Bijtende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Chris, als je niets beters te doen hebt dan beschuldigen of uit de hoogte te doen over mijn zogenaamd 'slechte fokker' (wat niet zo is), dan heb ik liever niet dat je nog reageert. Hier heb ik namelijk niets aan.

Ik heb nog wat goeie tips gekregen vandaag in de cursus, dus ik weet wat mij nu te doen staat :-)

En euh, zoals ik al eerder zei, ik word nooit kwaad op de pup.

Veel succes ook aan jou, Roos&Pip!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijtende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Kai, een pup is geen klein kind, maar net als een klein kind leert het idd door zijn grenzen te verleggen en alles vast te nemen. Echter in tegenstelling tot een kind heeft het hier alleen zijn mond voor en geen handen.
De bijtneiging om in alles te bijten is dus nog groter dan bij een klein kind, en iets te kauwen aanbieden is mi geen overbodige luxe.

Niet elke hond krijgt trouwens uit het nest al het goede mee. Er zijn immers fokkers die bv hun teefje weghouden bij de pups, pups te vroeg wegdoen, als mens niet genoeg bezig zijn met de pups.
Heb je zo een pup dan zul je idd zelf meer werk moeten doen.

Het is dus: Of voordat je een pup aanschaft werk doen om een goede fokker die fokt met honden uit goede lijnen, en die zijn pups goed gebleid, te zoeken
                 Of nadien met het extra werk zitten, omdat je vooraf dat werk niet gedaan hebt. "


Oh maar ik ben ook niet tegen iets te kauwen aanbieden. Ik vind alleen wel dat dit met de juiste timing moet gebeuren...en als directe respons op een beet vind ik niet de juiste timing.

Maar verder wel goed dat je me even de ogen opent over eventuele variaties in nestjes en opvoeding, daar had ik niet bij stil gestaan en is inderdaad een erg belangrijk element. ':-)

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Chris, als je niets beters te doen hebt dan beschuldigen of uit de hoogte te doen over mijn zogenaamd 'slechte fokker' (wat niet zo is), dan heb ik liever niet dat je nog reageert. Hier heb ik namelijk niets aan.

Ik heb nog wat goeie tips gekregen vandaag in de cursus, dus ik weet wat mij nu te doen staat :-)

En euh, zoals ik al eerder zei, ik word nooit kwaad op de pup.

Veel succes ook aan jou, Roos&Pip! "
Denk niet dat Chris het zo bedoelde hoor.

Maar mogen wij weten wat die tips zijn die je hebt opgedaan? Ben erg benieuwd. ':-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Dat 1 uur wakker en 2 uur slapen is een richtlijn.
Misschien is 1 uur wakker teveel voor je pup.
Je zei al de pup had al een kong gehad. De hele tijd in de tuin aan het ravotten geweest.
Misschien is dat teveel en is ie enorm overprikkeld.

Je moet gaan uitzoeken waar de grens ligt voor je pup.
De ene dag kan de grens eerder bereikt zijn dan de andere dag.
Je moet het alleen voor zien te zijn. Dan zal het bijten een stuk minder worden.
Zorg ook voor genoeg kauwspeelgoed.
Zodra hij gaat bijten geef je het kauwspeelgoed en loop je weg.

Maar wees gerust er is niks mis met je pup hoor.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Ja, als ik er nu aan terug denk (helemaal rustig weer, haha) denk ik inderdaad dat ze een beetje te weinig rust had. Vooral dan in combinatie met het warme weer was dat water er denk ik gewoon teveel aan.

Kauwbotjes ed liggen hier altijd dichtbij, alleen toen niet buiten. Die fout maak ik niet nog eens ;-)

Ik heb de tips gekregen om alles met een piepje (ook het speelgoed van de andere hond) weg te halen en een ander geluidje te maken als ze bijt. Eentje waar ze beter op reageert. Als het niet beterde moest ik ipv wegtrekken (wat je nogal doet als ze te hard bijt) terugduwen. Maar dat laatste is voor als het echt niet betert. En wil ik dus ook niet toepassen, tenzij het écht niet anders kan.

