Wanneer kwam jullie 2de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato

honden foto van Michal & Plato

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met een tweede hond erbij. Wanneer begon het weer te kriebelen? Hoe oud was je eerste hond? Welke eisen stelde je aan je eerst hond voordat er een tweede bij mocht komen?
Ik merk bij mij zelf echt de kriebel. En stiekem zit ik dan toch weer ineens op ikzoekbaas.nl en dan wordt ik weer verliefd...
Bijvoorbeeld op deze prachtige kanjer http://ikzoekbaas.nl/asiel-dieren/hond/9731/ark-harderwijk nou heb ik niet genoeg plaats voor zo'n beer in mijn aopartementje zonder tuin, maar wat zou ik hem graag een gouden mandje geven!
Ik denk dat ik een tweede hond wil op het moment dat ik zeker weet dat Plato stabiel is, iver zijn verlatingsangst heen is en het aan kan. Maar pff wat is het soms moeilijk om al die hondjes in nood voorbij te zien komen.

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer kwam jullie 2de hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Hoewel je motief nobel is lijkt het me niet de juiste reden om een hond te nemen. Je kan niet alle ellende van de wereld op je nemen.
De lol van jouw hond lijkt me nu net het werken aan de problemen die hij heeft. Ik zou daar van (en de vorderingen die jullie maken) genieten en de wereldverbeteraar in je zelf een beetje naar de achtergrond verplaatsen.

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato

honden foto van Michal & Plato

Klopt en dat zou ook echt niet de reden zijn van een tweede hond hoor. Meer dat dat de keuze voor een herplaatser en geen pup zou beinvloeden. Maar zoals ik al aangaf wil ik ook dat plato stabiel is voordat ik er echt over na ga denken. Maar een mens mag dromen toch ;-)

Ik geniet enorm van trainen met plato en ben onwijs trots op hem! Hij is een compleet ander hondje dan in het begin. Van angstig in een hoekje kruipen is hij veranderd in een nieuwschierige clown met een klein rugzakje.

honden page profiel LeonieLeonie 3 doggies

honden foto van Leonie

Hoi Michal,

bij ons zat er geen diepe gedachte achter de 2e hond. Max gaat altijd mee naar warenhuis 1, toen warenhuis 2 werd gebouwd vond ik dat ik ook wel een hond mocht hebben (Max is van m'n man) zodoende. en ik wist zeker dat Max niet lelijk zou doen, ze heeft weleens gedacht, kan dat ding niet weer terug naar waar ze vandaan komt. Maar nu zijn ze dikke vriendinnen. Wel heel bewust gezocht naar welk soort hond ik wilde. Liefst een kruising, die vind ik altijd minder kwaaltjes hebben (ik weet dat een hoop mensen dit tegen spreken. Maar tot nu toe heb ik gelijk) Moest geen moeilijke hond zijn. En dat zijn ze allebei niet.

gr. Leonie

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Sja, achttien jaar geleden heb ik de bekende beginnersfout gemaakt........mijn eerste hond kom moeilijk alleen blijven. Geen verlatingsangt maar hij vond dat hij alles onder controle moest houden en "pikte" het niet dat ik wegging. Dat wist ik toen nog niet. Er waren nog meer probleempjes en ik dacht dat een tweede hond erbij hem goed zou doen. Hij was toen elf maanden toen er een pup bijkwam.........wist ik veel......

Nou, nu weet ik dat het geen goed idee was....de pup ging namelijk kopieer gedrag vertonen en toen had ik ineens twee "probleem" honden. Het is allemaal weer goed gekomen en ze zijn allebei bijna elf geworden maar die fout maak ik nooit meer. Eerst moet hond nummer 1 stabiel zijn en gedrag vertonen wat ik graag wil zien voordat nummer twee (of drie.....;-) ) erbij komt.

honden page profiel pieter willems     poll in profielpieter willems poll in profiel 3 doggies

honden foto van pieter willems     poll in profiel

Ik heb ook een foutje gemaakt.
Ik heb altijd een hond gehad,en veel honden in mijn buurt en ook bij vrienden.
Nu heb ik overlaatst 2 pups aangeschaft en blijkbaar was dit ook niet een goed idee om ze samen in de zelfde tijd te nemen.

Maar ja,wat doe je nu?weg doen? nooit!!!!

Dus ze zullen een streng regime moeten volgen vanaf volgende maand,wanneer ze naar school gaan....
ben nu goed overal op alle site's aan het lezen en aan het vergelijken.
Het moet gewoon lukken.

Alle tips zijn welkom.

