Help! Mijn hond verhaard

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Hallo,

Onze 11 maanden oude Old English Bulldog verhaart vreselijk.
Hij verliest de hele dag door haar, de haren vliegen de in het rond en liggen ook los op zijn vacht. En dat al ruim 4 maanden!
We zijn nu inmiddels 3 voedingsmerken verder (Jarco,Purina Pro Plan, dogloversgold), ik gebruik ook al een tijdje schapenvet, dat zou moeten helpen, maar ik merk daar ook niks van. Tuurlijk de veranderingen van weer spelen een rol en de periode van het verliezen van de puppyvacht hebben we nu ook wel een keer gehad.
We zijn nu zover dat we ons al een beetje beginnen te schamen als iemand (vrienden, familie) hem aanhaalt en echt compleet onder de haren zit.
We kammen hem zo min zo mogelijk om de stimulatie van extra verharen te voorkomen.

Heeft iemand misschien een goede tip, want ik heb nu alles wel geprobeert en begin een beetje wanhopig te worden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Mijn hond verhaard" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Toch is het door de vachtwisseling,heel normaal dat er nu bergen vanaf komen O-)

Je kan de hond 1 keer in de week even goed borstelen,met zo'n rubber handschoentje of lekker met een natte handdoek wrijven en ook verder wrijven over de vacht met je klamme hand,dan haal je al heel veel losse haren weg.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Tja das in mijn ogen ook het grote nadeel van kortharige honden. Die verharen, en flink ook... Langharige rassen heb je dan weer de vachtverzorging bij en rui periodes maar die kortharige verharen meestal het hele jaar toch toch wel. Merk het hier in huis ook hoor. Heb dan eentje die niet verhaard, 2 die 2x per jaar verharen maar onze kortharige Chi Ashley is eigenlijk het ergste want die verhaard het hele jaar door.

Inderdaad wat hierboven al wordt gezegd zijn goede tips, maar hoort ook gewoon bij het ras. Kun je weinig tegen doen om helemaal te voorkomen (heb toevallig ook wel eens op een Engelse Bull gepast nou dan zat telkens ook alles onder).

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy

honden foto van Sam en Lizzy

ik heb het zelfde met mijn mospshond dus ik lees ook even mee.

ik vind het ook beschamend tegen over anderen.
en als ik speel met haar krijg ik telkens zoveel haar in mn neus dat ik telkens moet stoppen om mn neus af te vegen :(

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik lees even mee, heb hier hetzelfde probleem. Ben sinds kort overgestapt op versvlees en krijg wel de indruk dat dit enigzins helpt. Ik wordt onderhand ook een beetje gek van al die haren. Inmiddels hebben we hier besloten dat er hier voortaan alleen nog maar niet verharende honden in huis komen.
Onze laatste aanschaf was dan ook een Poedel.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Veel mensen denken dat kortharige honden minder uitharen dan langharigen, dit is zeker niet waar!
Halflang of langharen hebben nog een onderwol, een tweede vacht die dicht op de huid zit en wollig van structuur is, deze honden verharen in periodes om zo de dekvacht en ondervacht te vervangen door nieuwe haren.
Een kortharige hond heeft geen onderwol dus verhaart deze niet in periodes maar eigenlijk altijd!
Er zijn opzich wel factoren die er voor kunnen zorgen dat het iets minder wordt misschien maar het is nu eenmaal wat bij de vacht hoort.
Een goede voeding (rauw vers vlees) en aanvullingen op de voeding als supplementen, eventueel vachtverzorgingsproducten kunnen heel wat doen!

Wat je misschien wel eens kan doen is je hond wassen met een goede, natuurlijke hondenshampoo die ook een verzorgende werking heeft.
Het is belangrijk dat de hond wel door en door nat wordt gemaakt, je brengt de shampoo aan in de vacht, je masseert het lekker in, laat de hond even zo staan en spoelt het heel goed uit, je zult zien dat er dan heel veel losse haren al uit de vacht komen.
Desnoods herhaal je dit nog een keer.
Wat daarna eigenlijk het meest ideaal is, is met de waterblazer de vacht droogblazen, ook dan zullen er nog haren uitvliegen.
Uiteindelijk heb je dus veel haren verwijderd zonder te borstelen en de haargroei te stimuleren! :-D

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Heeft het verder geen medische oorzaak?
Niet borstelen, wel een keer per dag (vaker kan ook mocht het nodig zijn) met een natte doek (zeem?) er over heen gaan, dit haalt alle losse haren weg :-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik voer al anderhalf jaar vers maar het verharen lijkt dit jaar wel niet te stoppen. Het is begonnen toen het half maart veel te warm was voor de tijd van het jaar. Daarna was het weer heel lang veel te koud voor de tijd van het jaar. Ik denk dat veel honden gewoon in de war zijn geraakt door dat gekke weer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Mijn hond verhaard" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Te druk? Of toch een goed idee??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^