graag een mening/ een woordje help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marie (Gast)

Heey,

mijn vriend en ik gaan binnenkort verhuizen naar een appartementje.
Zelf willen we al heel lang super graag een hondje maar hebben hier nooit de mogelijkheid toe gehad..
Ik wil graag een klein hondje aangezien ons appartementje niet zo groot is, wil wel meerdere keren per dag voldoende tijd nemen om het hondje uit te laten en zal hem/haar ook altijd meenemen wanneer we weg gaan en dit mogelijk is. Ik maak me gewoon zorgen over het lawaai en het blaffen dat het meebrengt want wil de buren zo weinig mogelijk storen..
We hadden gedacht aan een chihuahua of pomeriaantje maar heeft iemand meer informatie over deze rassen? of weet iemand een ander ras dat beter zou gaan? heb al geregeld op internet gekeken maar vertrouw niet al de info die kennels geve

alvast bdnkt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag een mening/ een woordje help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

volgens mij zijn beide nou niet echt stille rassen :-)
wel blafferig dus...

een grotere hond kan toch ook op n appartement? zolang je ze genoeg beweging geeft buitenshuis, en uitdaging, wat je in principe aan elke hond moet geven kan je hond best in n appartement, ook een grotere hond...

alleen wel rekening houden met een lift ja/nee...een zware pup zul je het eerste jaar steeds de trap op moeten tillen als er geen lift is...

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

gewoon een hondje kiezen wat niet blaft
ik woon in een zorgflat en die van mij blaffen niet

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik woon ook in een klein appartement en heb voor een chi gekozen. Ten eerste omdat ik dus klein woon en ten tweede omdat een klein hondje makkelijker overal mee naar toe kan.
Het is een chi die (tot nu toe) weinig blaft. Ik denk dat het er gedeeltelijk aan ligt hoe je je hondje opvoedt. Blaffen mag hij van mij best een keertje als er een vreemd iemand binnen komt, maar als ik 'klaar' zeg moet hij stoppen. Dit werkt (meestal) goed (maar hij is nog aan het leren).
Heeeeeel belangrijk is om je pup van kleins af aan te laten wennen aan zo veel mogelijk dingen. Daardoor zal hij minder paniekerig of bang zijn en daardoor dus ook minder blaffen.

Anoniem (Gast)

" volgens mij zijn beide nou niet echt stille rassen :-)
wel blafferig dus...

een grotere hond kan toch ook op n appartement? zolang je ze genoeg beweging geeft buitenshuis, en uitdaging, wat je in principe aan elke hond moet geven kan je hond best in n appartement, ook een grotere hond...

alleen wel rekening houden met een lift ja/nee...een zware pup zul je het eerste jaar steeds de trap op moeten tillen als er geen lift is... "


een lift is ook aanwezig

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Dan zou ik eerlijk gezegd niet direct denken aan de rassen die je noemt. Die staan meestal niet bekend om weinig blaffen. ;-)

Misschien eens kijken naar de mopshond, Italiaans windhondje, Franse Bulldog, Boston Terrier, Markiesje, Tibetaanse Spaniel, Field Spaniel.

Denk er zeker aan dat je je pup van een goede, erkende fokker via de rasvereniging haalt. Nooit een pup kopen bij een kennel die meerdere rassen verkoopt of pups 'op voorraad' heeft! Let erop dat de pap en mam van de pups getest zijn op erfelijke ziektes, dit is erg belangrijk voor de gezondheid van je pup!

honden page profiel De RedderDe Redder

honden foto van De Redder

Onze hond blaft eigenlijk nooit maar het ras is misschien te groot voor je. Al hoewel
een teefje zou misschien kunnen. (dalmatiër) :-D

Marie (Gast)

Hilde & twinko: heb je ook hondenschool gedaan met hem ?

