Welk ras past bij ons

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sam (Gast)

Hallo,
wij zijn een jong stel die net op zichzelf zijn gaan wonen. We hebben een benedenwoning met tuin (van ongeveer 45m2). We lopen veel hard en zoeken dan eigenlijk ook een hond die met ons wil lopen over afstanden van ongeveer 15km, dit is wel echt een belangrijk item voor ons. We hebben nog niet heel veel ervaring met honden, één van ons is wel opgegroeid met honden thuis (Berner Sennen honden), maar het wordt onze eerste hond samen. In verband met buren die dicht op ons wonen, tussenwoning, mag de hond niet te luidruchtig zijn, dus liever geen 'keffer' als hier geen reden voor is.

Een andere eigenschap die we graag terug zouden zien is waakzaamheid, dit omdat een van ons niet graag alleen thuis is. Dit komt misschien niet helemaal overeen met het niet luidruchtig zijn, maar we willen wel een beetje het veilige gevoel met een hond erbij hebben, dus alleen blaffen als hier reden voor is (en ja dat ligt ook aan opvoeding). En mede hierom, en om het mee rennen, willen we liever geen te kleine hond.

Na zelf een beetje onderzoek te hebben gedaan, kwamen wij bij rassen als: Duitse herder, Beagle, Siberische Husky, Dobermann, Border Collie, Rottweiler, Berner Sennen. Deze rasse hebben onze voorkeur tot nu toe. 

Nu zijn wij heel erg benieuwd welk ras jullie ons aanbevelen, heel graag horen we van jullie !

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras past bij ons " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoeveel uur per week werken jullie? Hoe actief zijn jullie, hardlopen jullie bijvoorbeeld en houden jullie van lange wandelingen? Wat zouden jullie met de hond allemaal willen gaan doen, zoals bijvoorbeeld een hondensport.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik heb 3 borders, 1 die af en toe blaft, eentje die soms mee blaft en een die nooit blaft. Qua waaksheid... Tja ik denk zelf dat alle honden wel waaks zijn, alleen komt het bij de een vaker naar boven. Mijn border neemt het voor me op als ik me niet op mn gemak voel, ooit een keer twee dronken mannen tegen gekomen. Daar ging hij grommen rondjes omheen lopen tot ze maar vertrokken. Maar als er bezoek komt doet hij niet zo moeilijk en begroet de vreemdeling gewoon, tenzij ik zelf dus achterdochtig ben. Ik denk dat bijna alle honden dit wel doen..

Hardlopen kun je alle honden wel zo'n beetje die je opnoemde. Maar voor een Border is hardlopen alleen niet genoeg. Als je voor een border gaat zou ik naast het hardlopen ook een leuke hondensport uitkiezen waarbij de hond wat meer moet nadenken.

Onthoud ook dat je met pups en jonge honden niet kunt hardlopen en je het vanaf ongeveer een jaar moet gaan opbouwen.

Verder denk ik dat een border wel bij jullie past, MITS hij/zij niet te lang alleen thuis moet zitten (geld voor alle rassen trouwens wel), en jullie je goed inlezen over de "werklust" van borders :-)

Met de andere rassen heb ik geen ervaring

Sam (Gast)

@Sanne: wij zijn doordeweeks gemiddeld 4uur per dag weg, dan is de hond alleen. Wij hardlopen dus bijna elke dag (zo'n 6x per week) en lange wandelingen vinden we ook leuk om te doen, er zijn een aantal mooie parken bij ons in de buurt waar de hond los mag lopen. Wat hondensporten betreft zijn we niet zo zeer geïnteresseerd in echte behendigheidscompetities etc, maar in het park met de bal of frisbee spelen vinden we erg leuk. Ook zouden we graag naar het bos gaan, maar verder echte wedstrijden met honden waren we niet van plan.
@Suzanne:bedankt voor je reactie, we zijn ons nog aan het oriënteren en hebben inderdaad al wel het een en ander gelezen over de werklust van de border collies. Wat doe jij bijvoorbeeld met je honden om ze metaal bezig te houden en te laten 'werken'?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Duitse Herder: Dit is een hond die zeer veel mentale uitdaging (en beweging) nodig heeft, kunnen jullie dit bieden? Dit houdt niet enkel fysiek rennen en lopen in!
Beagle: Deze honden zijn totaal niet waaks.
Siberische Husky: Deze honden zijn totaal niet waaks.
Dobermann: Deze honden zijn erg waaks en kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. Het zijn scherpe waak- en verdedigingshonden, echte werkhonden, honden die absoluut mentale uitdaging nodig hebben. Lijkt mij niet de eerste keus voor een beginner!
Border Collie: De workaholic onder de honden, echte bezige werkers die veel bezig gehouden moeten worden. Nogmaals; kunnen jullie dit bieden?
Rottweiler: Lijkt mij niet de beste keus voor een beginner.
Berner Sennenhond: Dit lijkt mij een geschikte hond. Waaks wanneer nodig en bij gevaar zullen ze je beschermen, echter blaffen om het blaffen ligt niet in hun aard. Ze kunnen de nodige kilometers rennen en lopen maar hebben geen extreme behoeften aan beweging en uitdaging. Vriendelijk en goedig van aard.

