Wandelen jullie met je hond als het zo warm is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Zijn zwembad moet nog eerst schoongespoten worden en dan kan hij ook nog het water in.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen jullie met je hond als het zo warm is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse is naar de cres, en ik heb haar bad mee gegeven, en ze mag daar onder de sproeier.
dat wordt voor haar lekker relaxen vandaag, vanavond haal ik haar weer op. er staan overal aan de kanten bossages en bomen, waar ze heerlijk in de schaduw kan gaan liggen, bomen genoeg, waar ze ook onder kan liggen, en is het dan nog te warm voor dr, dr bad hebben ze al vol laten lopen, en gaat ze lekker onder de sproeier. :-D

o en ik heb haar lunchtrommeltje mee gegeven. :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hier zijn we in de middag ook aan huis ! Veels te warm, al hebben beide er niet heel veel last van als ze gewoon lekker in de tuin zijn maar liggen liever binnen onder de stoelen van de eettafel... heerlijk koel ':-) maar raken snel over verhit tijdens het wandelen en we moeten best een eindje tot t water. zelfs met drinkpauzes tussendoor hangt de tong op de grond tot we er zijn ...
vanavond gaan we lekker afkoelen op t strandje hier in t park ;-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Hier zijn we vandaag gewoon weer gewoon gaan wandelen en trainen, morgen staat er geen training gepland!

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 3 doggies

honden foto van Roos & Pip

ik ga fietsen met Pip als het zo warm is, en dan heel regelmatig water geven, en wat overhaar heen gieten voor verkoeling. ook heb je natuurlijk altijd als je fietst een beetje wind, dus dat helpt ookal tegen de hitte. verder lopen we kleine stukjes, maar dat deden we al aangezien ze nog klein is!

honden page profiel MadammekeMadammeke 3 doggies

honden foto van Madammeke

" MADAMMEKE...jouw chihuahua....en mijn bruine zwaar behaarde beer, een heel verschil. ':-) "


Ja zekers,  daar ben ik het helemaal mee eens.... Jij mag dus ook niet verhuizen richting Afrika - maar linea recta Noordpool (en dan houdt hij je zeer zeker warm) ;-)....

honden page profiel simba en perrasimba en perra 3 doggies

honden foto van simba en perra

perra kan goed tegen de zon .  Zij komt uit spanje mss daarom... maar simba ligt liever binnen nu.  Wij gaan er 's avonds een flinke toer mee wandelen en dat bevalt hun goed ;-)

honden page profiel Jelena en Zi.Jelena en Zi. 3 doggies

honden foto van Jelena en Zi.

Ik wandel gewoon met Zi. Heb altijd een flesje water bij me en we stoppen elke dag wel eens bij het slootje en dan zwemt hij wat en gaan we weer terug of in de schaduw zitten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gisteravond een uurtje in het bos geweest, ze heeft lekker gerend. Niet het water in geweest (was echt té goor!).
Hadden een flesje water mee, maar ze hoefde niet te drinken.

Gistermiddag stond het badje in de tuin, leek me wel lekker voor haar, aangezien ze ook nog wel eens in het Bovenwater bij ons gaat pootjebaden.
De enige die heeft gepootjebaad in het badje ben ik... ;-)

Denk ik haar het water in te lokken met een lekker hondenijsje, krijg je dit...


Gebruik ik al beschikbare longinhoud om voor haar een badje op te blazen, gaat ze er niet in! ;-)

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

" Gisteravond een uurtje in het bos geweest, ze heeft lekker gerend. Niet het water in geweest (was echt té goor!).
Hadden een flesje water mee, maar ze hoefde niet te drinken.

Gistermiddag stond het badje in de tuin, leek me wel lekker voor haar, aangezien ze ook nog wel eens in het Bovenwater bij ons gaat pootjebaden.
De enige die heeft gepootjebaad in het badje ben ik... ;-)


Gebruik ik al beschikbare longinhoud om voor haar een badje op te blazen, gaat ze er niet in! ;-) "

Hihi maar jij hebt nog wel even van het koele water kunnen genieten:-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Wat Bruce geweldig vindt om af te koelen...

Achter de straal van de tuinslang aanrennen en dan natgespoten worden, hard wegrennen en de aanval opnieuw inzetten. :-D Nu hij met dit weer minder loopt, is dit een verkoelend alternatief om zijn energie kwijt te raken ;-)

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Ik probeer hem korte rondes uit te laten..  Verder veel naar water, dan op de fiets mee in de kar.. want naast de fiets is niks met die hitte.
ook in de tuin staat een badje..

