Siberische husky opvoeden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Stephanie Simons (Gast)

Hallo,

Ik heb een siberische husky van ongeveer 1 jaar.
Hij springt continu en hapt ook naar mij.
Nu weet ik niet hoe ik hem dit fatsoenlijk af kan leren. Hem een tik met een pet geven of in z'n nekvel grijpen helpt niet goed genoeg,en ik wil 'm ook niet mishandelen, daar ben ik op tegen.
Dus als iemand tips heeft hoe ik een husky op kan voeden.. met de rug naar 'm staan lijkt soms wat te werken, maar ik wil gewoon een goede oplossing.
Weet iemand iets?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Siberische husky opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

HOi Stephanie,

Opspringen kun je afleren d.m.v. rustig om te draaien. Niet te snel want dan gaat je hond het als een spelletje zien.

In het nekvel grijpen is in de hondentaal een agressieve/bedreigende greep en dit schaad jullie vertrouwen en daardoor gaat hij juist weer springen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Stephanie,

Ik sluit me aan bij het advies van Esther. Ik heb mogelijk nog een aanvulling. Doet jouw hond dit op speciefieke momenten (bijvoorbeeld begroeting, uitlaten etc) of gebeurt het de hele dag door?

Groetjes, Mischa

Stephanie Simons (Gast)

Demon doet dit wanneer ik gewoon naar buiten kom. Want hij is de hele dag buiten, en eten enzo staat in de schuur waar hij bij kan. Maar als ik gewoon naar buiten loop komt hij mij enthousiast( te enthousiast) tegemoed door te springen, en als ik hem wil borstelen begint hij te happen en te doen... springen ook.

Stephanie Simons (Gast)

Als ik hem uitlaat, dan is hij eerst erg druk(trekkerig) en daarna wat rustiger. Dan springt hij niet,bijt niet.. loopt gewoon goed door. Pak 'm daarom ook regelmatig kort aan de lijn,zodat hij naast me blijft lopen. Dus dan springt hij niet. Puur alleen wanneer ik 'm in huis neem of wanneer ik naar buiten ga, dan springt hij en hapt ook af en toe. Maar dan ook echt happen,zodat ik n kras in m'n arm heb, en als ik 'm dan vastpak en van me af duw, dan gaat hij door,ziet t volgensmij als 'n spelletje.. doorbijten doet hij niet maar wel gewoon happen..

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

HI Stephanie,
Bij de begroeting kun je het rug toe draaien zoals Esther beschrijft, nog aanvullen met het aanleren van onverenigbaar gedrag. Dat wil zeggen, het aanleren van gedrag wat door de hon niet gelijktijdig uitgevoerd kan worden.
In dit geval: je leert je hond dat je hem pas begroet als hij netjes zit. Dus tijdens het springen rug toe draaien. Net zolang tot hij kalm wordt. Dan commando "zit" geven en hem aandacht geven/begroeten als hij dit commando opvolgt.

Tijdens het kammen denk ik dat het 2 oorzaken kan hebben:
-hij wordt hyper van ineens zoveel aandacht.
-hij wil op deze manier de aandacht van het kammen afleiden omdat hij het kammen zelf een onprettige bezigheid vind.

Hoeveel beweging krijgt je husky? Het zijn natuurlijk honden waar wel het een en ander mee ondernomen moet worden. Ik zou je dan ook aanraden hem te kammen ná een flinke wandeling en/of spelsessie, zodat hij eerst zijn overtollige energie kwijt kan. Pas dan rustig beginnen met zijn verzorging. Misschien kun je bij het kammen een paar stappen terug doen en het hem rustig, stap voor stap opnieuw aanleren (door middel van voerbeloningen)

Succes & groetjes, Mischa

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hallo,

Niet meppen met je pet of zo.Om draaien wat Esther en Misha al zeiden.Belonen als hij/zij dan weer op 4 poten staat,en heel blij zijn,liefst met hoge stem.En inderdaad krijgt de hond wel genoeg beweging/uitdaging,klinkt alsof de hond gewoon hysterisch blij is om iemand te zien,dat betekend dan dan hij/zij te weinig aandacht en beweging krijgt.Ik zeg dit niet als ervaring deskundige ,maar ga nu puur op mijn gevoel af en het beetje kennis wat ik nu heb over honden.Ik heb wel eens gezien dat je dus sport kan beoefenen met husky's,slede rijden,wel een stuk of 8 hoor,maar die maakten heel veel kilometers op een dag.Ik ga met mijn hond regelmatig(zeker 4 keer per week)fietsen naar het park,dan zijn we met het fiesten en gewoon wandelen zeker 1,5 a 2 uurtjes van huis.Verder gaan we om 16:00 nog een rondje van een half uurtje en om 22:00 nog een grote ronde in de buurt.Mila staat vaak half te trappelen van zin naast de fiets,dan doet ze me denken aan die trappelende husky's op tv die klaar waren voor hun kilometers lange tocht(zoveel energie).(je moet de conditie wel opbouwen,dus niet meteen een half uur gaan fietsen)


Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Ik weet je 1 goede tip te geven. ga alsnog op cursus met je husky ik heb met mijn husky ook cursus gedaan de mijne spring niet, hapt niet, loop lekker los, en ken zijn commando's.

groetjes, Kelly en Quila

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom niet naar cursus, wat kelly zegt, mijn vriendin had twee huskeys, ze zijn samen tegelijk op cursus geweest, allebei los, en allebei goed luisterend. tuurlijk zijn het honden wat dichterbij de natuur dan anderen, maar heel goed wat te leren, mijn duitse herder liep altijd met hun op. ging geweldig, nooit geen problemen, hebben ook vervolg cursus gedaan.

zelf leer je ook een heleboel, en voor allebei heel leuk.

willemijn.

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Ik heb zelf curses gedaan bij chantal olfers www.hondenschoolrotterdam.nl ontzettend goed mens!!!
Maar ik heb even verder gelezen ik concludeer er ook uit dat jou hond erg dominant is, en je mag het zeker niet toelaten dat hij jou bijt of tegen je op springt. Dit is pure aandacht vragen. Ik heb geleerd een hond mag geen aandacht vragen. Maar jij moet hem aandacht geven. vraagt hij om aandacht negeer hem volkomen, doe alsof hij niet in de buurt is.

honden page profiel Bauke Bauke

honden foto van Bauke

Stephanie

gewoon negeren helpt het beste onze hond leila deed hetzelfde vooral dat ze uitgelaten moest worden.
Verder heb ik met leila geen cursus gevolgd maar ben het helemaal met Kelly eens

succes

groetjes Bauke :-D

neeltje+snowie (Gast)

jah snowie doet dat als ik thuis kom
dan zeg ik laag en dan is ze rustig en dat bijten moet je heeel hard roepen au dat stopt tie daarook wel mee
ik doe dat bij snnow en ze is ook al rustig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Siberische husky opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^