Misschien kunnen jullie nog kijken naar de Leonberger (lijkt me zeer geschikt voor jullie situatie). Groot, moedig en waaks maar zeker niet blafferig. Meestal erg vriendelijk en sportief.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik denk dat een duitse herder wel goed zou passen bij jullie.
Misschien best als puppy zeker naar de hondenschool te gaan aangezien het jullie eerste hond samen is.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

O-) Een Basenji!

Enorm uithoudingsvermogen en rennen is het liefste wat ze doen..

Luidruchtig, allebei.. Ze kunnen niet blaffen dus luidruchtig nee, MAAR als ze heel veel adrenaline hebben (bv bij indringers, of leuke dingen als de renbaan en het zien van de lure) kunnen ze flink krijsen.
Als ze blij zijn geven ze een middellange mooie huil.

Ik noem ze niet luidruchtig, je hoord ze bv als je thuis komt of als ze blij zijn om vrienden te zien (of in spel met elkaar) Luidruchtig alleen bij bijzondere momenten zoals ik net noem.

Ze hebben veel beweging nodig maar niet veel ruimte, in huis zijn het rustige honden.

Qua karakter, dan moet je wel sterk in je schoenen staan daar het een origineel oorspronkelijk (wild) ras is. het ras is niet gemaakt maar bestaat zo al eeuwen lang in de jungle van afrika.
Ons teefje is half afrikaans, haar moeder komt uit de jungle. (tot half 1900 zaten ze zelfs nog in een parijse en berlijnse dierentuin ;-) )
Dus de karakters, ja daar moet je mee kunnen leven. Ze zijn enorm zelfstandig en kunnen als je ze los zou laten gewoon overleven in het wild. Dat merk je ook in huis, ze zorgen voor zichzelf. Dit is deels erg fijn maar ook opletten geblazen met bv eten. dit moet je echt afleren dat ze niet zelf hun eten gaan vinden in jou lekkere boterham met kaas..
Trainen kan, zie onze honden. Met een positieve manier van opvoeding zonder schreeuwen, woede (wat soms moeilijk kan zijn met hun karakter) en fysieke correctie maar wel consequentie, en duidelijke regels zijn ze erg goed op te voeden. Al zullen er altijd situaties zijn waarbij ze even die idiote afrikanen zijn, als er iemand binnenkomt die ze leuk vinden.. ja zet ze dan maar netjes naast elkaar :-D

Mensen vergissen zich in hun uiterlijk, schattige hondjes, 43 cm hoog en smachtende oogjes.. Maar onder het mooie vachtje zit het karakter van een ware jager die groot wild neerhaalt in zn uppie.

Ik zat eens binnen aan de tafel (wij wonen op een schip) en een vreemde verkoper trekt opeens de deur open die normaal op de knip zit maar nu dus per ongeluk niet. Hij roept Hallo! op zn allervrolijkst en mijn roedeltjes van drie stuift naar de deur en de mannen vooraan op het opstapje laag grommend.. Enya daarachter met dreigende ogen (en Enya vind werkelijk iedereen leuk) Vroeg of hij binnen mocht komen.. ik heb hem duidelijk gemaakt dat je niet zomaar een deur opentrekken kon en dat ik niet geinteresseert was. Nogmaals of hij binnen mocht komen, waarop ik zenuwachtig werd, de reuen nogmaals een flinke diepe grom en beide stapten een stapje omhoog.. Ik zei tegen de man.. kijkt u eens naar mijn honden, ik laat u niet binnen dat lijkt me voor u geen goed plan.
Hierna vertrok hij nadat hij me een flesje shipshampoo in handen had gedaan...
Dus waaks, jazeker.. je hebt een verkeerde aan ze als je met verkeerde bedoelingen binnenkomt..

