thuis

Honden zijn sociale dieren die veel aandacht nodig hebben van het baasje en de gezinsleden. Een gebrek aan gezelschap kan ervoor zorgen dat de dieren zich eenzaam voelen en zich gaan vervelen. Dat kan problemen opleveren, zoals blaffen, janken, het stukmaken van huisraad en onzindelijkheid. Om dat te voorkomen, kunt u bij dagelijkse afwezigheid kiezen voor dagopvang in een dierenpension of onderbrengen bij particulieren. Bent u maar af en toe even weg, dan kunt u de hond trainen in alleen zijn. Bouw dit langzaam op, door eerst in huis te oefenen en niet te grote stappen te zetten. Tegenover uw afwezigheid moet iets positiefs staan. Zo kunt u de hond bijvoorbeeld een voerbal geven als u de ruimte verlaat. Zodra u weer binnenkomt, neemt u de voerbal weer weg. Op die manier creëert u bij de verzorging van uw hond een positieve associatie met het alleen zijn. Stapje voor stapje verlengt u de tijd dat u het dier alleen laat met een paar minuten. Als dat goed gaat, kunt u de voordeur eens open en dicht doen. Tenslotte kunt u trainen met ook echt even de deur uit gaan. Gaat de hond in uw afwezigheid weer probleemgedrag vertonen, loop dan niet meteen naar hem toe. Daarmee beloont u de hond voor zijn gedrag. Wacht liever tot hij stopt en ga dan pas naar binnen.

Opvoeding

Het opvoeden van een hond is een heel karwei. Heeft u hier geen ervaring mee, dan is een gehoorzaamheidscursus bij een hondenschool aan te raden. Daar leert u leiding te geven aan de hond, die van nature behoefte heeft aan een roedelleider. Ervaart u problemen bij de opvoeding of verzorging van honden, dan kunt u terecht bij het HondenSpreekuur van de Sophia-Vereeniging.

Vachtverzorging

De verzorging van de vacht van honden verschilt per vachttype. Borstelen en kammen kunt u meestal zelf doen, plukken en knippen kunt u soms beter aan een trimsalon overlaten. Daar kunnen ze u ook prima voorlichten over de vachtverzorging en het soort kam of borstel dat u het beste kunt gebruiken voor de verzorging van uw hond. Bij langharige honden komt dit erg nauw, want een hond kan veel last krijgen van klitten en verviltingen. Zij moeten iedere dag gekamd worden om huidirritatie te voorkomen. Let daarbij goed op haargroei in en achter de oren, de oksels, op de achterpoten en tussen de tenen. Kortharige honden worden alleen in de ruiperiode geborsteld. Veel ruwharige honden moeten in die periode geplukt worden. Als u hier geen ervaring mee heeft, laat het dan doen bij een trimsalon. Langharige honden en honden die niet vies zijn van een modderpoel, moeten regelmatig gewassen worden. Gebruik daarvoor nooit zeep die bedoeld is voor mensen, maar gewoon water of een speciale hondenshampoo.
Maak van het borstelen, wassen en de gang naar de trimsalon positieve ervaringen, door goed gedrag te belonen (met een aai of een brokje) en slecht gedrag te negeren. Schenkt u aandacht aan ongewenst gedrag, dan geeft u daarmee aan dat zulk gedrag succes oplevert.

Gebit

Laat het gebit van uw hond regelmatig controleren bij de dierenarts. Tandplak en ontstekingen veroorzaken een slechte adem, pijnlijk tandvlees, losse tanden en soms zelfs infecties elders in het lichaam. Bij de verzorging van honden kunnen de tanden gepoetst worden met speciale hondentandenborstels en hondentandpasta. Ook kan het gebit schoon gehouden worden door de hond veel te laten kauwen op kluiven en kauwspeeltjes.

Voeding

Een goede voeding hoort bij een goede verzorging van honden. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zijn in de juiste verhoudingen noodzakelijk voor een goede gezondheid. Nat voer wordt door honden vaak goed gegeten omdat het sterk ruikt en dus aantrekkelijk is voor de gevoelige hondenneus. Een nadeel is dat het snel bederft en dat er veel van gevoerd moet worden omdat het voor 70 tot 90 procent uit water bestaat. Halfnat voer bederft ook redelijk snel, maar bevat minder water. Het is zeer geschikt als voerbeloning, omdat honden er graag voor werken. Droogvoer is lang houdbaar, maar honden zijn er lang niet altijd dol op. Iedere hond heeft een andere hoeveelheid en soort voer nodig. Dat is afhankelijk van onder andere het ras, de grootte, de leeftijd, en de hoeveelheid beweging. Op de verpakking van hondenvoer kunt u precies lezen voor welke honden het geschikt is. Let op dat u de hond niet te veel voer geeft; overgewicht is een veel voorkomend probleem bij de verzorging van honden. De kwaliteit van het voer is af te meten aan de hoeveelheid ontlasting: hoe meer, hoe minder goed het voedsel.

Hond kwijt

Om vermissingsdrama’s te voorkomen, is het verstandig uw hond te laten chippen. De chip heeft een unieke code die wordt geregistreerd bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Als uw hond gechipt is, is hij altijd te identificeren en terug te vinden door dierenartsen, dierenambulancepersoneel en asielen. Een chip kan de hond niet verliezen, een halsband met adreskokertje wel.

Kijk maar of je er wat uit kan halen,
groetjes Jessy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spreekbeurt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondenspeelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^