Emma & Liam & Dolce: Ja zelf heb ik al zoveel overlopen en bekeken en de cavalier king charles spaniel en de Markies vond ik ook hele leuke rassen, maar weet jij bijvoorbeeld waar ze ergens Markiesjes fokken ?

De redder: een dalmatier vind ik prachtig! Maar ik denk dat dat ras momenteel echt wat te groot is voor me :-D

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Cavaliers zijn helaas verschrikkelijk ongezond. Bijna alle Cavaliers hebben een te kleine schedel voor hun hersenen waardoor ze fulltime ondraaglijke hoofdpijnen hebben (dit heet Syringomyelia). Verder komen er nog zoveel ziektes voor... Patella Luxatie, ernstige hartproblemen (o.a. lekkende hartkleppen), oogafwijkingen, episodic falling, huidziekten...
Persoonlijk zou ik nooit voor een ras kiezen dat er zo verschrikkelijk slecht aan toe is.

Markiesjes zijn veel en veel gezonder. Ze worden eigenlijk alleen in Nederland gefokt. Je kunt aan adressen van fokkers komen via de rasvereniging. Daar kan je je op de wachtlijst laten zetten. Haal nooit zomaar een pup van marktplaats!
http://www.markiesjesvereniging.nl/

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Honden op een appartement kan prima. Wij hebben er twee en wonen op een appartement. De grote van ons blaft soms, meestal als ze aant waken/spelen is en die kleine hoor je eigenlijk nooit. Er zijn wel een aantal dingen waar je extra aan moet denken als je een hond op een appartement hebt. Zindelijk maken? Ga je elk uur naar buiten of leer je het de pup op het balkon of de gallerij?
Mogen huisdieren wel van de huurvereniging etc?
Verder gewoon veel info inwinnen over bepaalde rassen die je aanspreken en dan kijken of die ook bij jou passen.

Grtz

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Willen jullie per se een pup, of is een herplaatser of asielhondje ook een optie?
Er zitten namelijk een heleboel lieve kleine hondjes op een nieuw baasje te wachten, van volwassen honden is al bekend of ze veel blaffen of niet.
Je moet bedenken dat een pup in het begin 24 uur per dag zorg nodig heeft. Soms duurt het maanden om je pup zindelijk te krijgen. Mijn teefje bijvoorbeeld is nu bijna 7 maanden oud en ze heeft nog regelmatig ongelukjes in huis. Mijn reu echter was met 5 maanden zindelijk. Ook in de opvoeding gaat elke dag zeer veel tijd zitten. Als je fulltime werkt is dit natuurlijk sowieso geen optie, tenzij je een langere tijd vrij kan nemen of voor een zeer goede oppas zorgt. Een pup kan in het begin behoorlijk lastig zijn, hij ontdekt de wereld met zijn tanden en er kunnen nogal wat meubels sneuvelen. Een pup kan in het begin nog niet alleen zijn, dit moet heel langzaam opgebouwd worden, minuutje voor minuutje. Sommige pups kunnen pas met een halfjaar even een uurtje alleen zijn, dit hangt grotendeels af van het individuele karaktertje van het hondje en dit kan je lang niet altijd van te voren voorspellen...
Een pup moet gesocialiseerd worden, dit betekent elke week meerdere keren bepaalde prikkels voor je pup opzoeken: kinderboerderij, markt, restaurant, baby's, kleine kinderen, bejaarden, andere honden van alle soorten en maten, hondenschool (puppycursus) enzovoorts. Dit is een heel intensief proces waar je veel tijd en aandacht aan moet besteden. Zien jullie dit zitten, hebben jullie hier tijd voor?

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Waar plaats is voor een mens, is plaats voor een hond!

De afmeting maakt een hond niet geschikter, tegenovergestelde is vaak waar, kleine honden zijn vaak drukker en minder geschikt.

De vraag is echter niet wat voor hond geschikt is, de vraag is of jullie geschikt zijn. Dwz kunnen en willen, jullie genoeg tijd en aandacht aan een hond geven?

