Schrik van me leven.. Met spoed naar de dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

God man.. Mijn hart stopt er zomenteen nog mee!! Wat een stress weer vanavond.

Zo loop ik een lekkere ochtendwandeling met de schat, en is er niks aan de hand, en vervolgens zitten we 3 uren bij de dierenarts!!
Ik zit achter de pc.. Vond het hoog tijd om met mijn schatten uit te gaan. En zou daarna lekker douchen, en heerlijk voor de buis met mijn toppers..
Ik kom in de woonkamer. Zie ineens allemaal plas.. Kijk naar Virtudes.. Ligt er ineens onwijs suf bij.. (leek wel of was ze stoned) Liet haar plas gewoon lopen.. Ademde ontzettend zwaar. En het lopen, nou dat kon je geen lopen meer noemen. Het was net of heeft ze aan de drank gezeten!! Ze wankelde wat.. Was helemaal uit evenwicht.. En ze zat onder haar eigen plas.. Heb gelijk de oren, neus en poten gevoeld. En die waren gloeiend heet.. Terwijl het lichaam koud was..
Ik dacht dat ik gek werd!! Gelijk me hart in de strot.. Dorien bellen, dat ze met spoed moest komen, en voor mij de dierenarts moest bellen, want ik was helemaal in shock.. Dorien was er heel rap, heeft gelijk gebeld, en zo waren we met 5 minuten bij de dierenarts!!

In de auto, beknelde me een paniek moment, omdat ik dacht dat ze niet meer ademde.. Want ze ademde zo onwijs zwaar. Het was druk in de kliniek.. Dus we moesten nog even wachten.
De dierenarts die haar de vorige keer behandeld had, keek al wel wat bezorgd. In de kliniek zakte ze als een plumpudding in elkaar.. En was helemaal van de wereld.. Zelfs de honden en de katten die er zaten, waren niet meer van toepassing.

Toen we aan de beurt waren, begon de da onwijs veel te lullen, wat er bij mij maar nauwelijks in ging.. Dus hem onderbroken, en gevraagd of hij aub eerst even naar haar hart en longen wou luisteren!! Want de stress schoot me naar de strot.. Mocht ie daarna wel weer praten!!

Hij vond het een zeer apart beeld.. En de longen en hart leken verder goed.. Ook op het hartfilmpje was niet zoveel te zien. Dus dan maar weer bloedprikken.. Moest de arme schat, weer een spuit in haar hals!! Gewacht op de waardes.. En daaruit kwamen ook geen zorgelijke dingen. Ja de onstekingswaarde was verhoogd.. Maar dat was ook al het geval.

Hij vond het een typisch shockbeeld, en vreest voor een acute allergie.. Heeft ze een spuit voor gekregen. En het leek na 20 minuten heel erg te zakken.. Ze kon haar oogjes weer open doen.. En het lopen ging ook iets soepeler..

Nu weer thuis, ging er ook wel een stukje kaas in, drinken hoeft ze niet.. en ze wil vooral heel veel slapen!!! Ze ligt nu lekker naast me.. En ik maak straks een lekker bedje voor haar op. Zodat ze lekker naast me kan liggen..

Goddank was dorientje mee!!! En nog een goeie vriendin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schrik van me leven.. Met spoed naar de dierenarts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Michelle & LunaMichelle & Luna 3 doggies

honden foto van Michelle & Luna

Jeetje wat eng zeg! Kan me voorstellen dat je bent geschrokken! Veel sterkte en houd dr maar in de gaten vannacht.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Tjee..dat was echt schrikken ja.
Hoe gaat het nu?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja ik vertrouw er ook niet zoveel van.. Bedoel deze symptomen zouden bij een Leek als mij.. Oke ben mensen geneeskunde gewend.. Maar zouden bij vragen om een infuus en eventuele penicilline, door de onstekingswaarde in het bloed.

Buiten dat, komt hij met een allergische reactie.. VInd ik VEEL te heftig voor!! Zeg dan meteen een anafalystische shock. Dan komen de symptomen ook meer overeen. Maar in dat geval, zou er een duidelijke reden moeten zijn, die ik onverklaarbaar ervaar. Dus ik geloof momenteel alles.

Ik vind het ook veel op vergiftiging, of een maagtorsie lijken.. Daar de symptomen veel op lijken.

Hoe dan ook, ik hoop dat het vannacht niet erger wordt, maar minder.. Drinken hoeft ze absoluut niet!! En dat baart me ook weer zorgen.. Je zou na al die stress, en inspanning denken, dat ze wel een slokje lust...
"

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het zit haar ook niet mee he, arme Virtudes, hopelijk gaat het snel beter met haar.

Goed gehandeld hoor ;-)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Jeetje joh Nynke... nu leef ik met jouw mee!
Dat was vreselijk schrikken.
Nu hopen dat het idd een allergische reactie was, hoewel dat ook niet fijn is, maar dan zijn alle organen nog in orde.
Wij zijn ook een keer met Matchy met spoed naar de DA gegaan vanwege een allergische reactie. Zij was toen ook vreselijk moe en bijna helemaal opgezwollen.
Ik hoop dat het rustig blijft! Sterkte!!
Dikke knuffel voor jullie beiden!

