Al die adviezen zucht word er duizelig van :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Dat is ook zo.. Het blijft moeilijk met die dingen. Maar dat zelfde heb ik met de reguliere dierenartsen, ik heb toch steeds het gevoel dat ik opgelicht wordt.. Ik ga voor een prikje en als ik hun hun gang laat gaan betaal ik 200 euro en kom ik thuis met vlooiendruppels, ontwormtabletten en een zak brokken.
Dus je mag ook kritisch zijn naar je dierenarts, of het een reguliere is of een alternatieve geneeswijze.
Groot voordeel van deze aanpak is denk ik dat het verder gaat dan symptoom bestrijding.
Ik had vroeger hier in het dorp een dierenarts die op diezelfde manier werkte, en ik vroeg me ook altijd af wat ie nou stond te toveren, hij gaf niet veel informatie, maar het werkte wel altijd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Al die adviezen zucht word er duizelig van :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"
Hij wilde haar aan de Carnivoer hebben maar daar zitten kippenbotten in dus dat heeft ze geweigerd. Ze zijn slecht op de hoogte van andere merken KVV dus als je geen Carnivoer kunt/wil voeren moet je het zelf maar uitzoeken denk ik. Volgens Erwin zijn er teveel fabrikanten "die maar wat vlees door elkaar mixen en het verkopen als KVV". Lotgering kende ze wel en vonden dat, heel bijzonder, een goede KVV O-)

Christien voert Tammenga KVV, haas, hert en konijn van Naturis en Shaweca zalmmix. Tammenga en Naturis kende ze niet bij Any Animal. Ik vind het een gemist punt dat ze zich hier niet in verdiepen. Als een hond niet goed reageert op kip kun je geen Carnivoer geven en krijg je dus geen advies over voeding. Op de site van Any Animal staat nota bene dat voeding de basis is van een goede gezondheid.

Ik ben voor mezelf vaak in het alternatieve circuit geweest en sta er, tot op zeker hoogte, positief in. Op sommige punten heb ik moeite met de werkwijze van Any Animal. Ik vind het wel het proberen waard maar voor die supplementen ga ik proberen een goedkopere optie te vinden. Gedroogd vlees kan inderdaad goedkoper. BARF zou mijn voorkeur hebben boven KVV. "


Ik heb natuurlijk ook al diverse trajecten achter de rug met mijn honden bij holistische dierenartsen met een reguliere dierenartsachtergrond (Homeopathie, Westerse kruidengeneeskune, Acupunctuur). Er is er nog geen 1 geweest die mij alleen dat bepaalde voer heeft aan willen smeren en niet weet van het bestaan van andere merken KVV of zelf samengestelde voeding. Nu voer ik geen gemalen prak, omdat ik zelf in de hand wil hebben wat ik mijn honden geef en mijn honden enkel maar voordelen genieten van hun NRF. Maar dit vind ik inderdaad ook een minder punt, aangezien er ook een dierenarts is met een connectie naar een bepaald KVV die wel degelijk op de hoogte is van andere redelijke KVV's en die ook adviseert in eliminatiediëten.
Per definitie zou ik mijn honden ook niet standaard kip (en rund) voeren, dus het feit dat Christine dit heeft geweigerd, vind ik logisch.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Dat hij geen BARF adviseert begrijp ik wel, heel soms letten mensen niet goed op, geven een schrokkende hond te harde botten, en het kan dan wel eens mis gaan. Als hij dat advies geeft en het gaat mis heb je stront aan de knikker..

Over Carnivoer, kan ik niet veel zeggen. Weet ik weer te weinig van. Ik weet zelf dat het moeilijk wordt als je geen kip wil geven, het zit in heel veel kvv's.