Als jullie beide bv fulltime uithuis werken, kunnen jullie beter niet aan een hond beginnen.
Zijn jullie veel thuis, en hebben veel tijd om aan de hond te besteden, kijk dan liever naar de aard van de hond ipv de afmeting. En denk idd bv ook aan herplaatsers.

Anoniem (Gast)

" Honden op een appartement kan prima. Wij hebben er twee en wonen op een appartement. De grote van ons blaft soms, meestal als ze aant waken/spelen is en die kleine hoor je eigenlijk nooit. Er zijn wel een aantal dingen waar je extra aan moet denken als je een hond op een appartement hebt. Zindelijk maken? Ga je elk uur naar buiten of leer je het de pup op het balkon of de gallerij?
Mogen huisdieren wel van de huurvereniging etc?
Verder gewoon veel info inwinnen over bepaalde rassen die je aanspreken en dan kijken of die ook bij jou passen.

Grtz "


Wat voor hondjes heb je ?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Marie, het zou wel fijn zijn als je wat meer informatie geeft en onze vragen zou willen beantwoorden... Zo kunnen wij ook beter passend advies geven.

Marie (Gast)

Emma & Liam & Dolce: Oei, ik wist niet dat de Cavaliertjes zoveel problemen hadden. Jammer om te horen maar ben blij dat ik het nu weet!

We willen nu toch liefst een pupje, vroeger thuis hebben we ook 2 hondjes gehad: een afghaanse windhond en een maltezertje, het maltezertje was ook als jong hondje uit het asiel gehaald. Het waren beide schatten maar ze zijn op ouderdom gekomen, de windhond is 5jaar geleden gestorven en het maltezertje 3jaar geleden maar was al 18jaar. Ik heb absoluut niets tegen hondjes van het asiel maar aangezien het mijn eerste echte "eigen" hondje wordt zou ik hem/haar zo graag zien opgroeien van kleins af aan en ook alle moeite willen doen om het hondje zelf alles te leren.

Emma & Liam & Dolce / Chris:
Ik zit nog op het hoger onderwijs, mijn vriend werkt full time. Dit wil zeggen dat op enkele lesuurtjes per dag ik altijd thuis aanwezig ben. Mijn vriend heeft 2 weekdagen vrij wat maakt dat 4 van de 7 (weekend+2weekdagen) iemand heel de dag bij de pup is en de andere dagen zoals ik al zei zijn het ook maar telkens een paar uurtjes. Ik wou het liefst de pup ook halen aan het begin van mijn vakantie want aangezien ik 3maanden vrij heb is dit een ideale periode om het hondje te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en basen.

Chris: Dit wordt nog voldoende besproken met de verhuurder maar in het huurcontract staat niets over dat het verboden is, er staat wel dat hier toestemming moet worden voor gevraagd en dat de verhuurder dus op de hoogte moet zijn.

Anoniem (Gast)

" Marie, het zou wel fijn zijn als je wat meer informatie geeft en onze vragen zou willen beantwoorden... Zo kunnen wij ook beter passend advies geven. "


Ik was nog bezig met het typen :-D hhe

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Fijn om te horen dat jullie dit zo uitgedacht hebben. Denk je ook aan de tijd dat je klaar bent met studeren? Als jij gaat werken, hebben jullie daar dan een oplossing voor?
Helaas is het maar de vraag of een fokker juist precies rond die tijd een pup beschikbaar heeft, bij een ras als het Markiesje is dat sowieso niet aan de orde (wachtlijst van minimaal een jaar).

Welke rassen staan er momenteel op jullie lijstje, en waarom?

Marie (Gast)

" Fijn om te horen dat jullie dit zo uitgedacht hebben. Denk je ook aan de tijd dat je klaar bent met studeren? Als jij gaat werken, hebben jullie daar dan een oplossing voor?
Helaas is het maar de vraag of een fokker juist precies rond die tijd een pup beschikbaar heeft, bij een ras als het Markiesje is dat sowieso niet aan de orde (wachtlijst van minimaal een jaar).

