Loslopende honden in de woonwijken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Gister kwam er ook een hond, midden op de weg, los op mij en mijn dobermann afgerend.

Ik riep het baasje, maar die reageerde niet..

De hond ging niet terug naar zijn baasje en wilde per se snuffelen, naja wat doe je dan? Ik kalmeerde mijn hond en hield zijn bek dicht, zodat er niks kon gebeuren, maarre er zijn genoeg baasjes die dat niet doen, wat resulteert in een gevecht!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Loslopende honden in de woonwijken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

"
Als er iets gebeurt zijn mijn honden de dupe en niet de dader. "


sorry maar ik hoop jou nooit tegen te komen.
Vind je gedrag echt asociaal.

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Hier ook loslopende honden in een woonwijk. Waar wij Wolf uitlaten is losloopgebied, maar daarnaast liggen straten waar auto's behoorlijk door kunnen rijden. Wolf mag hier dus nooit loslopen, hij luisterd prima als hij los loopt, maar het zal maar net die ene keer zijn dat hij het niet doet met die auto's in de buurt. Rennen en vliegen mag hij in het bos. Meestal hebben we geen last van honden die naar Wolf toe komen, maar er lopen 3 bc's en daar gaat het constant mis mee, Wolf kan die honden op een of andere manier niet uitstaan.
Ook zag ik laatst een pup rennen zonder baas, die hoorde ik verderop wel fluiten en roepen, maar zag hem niet. De pup kwam naar mij en Wolf toerennen en achter mij ( wij liepen op de stoep ) hoorde ik een auto. Het is niet snel dat ik denk " kom maar naar ons, hondje" met Wolf aan de lijn, maar toen was ik wel heel blij dat de pup dat wel deed.. Wolf ook want die dacht spelen...
Heb de pup maar even vastgepakt en bij gehouden tot de baas er was..

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" sorry maar ik hoop jou nooit tegen te komen.Vind je gedrag echt asociaal. "

Het belang van mijn honden gaat me voor alles en iedereen. Schapendoezen kunnen niet te lang aangelijnd blijven, dat is slecht voor het haar in hun nek. Zie onderstaande link,dat toont aan hoe leuk het is om te wandelen met je hond gewoon los voor je uit.

http://www.hondenpage.com/dogboek/2010/lekker-door-een-winkelstraat-wandelen-met-je-hond-tien-meter-voor-je-uit.php

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ik vind het eerlijk gezegt zeer irritant als er honden loslopen, mijn honden gaan dan helemaal hyper worden, en die loslopende hond komt altijd naar ons toe. Ons sky wordt er zenuwachtig van, en die loslopende hond interpreteerd het verkeerd dus je merkt het al! pfff!

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Oh, vreselijk mensen die hun hond los laten lopen en hem niet normaal trug kunnen roepen...

Wat houd jij trouwens veel van je honden tjeerdfrans:
Wie mijn honden wil schoppen moet dat vooral doen zolang hij mij maar met rust laat ;-)
Klopt, maar daarom kijk ik dus heel goed voor ze uit!! Hoe kun je dat doen als je honden 20 meter voor je uit lopen??

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Oh, vreselijk mensen die hun hond los laten lopen en hem niet normaal trug kunnen roepen...

Wat houd jij trouwens veel van je honden tjeerdfrans:
Hoe kun je dat doen als je honden 20 meter voor je uit lopen?? "

Wie dat wil moet het vooral doen, ik geef ze alleen weinig kans dat het ze ook lukt, zo bedoelde ik dat. Heb ik soms gezegd dat ik slechtziende ben? Ik kan heus wel twintig meter voor me uitkijken en als ik met mijn lippen smak hoort mijn hond het zelfs nog als hij veel verder weg is, als hij niet onvoorwaardelijk zou luisteren zou ik hem natuurlijk niet loslaten.

honden page profiel --

honden foto van -

-

Anoniem (Gast)