Alleen als je geen kip wil voeren en bot en zo vindt je ook niks, dan is Kiezebrink een mooie tussenvorm. Je stelt zelf samen, maakt je eigen menu, maar alles is makkelijk vermalen. De mixen zijn al ongeveer in de juiste verhouding, je zou nog wat nier kunnen toevoegen. en er moet spiervlees bij natuurlijk. Dan heb je ook nog flink keus, konijn, haas, hert, eend, fazant, paard en lam. "

Bij Any Animal adviseren ze alleen Carnivoer. Kun of wil je dat niet voeren dan krijg je verder niet veel advies. Carnivoer is een goed merk maar behalve in de eendenmix zit in alle smaken kippenbot. Voor honden die niet goed reageren op kip is het dus geen optie. Mocht de allergie uit het eten komen bij de hond van Chistien dan mag ze daar over 7 maanden ook nog eens mee aan de slag. Een goede weerstand beschermt je niet tegen allergie. Voor mensen die Barf niet zien zitten is Kiezebrink inderdaad een mooie tussenvorm.

Ik ben bij de klachten van Spikkel eerst zelf gaan vogelen met het eten. Nog niet eens een eliminatie dieet maar kijken wat er in zit en of dit problemen zou kunnen veroorzaken. Graan en steeds meer kip weglaten ging steeds beter maar nog altijd niet heel goed. Probleem was dat ze in het begin niet alles wilde eten en ik soms zo goed mogelijk moest voeren in plaats van het beste. Ondanks dat ze een beetje kip wel verdraagt gaat het in september helemaal uit haar menu. Hopelijk verdwijnt dan ook haar iets te droge huidje en de schilfers. Zoniet dan moet ik verder zoeken. Was ik met mijn klachten naar een alternatief iemand gegaan dan had ik begeleiding qua voeding net zo belangrijk gevonden als supplementen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" misschien moet je je hondje eens laten doormeten,
want het beessie kan ook door de inentingen zo ziek zijn geworden,
bij den hoek in de bilt doen ze dat,
kijk anders eens even op hun site,
want is die zo ziek door de entingen, dan krijg je een hele andere aanpak,
wij gaan dat met droop ook laten doen binnenkort,
want die heeft dit jaar geen enting gehad, en gaat zo vooruit, "


Den Hoek ligt flink uit de buurt voor TS. Een soortgelijke link had ik haar in haar regio ook gegeven. Iemand van dit forum zit nu ook bij Den Hoek met haar hond en laten we blijven duimen, maar het beestje lijkt toch echt vooruit te gaan. Er wordt niet alleen op vaccinatieschade doorgemeten. Vaak komt dat er ook niet uit.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Hij zal beide werelden wel kennen maar hij is in mijn ogen even te 'in de wolken'' wat zijn probiotica en glutadinges betreft.
Je kan mij niet vertellen dat ALLE problemen bij honden binnen 7 maanden opgelost zijn door deze twee dingen.

En ik heb er al helemaal een nare smaak van in mn mond als zijn vrouw door de winkel loopt in heiloo met de leverancier aan de telefoon en begint te schaterlachen en zegt trots te zijn omdat ze die bende binnen 5 dagen alweer uitverkocht hebben... big bussiness natuurlijk.

"


Tja, nare smaak of niet.....daar kan ik niet over oordelen. Maar jouw glutadinges is inderdaad een nieuwe inzet aan het worden hier in Nederland. Ik zit op bepaalde buitenlandse sites over natural rearing en alternatieve geneeswijze en als ik lees hoeveel honden er door de glutadinges toch behoorlijk zijn opgeknapt. Mmmm..........