Welke rassen staan er momenteel op jullie lijstje, en waarom? "



Ja, dit appartementje is sowieso max. maar voor 2 jaar. Mijn vriend is buiten zijn werk nog aan het leren voor mee te werken in de zaak van mijn ouders en in deze kunnen in te stappen. We hopen dan ook binnen enkele jaren dit rustig over te nemen en dat maakt dat we aan huis werken. (of toch minstens 1 van ons 2).

Ik had inderdaad ook al vernomen dat de Markies een enorme wachttijd heeft en vind dit heel jammer. Ik vind het een prachtig hondje maar ben al jaren aan het wachten totdat ik de mogelijkheid had om een hondje te halen en ben dus ook heel blij dat dit nu eindelijk mogelijk zou zijn.

Mijn lijstje is eigenlijk gedurende de tijd enorm toegenomen omdat ik meerdere rassen beter leerde kennen en vrienden/kennissen een bepaald ras hadden en het hondje zo lief bleek te zijn dat mijn kijk op het ras enorm veranderde. Ik heb ondertussen ook al afstand gedaan van het "het moet een kleine hond zijn voor een appartement" denken. Maar geef zelf toch nog altijd de voorkeur aan de kleinere rassen omdat ik er echt van overtuigd ben dat (aangezien het echt geen groot appartement is) het aan de kleine kant is voor bv. een dalmatier te houden :-) .

de rassen wat ik in het achterhoofd hield zijn:

Chihuahua, ik had een heel verkeerd beeld over deze hond. Dit veranderde doordat vrienden van me er 3 hebben en het zo een schatten bleken te zijn. Ook door hun grote en de (beperkte) behoefte aan veel ruimte weet ik zeker dat ik het hondje alleen meer plezier zou doen door een keertje extra te gaan wandelen (terwijl in vergelijking tot andere rassen dit misschien net genoeg zou zijn (bv. 4x per dag een wandelingetje)
Pomeriaan, al sinds meerdere jaren vind ik het een pracht van een hondje en ben echt verliefd op het ras. Natuurlijk heb ik ook ontdekt dat het een erg blafferig type is en ben dan ook met wat spijt afgestapt van het idee.
Maltezer, we hebben zelf een maltezer gehad en ook vrienden van ons waarvan het hondje regelmatig eens een paar dagen/week logeert. ik vind ze heel zachtaardig en lief. Ook is me tot nu toe nog nooit opgevallen dat ze overmatig blaffen.
Cavalier, vond ik ook een schattig hondje en heb ook vernomen dat ze een echt gezelschapshondje zijn maar naar jou vorige uitleg ben ik een beetje teruggeschrokken natuurlijk.
Sheltie, vind ik ook een heel mooi hondje maar ben bang dat het niet zo geschikt is voor het appartements/stadsleven.
Tenslotte een mopshondje, volledig tegenovergesteld van de types hierboven maar het zijn zo een schatjes! zo lief en speels, ook blaffen ze zelden/niet, ik heb alleen vanalles gehoord over oog/oor en kaakproblemen bij het hondje en mensen die ik ken hebben ook een mops en deze heeft geregeld last van huidirritaties rond de keel.

Maar om eerlijk te zijn is altijd de voorkeur naar de pomeriaan en chihuahua uitgegaan

(ik hoop dat ik u een beetje duidelijke informatie heb kunnen geven)

Marie (Gast)

" Fijn om te horen dat jullie dit zo uitgedacht hebben. Denk je ook aan de tijd dat je klaar bent met studeren? Als jij gaat werken, hebben jullie daar dan een oplossing voor?
Helaas is het maar de vraag of een fokker juist precies rond die tijd een pup beschikbaar heeft, bij een ras als het Markiesje is dat sowieso niet aan de orde (wachtlijst van minimaal een jaar).

