Lamsrib voor Ixy en Kwint!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Omdat ik graag ook de puli's naast hun KVV ook NRV wil geven zijn we langzaam begonnen met stukken vlees en bot. Kippennekjes en vleugeltjes worden al wel een tijdje gegeten , en gisteren was het dus tijd voor een eerste goed bevleesde lamsrib.
Ixy kauwde vakkundig het bot maar Kwint , die volop aan het wisselen is, kon met zijn wankele kiesjes niet zo goed een begin vinden.Ocherme, hij wilde het ook niet afstaan en heeft er wel stukjes vlees van afgekauwd. Ze waren er een tijdje zoet mee! Het bot was hem te machtig! Wacht maar tot ik echte kiezen heb, lijkt hij te denken! :-D ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lamsrib voor Ixy en Kwint!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Die is lekker bezig Annelies :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Och jeetje.. Arme Kwint O-) O-)
Ziet er lekker uit, maar kan het niet kauwen...

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

@ Zonnetje.... het was voor kwint ook meer bedoeld als bezigheidstherapie! :-D Leren kauwen, in plaats van putten graven. Hij was wel fanatiek hoor, zeker toen ik het hem gedeeltelijk in kleinere stukjes aanbood. Aan het bot heeft hij lekker liggen knabbelen en sabbelen totdat Ixy de restjes verwerkte!
Vanmorgen alletwee een stuk runderhart wat ik uitgehaald had om te drogen. Nou, dat ging erin als koek! :-D
Langzaamaan leren ze zo alles in grotere stukken kennen.
Toch vind ik groter bot nog eng voor de ukken..... sta er dan ook langs om te kijken of ze het ook echt goed stukbijten, wat wel gebeurd. O-)
Kleine hondjes is toch weer heel anders dan de grote lobbesen van kuvaszen. ;-) :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Hij zal er wel wat langer over doen dek ik.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Leuke foto. ;-)
Als ze aan het wisselen zijn, dan is af en toe een wat harder dik bevleesd bot heus geen ramp. Het gom wordt intensief gemasseerd en dat is alleen maar goed voor het loslaten van de oude tanden en het doorkomen van de nieuwe elementen. ;-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Hier wordt altijd ook toen de kuvaszen er nog waren op natuurlijk "materiaal" gekauwd! Ik hou er niet van om honden op rubber of plastic te laten knagen zoals allerlei speeltjes en plastic kauwmateriaal. Je leert de hond onbewust een ander mondgevoel aan, zoals aan een knuffel mag hij aan trekken en mee slepen maar van de sierkussentjes op de bank moet hij afblijven. Voor een hond moeilijk te begrijpen. Hier zijn nooit stoffen knuffels geweest of rubber bijtmateriaal. Altijd vleesbotten of grotere stukken vlees, of gedroogd vlees, waar ze aan kunnen scheuren en trekken.
Moet zeggen ... dit heeft zo zijn voordelen gehad. Ik heb altijd de honden groot gebracht zonder bench gewoon in de woonkamer , ook als ik weg ben. Ze zoeken hun natuurlijk kauwmateriaal op en blijven af van stoelpoten en bankstellen, papiermanden enz. Het heeft zo zijn voordelen deze manier van selectief aanbieden. :-D

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Lekker smullen voor de hondjes!

En ik heb wat gemist denk ik, 2 puli's? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lamsrib voor Ixy en Kwint!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: een vraagje over onze Sem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^