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

"

Tja, nare smaak of niet.....daar kan ik niet over oordelen. Maar jouw glutadinges is inderdaad een nieuwe inzet aan het worden hier in Nederland. Ik zit op bepaalde buitenlandse sites over natural rearing en alternatieve geneeswijze en als ik lees hoeveel honden er door de glutadinges toch behoorlijk zijn opgeknapt. Mmmm.......... "


Als je latere post van me leest staat ook dat dit zeker niet slecht is maar niet alle problemen verhelpt.
Want zo doet hij het wel overkomen.
Het nieuwe geneesmiddel voor alles... ja maak dat je kat wijs

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Als je latere post van me leest staat ook dat dit zeker niet slecht is maar niet alle problemen verhelpt.
Want zo doet hij het wel overkomen.
Het nieuwe geneesmiddel voor alles... ja maak dat je kat wijs "


Ik denk zeer zeker niet dat alleen GL een oplossing is. Dan zou genezing wel heel erg makkelijk zijn. TS heeft ook iets meer gehad, dan alleen maar dat. Zijn zienswijze in de orthomoleculaire visie kan ik grotendeels begrijpen. Het enige deel wat ik niet zo begrijp, is dat er geen semi-eliminatiedieet wordt ingezet. Iets moet eerst tot rust komen, voordat je verder kan met het zelf aansturen van dat deel van het immuunsysteem wat nu geblokt is. Maar ik wil me niet bemoeien in dit topic, want ik kan me zo voorstellen dat het zelfvertrouwen van TS er hiermee niet op vooruit gaat. Ik mag aannemen dat deze dierenarts vanuit zijn geschoolde visie wel weet wat hij doet en zou TS willen adviseren om toch vertrouwen te blijven houden. En snap je dingen niet, bel hem dan voor uitleg/advies.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

en weer een heleboel adviezenO-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik heb er persoonlijk wel wat mee hoe zij(bij all animal) denken over allergieën, ik heb dit namelijk persoonlijk ook mee gemaakt(niet de hond dus maar ik zelf), allergieën die zomaar uit het niets op komen dagen, en na een aantal jaar ineens weer weg zijn.

Kijken we naar honden dan wordt dit de laatste jaren steeds erger, honden krijgen steeds meer dezelfde ziektes/allergieën dan ons, en dat is raar want het eten wordt steeds beter zou je zeggen. Vroeger vraten honden alles toen waren dit soort dingen er veel minder, tegenwoordig eten honden eigenlijk “perfect” en toch steekt dit meer en meer de kop op. Wij zelf kunnen honden gewoon alles laten vreten we hebben nog nooit iets gezien van reacties, dat is toch vreemd?

Dus ergens moet er toch iets zijn wat anders gaat. Hier in NL komt bv. veel kanker voor (idd ook bij mensen) terwijl in andere landen deze ziekte nauwelijks of niet voorkomt, hoe zou dat kunnen? Natuurlijk buigt elke onderzoeker zich over dit probleem en ik ben helemaal geen onderzoeker als het hier omgaat, maar het spookt toch continu door mijn hoofd, even een kleine gedachtegang...en dus kan ik er net zo goed giga naast zitten hahaha ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Uit ervaring met mezelf weet ik dat allergieen erger worden als er iets intern uit balans is, en vise versa. Al die systemen staan met elkaar in verband.

Even over mezelf: ik heb diabetes type 1, een te trage schildklier en hooikoorts. Toen ik nog geen schildkliermedicatie kreeg had ik meer last van allergieëen, moest ik daarom meer insuline spuiten. Dus het een ontregelt het ander en andersom. Als er ergens iets uit balans is wordt het erg lastig om de blokkentoren overeind te houden. Het wordt een kip en het ei verhaal, wat was er eerst? Geen idee.

Maar dat de darmen en de huid direct met elkaar te maken hebben ben ik van overtuigd, ook dat stresshormonen en huidproblemen met elkaar te maken hebben. Dus, ja, ik denk ook wel dat door een constitutie weer in balans te brengen, heel veel problemen verdwijnen.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wanneer deze klachten begonnen zijn. Ze heeft toch toevallig geen allergische reactie gehad op een enting in het verleden? Hierdoor kunnen ook veel problemen ontstaan wat betreft allergie en het immuunsysteem... :'(

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Excuses voor de late reactie.. Gisteren gewerkt en daarna werklui over de vloer want had lekkage gehad in me schuurtje, daarna cursus en daarna een vriend over de vloer met relatie drama.. Dus niet meer aan HP toe gekomen.. Maar hier een algemene reactie..

