Springen tegen mensen, help!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Guus springt constant op tegen mensen, ook als ze hem nog niet eens gezien hebben en/of negeren. Ik kan 'laag' zeggen wat ik wil (hij weet wat dat is), maar hij doet het toch. Dat gebeurt zowel aan de riem en als hij los is. Hij is nu bijna 6 maanden, hij moet dat toch wel kunnen inmiddels??
Het is heel vervelend voor mensen en ook voor mezelf, ik schaam me dood en mompel dan vaak iets van "hij is nog maar jong.." nadat ik ons verontschuldigd heb. Ik word er langzamerhand echt gestoord van...!

Hoe leer ik hem dat hij niet mag opspringen tegen mensen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Springen tegen mensen, help!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Veel geduld..
Vaak is het mpeilijker de mensen op te voeden dan de honden.
Ook al vraag je ze de hond te negeren. Wie doet dat echt? Let er eens op, ze kijken hem waarschijnlijk toch aan. Dat isal genoeg.
ik heb deze poster bij het tuinhek hangen, in de hoop dat ik zo het bezoek opgevoed krijg..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/106721/how-not-to-greet-a-dog..php

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als het goed is, ken jij je hond, en weet je dus in welke situaties hij dit precies gaat doen.
je moet hem dan voor zijn, voordat hij kan springen, leidt jij hem al af met een koekje, pak je hem kort en laat je hem zitten of liggen, of strooi je een paar koekjes op de grond zodat hij naar beneden gericht is in plaats van naar boven.

verder hangt het er helemaal vanaf hoe mensen reageren op zijn springen. als hij regelmatig aandacht krijgt bij springen, dan blijft hij het lekker doen. je moet dus iedereen leren dat ze meteen met hun rug naar guus moeten gaan staan, en hem negeren.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

ja geduld, maar wanneer is het, in welke situaties. AAn de lijn op straat, los in het bos, thuis als ze binnenkomen? Voor elke situatie is wel een andere manier van omgaan.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Voorkomen!
Dat betekend aanlijnen en je voet desnoods op de riem houden. (de riem zit dan als een soort lus om je voet en het handvat heb je gewoon vast in je handen). Als je pup dan wil springen wordt hij vanzelf tegen gehouden door de riem en als mensen hem aaien kan hij dus niet springen en daar ook niet voor beloond worden.

Je kunt het commando laag gaan leren, maar dan moet de hond wel snappen dat 'laag' betekend met vier pootjes op de grond. Als je telkens laag zegt als de hond springt, denkt hij dat als jij 'laag' zegt, hij moet springen.
Dus daar moet je mee oppassen.
Met de clicker kun je het commando laag overigens goed aanleren.

Succes!

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Wanneer hij het doet: in elke situatie, als hij de kans krijgt. Krijgt, want ik zie het gebeuren dat mensen toch even kijken, of net even naar hem buigen ipv de rug te keren. Mijn ingrijpen is vaak dan (net) te laat, omdat hij zijn beloning al gehad heeft van de mensen.
Vorige week was ik zo boos op een vrouw, Guus loopt los in het park (het mag daar), zij ziet hem, zegt aaahhhh wat ben jij leuk, en voor ik het weet springt hij weer. Ze duwt hem naar beneden en wordt boos, en zegt tegen mij: ja ik kan het hebben, maar jij moet hem bij je houden. Ik heb al jaren honden, blabla...
Ik zeg nou pardon, maar deze vriend is pas 6 mnd, en u geeft hem de aandacht...

Bah, ik wou dat mensen inzagen dat ze jouw gezag ondermijnen als ze hem de aandacht geven waarvoor hij springt!

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Wat ik standaard deed met Bora, zodra ik mensen aan zag komen dan riep ik haar bij me en deed haar vast. Als ze een hond hadden dan riep ik ook en deed dan een spelletje met haar. Als de mensen dan bij me kwamen met de hond dan mocht ze even spelen maar daarna liep ik weer door; dit is denk ik een gewoonte geworden voor haar want ze komt nu altijd bij me zodra er mensen aan komen zonder dat ik iets zeg.
aan de lijn liep ik met een boog om mensen en leidde haar af met voer. als mensen haar toch wilde aaien dan strooide ik eerst wat voer op de grond of ik liet het niet toe.
thuis deed ik verschillend dingen. Een daarvan is haar voordat het bezoek binnenkwam in de bench, als mensen zaten mocht ze even dag zeggen daarna kreeg ze een kluifje. sommmige bezoekers werkten mee door haar te negeren andern kunnen dat niet.
Zelf ging ik haar laag begroeten, zodra ze aanstalten te maken te springen ging ik staan, even mijn hoofd wegdraaien en zodra de pootjes op de grond waren haar met de stem belonen.

Je ziet ik probeerde het te voorkomen en ook af te leiden. Je zou het eens kunnen proberen.

honden page profiel cootjecootje

honden foto van cootje

vraagje.....mag hij wel tegen jou opspringen :-D

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

" vraagje.....mag hij wel tegen jou opspringen :-D "


Nee, maar dat doet hij niet, want ik begroet hem altijd wat lager :-D

honden page profiel Manja Manja 3 doggies

honden foto van Manja

Mijn vorige hond deed het ook (als puppy dan). Op de training leerde ik zodra ik zag dat ze wilde opspringen..... doe je rustig je knie wat omhoog en je gebruikt het commando laag. Zo werp je als het ware een barriere op. Blijf zelf rechtop bij het begroeten van je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel moeilijk dit opspringen van een hond af te leren, de hond is blij als tie mensen ziet, een sociale lieve hond, probeer dat maar eens af te leren.

geen verontschuldigen aandragen van..hij is nog maar 6 maanden, daar hebben de mensen niets aan.
zolang hij dit blijft doen, blijf alert, je ziet mensen aankomen, je hond aan een lange lijn houden, zodat je je hond onder controle hebt. en je kan corrigeren door de lijn in te halen als je mensen ziet.

oefen met bevriende mensen, als je hond wil springen dat degene zich omdraait en wegloopt. geen respons voor je hond, ook dat aan de lange lijn.

ook thuis bij het bezoek, komt het bezoek, je hond aan de lijn houden, laat het bezoek binnen en gaan zitten, jij ook zitten en je hond naast je houden. zodat tie niet naar het bezoek kan gaan, bezoek de hond negeren.

dit heel conseqwent blijven oefenen, heus hij leert het af, hij krijgt geen respons meer, op een gegeven moment laat tie het dan, en als je hond naast je gaat zitten, beloon je hem met een knuffel, niet altijd met voer.

je hond wordt ouder, op een gegeven moment is het niet meer interessant. oefenen, ja daar gaat tijd in zitten, maar ook hier was een sociale lieve hond die dat ook wilde, door heel conseqwwent te zijn en te blijven , en vrienden vragen om hulp kan je het in goede banden leiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

honden springen vaak nimmer op tegen jezelf, altijd bij anderen. ;-)

honden page profiel cootjecootje

honden foto van cootje

da´s een opvoedingsfout dan willemijn ;-)

mimi omschrijft het allemaal heel duidelijk... ;-) heb je het al uitgeprobeert

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Springen tegen mensen, help!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Olie voor de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^