Heerlijke hondjes, echte teamleden van het gezin.. met hun eigen eigenzinnigheid.. ohhh

Overigens hebben we ook een zoontje van 2,5 waar ze enorm gek op zijn (andere kinderen zijn ook heeeel erg leuk) en hebben we twee katten die het erg leuk vinden om met ze te spelen!

Ze rennen graag:


Snel, wendbaar en pittige spelers:

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

ik denk wel dat je bij de border Collie ook moet uitkijken dat je ze niet over-bezig houdt. Er wordt altijd gezegd: bordercollies, dat zijn werkhonden, die moet je bezighouden. Dat is ook waar, maar het is in eerste instantie een hond, die ook moet leren hoe zijn rust te nemen. Pas in tweede instantie een werkhond, een die je bezig moet houden. ik denk dat heel wat van e neurotische borders die je soms ziet lopen, als pup alleen zijn behandeld als zijnde werkhond, en niet hebben geleerd hoe ze helemaal niets doen....

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Emma, ik ben het niet helemaal met je eens. De husky's die ik ken zijn echt wel waaks! Eentje was zelfs waakhond op een huisboerderij, samen met een keeshond. En tja, wat is een beginnershond? Als je je goed inleest in het karakter en stevig in je schoenen staat lijkt het ras mij  niet heel erg belangrijk.

Ik vind dat de eigenschappen die je noemt wel goed bij de meeste herders passen. Ze keffen niet maar zijn wel waaks en laten van zich horen als dat nodig is. Ze zijn erg actief (in hoeverre verschilt per ras, witjes zijn denk ik het rustigst) ook zijn ze meestal erg baasgericht.

En misschien is de Rhodesian Ridgeback ook wel wat, dat zijn erg actieve honden die waaks zijn maar normaliter niet veel blaffen. Wel jagen ze aardig dacht ik maar ik weet niet wat jullie daarvan vinden?

* Oja, de stafoord past misschien ook wel in dit plaatje, actieve hond, waaks maar ik heb geen idee of ze voor de rest blaffen. Ook zijn het echt knuffelkonten.
Misschien kan iemand die meer over dit ras weet er wat meer info geven. *

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Emma, ik ben het niet helemaal met je eens. De husky's die ik ken zijn echt wel waaks! Eentje was zelfs waakhond op een huisboerderij, samen met een keeshond. En tja, wat is een beginnershond? Als je je goed inleest in het karakter en stevig in je schoenen staat lijkt het ras mij  niet heel erg belangrijk.

En misschien is de Rhodesian Ridgeback ook wel wat, dat zijn erg actieve honden die waaks zijn maar normaliter niet veel blaffen. Wel jagen ze aardig dacht ik maar ik weet niet wat jullie daarvan vinden? "


Een waakse goedgefokte Husky is in principe net zo zeldzaam als een waakse Labrador. Nooit zijn ze voor dit doel gefokt of geselecteerd noch zijn ze onvriendelijk of wantrouwend naar onbekenden. Als je er eentje op een erf zet samen met een Keeshond (wat overduidelijk wél een waakhond is), dan kan ik me voorstellen dat deze husky waaks geworden is. Echter dit is niet aangeboren en ook niet typisch voor het ras. Wil je een waakse hond, een hond die je beschermen kan, dan is de husky zo'n beetje de laatste hond waar ik naar kijken zou. Als je onder 'waaks' verstaat 'Blaffen als de deurbel gaat of mensen het territorium naderen' dan is bijna ieder ras waaks.

Met de laatste zin van je eerste alinea ben ik het absoluut niet eens. Het ras (en de rasgroep al in eerste instantie) is juist ontzettend belangrijk en kan grootse gevolgen hebben en bepaald zelfs voor een heel groot deel de aanpak en opvoeding die een hond nodig heeft. Ik ben van mening dat de raskeuze een gigantisch aandeel heeft en je je hierin dan ook gigantisch kan vergissen en je op kan verkijken!