Ik wil Erwin volgen, ook in z'n medicijnen, want ik ben zo ten einde raad, en ik geloof hem wel, ik heb er wel een goed gevoel bij, en als ik nu goedkopere medicijnen ga halen en straks slaat de behandeling niet aan en ik verklap dat ik andere medicijnen heb gebruikt tja ik kan me voorstellen dat dat voor hem frustrerend is, ik geloof wel dat hij Chelsea oprecht wil helpen, hij heeft zelf gezegd dat het wat gaat kosten maar dan heb je ook wel wat.. En hij zei niet dat alles na 7 maanden opgelost was, hij zei dat we na 7 maanden pas echt verbetering zouden zien, omdat het van binnenuit moet komen.. Mensen die hun hond commerciële brokken voeren en zeggen dat hun hond het er ow zo goed op doet, vast, maar onderhuids is het afweersysteem in protest tegen de granen en de andere onnatuurlijke toevoegingen wat het lichaam niet herkent en niet verwerken kan.. Die honden ruiken vaak heel sterk en krabben vaak, en nog volhouden dat hun hond het zo goed doet op die commerciële brok..

Van de week op de radio ook, "Royal Canin was zo gezond dat je nu 25% korting kreeg op een bepaalde dieren verzekering.." Erwin bleef er bijna in.. Hij zegt "het is pure business, als iedereen mij zou volgen zou er 1/3 minder werk zijn in die branche, waren de DA wachtruimtes leeg, en dat kan niet.."

Ik heb Erwin ook wel verteld dat ik me twijfels heb bij alternatieve geneeskunde, toen zei hij dat hij me zo een antibiotica kuurtje kon geven dat Chels binnen 2 weken van alle jeuk en uitslag af is.. Maar hij zegt, dan geef ik het immuunsysteem een klap, en dan zit je over een paar weken weer, het moest van binnenuit genezen, ze moest terug in balans komen.. Even over wat J. & T. zegt, inderdaad, hoe perfecter een hond leeft, hoe meer last 'ie krijgt van dit soort dingen.. Ik moest een hond zoveel mogelijk als wolf laten leven, dus ook gaan lopen als het regent, en pas voeren als ze gelopen heeft en hard gerend heeft, een wolf eet ook niet voordat 'ie gaat jagen.. Zelfs complete KVV was niet ideaal, BARF was inderdaad ideaal, karkassen.. Maar daar mocht ik niet zo 1 2 3 aan beginnen, dat was voor later, zei die.. Maar al met al was de slechtste KVV beter dan de beste brok.. Nog even doorgaand op wat J. & T. vertelt, Erwin heeft zijn hele levensstijl aangepast op de natuur.. Hij eet eens per dag en eens in de week vasten, want daar reageert het lichaam het beste op, en natuurlijke producten eten, zo min mogelijk kruiden enzo, hij zegt "als iedereen mij zou volgen waren de ziekenhuizen leeg en waren er amper hart- en vaatziekten en kanker enzo.." Beetje grof gezegd maar hier kwam het op neer..

Bezono, volgens een haar-analyse (door een andere kliniek) is Chelsea allergisch voor granen, kip, gevogelte, huisstofmijt en hooimijt.. Maar volgens Erwin is dit helemaal niet te bepalen via een haartje.. En hij zei "kip en gevogelte, daar moet een hond tegen kunnen, dat is een groot deel van een wolvendieet!" In de natuur was geen allergie, een wolf werd niet allergisch.. Maar door wat J. & T. ook zegt, honden zitten binnen bij de kachel en krijgen hun hapklare maaltijd voorgeschoteld, deze dingen "ontwolft" ze en daardoor raken ze uit balans en krijgen ze allergieën en uitslag, als lichamelijk protest hiertegen..