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 3 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Senna kan absoluut niet tegen de warmte, dus nee..overdag wordt er niet ver gewandeld. 's Morgens vroeg, als het nog lekker koel is, en 's avonds laat, maar het liefst ligt ze binnen onder de eettafel. Nu ze pups zoogt mag ze van ons ook niet in slootjes, vennetjes e.d. ( gemeen he?), en het badje vindt ze maar niks...Dus het is even afzien voor haar! Een bak met ijsblokjes...ja, daar wil ze wel voor in de benen komen!;-)

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

hallokes iedereen. Onze igor houd ik bezig in de tuin ,met zijn bal en zijn badje. Dan weer eens binnen om wat te slapen . En neen onze igor kan niet zo goed tegen de warmte ,en dat wisten we al op voorand.We hebben een hondje met een heel klein neusje (franse bulldog) en die kunnen het soms erg lastig hebben als het zo warm is. Als ik ga wandelen met hem is dat om tien uur s' avonds als het wat koeler is. en in de tuin hou ik hem in de schaduw,maar das niet altijd makkelijk want hij ligt wel graag al es in de zon. en hij is dan nog wit van kleur,de zwarte hondjes hebben het nog erger te verduren.

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

daarstraks iemand gezien die om 2 uur zijn hond uitlaat naast de fiets.  denken die mensen dan niet na voordat ze zoiets doen ?

honden page profiel jacqueline en bacojacqueline en baco

honden foto van jacqueline en baco

met baco loop ik zowiezo al nooit lange wandelingen.
ik loop met deze warmte stukjes van 10 min eigenlijk net zo lang als altijd.
wel zwemt hij nu elke dag eind van de ochtend.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Hier wordt niet gewandelt... Sochtends een half uurtje, de rest van de dag even plasjes doen en savonds weer een half uur. Wel wordt er veel cabrio gereden, vind ie heerlijk! Met zijn kop in de koude lucht... Even ergens zwemmen en weer naar huis om de ganse dag te slapen, hangen en te luieren...

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max




Onze Stafford is met warm weer niet binnen te krijgen. Die ploft neer in het zonnetje en die komt alleen binnen om te drinken :-)

Om maar te laten zien hoe anders honden zijn. Hier hetzelfde, de hele tijd in de zon liggen. En ik haar telkens weer in haar mandje in de schaduw leggen, zij terug naar haar plekje in de zon... En zij is superactief.. Neem nu wel overal fris water mee en koel haar daar regelmatig mee af en laat haar drinken.

honden page profiel ..

honden foto van .

" daarstraks iemand gezien die om 2 uur zijn hond uitlaat naast de fiets.  denken die mensen dan niet na voordat ze zoiets doen ? "

ik heb ze helaas ook de afgelopen dagen gewoon langs zien fietsen ;-)!
ik snap dat ook nooit, buiten dat je voor je zelf het al stik heet moet hebben, vraag ik me af of die mensen zich niet afvragen of hun hond het 5x zo warm moet hebbe. :-(

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy


Ik zie ze ook gewoon langsfietsen!! Die mensen moet je gewoon even opsluiten in een hokje van + 40°C en een marathon erin laten lopen dan voelen ze wat hun hondje voelt!

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

En dan bedoel ik mensen die echt hun hersens niet gebruiken hoor! Ik denk dat de mensen die dit lezen zich heel bewust zijn van wat ze doen anders volg je dit onderwerp niet. En je ziet het ook aan je hond vind hij t nog leuk? Maar de tong van die honden ligt op de grond baasje fiets gewoon lekker stevig door want dan voel je r briesje lekker in je gezicht maar op de hond letten hoo maar! Ja er woont hier in de buurt zo'n persoon!