Het gaat om 2 gsd teven. mara en luca bijnaam 'de duivels' lol

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

honden foto van Luna

wij hebben onze 2 hond nu 1 jaar , we hebben haar als pupje in huis gehaald,onze oude hond was 8 jaar nu inmiddels 9 jaar.
wij hebben dit gedaan omdat ze nog veel kon leren van onze oudere hond,het eerste jaar liep wat troef ,maar nu zijn het dikke maatjes waar de 1 is is de ander ,en ze spelen heel veel samen.en ondanks dat het eerst jaar stroef verliep hebben we er geen spijt van.
als onze oude hond er niet meer zou zijn doen we er weer een pup bij want we vinden 2 honden toch wel heel erg leuk,mist het finaceel kan natuurlijk.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Wij begonnen met twee ;-) een herplaatser via de fokker van 4 en een pup van negen weken. Juist met twee begonnen omdat ze dan makkelijker alleen thuis konden zijn. En ja, wij zijn ook met z'n tween thuis, dus we hebben ieder een hond. Na het overlijden van de eerste, twee pups erbij genomen. Ik moet zeggen, dat was wel pittig...onverwacht nu weer terug naar twee. Ik vind de interactie tussen de mannen wel erg leuk om te zien, moet im zeggen en ze hebben wel heel veel steun aan elkaar...

Mireile

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Isa kregen wij in April 2009
En Bowie in September 2009.
Amber kwam in Oktober 2011 bij ons en het gaat super leuk met ze.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wanneer begon het te kriebelen? Dat was eigenlijk al vrij snel, toen Nanu nog puber was. Maar ik heb gewacht, een jaar op de lijst gestaan bij de fokker en nu heb ik sinds een week een pup erbij! En m'n oudste is ondertussen bijna 2 jaar.

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

dribbel was 7,1/2 toen lisa kwam

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Hier zit een jaar tussen, dus een in de pupertijd en de andere pup, nergens last van gehad, Ze hebben ieder een ander karakter en niks van elkaar over genomen. Zou het zo weer doen.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

masha kwam erbij toen zaza 10 jaar was.

daarna is jayla erbij gekomen toen masha 3 was en zaza 13.

nu dus 3 honden en dat is super gezellig al zou ik er niet nog een keer zo voor kiezen.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Het begon bij mij te kriebelen toen Jerome 7 maanden was, maar heb toen mijn verstand gebruikt en gewacht.
Nu is hij de 2 jaar voorbij en komt er binnen enkele weekjes een pupje bij.
Natuurlijk moet ik nog steeds aan Jerome ook blijven werken, want telkens ik iets afgeleerd heb, is er iets nieuws waar ik weer tijd in moet steken. Hij is ook superkoppig, maar dat is iets wat in zijn karakter ligt.
Dus ik denk dat hij redelijk stabiel is om er een 2de hondje bij te nemen

honden page profiel sylsyl 3 doggies

honden foto van syl

Bij mij begon het te kriebelen toen bowie 6 maanden was maar ook mijn verstand gebruikt en gewacht. Nu is ze 15 maanden en we krijgen van de zomer 2 weken lang een oppashond en als dat bevalt willen we er een hond bij. Dan gaan we op de wachtlijst voor een aussie. Dus waarschijnlijk als bowie bijna 2 is nemen we er een pup bij, al is ze nu al rustig en stabiel. We willen toch echt eerst die oppashond afwachten.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Onze 1e hond was al een poosje overleden toen een vriendin vroeg of wij alsjeblieft Yoran wilden overnemen, dat hebben we gedaan, we hadden afgesproken dat we in 2011 eerst op vakantie wilden gaan en dan misschien een 2e hond nemen, dat werd januari van dat jaar. Mijn man had Rixt gezien op Mp en wilde haar koste wat het kost daarvandaan halen, zo gezegd zo gedaan, nu zijn we 2012 en begint het weer te kriebelen voor een 3e hond, helaas gaat dat niet door want ik heb reuma.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Nou ja ik had een aantal maanden vrij. Wou een opvanghond in huis nemen. Mislukt... ik zag Kiwi en was verliefd. ;-)
Jamie was toen 1 jaar en 3 maand oud. Jamie was niet 100% stabiel, Kiwi was 100% onstabiel. En toch had ik geen betere keuze kunnen maken. Door Kiwi is Jamie haar angst voor andere honden voor 70% afgenomen en dat terwijl Kiwi zelf eerst doodsbang was voor andere honden. 
Heb ze in het begin amper samen uitgelaten hoor, vooral beide apart meegenomen. En nu, een jaar later heb ik twee honden die het samen perfect kunnen vinden, elkaar steunen en elkaar vermaken. 

Ik denk zelfs dat ik Jamie zelf nooit zo ver had gekregen zonder Kiwi. Kiwi laat zien aan Jamie dat de andere hond leuk is en dan durft Jamie ook. Jamie schuilt achter Kiwi als ze iets eng vind. Kiwi gebruik ik als buffer tussen Jamie en de naderende hond, zodat Jamie niet uitvalt. Ideaal. ;-)
En andersom heeft Jamie aan Kiwi laten zien dat andere mensen ook erg leuk kunnen zijn. Als Jamie naar een vreemde toe gaat om een aai te halen, durft Kiwi ook.