Wat dat Demodex betreft, Chels heeft 2x een afkrabsel gehad om te checken, maar volgens mij was dit voor schurft, en die testen waren negatief.. Of hij ook op Demodex heb gecheckt weet ik niet, hij heeft ernaar gekeken onder een microscoop..

Ik had voor een 10tje 2 zakjes en 2 bakjes gedroogde trainers voor de cursus.. Er zijn nog meer soorten, van Farmfood heb je ook gedroogde vleestrainers, maar waar ze dit verkopen weet ik nog niet.. Ik moet ff flink googlen waar ze allemaal gedroogde vleestrainers hebben, zelf vlees gaan drogen zie ik niet zo zitten.. In principe zijn die vleestrainers niet heel veel duurder, dan vind ik het wel best zo.. Klinkt misschien even heel hard maar me leven draait nu al grotendeels om Chels d'r gezondheids problemen, ik heb ook nog een baan en een huishouden en een sociaal leven.. Ik moet al (van Erwin) bloemkool, broccoli en wortelen gaan koken en in kleine zakjes in de vriezer doen.. Ik heb er inmiddels een dagtaak aan aan dit alles..:'(

Snippers, wat zijn dit dan? Ook reepjes gedroogd vlees?

Sandy, Chels heeft al uitslag en jeuk sinds ik 'r als pup van 13 weken ophaalde.. Hier kwam ik achter toen ik vrij recent van me reguliere DA een anti biotica kuur kreeg en ze witter werd dan ooit op d'r buikje.. Ze heeft altijd al beetje verkleuring gehad en beetje jeuk, waarom ik dus 4 broksoorten heb gehad en nu op KVV zit in de hoop op verbetering.. Nu blijkt dus dat het niet geheel aan de voeding lag, maar dat ik rauw voer was wel een dikke plus, ken je nagaan hoe het er anders nu uit had gezien..

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Precies.. De enige die het echt kan bepalen wat je wil doen ben je zelf.;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Christien, dat is een complete uitleg; goed beschreven, nu weten we ook hoe of wat, en zoals zonnetje zegt; jij bepaalt!

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Die snippers van Tammenga zijn stukjes vlees. Echter de ervaring leert dat het volledige lappen vlees zijn haha! Die kan je in stukjes snijden en in de droogmachine doen als beloningssnoepjes. Een kilo kost 2,75...

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Wat Erwin vertelt zit zeker een kern van waarheid in maar sommige dingen kun je niet veranderen voor je hond. Een hond als wolf laten leven gaat niet lukken. Zelfs als je schapenhoeder bent op de Veluwe met je Border Collie komt je maar een heel klein beetje in de buurt. Bovendien zijn honden met ons meeveranderd. Ik hoef het niet te proberen om Spikkel buiten te laten leven. Al moet ze door het raam, ze komt binnen O-).   Het "werk" dat ze zo graag doet, kuilen graven en konijnen vangen, mag ze niet. Eigenlijk beperkt ik mijn hond in haar bestaan. Ik kan hier niets aan veranderen.

honden page profiel patriespatries

honden foto van patries

hallo,
als ik je advies zou mogen geven zou ik eens op deze site gaan kijken. www.gezondherstel.nl
ze heeft onze hond enorm geholpen!!!
gr

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Mocht het nog niet duidelijk zijn..
Op nog meer advies en onzekerheden zit Christien niet te wachtenO-)
Ik denk dat haar vader al kritisch genoeg is..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Christien, dat is een complete uitleg; goed beschreven, nu weten we ook hoe of wat, en zoals zonnetje zegt; jij bepaalt! "


Hihi ja ik had ff teruggelezen en dit is een algemene reactie O-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Mocht het nog niet duidelijk zijn..
Op nog meer advies en onzekerheden zit Christien niet te wachtenO-)
Ik denk dat haar vader al kritisch genoeg is.. "


Op zich lief natuurlijk, alle goed bedoelde opties..:-) Maar inderdaad ik zie door de bomen het bos niet meer.. En ik wil Erwin op zich volgen, ook in de medicatie, maar ik moet bijvoorbeeld nu weer een flesje omega 3 hebben à 50 euro terwijl je bij de dierenwinkels toch ook omega 3 in zo'n flesje heb, netals die vloeibare schapenvet flesjes, met zo'n "zeep-tuutje"..? Het zal vast niet exact hetzelfde zijn maar toch..