Rhodesian Ridgebacks zijn geen doorsnee honden, het zijn pittige pure jagers uit Afrika. Vaak moeilijk met honden van hetzelfde geslacht, kunnen erg wantrouwend zijn naar onbekenden en zijn zeer actief en wat scherp van karakter. Ik ken veel te veel probleemgevallen en zie ze liever niet graag in handen van een beginner.

De Staffordshire is een leuke hond, echter je moet er rekening mee houden dat ze meestal niet met andere honden samen kunnen en hierin je verantwoordelijkheid nemen. Dus niet gezellig op zondagmiddag naar het bos met andere honden spelen, of naar een hondenparkje om hem of haar lekker los te laten lopen. Verdiep je in de geschiedenis van het ras en je kan dit begrijpen en verklaren. Het zijn het hondjes met veel pit en fysieke kracht.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" @Sanne: wij zijn doordeweeks gemiddeld 4uur per dag weg, dan is de hond alleen. Wij hardlopen dus bijna elke dag (zo'n 6x per week) en lange wandelingen vinden we ook leuk om te doen, er zijn een aantal mooie parken bij ons in de buurt waar de hond los mag lopen. Wat hondensporten betreft zijn we niet zo zeer geïnteresseerd in echte behendigheidscompetities etc, maar in het park met de bal of frisbee spelen vinden we erg leuk. Ook zouden we graag naar het bos gaan, maar verder echte wedstrijden met honden waren we niet van plan.
@Suzanne:bedankt voor je reactie, we zijn ons nog aan het oriënteren en hebben inderdaad al wel het een en ander gelezen over de werklust van de border collies. Wat doe jij bijvoorbeeld met je honden om ze metaal bezig te houden en te laten 'werken'? "


Ik heb gehoorzaamheid gedaan, behendigheid (gewoon recreatief), ga heeeeeel af en toe naar de schapen (ook gewoon recreatief), en doe fanatiek aan dogfrisbee (wedstrijden). Maar je hoeft niet persé wedstrijden te gaan doen hoor. Gewoon iets recreatiefs is ook prima. Hondensport is ook geen must, maar wordt wel aangeraden. Een border die alleen rent bouwt een giga conditie op, maar ze doen met hun hoofd heel weinig. Borders zijn slim en denken na, en zullen als ze daar hun ei niet mee kwijt kunnen zelf dingen gaan verzinnen (dat kan door te slopen, drijven, hyperen enz). Mijn oudste border mag niet meer frisbeeën wegens chronische ontsteking in zijn schouder. Maar hij kan wel heel veel trucjes die hij met plezier doet en ik ga inderdaad wel eens met hem fietsen, skaten, ver wandelen enz. Als ze maar hun kop ff kunnen gebruiken. Een balletje of frisbee gewoon in t park is ook prima, maar doe onverwachte dingen, gooi niet steeds heel verveeld de zelfde kant op, zorg voor variatie zodat de hond niet van te voren al weet wat er gaat komen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wat ik ook nog even kwijt wil over Border Collies:
Kijk goed naar de ouders. Ga je voor show of werklijn? Ik val persoonlijk meer op werklijn, of een mix van werk en show, maar die echte showhondjes heb ik niks mee. Die hebben vaak een gigantische vacht en zijn wat grover gebouwd. Kwestie van wat je zelf mooier vindt. Als je voor werkers gaat heb je ook nog verschillende ... tja hoe zal ik het noemen.. gradaties van werklust zeg maar. Je hebt honden die gewoon graag voor je werken en daar heel rustig onder blijven, maar je hebt ook honden die neigen om dan heel druk te worden. Die tweede hebben wat meer begeleiding nodig en vaak een wat meer ervaren iemand om te voorkomen dat ze gaan hyperen.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

"

Een waakse goedgefokte Husky is in principe net zo zeldzaam als een waakse Labrador. Nooit zijn ze voor dit doel gefokt of geselecteerd noch zijn ze onvriendelijk of wantrouwend naar onbekenden. Als je er eentje op een erf zet samen met een Keeshond (wat overduidelijk wél een waakhond is), dan kan ik me voorstellen dat deze husky waaks geworden is. Echter dit is niet aangeboren en ook niet typisch voor het ras. Wil je een waakse hond, een hond die je beschermen kan, dan is de husky zo'n beetje de laatste hond waar ik naar kijken zou. Als je onder 'waaks' verstaat 'Blaffen als de deurbel gaat of mensen het territorium naderen' dan is bijna ieder ras waaks.