Welke rassen staan er momenteel op jullie lijstje, en waarom? "



Ja, dit appartementje is sowieso max. maar voor 2 jaar. Mijn vriend is buiten zijn werk nog aan het leren voor mee te werken in de zaak van mijn ouders en in deze kunnen in te stappen. We hopen dan ook binnen enkele jaren dit rustig over te nemen en dat maakt dat we aan huis werken. (of toch minstens 1 van ons 2).

Ik had inderdaad ook al vernomen dat de Markies een enorme wachttijd heeft en vind dit heel jammer. Ik vind het een prachtig hondje maar ben al jaren aan het wachten totdat ik de mogelijkheid had om een hondje te halen en ben dus ook heel blij dat dit nu eindelijk mogelijk zou zijn.

Mijn lijstje is eigenlijk gedurende de tijd enorm toegenomen omdat ik meerdere rassen beter leerde kennen en vrienden/kennissen een bepaald ras hadden en het hondje zo lief bleek te zijn dat mijn kijk op het ras enorm veranderde. Ik heb ondertussen ook al afstand gedaan van het "het moet een kleine hond zijn voor een appartement" denken. Maar geef zelf toch nog altijd de voorkeur aan de kleinere rassen omdat ik er echt van overtuigd ben dat (aangezien het echt geen groot appartement is) het aan de kleine kant is voor bv. een dalmatier te houden :-) .

de rassen wat ik in het achterhoofd hield zijn:

Chihuahua, ik had een heel verkeerd beeld over deze hond. Dit veranderde doordat vrienden van me er 3 hebben en het zo een schatten bleken te zijn. Ook door hun grote en de (beperkte) behoefte aan veel ruimte weet ik zeker dat ik het hondje alleen meer plezier zou doen door een keertje extra te gaan wandelen (terwijl in vergelijking tot andere rassen dit misschien net genoeg zou zijn (bv. 4x per dag een wandelingetje)
Pomeriaan, al sinds meerdere jaren vind ik het een pracht van een hondje en ben echt verliefd op het ras. Natuurlijk heb ik ook ontdekt dat het een erg blafferig type is en ben dan ook met wat spijt afgestapt van het idee.
Maltezer, we hebben zelf een maltezer gehad en ook vrienden van ons waarvan het hondje regelmatig eens een paar dagen/week logeert. ik vind ze heel zachtaardig en lief. Ook is me tot nu toe nog nooit opgevallen dat ze overmatig blaffen.
Cavalier, vond ik ook een schattig hondje en heb ook vernomen dat ze een echt gezelschapshondje zijn maar naar jou vorige uitleg ben ik een beetje teruggeschrokken natuurlijk.
Sheltie, vind ik ook een heel mooi hondje maar ben bang dat het niet zo geschikt is voor het appartements/stadsleven.
Tenslotte een mopshondje, volledig tegenovergesteld van de types hierboven maar het zijn zo een schatjes! zo lief en speels, ook blaffen ze zelden/niet, ik heb alleen vanalles gehoord over oog/oor en kaakproblemen bij het hondje en mensen die ik ken hebben ook een mops en deze heeft geregeld last van huidirritaties rond de keel.

Maar om eerlijk te zijn is altijd de voorkeur naar de pomeriaan en chihuahua uitgegaan

(ik hoop dat ik u een beetje duidelijke informatie heb kunnen geven)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Als ik je voorkeuren zo lees, mischien ook eens aan een vlinderhondje denken?

Maar wel goed bedenken, dat je situatie in een an twee jaar behoorlijk kan veranderen.
Nu studeer je en straks werk je mischien fulltime? of gaat de overname/instap van het bedrijf van je ouders niet door en dan?