Ik moet wel zeggen dat er beetje verbetering in lijkt te komen.. Ze was op een paar plekken veel roder dan andere delen, en nu lijkt het wel een beetje te effenen (of zoiets, haha in ieder geval dat het een beetje 1 roze buik begint te worden..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Christien, laat het duidelijk zijn, jij bepaalt de te volgen route, die route heeft tijd nodig (los gezien van de centen), wat jij volgt gaat je een beeld geven. Nu twijfelen heeft weinig zin, dan sta je terug bij af...

Geef het z'n tijd, da"s al wat ik je kan zeggen. En met die tijd, wordt alles altijd duidelijker. met twijfels en zijsporen help je je hond niet vooruit,
 heb je dit pad ingeslagen, volg dan de aanbevelingen van de arts, nu van koers veranderen gaat je niet verrijken, maar weer doen twijfelen.
Ik weet dat je al een lastig parcours hebt gehad...volg nu dit, (centen moet jezelf een beetje onder controle houden) en ik zou dan voor nu zeggen; GO WITH THE FLOW...

succes

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ja er zal veel waarheid zitten in wat die man verteld, maar toch frons ik mijn wenkbrauwen bij bepaalde dingen, zoals wandelen in de regen en een dag vasten en van die zaken, wat een flauwe kul in mijn oren zeg, daarvan zal zijn jeuk echt nie weggaan hoor. Sorry dat ik het zo zeg, heb ook al enige alternatievelingen bezocht hoor, in het begin geloofde ik ook ALLES wat die zeiden al vertelden die dan wel iets anders dan die jij nu hebt bezocht, maar die hadden ook de WAARHEID in pacht, tot ik merkte dat sommige dingen in de verste verte met het probleem niets te maken hebben.
Neem eruit wat jij denkt waar je iets mee kan en de rest de boom in.
En kip daar moet elke hond tegen kunnen en daarom moet je het dan maar geven? Ik vind dat dom. Mijne eet ook geen kip/gevogelte en geen eieren.
Hij verkoopt inderdaad veel blablabla waar je niets aan hebt, ik herken dat :-)
Ik kan je zo meenemen naar mensen die ook veel blablabla verkopen en een heel ander verhaal vertellen en daar kom je ook buiten met het idee, goh ja dit is de waarheid, maar aan het probleem wordt niets veranderd en daar gaat het uitendelijk om, dat je hond beter wordt.
Dus.... neem niet klakkeloos alles over, ik zou wel uit de voeding laten waar je van denkt dat hij er niet tegen kan persoonlijk.
Verder wens ik je veel succes, is inderdaad supermoeilijk allemaal, ik kan je onzekerheid zeer zeer goed begrijpen! Eén ding is zeker, je gaat hierdoor heel veel bijleren.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

@ Kath
De opleidingen die deze man heeft gevolgd zijn wel degelijk de juiste opleidingen. Alvorens te gaan oordelen zoek ik dat eerst even op. Op dat gebied zit ze dus helemaal goed. Dat hij vol van zichzelf is en veel blablabla verteld tja...... genoeg reguliere gasten die dat ook doen. Ik heb zeker 14 diagnoses in mijn medisch dossier staan, omdat ze het zo goed wisten. Eentje, zowaar eentje van de 20, stelde de juiste diagnose in amper 5 minuten ;-)Mijn klachtenbeeld kon niet duidelijker maar als je de aandoening niet kent houdt het op hè. De aandoening is zeldzaam maar dan nog. Moet je dan geluk hebben dat je ooit een arts treft die jouw aandoening kent ? Je zou er zwaar depressief van worden, dat ben ik ook 5 jaar geweest. In die 5 jaar waren mijn klachten nog mild en had ik leuke dingen kunnen doen. Helaas lag ik in bed. 