Maar jullie tips ga ik zeker ook gebruiken!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Heel erg veel ducces, ik hoop dat je ons op de hoogte houd..ik ben nml erg nieuwsgierig hoe het zal gaan de komende tijd.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Ja, ik ook hoor :-D
Doe ik!

honden page profiel Tobias & JustineTobias & Justine 3 doggies

honden foto van Tobias & Justine

Dat is best wel lastig voor je.
Onze hond was in het begin ook zo. En er iets aan doen is niet makkelijk, net als je op bepaalde sites gehoort hebt. Gewoon afleren. Dat hoeft ZEKER NIET met een tik op de snuit of wegduwen zijn. Je moet haar proberen af te lijden met iets die voor haar intressanter is dan jou arm/hand. Bv. een speeltje die piept. Of haar lievelingseten. Geef haar ook iets waar ze op kan kauwen. Bv. een botje, een oude slof.
Maar als het niet werkt raad ik wel een LICHTE tik op de neus aan. Dan moet je echt hard ingrijpen als het niet ophoud, want anders gaat dat in de toekomst messchien in je gezicht bijten worden.

vele groeten Justine & Tobias (laat me weten of je het goed vind of belangrijker of het helpt ;-) ) ;-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

@justine: Ik denk niet dat iemand iets heeft aan jouw advies, aangezien je in je eigen topic verteld hoe je niet eens normaal je hond uit kunt laten omdat hij zo blaft en iedereen wilt bijten... 

Als mijn  pup te heftig wordt in dr bijten, dan gebruik ik mn stem en geef ik een au brul, alsof ik het echt meen (dus geen hoge piep maar een diepere stem), desnoods terwijl ik haar bek van mijn arm afhaal. Als ze daarna weer probeert te happen voorkom ik het door ah of ehh te zeggen op een strikte toon. Dan zie je dr heel voorzichtig weer verder spelen. Ik trek in ieder geval nooit mn arm/hand etc weg en ik blijf gewoon rustig stilzitten, ik wil er geen spelletje van maken.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

" @justine: Ik denk niet dat iemand iets heeft aan jouw advies, aangezien je in je eigen topic verteld hoe je niet eens normaal je hond uit kunt laten omdat hij zo blaft en iedereen wilt bijten... 

Als mijn  pup te heftig wordt in dr bijten, dan gebruik ik mn stem en geef ik een au brul, alsof ik het echt meen (dus geen hoge piep maar een diepere stem), desnoods terwijl ik haar bek van mijn arm afhaal. Als ze daarna weer probeert te happen voorkom ik het door ah of ehh te zeggen op een strikte toon. Dan zie je dr heel voorzichtig weer verder spelen. Ik trek in ieder geval nooit mn arm/hand etc weg en ik blijf gewoon rustig stilzitten, ik wil er geen spelletje van maken. "

Justine is 12 jaar oud he...dus ik ga er vanuit dat ze het goed bedoelt ;-)

Maar goed on topic..ik zie dat er al heel veel goede adviezen zijn gegeven en het is gewoon uitvinden wat op jouw pup wel werkt, bij lela hielp het 'auw' zeggen etc. totaal niet maar 1 week constant bij haar weglopen als ze bijt heeft wonderen gedaan, omdat voor haar genegeerd worden echt niet aangenaam is.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Bij ons hielp: Auw roepen, hand rustig weg halen, speeltje in zijn mond doen. Heb ooit van iemand buiten gehoord dat je vinger op de tong van je hond duwen helpt, heb het een keer geprobeerd en het werkte wel weet alleen niet of het verantwoord is.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

" Als mijn  pup te heftig wordt in dr bijten, dan gebruik ik mn stem en geef ik een au brul, alsof ik het echt meen (dus geen hoge piep maar een diepere stem) "

Ik wou eerst even niet meer reageren, maar dit wil ik toch nog even kwijt.
De ene zegt 'auw' zeggen met een diepe stem, de andere zegt 'auw' zeggen met een hoge piepstem. Wat is het nu?

Of het is gewoon voor elke hond anders natuurlijk. O-)

@Jamie, maar jouw Lela doet het wel goed nu hé ;-) Bij Beau deed ik hetzelfde, maar het helpt niet, zelfs geen verbetering. Volgens mij heeft dat ook wel te maken met dat negeren niet zo krachtig werkt als er nog een hond (en andere mensen?) rondlopen waar ze mee kan spelen.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

"
Ik wou eerst even niet meer reageren, maar dit wil ik toch nog even kwijt.
De ene zegt 'auw' zeggen met een diepe stem, de andere zegt 'auw' zeggen met een hoge piepstem. Wat is het nu?