" In woonwijken horen geen loslopende honden vind ik. Een hond blijft een hond en kan altijd onverwachts iets uithalen. Ook al staat je hond onder appel. Er kan een moment zijn dat 'ie niet luistert. In een woonwijk heb je niet alleen met andere honden te maken, maar ook met katten, auto's, andere mensen en kinderen die misschien bang zijn voor honden. Mijn waffies lopen dus aan de lijn. ook al luisteren ze nog zo goed. "

Daar ben ik helemaal mee eens! In mijn buurt wonen best veel mensen van laten we zeggen arabische afkomst en die zijn erg vaak en erg bang voor de honden. Mijn zoon werd een keer echt bedrijgt omdat mijn enthousiaste Noortje vrolijk naar die iemand rende om "goedendag" te zeggen. In de lift van een flat vlakbij sprongen mensen regelmatig soms schreuwend aan de kant voor mijn Noortje en durvden ze soms niet met ons de lift in. In de begin vond ik het stom irritant, maar nu heb ik meer begrip voor. Vlakbij mijn woonwijk is een bosgebied en daar mogen honden lekker los lopen. Ook vlakbij is een grote grasveld en als er niemand daar is laat ik Noortje los om samen te spelen. Verder hou ik haar aan de lijn.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"
Daar ben ik helemaal mee eens! In mijn buurt wonen best veel mensen van laten we zeggen arabische afkomst en die zijn erg vaak en erg bang voor de honden. "

Dat komt omdat ze in hun land van herkomst anders met honden omspringen. Dat is dus hun eigen schuld. Wij springen anders met honden om en daar hebben ze maar aan te wennen. Mijn Schapendoezen stammen af van honden die hier duizend jaar geleden al leefden, heb ik afbeeldingen van in de archieven gevonden, dus die hebben meer recht hier los te lopen dan Arabieren. Overigens hebben mijn Arabische buren boven me ook gewoon een hondje, dus het is echt niet zo dat ze er niet aan kunnen wennen.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

"
Dat komt omdat ze in hun land van herkomst anders met honden omspringen. Dat is dus hun eigen schuld. Wij springen anders met honden om en daar hebben ze maar aan te wennen. Mijn Schapendoezen stammen af van honden die hier duizend jaar geleden al leefden, heb ik afbeeldingen van in de archieven gevonden, dus die hebben meer recht hier los te lopen dan Arabieren. Overigens hebben mijn Arabische buren boven me ook gewoon een hondje, dus het is echt niet zo dat ze er niet aan kunnen wennen. "


*zucht*

Maar goed, jij hebt dus niet het recht je honden los te laten lopen. Je hebt een aanlijnplicht. 'Wij' als samenleving hebben besloten dat die aanlijnplicht er is dus daar heb jij maar aan te wennen.

honden page profiel IsaIsa

honden foto van Isa

Oeps! Vergeten in te loggen.Bovenstaande bericht is dus van mij. ;-) Verder heb ik een idee dat veel hondeneigenaren toch BEGRIP hebben van de nut om een hond aan de lijn te hebben en inderdaad de honden lekker los laten rennen in een gebied waar dat kan en mag. Bij ons (net een brief gekregen) kost "de luxe" van loslopende hondje €120 in verboden gebieden. Dat is ook iets om een rekening mee te houden.
Overigens ben ik van mening dat als je kiest voor een bijzondere ras die medischgezin niet aan de lijn mag lopen dan is het misschien ook verstandig om een woonplek te kiezen waar de Wet met deze boete niet geldt. Anders kan iedereen zeggen dat hun hond niet aan de lijn mag/kan bijv. om de schoonheids reden....