Dit alternatief heeft niet bepaald je voorkeur maar regulier loopt ze vast. Ik vind dat afkraken zo makkelijk. Ook ik heb mijn bedenkingen bij bepaalde dingen maar de basiskennis is in orde. Was dat maar bij iedere arts, zowel regulier als alternatief.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Tja dat ik 'm zoveel mogelijk wolf moet laten zijn door 1 dag te vasten en door de regen te lopen, mwa vind ik ook allemaal ietwat vaag.. Maar dat is om d'r weerstand omhoog te helpen.. Ergens zal er wel wat inzitten, dat als je "een roofdier" in huis bij de kachel neerzet met z'n hapklare brokken, tja dat zal ergens wel verkeerd schieten.. Maar dan zouden veel meer honden dit toch moeten hebben.. Ja ik zie wel heel veel honden die zo heel sterk ruiken.. Gisteren nog, een Stafford-pup van 11 weken ofzo, ze vertelde terloops dat 'ie Bonzo te eten kreeg en hij smulde er zo van.. Ik had geeneens zin meer om d'r de les te lezen, er zijn zo vreselijk veel hondeneigenaren die niet slimmer zijn, het is echt dweilen met de kraan open.. Ik hoor het vrijwel nooit op straat, mensen die hun hond ook KVV geven of BARF..:'(

Hij zei niet dat ik kip moest geven, hij zei dat ze uit balans is en d'r weerstand plat ligt waardoor ze nu zo vatbaar is overal voor, maar dat als ze straks weer helemaal stabiel is, dat ze alles zou moeten kunnen eten.. Dat wolven nooit uitslag of allergische reactie's hebben..

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë

honden foto van Esther & Zoë

Hallo Chelsea,

wat vervelend allemaal zeg! Mijn zoe heeft ook enorm last van haar huis gehad toen ze nog pup was en dat heeft een hele zoektocht opgeleverd. Uiteindelijk heeft voeding een hoop gedaan en kan ze niet te veel in gras spelen, nu is ze heel stabiel.

Mijn broer echter heeft een hond die ook voor van alles allergies is. Na vele onderzoeken, proberen hier, proberen daar, je kent het wel is deze hond uiteindelijk wel aan de prednoral gezet. Het jeuken moest eens stoppen en dit was voor hen op dat moment de oplossing. Begrijp me niet verkeerd, ik zal dit niet aanraden ofzo, maar een leven met jeuk is geen leven!
Voor mijn broer was dit uiteindelijk het beste besluit, en koos hoewel dit misschien tegenstrijdig klinkt wel voor zijn hond. Misschien is zijn levenverwachting iets korter, maar dan heeft hij wel een fijn leven gehad! Dat was zijn insteek en daar kan ik mij in vinden.
Nogmaals ik zou er niet direct voor kiezen, ik heb bij mijn hond ook zeker verder gezocht en bij haar gelukkig een oplossing kunnen vinden, maar wat als je hond niet te helpen is..... ?
Succes en hopelijk kan chealsea snel genieten van haar honds zijn!!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ja dat zei Erwin ook, mijn holistische DA, dat ze al 17 maanden is en het al als pup heb dus als ik nu niet 1 lijn trek dat ze misschien de rest van d'r leven aan de prednison zit.. Het was een nood-optie.. Mijn zwager heeft een nierziekte en moet ook elke dag een dosis prednison nemen, waardoor hij vocht vasthoudt en helemaal opzwelt soms.. Maar buiten dit, tja volgens mij heeft 'ie verder nergens last van.. Maar prednison schijnt wel troep te zijn hoor, mensen trekken altijd een zuur gezicht als je het woord alleen al zegt, ik weet eerlijk gezegd niet zo heel goed watvoor middel het is, alleen dat het krachtig is..

