Mat(!) Zindelijk...hellup !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Sinds donderdag hebben wij een vrolijke pup in huis,een kruising tussen een maltezer en een shi tzu, het gaat harstikke goed!
Bowy is bij de fokker al krantzindelijk gemaakt, we hebben dus weinig ongelukjes in huis. Vanaf dag 1 deed Bowy zijn behoeftes op de mat bij de achterdeur, dat was wel binnen, dus wij hebben de mat naar buiten gedaan,en daarop ging het prima.
Als we een korte wandeling met hem maken doet hij niets buiten, ik heb inmiddels begrepen dat pups het vaak te druk hebben buiten dat ze het daarom 'vergeten' en vervolgens weer op de veilige plek doen.
Nu hebben we de mat helemaal weggehaald omdat we het idee hebben dat hij het alleen maar op de mat kan doen,vanmorgen was hij de mat echt kwijt en het duurde even voordat hij iets ging doe, flink beloond natuurlijk!
Maar nu komt het, de mat lag precies voor de achterdeur, en nu doet hij het op diezelfde plek, hoe krijg ik hem nou zover dat hij het op een andere plek gaat doen in de tuin? Of zou het beter zijn om hem mee naar de voortuin te nemen, dat is ook de uitgang waar we naar toe moeten voor een evt wandeling.
Ik hoor graag jullie mening!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mat(!) Zindelijk...hellup !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je nog een plekje uit moet kiezen, zou ik direkt als het ochtend is, aanlijnen en mee nemen naar buiten, smorgens als eerste.

dan eten geven, en weer naar buiten, en dan bij ieder slaapje, spelen en eten, hoppa buiten zetten, en dan iedere drie kwartier, pupjes hebben nog geen besef van dat ze het op moeten houden, je hebt kans dat als je net buiten bent geweest, dat tie al weer moet. hahaha dat is de eerste opvoeding, zinderlijkheids training. blijf conseqwent, heus het werkt als de beste.

en nog geen week in huis, heerlijk genietend van je pup hoor, dat tie buiten nog niet direkt wat doet, logisch, vandaar als eerste in de ochtend buiten zetten, en ook nog een keer snachts. des te eerder is je hond zinderlijk. :-D

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Bedankt voor je antwoord! Ehh, moet ik hem 's nachts dan ook voor zetten,of mag hij dan wel achter? Hij houd het wel keurig op,piept rond half 3 een keer, plast dan en gaat weer verder slapen:-)
 Je zegt elk 3 kwartier , maar hij slaapt zoveel, moet ik hem dan wakker maken?
 We genieten volop het is een heerlijk beestje!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Beter is ook na het slapen, na het eten, na de wandeling en na het spelen.
Als hij slaapt lekker laten liggen, dit hebben ze nodig om te groeien, maar zodra hij wakker is gelijk naar buiten.

Als ik jou was zou ik in de nacht ook voor buiten doen, trek gewoon even een badjas aan, niemand die je ziet, die liggen dan toch op bed!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee als tie slaapt niet, als tie wakker is, maar direkt na het slapen, even buiten zetten. is tie op de dag wakker, dan ongeveer iedere drie kwartier een uurtje.

piept tie snachts, wat je al aangeeft, eruit, zo gebeurd. :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Idd smorgens als eerste mee nemen naar buiten waar hij zijn behoefte moet doen.
Als jij het geen probleem vind dat hij het in de tuin doen kan je dat snachts doen maar hou er rekening mee dat je dit ook weer moet gaan afleren.
Mijn dames heb ik als pup zijnde in de tuin laten plassen en nu doen ze het nog steeds, nu vind ik het niet erg maar ik zeg het maar alvast ;-).

Na het spelen, eten, slapen, drinken hup naar buiten en niet gaan wandelen maar gewoon op 1 klein stukjes zijn behoeftes laten doen en goed belonen.
5 minuten staan en dan naar binnen aangelijnd houden en zodra je ziet dat hij moet hup weer naar buiten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als hij zo goed weet dat hij mag plassen op dat matje dan zou ik nog even door oefenen met de plasmatjes,maar dan op verschillende plekken in je tuin(of maar 1 matje op verschillende plekken,afhandelijk van wat je zelf eigenlijk wilt in je tuin)

Aanlijnen,breng hem naar het matje en maakt hij er gebruik van dan lekker blij en uitbundig belonen met iets lekkers en/of je stem :-D

Verder niet te veel druk erop leggen,vooral genieten,geduld hebben en de rest gaat vanzelf. :-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Laura

Zelf heb ik mijn pups in het begin gedragen naar de plek die ik voor hun had uitgekozen.
En als ze éénmaal daar iets gedaan hadden,regelrecht de hemel in geprezen en daar iedere keer terug gebracht.
Maar ik had blijkbaar wel bijzondere pups,want ze hielden zich helemaal niet aan de theorie.
Als ik ze na het eten of slapen buiten zette keken ze me altijd glazig aan. :-) En hoefde helemaal niet.Alleen onder het spel moest ik ze goed in de gaten houden.Voor mij was het dus zaak om extra goed op te letten wat nu eigenlijk een patroon was.
Overigens 2 verschillende geslachten en ras.
vr gr

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Bedankt voor jullie antwoorden!
@ Soraya,Ik probeer hem toch mee de voortuin in  te krijgen,ik heb nl geen achterom en dan zou hij het weer opnieuw moeten leren! Vanmiddag ben ik een hele tijd buiten geweest met Bowy, hij vond er niet veel aan en wilde snel weer naar huis, waar hij  meteen binnen plaste:( , dus weer naar buiten gezet. Ik denk dat het makkelijker was om hem iets aan te leren, dan af te leren! Het wordt even doorzetten, maar als hij het net zo snel doorheeft als het matje voorzie ik weinig problemen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in de tuin een apart plekje behouden voor je pup, daar laten plassen, verder niet in de tuin. iedere keer weer daar naar toe brengen, dat hebben ze snel door hoor, dan hou je je tuin verder schoon.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mat(!) Zindelijk...hellup !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^