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" *zucht*Maar goed, jij hebt dus niet het recht je honden los te laten lopen. Je hebt een aanlijnplicht. 'Wij' als samenleving hebben besloten dat die aanlijnplicht er is dus daar heb jij maar aan te wennen. "

Nee, mijn honden hebben het recht om los te lopen, dat doen ze hier al duizend jaar dus daar is niets mis mee. Al die allochtone hondenrassen die hier naar toe zijn gehaald om mee te pronken zijn het probleem. Die mogen dus niet los lopen en mijn honden wel.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Bij ons (net een brief gekregen) kost "de luxe" van loslopende hondje â?¬120 in verboden gebieden. Dat is ook iets om een rekening mee te houden. "

Doe ik ook, daarom heb ik ze geleerd een flink eind voor me uit te lopen, knappe diender die kan bewijzen dat ze van mij zijn. Ze moeten helemaal niet om medische redenen loslopen, ze moeten loslopen omdat dat zo hoort.

honden page profiel Baasje van NoaBaasje van Noa

honden foto van Baasje van Noa

Een hond die ik vaak uitlaat laat ik heel vaak los op straat maar alleen bij de stukken dat ik weet dat er niet snel een andere hond is. Zij luisterd namelijk los nog beter dan vast O-) ze blijft dan altijd naast mij en soms loopt ze 3/4 meter door maar komt dan weer terug. Als ik water zie lijn ik haar wel meteen aan anders licht ze er binnen 2 seconden in O-)
Een andere oppashond is een jack russel die altijd los is die loopt nooit veder dan 1 meter achter je (is een echte hele jonge jack russel maar heel erg rustig O-) )

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"
Nee, mijn honden hebben het recht om los te lopen, dat doen ze hier al duizend jaar dus daar is niets mis mee. Al die allochtone hondenrassen die hier naar toe zijn gehaald om mee te pronken zijn het probleem. Die mogen dus niet los lopen en mijn honden wel. "


Aha. Jouw honden mogen waarschijnlijk ook hun behoefte overal doen aangezien hun voorouders dit ook deden ver voor de bouw van onze wijken. Nu snap ik het. ;-)

honden page profiel Bernadet- Dhani-Shasta.Bernadet- Dhani-Shasta.

honden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.

Mijn Dhani loopt eigenlijk ook altijd los.
Maar als ik honden zie aan komen ( ik blijf altijd opletten of er honden komen ) dan gaat hij aan de riem. of ik houd hem even vast tot de andere hond voorbij is en dan mag hij weer los.

Alleen als we in het park lopen ( losloop plek ) dan laat ik de honden gewoon los als de andere hond ook los is. Is die hond aan de riem gaan die van mij ook aan de riem. Of moeten iig bij mij komen en wachten tot ze voorbij zijn.
:-D

Shasta loopt overigens eigenlijk altijd aan de riem die loopt alleen los op plekken waar het kan.
Waarom? Omdat die gewoon te rennerig is. Jong en border collie. 2 dingen die op rennen uitkomen. Dus die mag gewoon aan de riem zijn behoefde doen.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"

Aha. Jouw honden mogen waarschijnlijk ook hun behoefte overal doen aangezien hun voorouders dit ook deden ver voor de bouw van onze wijken. Nu snap ik het. ;-) "

Tsja, heb je zelf wel honden? Dan zou je weten dat het geen konijnen zijn die de hele dag lopen te keutelen. Honden die hun oorspronkelijke eigenschappen nog bezitten zijn heel kieskeurig wat betreft de plekken waar ze hun behoefte doen en beperken zich zoveel mogelijk tot die plekken.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

"
Dat komt omdat ze in hun land van herkomst anders met honden omspringen. Dat is dus hun eigen schuld. Wij springen anders met honden om en daar hebben ze maar aan te wennen. Mijn Schapendoezen stammen af van honden die hier duizend jaar geleden al leefden, heb ik afbeeldingen van in de archieven gevonden, dus die hebben meer recht hier los te lopen dan Arabieren. Overigens hebben mijn Arabische buren boven me ook gewoon een hondje, dus het is echt niet zo dat ze er niet aan kunnen wennen. "



met verbazing lees ik in elk topic weer je reacties!
Allen het recht van tjeerfranje telt.
ik hoop jou ook nooit tegen gekomen.
Schapedoezen kunnen niet lang aan de lijn!!!
Dan moet je ze dat maar leren!
teckels ook niet dan en zoals zovele, ik begrijp best dat mensen hun hond los willen laten lopen.
Daisy loopt ook vaak los hier op mijn parkje!
maar daarbuiten toch wel vast hoor!
Daarvoor zijn er speciale honden uitlaatplekken!
en dit zeg ik als echte alochtoon!!!!!!!!en half arabier!