Met de laatste zin van je eerste alinea ben ik het absoluut niet eens. Het ras (en de rasgroep al in eerste instantie) is juist ontzettend belangrijk en kan grootse gevolgen hebben en bepaald zelfs voor een heel groot deel de aanpak en opvoeding die een hond nodig heeft. Ik ben van mening dat de raskeuze een gigantisch aandeel heeft en je je hierin dan ook gigantisch kan vergissen en je op kan verkijken!

Rhodesian Ridgebacks zijn geen doorsnee honden, het zijn pittige pure jagers uit Afrika. Vaak moeilijk met honden van hetzelfde geslacht, kunnen erg wantrouwend zijn naar onbekenden en zijn zeer actief en wat scherp van karakter. Ik ken veel te veel probleemgevallen en zie ze liever niet graag in handen van een beginner.

De Staffordshire is een leuke hond, echter je moet er rekening mee houden dat ze meestal niet met andere honden samen kunnen en hierin je verantwoordelijkheid nemen. Dus niet gezellig op zondagmiddag naar het bos met andere honden spelen, of naar een hondenparkje om hem of haar lekker los te laten lopen. Verdiep je in de geschiedenis van het ras en je kan dit begrijpen en verklaren. Het zijn het hondjes met veel pit en fysieke kracht. "


dat de meeste staffords niet met andere honden kunnen is omdat veel bij mensen komen die ze alleen als item zien om stoer te zijn... staffords die van jongs af aan met andere honden om gaan kunnen gewoon loslopen en spelen met soortgenoten....

idd huskys zijn niet echt waaks, bij die van mij ken je het hele huis leeg halen en ze zal ze daarna kwispelend uitzwaaien en de laatste spullen meegeven als t moet.... O-)

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

en inderdaad welk ras het ook word omdat het jullie eerste hondje word zou ik idd puppy cursus en een evt vervolg cursus aanraden

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Wij hebben zelf 2 Oudduitse herders en ik denk dat deze ook prima zouden passen in jullie plaatje. Natuurlijk kun je een pup nog niet van jongs af aan meenemen als je hard gaat lopen. Dit moet langzaam worden opgebouwd.
Als je iets met een bal of frisbee erg leuk vind, zou je dat ook kunnen gaan doen met je toekomstige aanwinst.
Zoiets als Flyball, Frisbee, maar ook Treibball lijkt me zeer geschikt.
De laatste is nog niet zo bekend, maar voor een Border volgens mij ook een heel geschikte sport. Het is een soort van veedrijven, maar dan met enorme ballen.;-)
Natuurlijk hoef je, als je een hondensport gaat doen, helemaal niet wedstrijden te draaien. Er zijn genoeg mensen die dit puur voor de lol doen.
Want lol, dat heb je, als je ziet hoe leuk je hond het vind.
Echt, ik raad je aan om een keer een kijkje te gaan nemen, als je zover bent, want niks is leuker dan je hond die veel schik heeft. Dan krijg je er vanzelf ook veel schik in.
Ik kan erover meepraten, want wij zijn sinds kort de africhting ingegaan met onze 2 kanjers en ze vinden het helemaal geweldig. En wij kijken stralend naar hoe leuk onze hondjes het vinden.:-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Denk ook dat bij jullie situatie een herder prima zou passen..
Hoewel....een dobber .........

Mochten jullie gaan informeren bij de fokkers van het ras wat jullie willen gaan aanschaffen, stel dan eigenlijk de zelfde vragen als je hier doet.
Wat betreft de werklijnen kunnen fokkers veel meer info geven dan dat vele hier kunnen.

De 3 herder hier in de buurt (boerenerf bewakers) hoor ik al...tijd blaffen, aanslaan als er ook maar iets in de omgeving gebeurt.
De overburen van m'n ouders hebben atijd Duitse herders gehad, midden in een woonwijk...
Ik heb die beesten nooit overdreven horen blaffen..