Ben je dan bereid om vanwege een hond, een stap terug te doen, je aan te passen aan een dier dat volledig van zijn welzijn en zorg van jou afhankelijk is voor tien a vijftien jaar lang? door bv minder geld te gaan verdienen, of een job niet te nemen vanwege de zorg voor je hond enz.
Bedenk dat er, door het onderschatten van de zorg voor een hond, er zeer veel honden in asiels terecht komen. Vaak aangeschaft door jonge mensen die nog geen kinderen willen, toch behoefte aan iets leuks levends hebben, of een modebeeld volgen en nadien tot de conclusie komen dat met het vervullen van deze behoeftes aan 'gezelligheid' ook grote verplichtingen komen die bv hun levensloop kunnen beinvloeden.

honden page profiel Toby <3Toby <3

honden foto van Toby <3

" Als ik je voorkeuren zo lees, mischien ook eens aan een vlinderhondje denken?

Maar wel goed bedenken, dat je situatie in een an twee jaar behoorlijk kan veranderen.
Nu studeer je en straks werk je mischien fulltime? of gaat de overname/instap van het bedrijf van je ouders niet door en dan?

Ben je dan bereid om vanwege een hond, een stap terug te doen, je aan te passen aan een dier dat volledig van zijn welzijn en zorg van jou afhankelijk is voor tien a vijftien jaar lang? door bv minder geld te gaan verdienen, of een job niet te nemen vanwege de zorg voor je hond enz.
Bedenk dat er, door het onderschatten van de zorg voor een hond, er zeer veel honden in asiels terecht komen. Vaak aangeschaft door jonge mensen die nog geen kinderen willen, toch behoefte aan iets leuks levends hebben, of een modebeeld volgen en nadien tot de conclusie komen dat met het vervullen van deze behoeftes aan 'gezelligheid' ook grote verplichtingen komen die bv hun levensloop kunnen beinvloeden. "



Dat begrijp ik heel goed, & daarom heb ik er ook zolang over nagedacht. Wanneer ik een dier koop, is dat voor altijd. Zo hebben we hier reeds de konijnen & bij mijn thuis staan zo ook de paarden

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Heel goed van jullie dat jullie je zo goed verdiepen en informatie verschaffen!
Even over de raskeuze.
Shelties zijn ook vrij vocale honden, echte drijvers en zeer gedreven en slim. Dit zijn geen doorsnee gezelschapshondjes, met deze honden zul je écht moeten werken en trainen anders gaan ze zich erg vervelen. Als de Pomeriaan om de reden van blaffen zou afvallen, zou ik de Sheltie ook zeker schrappen.
Een goedgefokte Mops (dus niet van een onverantwoorde fokker afkomstig!) zijn in doorsnee eigenlijk prima gezond, afgezien van hun platte snoet (hier dient zeker in warmer weer rekening mee te worden gehouden).
Nu het belangrijkste... Als jullie voorkeur sterk uitgaat naar de Pomeriaan of de Chihuahua (qua blaffen zit hier weinig verschil in, ik ken overigens ook een dwergkeesje die nog nooit geblaft heeft), en je kan deze hondjes bieden wat ze nodig hebben, dan zou ik mijn hart volgen en een aantal goede (!!!) fokkers bezoeken van deze rassen. Ben je op de hoogte van onverantwoorde fok/broodfok?
Als je van het begin af aan leert dat blaffen genegeerd wordt en niet-blaffen beloond wordt zal het hondje dit snel genoeg doorhebben en dat scheelt al een hele hoop geblaf. Blaffen wordt ook vaak veroorzaakt door stress of verveling, of er is altijd aandacht aan gegeven waardoor het hondje het aangeleerd heeft, dit is iets wat je zelf in de hand hebt.