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Nee, wij wandelen nu niet. Het is zo'n 30 graden en bijna geen wind. Ik merk dat Kyra met haar lange vacht het heel warm heeft. Ze ligt zowat de hele dag te slapen. Ofwel in de zon, ofwel in de schaduw (wisselt ze zelf goed af ;-).
Wat ik wel 2 keer per dag doe, is met haar naar onze weide gaan waar we ook een grote vijver hebben. Dan blijven we daar gezellig een uur of 2, kan ze rennen en in het water gaan zoals ze zelf wilt.
Als ik haar lijn uithaal is ne normaal erg enthuosiast, maar nu kijkt ze me eens aan van 'je bent gek vrouw' en gaat weer liggen hahahaha ;-)

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo allemaal
wandelen dat doe ik nooit met mijn honden,de honden die ik heb leven in een roedel het liefste wat mijn honden doen is lekker lui in het zonnetje met zijn alle gaan liggen,ik heb een grote speel weide achter mijn huis liggen waar ook de kennels van de honden op uitkomen,zo intensief als ik met mijn honden in de winter werk,zo lui zijn ze in de zomer,ik moet nu ook op gaan passen dat mijn honden niet te dik gaan worden,daarom krijgen zij nu ook ander voer te eten  als in de winter veel rood vlees met een randje vet er aan, ze mogen nu ook uitrusten van het harde lopen wat zij in de winter gedaan hebben,ik zeg altijd maar zo, na een tijd van inspanning moet ook een tijd van rust zijn en daar is het nu de tijd voor

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ook vandaag weinig actiefs gedaan (oké, wij zijn met de fiets weggeweest, was nog best lekker, maar Mellow was lekker thuis).
Gewoon kort rondje van 10, maximaal 15 minuten.

Buiten is ze na 10 minuten ook aardig aan het hijgen, maar als ze in de tuin is, zit er géén rust in dat lijf. Ze is maar op blaadjes aan het jagen, vliegt alle kanten op en gaat gewoon níet liggen ;-)
Nu zitten we lekker binnen, het is hier goed toeven nu :-)

Vanavond ergens naar het bos, denk dat ik naar het Gelderse Hout ga ofzo.
Wil even kijken of ze nog ergens kan pootjebaden, want in de tuin ben ik de enige die dat doet ;-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zie ook nog steeds mensen die een hond naast
de fiets meenemen, over warm asfalt.
Omdat ze het zelf leuk vinden, denken ze dat de hond
die beweging nodig heeft, dit ook leuk vindt.
Honden hebben geen keus. Die moeten en dat vind ik heel erg, want ook in de morgen is het al vlug te warm
en kan de hond, mede door de inspanning, oververhit
raken. Een zonnesteek krijgen en heel ziek worden.
Ik zou van ze lang zal ze leven, niet met Romeo gaan
fietsen nu.
Ik vermijd juist de warmte en loop korte stukken, onder bomen en over gras.
De schuifpui staat open en hij kan de tuin in, in zijn zwembad of gaan slapen op de koude tegels binnen.
Tussendoor neem ik een katoenen doek die ik lekker
nat en koud maak en dan leg ik die op zijn hals
en rug. Vindt hij heerlijk en dan gaat hij lekker
slapen. Voor Romeo geen inspanning nu.
Dat geeft hij ook aan.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik wandel ergens waar water is, Chels neemt een aanloop en stort meteen te water.. En als ze een tijdje rondloopt en dus opdroogt gaat ze er weer even in hihi me kanjer..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik wandel ergens waar water is, Chels neemt een aanloop en stort meteen te water.. En als ze een tijdje rondloopt en dus opdroogt gaat ze er weer even in hihi me kanjer..

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij lopen niet te ver met de honden en ze gaan zelf al op de koele tegelvloer liggen.

Ze houden niet van water.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Ik wandel voornamelijk sochtends en savonds een stuk. Smiddags weinig.

Vandaag wel hele middag buiten geweest met Deamie langs het ijsselmeer, dat vinden we heerlijk haha. Lekker langs de waterkant, soms even pootje baden en lekker op een kleedje in de schaduw zitten met een waterbakje. :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ja. en gewoon net zo lang als anders. jayla en masha hebben er eigenlijk helemaal geen last van.. maar we lopen ook altijd in het bos waar het door de bomen nog goed te doen is, en er is haast langs elk pad wel water te vinden waar ze in afkoelen. dus ze vermaken zich hier met mooi weer ook prima.

ze zouden er niet blij van worden als ik al die dagen niet zou wandelen omdat het te warm zou zijn.. alleen ik als baasje heb het soms erg warm, maarja.. ik spring ook niet zo snel in al die slootjes en vijvertjesO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wandelen jullie met je hond als het zo warm is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: yes! ik mag KK1 cursus doen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^