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ik heb niet het idee dat ze opknapt.. Maar ook niet het idee dat ze achteruit gaat. De dierenarts stond zelf ook voor een raadsel.. En dat is het ook wel een beetje.

Ik had haar liever aan het infuus gezien, daar haar kalium ook wat te laag is. Maar goed.. Ik ben dan toch een Leek..

Maak wat mee met me meisje :'( :'(

honden page profiel margotmargot 3 doggies

honden foto van margot

Och jee! Sterkte vannacht, hoop echt dat ze opknapt!

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

ai dat is erg schrikken.....ontstekingswaarde zijn verhoogd, poten ed erg warm dus waarschijnlijk hoge koorts.
Doe mij een lol en kijk de hond eens heel goed na op een teek in bv de oksel of lies of achter het oor. Er zijn al weer teken en mijn herder had er 2 jaar geleden 1 in de oksel, door het haar heb ik die niet gevonden en die teek is er ook niet uitgevallen. Door het lopen en dus schuuren van de huid is de teek naar binnen gegaan en ontstoken geraakt. Ik was mijn hond bijna kwijt hieraan, zeer hoge koorts, helemaal apatisch. Ze heeft 2 dagen aan het infuus gelegen in kliniek met mij er naast (goede dierenarts die mij dan naar huis krijgt) Godzijdank heeft ze het overleefd. Daarna heb ik nooit meer een maand overgeslagen om haar stronghold te geven.
Kijk de hond dus helemaal na op wondjes, warme vochtige plekken enz want ergens moet een ontsteking zitten.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ze heeft eerder een reisprofiel en algemeen bloedtest gekregen. Dit puur voor mij zodat ik weet hoe ze ervoor staat. Hierin waren de onstekingswaarde ook verhoogd. En dat kwam bij haar gewrichten weg. Als pup een moeilijke start gehad, sterk vermagerd. En nu ineens een groeispurt krijgt. Ze heeft behoorlijk wat meegemaakt.

Dus die onstekingswaarde waren al wel bekend. Alleen omdat ze zo heftig op de onstekingsremmer reageerde.. Vond ik het nuttig om er een homeopaat bij te laten. Misschien dat die een alternatief heeft. Alleen heeft dit even tijd nodig gehad, om de juiste te vinden. En ging ik er niet vanuit dat ik heel snel weer naar de dierenarts zou moeten. Omdat ze zo uitgebreid getest was.

Koorts is gemeten.. Die kwam op 37,2 dus absoluut geen koorts.. Verder inderdaad onwijs apatische, suf, verminderd bewustzijn.. Beetje ademehalingdepressie.. (dan weer heel snel ademen) Dan weer onwijs langzaam) Heel veel slapen.. Je ziet wel dat vliesje, bij honden die net wakker zijn.. Die is ook constant aanwezig.. De schat kan haar oogjes niet meer open houden!!

Honden worden hier elke avond standaard gemasseerd.. En worden dus ook grondig onderzocht op teken. Die heb ik nog niet gevonden, ook geen zorgelijke bultjes, of iets wat die ontsteking zou kunnen verklaren. Maar een andere verklaring heb ik ook niet.. Vind dit zo onwijs bizar..

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

hmmm klinkt toch niet goed dan. die ontstekingswaarde moet toch ergens vandaan komen.
Dat derde ooglid wat je als vlies ziet hoort direct weg te trekken als de hond je goed aan kijkt. Dus is de hond nog steeds erg duf.
Ik wens je een rustige nacht en als de hond morgen nog zo suf is zou ik terug gaan en uitgebreid na laten kijken desnoods doorgaan naar bv Utrecht.

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Vreselijk die onzekerheid.
Als het morgen niet beter is zeker weer aan de bel trekken zou ik zeggen.
Maare, de DA had de temp. niet eens opgenomen?

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Jeetje Nynke....wat schrikken weer... :'(
ik hoop op een rustige nacht voor jou en Virtudes,
en natuurlijk op een spoedig herstel....

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja moet morgen sowieso weer terug komen voor controle.. Maar ik vind het nogal heftig, hoe hij haar weer aan mij heeft meegegeven naar huis. Zonder aanwijsbare reden.. Ik bedoel ik denkt wel aan wat hij denkt.. Maar dan is het nog geen diagnose.. Een allergische reactie.. Tja maar die kan hij dan toch testen??

Ze is nu behoorlijk door de mangel gehaald hoor..

Longtest, hartest, bloedafname, hartfilmpje.. Geen extreem zorgelijke dingen.. Wel wat waardes, die verhoogd, of te laag waren. Maar dat is met haar achtergrond niet vreemd.