honden page profiel pijkiepijkie

honden foto van pijkie

ik volg dit ook met enige verbazing!!!
het gaat hier gewoon om sociaal gedrag (van de mens deze keer)
als ik met bas aan het wandelen ben langs de rivier loopt hij los en als er dan nog iemand aan komt die zijn hond aan de lijn heeft dan gaat bas gewoon vast.simpel toch.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" met verbazing lees ik in elk topic weer je reacties!Allen het recht van tjeerfranje telt.ik hoop jou ook nooit tegen gekomen.Schapedoezen kunnen niet lang aan de lijn!!!Dan moet je ze dat maar leren! teckels ook niet dan en zoals zovele, ik begrijp best dat mensen hun hond los willen laten lopen.Daisy loopt ook vaak los hier op mijn parkje!maar daarbuiten toch wel vast hoor!Daarvoor zijn er speciale honden uitlaatplekken!en dit zeg ik als echte alochtoon!!!!!!!!en half arabier! "

Wat is dit nu weer een goed voorbeeld van niet lezen wat er staat. Ik zeg nergens dat ze het niet kunnen, alleen dat ze niet hoeven en dat het slecht voor hun haar is. Speciale uitlaatplekken zijn voor honden die niet kunnen loslopen of voor bazen die te stom zijn om hun honden dat te leren. Ik zie niet in waarom ik het slachtoffer moet worden van andermans onkunde, dus mijn honden lopen gewoon los ;-)

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

preccies!
de hond hoort vast hoe groot,klein rustig,druk dan ook!
ongeacht het ras , leeftijd of haargroei

nu woon ik in de weilanden en lopen mijn hondjes los hier,maar ga ik de weg uit dan zijn ze vast!
van het erf komen ze niet!!!!
Hier komen juist veel hondjes die los langs de weg lopen bij ons op het erf.
En dan gaan ze zeuren als Daisy noggal heftig reageert.
tja het lijkt me ook simpel.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Wat een gedoe mensen het is heel eenvoudig,er is aanlijnplicht in nederland hou je hier aan en als je de hond los wilt laten lopen ga naar een losloop gebied en is je dat te ver weg dan moet je niet zeuren als de de hond aan gelijnt moet houden.
Door het negeren van deze regel krijgen we straks van die duitse regels dat honden boven een bepaalde grote een muilkorf moeten dragen,dan heb je wat gewonnen hoor.
Ik klaag ook niet dat ik dertig km moet rijden om te trainen met mijn honden,dat wist ik van tevoren dus accepteer ik dat heel eenvoudig.

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

;-) AMEN Rob! ;-)

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Wat een gedoe mensen het is heel eenvoudig,er is aanlijnplicht in nederland hou je hier aan en als je de hond los wilt laten lopen ga naar een losloop gebied en is je dat te ver weg dan moet je niet zeuren als de de hond aan gelijnt moet houden.
Door het negeren van deze regel krijgen we straks van die duitse regels dat honden boven een bepaalde grote een muilkorf moeten dragen,dan heb je wat gewonnen hoor.
Ik klaag ook niet dat ik dertig km moet rijden om te trainen met mijn honden,dat wist ik van tevoren dus accepteer ik dat heel eenvoudig.
"

Veel beter nog is gewoon geen hond nemen als je niet in staat bent hem te besturen. Neem een kat als je behoefte aan een huisdier hebt. Die mogen ook nog los buiten lopen. Honden zijn er om wat mee te doen, niet om aangelijnd mee te lopen zeulen.