Met de dobbers het zelfde..
Ik ken er die echt op scherp staan....
Er zijn er bij waarbij je moet uitkijken dat ze niet uit je huis gestolen worden...
Maargoed.
Welk ras dan ook...een fokker zou je goede info moeten kunnen geven qua gedrag van de ouders, en of de hond in jullie plaatje past.

Succes met de zoektocht.

Sam (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!

Weten jullie toevallig ook een of meerdere kennels waar je verschillende van deze rassen kunt bekijken onder 1 dak in Nederland? We zagen wel kennels maar die zaten allemaal in België, zoals Petcenter., Woefkesranch etc.

En heel erg bedankt voor alle tips en puntjes waar wij op moeten letten en aan moeten denken, dit geeft ons een veel beter inzicht in de karakters van de rassen al is elke hond natuurlijk anders.
Wat de sporten betreft is het zeker een leuk idee om een keer te gaan kijken bij zoiets, we zullen op internet gaan zoeken en binnenkort eens een bezoekje aan zo'n evenement brengen bij ons in de buurt.

We zijn er nog niet helemaal uit, maar we weten nu in ieder geval al een heleboel meer dan in het begin, dank daarvoor!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Zo'n kennels waar al deze rassen onder 1 dak leven zijn broodfokkers, moet je zo ver mogelijk uit de buurt blijven!
Die geven je alleen zieke pups mee waar je achteraf meer kosten aan zult hebben dan voor hoeveel je ze gekocht hebt.

Ik raad je aan om een goede fokker te zoeken bv hier op HP zijn er wel wat fokkers.
Of om in een asiel te kijken.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Inderdaad ver bij dit soort fokkers vandaan blijven!
Als je meerdere rassen op dezelfde locatie wilt bezichtigen, kun je beter eens een hondenshow bezoeken en daar contact leggen met fokkers.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Duitse herder; is denk ik prima geschikt, mits je eentje uitzoekt van een fokker waarbij de DH een rechte rug hebben! De meeste DH hebben een zeer aflopende rug en zijn dus veel minder geschikt om mee te nemen met hardlopen.
Beagle'' beagles zijn zeer eenkennig en deze heeft vrij korte pootjes om 15 km te gaan lopen.
Siberische Husky; zijn roedelhonden, zou ik niet 1 van nemen, dan doe je dit ras over het algemeen tekort.
Dobermann; ken ik onvoldoende. De Duitse Pinscher ken ik beter, is een ver familielid hiervan (of beter gezegd, Dobermanns zijn gebruikt voor dit ras), is wat kleiner. Misschien handzamer voor jullie?
Border Collie; dit ras heeft veel geestelijke activiteit nodig. Kun je dit je hond nu en de komende 14 jaar bieden? Dus bijv. trainingen op het geboed van hondensport?
Rottweiler, Berner Sennen.ook deze rassen zie ik nog niet snel een heel eind meerennen.

Pas op voor fokkers! Goede fokkers laten hun dieren onderzoeken op erfelijke afwijkingen en zijn meestal ook lid van de rasvereniging. Over het algemeen hebben fokkers maar 1 of hooguit 2 verschillende rassen. Wanneer je het hebt over een fokker die meer dan 5 honden heeft, dan heb je vaak al te maken met een commerciële fokker (hoeft niet). Vraag je dan af hoe vaak een fokker een nestje heeft. Een nestje kost heel veel energie.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Zeker niet bij "fokkers" (meer handelaren!) kopen die meer dan 2 rassen hebben! Dat is geheid broodfok, die pups worden vlakuit oostbloklanden gehaald waar de teefjes elke loopsheid een nestje krijgen, nooit daglicht zien en een verschrikkelijk leven hebben. 
Ook heb je veel kans dat als je zo'n pup haalt die ziek is, voor je een pup koopt zou ik altijd op google kijken of er mensen iets geschreven hebben over die fokker.
Ik zou op hp en anders site's veel informatie zoeken over hoe je een broodfokker herkent (soms zetten ze pups in een gezin zodat het een oepsnestje lijkt) en waar je een goede fokker aan herkent.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras past bij ons " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: lange lange wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^