De onstekingswaarde in het bloed, zouden bij haar gewrichten weg komen. Daar ze erg mank loopt, en moeilijk opstaat. Maar dit heeft weer te maken, met haar start. Ook daar worden binnenkort foto's van gemaakt.

Ik hoop ook dat ze een goede nacht krijgt.. Ze ligt op haar petbed, naast bed, en ik denk toch dat ik om de 2 uur even een wekkertje ga zetten, om haar bewustzijn te testen.. Want ze kan gewoon niet wakker worden lijkt het wel..

En ik hoop dat ze zomenteen even wat wil drinken... Want ze keert gelijk haar hoofd weg!! Desnoods maar even met een lepeltje..

Dank jullie wel allemaal!!!!

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Vreselijk die onzekerheid.
Als het morgen niet beter is zeker weer aan de bel trekken zou ik zeggen.
Maare, de DA had de temp. niet eens opgenomen? "


Ja, ik zei wat is haar temperatuur dan? Dat was het eerste wat hij dacht namelijk, hoge koorts.. Daar was hij net als jullie ook van overtuigd.. Maar na 2 keer meten, gewoon niet.. Des te bizarder he!! :'(

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als het een anafylactische shock is kan ik me voorstellen dat ze niet meteen gaan testen hoe of wat. Sowieso is een allergie bloedtest niet 100% betrouwbaar, en om zo'n huidtest te doen met een hond in die toestand lijkt me geen strak plan. ;-)

Ik heb even nagekeken, maar koorts komt bij een anafylactische shock inderdaad niet voor. Aan de andere kant, volgens deze link: http://www.dierenkliniekdenheuvel.nl/spoed/anafylaxie.html horen koude voeten bij de symptomen.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Jeetje, dat was schrikken.
Hoe is de nacht gegaan?

Wat het manken betreft, misschien is Glucosamine iets, mijn oude schat die bijna niet op kon staan en moeite met lopen had is bijna weer een jonge god geworden en dat na twee weken.

Sterkte en beterschao, hoop dat jou lieverd vandaag weer op geknapt is.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Dat is wel weer schrikken zeg!

Hoe is het nu?

honden page profiel Michelle & LunaMichelle & Luna 3 doggies

honden foto van Michelle & Luna

Hoe is de nacht gegaan?

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Goh Nynke wat zal dat schrikken geweest zijn !! Ik moet er niet aan denken, zou helemaal in paniek zijn !

Houd haar maar heel goed in de gaten !! ik hoop dat ze snel weer terug helemaal de oude is !!

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van rob

Hoe is het nu met je lieve boef,goed de nacht door gekomen.

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Hoe is het nu bij jullie?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Pfff, wat een gedoe, veel geluk heb je nog niet gehad met Virtudes, ik hoop dat ze snel vinden wat er mis is.Vind het maar een rare reactie van jouw dierenarts dat de hond mee naar huis mocht in plaats van te observeren.Hopelijk vinden ze snel wat er mis is met jouw meisje.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

he bah wat schrikken, ik hoop dat jullie een goede nacht hebben gehad!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kan ze tijdens de wandeling niet ergens een jointje gevonden hebben, of andere drug/medicament? Zoals je die symptomen beschrijft, lijkt het wel op zoiets...

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Poeh Nynke dat is zeker schrikken :'(
Hopelijk zijn jullie de nacht goed doorgekomen.
Heel veel beterschap en sterkte!!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Hoe gaat het ermee nu?

honden page profiel vivianvivian 3 doggies

honden foto van vivian

ben benieuwd hoe het gaat..???

honden page profiel ilonailona

he nynke,

Ik heb niet alles doorgelezen en ik weet er wat dat betreft ook helemaal niks van af, maar was virtudes niet de hond die laatst zoveel ibuprofen binnen had gekregen? Nogmaals ik weet er niks vanaf, maar misschien dat het er nog iets mee te maken kan hebben?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Het gsat iets beter met mijn lieverd. Dank jullie wel voor de reacties.
Het wankelen, doet ze nog steeds, maar ze gaat al wel weer zitten. Kijkt nog heel erg moe uit de oogjes, maar het vliesje trekt nu weg. Dus het is stukken beter als dat het was, en het is niet erger geworden goddank!!

Ik heb om de 2 uur een wekkertje gezet, dus het resultaat daarvan is, dat ik nogal een zombie ben. Ze heeft goddank voor ik me ogen sloot, nog even een slokje gedronken. Want dat baarde me weer erg zorgen.

Eigenlijk is haar algemene bloedbeeld bepaalt, Dus glucosamine ook.. En die waarde waren ook goed. Dat maakte het beeld dus extra verwarrend, en raar.

Gisteren hebben we geen gekke dingen gedaan, en juist heel rustig aan. We zijn druk met de training bezig, dus Virtudes mag niet los.. Dus een joint opsmikkelen, dat had ik zeker weten gemerkt.

We gaan vandaag weer naar de Dierenarts!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schrik van me leven.. Met spoed naar de dierenarts" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 26 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Volgende forumvraag: Hoeveel ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^