honden page profiel Toby <3Toby <3

honden foto van Toby <3

" Heel goed van jullie dat jullie je zo goed verdiepen en informatie verschaffen!
Even over de raskeuze.
Shelties zijn ook vrij vocale honden, echte drijvers en zeer gedreven en slim. Dit zijn geen doorsnee gezelschapshondjes, met deze honden zul je écht moeten werken en trainen anders gaan ze zich erg vervelen. Als de Pomeriaan om de reden van blaffen zou afvallen, zou ik de Sheltie ook zeker schrappen.
Een goedgefokte Mops (dus niet van een onverantwoorde fokker afkomstig!) zijn in doorsnee eigenlijk prima gezond, afgezien van hun platte snoet (hier dient zeker in warmer weer rekening mee te worden gehouden).
Nu het belangrijkste... Als jullie voorkeur sterk uitgaat naar de Pomeriaan of de Chihuahua (qua blaffen zit hier weinig verschil in, ik ken overigens ook een dwergkeesje die nog nooit geblaft heeft), en je kan deze hondjes bieden wat ze nodig hebben, dan zou ik mijn hart volgen en een aantal goede (!!!) fokkers bezoeken van deze rassen. Ben je op de hoogte van onverantwoorde fok/broodfok?
Als je van het begin af aan leert dat blaffen genegeerd wordt en niet-blaffen beloond wordt zal het hondje dit snel genoeg doorhebben en dat scheelt al een hele hoop geblaf. Blaffen wordt ook vaak veroorzaakt door stress of verveling, of er is altijd aandacht aan gegeven waardoor het hondje het aangeleerd heeft, dit is iets wat je zelf in de hand hebt. "


Dankje, ja ben er heel erg mee bezig aangezien ik het zo graag wil! Heb al vanalles gehoord over broodfok maar ben niet voldoende kenner om te weten wie wel of niet een goede fokker is.

Bovendien, zijn er belangrijke manieren hoe men het blaffen kan afleren of nog beter, voorkomen dat de hondjes overmatig blaffen ?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"

Dankje, ja ben er heel erg mee bezig aangezien ik het zo graag wil! Heb al vanalles gehoord over broodfok maar ben niet voldoende kenner om te weten wie wel of niet een goede fokker is.

Bovendien, zijn er belangrijke manieren hoe men het blaffen kan afleren of nog beter, voorkomen dat de hondjes overmatig blaffen ?

"


Ja net wat ik zeg; het hondje géén aandacht geven wanneer hij blaft (ook geen 'ahhh wat schattig' of 'stil maar hoor'), en wel wanneer hij niet blaft. Je kan ook het commando 'stil' aanleren. Wanneer je hondje blaft en daarna stil is zeg je 'stil' en beloon je hem met een snoepje. Dit blijf je herhalen totdat je hondje dit beheerst.
Maar er bestaat natuurlijk ook een kans dat je helemaal geen keffertje treft en dit allemaal niet nodig is!

Even een basisvoorlichting over fokkers. Je hebt kortgezegd 3 soorten:
- Broodfokkers. Deze fokkers fokken puur voor het geld en geven niets om het welzijn van de mamahondjes en pups, dat zal ze een worst zijn. Ze hebben vaak meerdere rassen in de aanbieding en vaak veel verschillende pups van verschillende leeftijden. Soms importeren ze ze uit het oostblok, soms fokken ze ze zelf in donkere vieze schuren. Alle pups in dierenwinkels zijn afkomstig uit de broodfok. Sommige broodfokkers weten er een mooi verhaaltje van te maken waar veel mensen intrappen, pas enorm op en vermijd deze dierenbeulen kosten dat kost!
- Oepsnestjes en nestjes 'voor de leuk'. Dit zijn vaak nestjes bij mensen thuis die hun teefje per ongeluk hebben laten dekken of juist omdat ze het leuk vinden om een nestje te fokken. Dit klinkt allemaal aannemelijk en goed maar hier schuilt een heel groot risico in. De ouderdieren zijn vrijwel nooit getest op erfelijke ziektes en niet met zorg uitgezocht, de pups hebben vaak geen stamboom of er wordt maar wat raak gekruist. De mensen hebben vaak weinig kennis van het fokken en er kan van alles misgaan en mis zijn met de gezondheid van de pups zonder dat je het weet, dit is lang niet altijd vanaf de buitenkant te zien en een \'gezondheidsverklaring van de dierenarts\' zegt helemaal niets!
- Verantwoorde fokkers. Deze fokkers fokken om het ras te verbeteren. De meeste goede fokkers fokken zo nu en dan een nestje, nooit tientallen tegelijk en ook niet meer dan twee rassen! Ze zoeken met zorg een geschikte oudercombinatie uit en alle pups krijgen een FCI-stamboom mee. De ouders worden uiteraard van te voren getest op erfelijke afwijkingen zoals Patella Luxatie (bij kleine rassen). Ze worden goed gesocialiseerd en de kopers worden geselecteerd (ze geven niet aan jan en alleman een pup mee, ze willen dat ze goed terechtkomen). Je tekent een koopcontract en krijgt in veel gevallen garantie. Met vragen en problemen kan je altijd bij een goede fokker terecht.