Of het is gewoon voor elke hond anders natuurlijk. O-)

@Jamie, maar jouw Lela doet het wel goed nu hé ;-) Bij Beau deed ik hetzelfde, maar het helpt niet, zelfs geen verbetering. Volgens mij heeft dat ook wel te maken met dat negeren niet zo krachtig werkt als er nog een hond (en andere mensen?) rondlopen waar ze mee kan spelen. "

Negeren werkt vooral niet zo krachtig als de band tussen mens en hond nog niet optimaal is. Negeren is een correctie van de ergste (mentale) graad...de hond raakt immers buitengesloten door een roedelgenoot. Maar dan moet die roedelgenoot dus wel de moeite waard zijn, anders heeft negeren dus weinig negatieve impact op een hond. Ik bedoel dit geenszins vervelend. 

Wat doe je zoal om de band tussen jou en de hond te voeden als ik vragen mag?

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Wat ik met haar doe? Goh, het gewone denk ik.
Korte wandelingen, spelen in de tuin, zoekspelletjes, kong geven, trainen (en dus ook de cursus), spelen met beide honden, socialisatie uitstapjes, losloopweide ed.
Het is niet zo dat ze me niet moet ofzo (weet even niet hoe ik het anders moet zetten ;-)), ze zoekt me altijd als ik er niet ben, komt terug als ik haar roep, heeft veel aandacht naar mijn kant. Maar dat wil niet zeggen dat ze de andere hond niet super interessant vindt. Ze is sowieso wel een beestje beestje, eentje met erg veel zelfvertrouwen.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Wat ik met haar doe? Goh, het gewone denk ik.
Korte wandelingen, spelen in de tuin, zoekspelletjes, kong geven, trainen (en dus ook de cursus), spelen met beide honden, socialisatie uitstapjes, losloopweide ed.
Het is niet zo dat ze me niet moet ofzo (weet even niet hoe ik het anders moet zetten ;-)), ze zoekt me altijd als ik er niet ben, komt terug als ik haar roep, heeft veel aandacht naar mijn kant. Maar dat wil niet zeggen dat ze de andere hond niet super interessant vindt. Ze is sowieso wel een beestje beestje, eentje met erg veel zelfvertrouwen. "

Haha, ja daar weet ik alles van...die van mij heeft ook een goed hoofd op zijn schouders. ':-)

Om nog even terug te komen op het bijten...gebeurt dat vaker op het moment dat je de hond aan wil raken...probeert te wassen, etc?

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Het bijten komt niet per se daarna nee. Het komt wel voor net voor ze moet gaan rusten (zoals ook gisteren) of als het spel even te hevig wordt.
Wassen (afspoelen) heb ik al eerder gedaan, geen probleem. Kammen, geen probleem. Aaien, poten voelen, tandjes bekijken, oogjes kuisen, geen probleem. maar bij die dingen heb ik altijd wat bij me (koekje, botje, etc.).

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Het bijten komt niet per se daarna nee. Het komt wel voor net voor ze moet gaan rusten (zoals ook gisteren) of als het spel even te hevig wordt.
Wassen (afspoelen) heb ik al eerder gedaan, geen probleem. Kammen, geen probleem. Aaien, poten voelen, tandjes bekijken, oogjes kuisen, geen probleem. maar bij die dingen heb ik altijd wat bij me (koekje, botje, etc.). "

Nee, ik bedoel eigenlijk meer "tijdens" die activiteiten.

Kan zijn dat je hond het nog niet prettig vind om zo intensief betast en afgespoeld te worden (in verband met het uitwisselen en accepteren van andermans geuren op het lijf) Is misschien iets om een tijdje op te letten.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Oh zo. Komt enkel voor tijdens het spel thuis dan. Nooit op verplaatsing, nooit tijdens de training, of iets dergelijks.

Ja, misschien. Maar aaien vindt ze niet erg (mag ik overal zonder botjes/koekjes/..), dus dan zou ze dit toch ook niet graag moeten hebben?

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Oh zo. Komt enkel voor tijdens het spel thuis dan. Nooit op verplaatsing, nooit tijdens de training, of iets dergelijks.

Ja, misschien. Maar aaien vindt ze niet erg (mag ik overal zonder botjes/koekjes/..), dus dan zou ze dit toch ook niet graag moeten hebben? "

Dat ligt er een beetje aan. Wat zijn de reacties van de hond tijdens en vlak na het aaien...en op wie zijn initiatief word er geaaid? Komt ze naar jou toe om een aai te halen, kom jij naar haar toe...etc?

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Beide. Ik aai haar wel enkel als ze bij mij komt, maar dat kan evengoed zijn als ze gewoon bij mij komt liggen met een botje (en nu niet denken, de hele tijd?! gewoon af en toe) als wanneer ze er echt om vraagt.

