tweede husky nemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SorayaSoraya

honden foto van Soraya

goede dag iedereen :P

Al zes jaar ben ik het baasje van Aleika (een Siberische Husky).
Ik heb altijd geweten dat husky’s roedeldieren zijn, maar omdat ik nog bij mijn ouders woonde mocht er geen tweede husky komen.
Maar sinds kort woon ik op mezelf en heb ik genoeg ruimte voor een maatje voor mijn meisje.

nu is mijn vraag als ik een tweede husky neem, wat is dan het handigst als het een puppy is? ofmoet het een mannetje of een vrouwtje zijn? of maakt dat niet veel uit?


ik hoor het graag

liefs
ALEIKA&SORAYA

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede husky nemen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

hoi hoi,

ten aller eerste,, wat leuk dat je denk aan een vriendje voor je meisjee,,, meestal als je al een teef heb kan je beter een reu nemen,, 2 teven kunnen nogal eens heel fel tegen elkaar zijn,, maarja dan moet je wel 1 van de 2 castreren. ik denk zelf dat een pupje wel kan is toch harstikke leuk, kunnen ze gelijk een goede band samen opbouwen ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

wij hebben hier 3 teven en dat gaat prima hoor! is ook veel makkelijk, omdat je dan niet een hond zonder rede hoeft te castreren/ steriliseren.


een volwassen hond of pup kan beide. een pup zal eerder geaccepteerd worden, maar dat moet evengoed goed begeleidt worden. met een volwassen hond kan je weer beter kijken of het klikt samen met de hond die je al hebt :-)

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Bij siberians kan het goed gaan met twee teven zolang er geen reu bij komt,als je later besluit om nog een siberian er bij te nemen(het is een virus)en dat word een reu kan er alsnog een macht strijd ontstaan tussen de teven en geloof me die gaan erg ver.
Niks erger als twee vechtende teven.
Eigenlijk blijf je altijd met dat probleem zitten waar je op moet letten dat als je een pup kiest wat ik je adviseer geen dominante teef of reu neemt een goede fokker(aangesloten bij de siberian husky club)kan je hier bij helpen.
toen wij onze eerste malamute pup kochten zijn we ook goed geholpen door de fokker.
Als je voor een reu kiest moet je gewoon opletten wanneer de teef loops word,dit hebben we hier ook twee teven en een reu.
Als de teef loops word houden we ze gescheiden in de kennel of binnen in de bench.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

beste soraya

als ik jou was ,en je wil er een tweede hond er bij,een jonge pup er bij te pakken,als ik het goed begrijp heb je nu een teefje, dan zou ik er een teefje er bij pakken dat is volgens mij beter voor julli,als je dat niet doet zit je ten alle tijden met het probleem,van op passen dat de een de ander niet dekt,of je moet pups willen hebben dan is het een andere zaak,met twee teefjes,heb je daar geen last van ,de raad die ik jou geef is, denk er goed over na wat je gaat doen

grt hans

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Eerst en vooral: dikke proficiat! Heerlijk zo een hondje erbij!

Ik weet niet hoe het met huskies zit, maar bij malamutes is me door vele mensen (die zelf meerdere honden hebben) aangeraden om de combinatie teef-reu te kiezen. Dan zouden ze veel meer naar elkaar toetrekken en werkelijk onafscheidelijk zijn dan bij een combi teef-teef. Niet dat teef-teef niet kan, hoor, maar de kans op een innige vriendschap zou groter zijn bij reu-teef.
Hoe gedraagt je hond zich nu tegenover andere teven? Kan ze met alle honden goed overweg? Hieraan kan je misschien ook al veel zien...

De fokker zal je zeker bij deze vraag kunnen helpen. Hij/zij kent ongetwijfeld vele mensen die meerdere huskies hebben en kan je dan zeggen hoe dat gaat.

ik wens je heel veel plezier!!!!!!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Leuk dat je er en pup bij neemt.

Ik heb zelf 2 teefjes en een reutje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je twee honden goed kan verzorgen, dan is er geen enkel probleem om er een tweede bij te nemen, wat je zelf wilt, als je een pup er bij neemt, groeit de pup op bij jouw volwassen hond.

zelf moet je uitmaken wat je neemt, een reu of een teef, wel als je deze hebt, dan moet je ze of laten helpen of apart zetten, en zou dat gaan.

daar zal je over moeten nadenken. twee teven of twee reutjes is geen probleem, als jij het vanaf het begin goed begeleid, dan vormen ze ook een paar. goed nadenken wat je wilt, reu teef is als ze niet geholpen zijn, met de loopsheid een probleem, geen oppas ? dan moet je er goed over nadenken wat je er bij neemt.

veel plezier met de voorbereidingen, je maakt me wel heel nieuwsgierig. :-D

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella

honden foto van Snowie & Bella

heyhey, ik ga ook mijn 2e hus verwelkomen vogende week donderdag, ik heb een keuze gemaakt om 2 teefjes te nemen
dit is kaya
de linker

honden page profiel SorayaSoraya

honden foto van Soraya

wat leuk!!! echte droppies zijn het!! ik hoop dat het snel donderdag is:P

toevallig ging ik vandaag langs een asiel om Chico (een husky) te bekijken. Want ik ben al een tijdje opzoek naar een maatje voor mijn meisie. Maar helaas voor zijn bestwil is het hem niet goworden. Want ik werk drie tot vier dagen in de week en max vier uurtjes(op een dag). Maar hij kan absoluut niet alleen thuis zijn (husky eigen,maar dat weet jezelf natuurlijk ook wel :$), en ik heb niet de tijd om dat op te bouwen of hem eraan te laten wennen. heel jammer!! maar tjaa we blijven door zoeken!!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

hier ook een oudere teef en een kleine reu. beide huskies. ik heb in verband met dat teefjes nog al eens ruzie kunnen een reu genomen . en ik moet zeggen dat ik zelf ook wel closer ben met mn reutje dan met mijn teefje hoor. maar dat komt omdat mijn teefje zich heel moeilijk inlaat met mensen. als ik jou was zou ik er gewoon een knappe kerel bij nemen en of je teefje laten steriliseren(doe ik ook al ze oud genoeg is ) of je reutje laten castreren .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede husky nemen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vlees/vis niet goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^