En hoe kom je nou bij zo'n goede fokker uit?
De meeste goede fokkers zijn aangesloten bij de rasvereniging (ik zou absoluut niet zelfstandig op zoek gaan naar een fokker op bijvoorbeeld Marktplaats. De kans dat je bij een broodfokker of oplichter terechtkomt is dan groot).
In jouw geval:
http://www.nederlandsechihuahuaclub.info/
http://www.keeshondenclub.nl/

Je kunt ervan uitgaan dat een fokker die aangesloten is bij de club een goede fokker is, ze moeten aan vrij strenge regels en eisen voldoen. Desondanks moet je altijd blijven opletten, als een fokker je niet aanstaat koop dan zeker geen pup van die persoon!

honden page profiel Toby <3Toby <3

honden foto van Toby <3

"

Je kunt ervan uitgaan dat een fokker die aangesloten is bij de club een goede fokker is, ze moeten aan vrij strenge regels en eisen voldoen. Desondanks moet je altijd blijven opletten, als een fokker je niet aanstaat koop dan zeker geen pup van die persoon! "


Heb je ook sites van België toevallig? :$
en weet je iets over de fokkers/ heb je hierover al iets gehoord?:
www.forchi.be
www.sint-chihus.be
www.chiwawa-dream.be
www.achico.eu
www.keeshondenparadijs.be



honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Bij de eerste drie fokkers en de laatste kan ik niets vinden over erfelijke afwijkingen, nergens staat iets over testuitslagen. Misschien dat je ze kan mailen met vragen.

De vierde fokker is overduidelijk een broodfokker, blijf hierbij alsjeblieft uit de buurt!!
Sowieso ver uit de buurt blijven van soortgelijke fokkers die pups in een winkel aanbieden, veel pups aanbieden en zulke reclame maken!


Belgische Chihuahua Club:
http://www.belgianchihuahuaclub.be/

Keeshonden club:
http://www.dscb.be/

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als de fokkers op deze site staan. dan zijn ze ok :-)
http://www.belgianchihuahuaclub.be/

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Het is trouwens altijd goed om even op dit forum te komen vragen als je een fokker op het oog hebt. De mensen hier zien al gauw of je met een goede fokker te maken hebt of niet, de gezondheid en zelfs het leven van je hondje hangt hiervan af.

honden page profiel Toby <3Toby <3

honden foto van Toby <3



Emma: Oke, had ook al zo een vermoede over de 4de maar wou het voor de zekerheid toch even vragen.
Op de belgische sites van de clubs staan jammer genoeg geen links naar fokkers, de site van de chihuahuaclub had ik reeds gevonden maar hoopte dat er misschien nog een site was

honden page profiel Toby <3Toby <3

honden foto van Toby <3

" Als de fokkers op deze site staan. dan zijn ze ok :-)


"


Ik zie geen fokkers staan op deze site? :$


Emma: ja aangezien ik zelf zo onzeker ben en het zo belangrijk vind, daarom vraag ik ook zoveel (:

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "graag een mening/ een woordje help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: puppyidentificatiebandjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^