Vandaag had ze het trouwens niet. Ik heb me iets anders opgesteld, het nog wat leuker gemaakt en vooral voldoende snoepjes bij de hand gehouden. En dat nieuwe geluidje uitgeprobeerd (wat voorlopig wel wat lijkt te helpen). Dus even geen nieuwe wondjes ;-)

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela 3 doggies

honden foto van Jamie & Lela

ja ik snap wat je bedoelt..ik woon alleen met lela dus als ik haar negeer heeft ze niemand om op terug te vallen en is ze idd uitgesloten van 'de roedel' (roedel van 2 personen hahaha).
Ik zag wel ooit een filmpje op internet waarin dan het hele gezin mee moest doen. Dus als jij haar `terechtsteld' dmv negeren, zou je wel met de rest van je familie kunnen afspreken dat als Beau naar hun toe loopt voor 'steun' 'bevestiging' dat zij haar ook negeren?

honden page profiel Tobias & JustineTobias & Justine 3 doggies

honden foto van Tobias & Justine

" @justine: Ik denk niet dat iemand iets heeft aan jouw advies, aangezien je in je eigen topic verteld hoe je niet eens normaal je hond uit kunt laten omdat hij zo blaft en iedereen wilt bijten... 

Als mijn  pup te heftig wordt in dr bijten, dan gebruik ik mn stem en geef ik een au brul, alsof ik het echt meen (dus geen hoge piep maar een diepere stem), desnoods terwijl ik haar bek van mijn arm afhaal. Als ze daarna weer probeert te happen voorkom ik het door ah of ehh te zeggen op een strikte toon. Dan zie je dr heel voorzichtig weer verder spelen. Ik trek in ieder geval nooit mn arm/hand etc weg en ik blijf gewoon rustig stilzitten, ik wil er geen spelletje van maken. "


Mijn probleem is een beetje anders als ik dat mag zeggen.

Mijn hond bijt niet op mij, maar op andere mensen, en hij blaft.

Het bijten is nog maar 2 keer overkomen maar ik vraag graag hulp,

voor het een 3de keer word.

Toch bedankt dat je't even zei.

groetjes van Tobias en Justine

honden page profiel RichardRichard 3 doggies

honden foto van Richard

Mijn hond heeft er ook soms een handje van om te bijten met spelen , maar als ik met een harde stem hem corrigeer dan houd ie gelijk op. 
Omdat je hond nog een pup is , elke keer wel laten weten dat het niet mag , het eerste jaar leert zo'n beest het meest dan heb je er voor altijd plezier van ! Is mijn ervaring tenminste.

Diesel (Gast)

Ik heb even jullie reacties gelezen over het bijten. Mijn mechelse herder van 4 maand bijt ook, maar gelukkig weet hij al wel dat hij niet meer mag doorbijten. 's Morgenvroeg maakt hij me wakker en begint mij dan in mijn nek te bijten op een speelse manier. Ik laat hem dan meteen naar buiten, omdat ik weet dat hij mij daarom wakker maakt. Een pup verkend de wereld met zijn bek, omdat hij/zij nu eenmaal geen handen heeft zoals wij. Als een pup zijn/haar moeder bijt en de moeder is daar niet van gediend, dan zal de moeder weglopen en de pup negeren. Als de pup dan geen aandacht krijgt, dan zal hij/zij op een gegeven moment begrijpen dat bijten niet ok is. Bij het wisselen van het gebit zal de pup ook meer gaan bijten, geef hem/haar dan een lekker bot war hij/zij op kan kauwen. Het bijten houdt vanzelf wel op, maar ondertussen is het negeren wanneer de pup bijt toch de beste oplossing.
Succes!!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Sophie, ik lees nu pas je reactie, en vind dat je vreemde en ongepaste conclusies trekt uit mijn advies. Ik zou zeggen lees nog eens na wat ik geschreven heb!

Ik heb oprecht mijn best gedaan om jouw info te geven, wat allemaal mee zou kunnen spelen en wat een oplossing zou kunnen zijn. Jouw reactie daarop vind ik ongepast en waardeer ik niet, ik zal verder dan ook geen tijd aan jouw topic besteden.

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

@ Chris; Ik stuur je even een pm.

Ontopic: Beau bijt al enkele weken niet meer. Ze wisselt nu ook maar het bijten blijft ook uit, dus de fase lijkt voorbij ;-) Bedankt voor jullie advies (ook aan de mensen die me advies hebben geleverd via pm!)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijtende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: SDH Event 14.7.2012
^