Maar de jeuk is op dit moment vrijwel over hoor, het gaat nu nog om de uitslag, die ook stukje bij beetje eindelijk begint te stabiliseren, toch dankzij me dure maar toch effectieve holistische DA.. Ze heeft het al van pup af aan, een verkleurt buikje, en het werd over de maanden steeds iets donkerder en beetje jeuk heb ze altijd wel gehad, en opeens paar maandjes terug werd het snel erger en erger en toen begon ze ook non-stop te krabben waardoor op een gegeven moment alles openlag en de korsten eraan hingen.. Toen kreeg ik van me eigen reguliere DA anti-biotica kuur met prednison, toen was het binnen paar weken allemaal weg, maar echt na het laatste pilletje zag ik het meteen de volgende dag weer verkleuren, en in paniek dat het weer zo erg zou worden ben ik nu naar een alternatieve DA gegaan, die aardig wat kost maar zolang het maar helpt is het het me waard.. De uitslag is nu in ieder geval stabiel.. Hij zegt dat omdat het al van pup af aan is en omdat het van binnenuit moet komen, de genezing dmv een betere weerstand, duurt het lang, kon maanden duren tot een jaar, maar ze is nu in ieder geval stabiel..

Voor foto's van hoe erg het was moet u even mijn topic opzoeken van "HELP! Ten einde raad, jeuk en uitslag!" Ik zal anders sowieso vanavond even een foto plaatsen van "toen en nu"

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een alternatieve arts heeft mij enorm geholpen met mijn schildklierprobleem. Dankzij hem kan ik redelijk normaal leven. Maar toch, daarna... ik bleef volgens hem dingen mankeren terwijl ik me prima voelde. Ze willen je graag als klant -houden-.

Aan de andere kant was daar de acupuncturiste die Chico járen extra heeft gegeven met zijn hernia en artrose. Die zei dat ik de glucosamine gewoon bij het Kruidvat kon halen. Gewoon dezelfde dosering aanhouden als het originele middel van de dierenarts en dan de Kruidvat variant geven. En ik moet zeggen, dat werkte voor Chico inderdaad ook.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" oh, en het is goedkoopO-) "


Klopt, met Lotgering was ik 1.75 per dag kwijt voor Dobby voor 500 gram (ook zonder varianten met kip), en bij Kiezebrink 1.45 gemiddeld. Het is wat snijwerk, maar al die wild varianten gaan er in als koek. Fazant, haas, hert, konijn. Al vermoed ik dat het kweek konijn is, maar goed.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Erwin wilde mij ook het liefst op zijn merk Carnivoer hebben omdat hij van de dieren de spieren pakt die het meest bewogen hebben, daar zit namelijk het meest omega 3 in, en dat was heel belangrijk, vooral voor Chels, voor d'r huid.. Dus veel vis en wild, dieren die flink in beweging zijn geweest.. Ik heb als hoofdvoer Tammenga, hoofdzakelijk omdat die ongeveer de helft kost van de gemiddelde andere kvv's, en dat zijn nou net dieren die niet zo heel veel bewegen, paard, rund, geit en lam.. Hij had het liefst vis en wild.. Ik heb van Naturis hert, haas en konijn liggen (1 rol, om te proberen) maar ja die rollen zijn wel ruim 2x zo duur als Tammenga..

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je zou van Kiezebrink haas en hert kunnen geven. Verder hebben ze vette vismix en zalmmix voor nog meer omega3. Ik heb voor Fedor hazenbouten van Kiezenbrink. Ze noemen het karkas, maar het is gewoon een halve haas. Twee achterpoten, staartje en stuk lijf. 3 euro per kilo;-)
Maar ook de hazenmixen is erg goed. dat zou je kunnen afwisselen. Neem er hertenvlees bij. Fazantmix en bosduifmix is er ook. Niet alle honden vinden dat lekker, maar Fedor vindt het heerlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Al die adviezen zucht word er duizelig van :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Kennelnaam?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^