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 2 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

"
Amber kwam in Oktober 2011 bij ons en het gaat super leuk met ze. "


wat toevallig onze Amber is ook in oktober 2011 bij ons gekomen.
Boomer was toen bijna 15 jaar.
Het gaat super tussen die twee.

Wij waren al langere tijd aan het praten over een tweede hond erbij.
Nadat we definitief hadden besloten is er denk ik nog wel een jaar over heen gegaan. We wisten zeker dat het een asielhond moest worden.
Dus tijdens een open dag van het asiel werden we verliefd op Amber.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Sinds augustus 2011 is Mike bij ons gekomen als pupje van 8 weken.
Nu woon ik nog thuis in een aanbouw gedeelte van mijn ouders huis, maar 2 honden van mij trappen ze niet in ;-) aangezien ze zelf ook 1 hond hebben dan word het wel wat veel op 1 terrein!
Dus nu wachten we gewoon totdat we gaan samenwonen, zomer 2013 en als alles dan rustig en op orde is gaan we kijken voor een 2e Bulletje in huis :-D

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Toen Mira 1 was kwam Spencer als herplaatser (toen 6 maanden) bij ons in huis. Heel gezellig en druk! Mira en Spencer accepteerden elkaar snel, dat was wel fijn. Maar of het een tweede keer zo zou doen? Nee, dan zou ik liever wachten totdat hond nr. 1 iets ouder is. Al zou ik ze nu voor geen goud willen missen natuurlijk ;-)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

tsjah drie weken geleden toen baylee vijf maanden werd. ik zat plaatjes van bruine husky's te kijkgen (was ik stiekem voor baylee al helemaal verliefd op) en voor een jonge husky gedroeg baylee zich keurig. ik op marktplaats kijken . en daar stond een advertentie van de fokker van Goku. ze stuurde wat foto's en ik werd verliefd op twee van haar pups. afspraak gemaakt. en hup baylee ging mee met de auto naar zeeland.vrouw zelf is een GT en kwam eerst kijken hoe baylee was en zich gedroeg. daar was zij wel tevreden over. toen gingen we kijken. nou waren er naast die twee bruine ook nog een malamutje die ook heel goed op mij reageerde. maar we kwamen voor een hus niet voor een malamutje.
ik ging zitten op de grond en die vrouw deed de bench open gelijk vijf pups tegelijk op me. inclusief een van de twee bruine op de foto. Goku kwam lekker op zijn dooie gemakje als laatst aangewandeld en ging eens lekker bij me zitten. toen besloot ik dat hij het werd! ik nam hem mee naar buiten om hem te introduceren aan baylee en dat ging ook prima. nou zei die vrouw. dat komt wel goed hoor tussen die twee. De eerste middag/nacht was het oorlog in huis en twijfelde ik daaraan. Maar nu heb ik net jut en jul in huis. waar de een is is de ander.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Dico was heel stabiel, ik ben toen hij 1 jaar was met opvang begonnen...

Toen hij 4 jaar was is er Ziva bij gekomen als pupje...

Sammy was ook erg stabiel en dol op andere honden, toen hij 8/9 maanden was is er dan ook Deva als pupje bij gekomen..

Altijd naar de hond die er al is kijken, is deze stabiel, kan die goed alleen zijn, loopt die buiten lekker aan de lijn en is de reactie naar andere honden goed. Hoe vind de hond een andere hond in huis, is de reactie daarop ook goed. Zijn er nog dingen die je aan de hond anders zou willen zien...  Als dat allemaal goed is dan kun je zeker er een tweede hond bij nemen.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wij hebben Yuna gekregen in april 2011 als 2 jaar oude herplaatser; toen zij hier haar plek had gevonden en stabieler gedrag begon te vertonen, hebben we ons op de lijst laten zetten voor een pup. De planning was dat deze pup pas ruim een jaar later zou komen, maar toen kwam in augustus Fedor (ook als herplaatser) op ons pad. We zijn ons ervan bewust geweest dat we een risico hebben genomen door hem in huis te halen, maar voor Yuna is het de beste beslissing geweest die we konden nemen. Ze is nu veel opener, veel gelukkiger in huis. We namen hem niet voor haar, maar uiteindelijk is gebleken dat ze zich heel mooi aan hem kan optrekken. :-)

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato

honden foto van Michal & Plato

Dankjullie wel voor alle mooie verhalen! wij gaan zeker nog even wachten en verder trainen met Plato maar ik zie het in de toekomst wel gebeuren. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer kwam jullie 2de hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Toch over op carnivoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^