Anoniem (Gast)

Super discusie! Laat je honden lekker los, laat ze lekker Natuurlijk doen, Tjeerdfrans! Ondertussen is de wereld veranderd...Ik sluit me bij Rob en "Me and my doggs". ;-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"
Veel beter nog is gewoon geen hond nemen als je niet in staat bent hem te besturen. Neem een kat als je behoefte aan een huisdier hebt. Die mogen ook nog los buiten lopen. Honden zijn er om wat mee te doen, niet om aangelijnd mee te lopen zeulen. "


Hahaha.... nou jij komt er nog wel van terug hoor als je een flinke boete krijgt/je honden worden toegetakeld door een andere hond

Goedzo ga zo door ;-) Kennelijk geef je geen f*ck om je honden, want wanneer je ze meters voor je uit laat lopen heb jij geen overzicht wat er gebeurt (denk aan een auto die jouw honden in de prak rijdt) brrrrrrrrr ik krijg er kippenvel van

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"

Hahaha.... nou jij komt er nog wel van terug hoor als je een flinke boete krijgt/je honden worden toegetakeld door een andere hond

Goedzo ga zo door ;-) Kennelijk geef je geen f*ck om je honden, want wanneer je ze meters voor je uit laat lopen heb jij geen overzicht wat er gebeurt (denk aan een auto die jouw honden in de prak rijdt) brrrrrrrrr ik krijg er kippenvel van "

Dat overzicht heb ik echt wel, ik heb nog nooit iets dergelijks aan de hand gehad. Wel dat Teun van schrik op hol sloeg, maar dat was dan net weer in het losloopgebied. Mijn honden kunnen ook uitstekend los volgen aan de voet zowel als aan de fiets, en ik ben niet van plan moeilijk te gaan zitten doen met een riem omdat anderen te weinig tijd in hun hond steken om ze onder controle te kunnen houden. Als mijn honden worden aangevallen door andere honden maken ze meer kans wanneer ze los lopen dan wanneer ze aangelijnd zijn. Aangelijnd maken ze zelfs meer kans aangevallen te worden omdat ze dan voelen dat ze belemmerd worden en dat laten merken ook.

honden page profiel FrancisFrancis

honden foto van Francis

Houdt rekening met een ander! Ik loop eigenlijk nooit in de bebouwde kom. Af en toe loop ik bij ons door de woonwijk, eigenlijk alleen om haar weer een beetje te trainen. Mijn hond loopt dan netjes naast me. Om voorbereid te zijn op de vakantie (we gaan naar Denemarken en zij gaat mee) ben ik een beetje de puntjes op de "i" aan het zetten. Ze zal dan meer in toeristische plaatsen komen vandaar!
Meestal lopen we in het buitengebied te wandelen, maar ze loopt hooguit een paar meter voor. Als ik zeg "auto" gaat ze links langs de kant zitten. Dit woordje gebruik ik voor alles, ook als er een ruiter of iemand anders aankomt. Wel grappig. Ook het woord "links" snapt ze. Ze loopt altijd links van mij, vandaar.
Ik geniet van onze dagelijkse wandelingen maar ik heb haar altijd onder controle. Klinkt misschien arrogant, maar ik heb in ruim 9 jaar heel vaak positieve en leuke reacties gehad.
Mijn inziens kom je met respect een heel eind!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik weet het gewoon dat je bij deze ras nooit 100% garant kan staan.

dat gevoel had ik wel met mijn duitse herder hoor, een heel lieve zachtaardige, volkomen betrouwbare hond.

zij liep overigens ook altijd netjes naast me meestal los de laatste jaren, nooit viel ze uit, we liepen daar gewoon zonder dat het iemand stoorde. Als er mensen bang waren deed ik haar aan de lijn.
Wel is ze toen zelf eens aangevallen door een hond die een huis uit kwam, waarschijnlijk speelde daar dan toch territoriumbewaking mee. En nee leuk is dat helemaal niet. Dus ik ben er wel voor dat als je je hond in de tuin laat dat je geen hekken open gaat zetten, zodat een hond meent te moeten gaan ingrijpen als er een andere hond langsloopt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Loslopende honden in de woonwijken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: K9 tuigje aandoen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^