Graag even wat feedback!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Misschien er niet voor kiezen om je hond zomaar bij honden te laten die je niet kent? Ik bedoel dat niet aanvallend, maar dat is iets waar ik rekening mee zou houden. :-)

Als je hond zo onzeker/nerveus kan worden van onbeleefde honden (want dit was een erg onbeleefde hond) dan doe je jouw hond er geen plezier mee om hem in die situatie te plaatsen, waarin zoiets kan gebeuren. Ik zie er meer in om de hond zijn zelfvertrouwen op te bouwen met kalme, volwassen en stabiele honden...die de grenzen van anderen wel accepteren. Dan kun je zo uitbreiden naar contact met "vreemde" honden...als je daar dan überhaupt nog behoefte aan hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag even wat feedback!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"

Bedankt voor je reactie. Toch "fijn" dat er meerderen zijn met zorgenhondjes. Ik heb het ook het idee dat ik mijn "methode" hier in de buurt beter voor me kan houden en gewoon maar moet doen zoals ik het doe en het commentaar langs me heen moet laten gaan. Ik kreeg ook het advies om Pepijn totdat hij 13 weken was binnen te houden en op het balkon zindelijk te maken. Haha. O-) "


Ik denk ook dat je het zo moet zien....
geen enkele methode is kant en klaar passend voor iedere hond...
was het maar zo, dan was "opvoeden" een stuk makkelijker...!

Jij bent het baasje, en ziet bepaalde signalen waar je wat meer aandacht aan besteed,
In mijn ogen is dat juist alleen maar goed dat je dit oppikt, en er op in speelt,
passend bij JOUW hond.... ;-)

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

" Misschien er niet voor kiezen om je hond zomaar bij honden te laten die je niet kent? Ik bedoel dat niet aanvallend, maar dat is iets waar ik rekening mee zou houden. :-)

Als je hond zo onzeker/nerveus kan worden van onbeleefde honden (want dit was een erg onbeleefde hond) dan doe je jouw hond er geen plezier mee om hem in die situatie te plaatsen, waarin zoiets kan gebeuren. Ik zie er meer in om de hond zijn zelfvertrouwen op te bouwen met kalme, volwassen en stabiele honden...die de grenzen van anderen wel accepteren. Dan kun je zo uitbreiden naar contact met "vreemde" honden...als je daar dan überhaupt nog behoefte aan hebt. "


Haha eigenlijk zeg je het zelfde..heeel voorzichtig gezegd

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

"

Haha eigenlijk zeg je het zelfde..heeel voorzichtig gezegd "


Nee hoor. Ik noem de hond geen zielig hoopje hond...zeg niet eens dat ze de andere hond aan had moeten pakken. Ik zeg dat ze de situatie (wat mij betreft) voor had moeten zijn.

En daarnaast is het basale verschil in respect naar mijn medemens, in verhouding tot jouw reacties, genoeg rede om het onafhankelijk van jou nog eens te posten.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jeetje wat leuk weer dat 2 mensen een topic kunnen verlagen naar het niveau van een 11 jarige sjone jonge zeg.

Ze heeft gewoon gehandeld zoals ze dacht dat goed was en bij haar hond werkte dit prima toch.
Ze had de situatie voor kunnen zijn idd maar zo ging het niet dus haar handeling is goed geweest.
Ze kan karel wel bij elke hond weghouden maar dat is ook geen leven voor hem.
Het had goed gegaan indien de hond niet zo had gedaan.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Jeetje wat leuk weer dat 2 mensen een topic kunnen verlagen naar het niveau van een 11 jarige sjone jonge zeg.

Ze heeft gewoon gehandeld zoals ze dacht dat goed was en bij haar hond werkte dit prima toch.
Ze had de situatie voor kunnen zijn idd maar zo ging het niet dus haar handeling is goed geweest.
Ze kan karel wel bij elke hond weghouden maar dat is ook geen leven voor hem.
Het had goed gegaan indien de hond niet zo had gedaan.
"


Zonder meer...maar je kunt de hond wel helpen opbouwen, zodat hij uiteindelijk dit soort situaties zelf kan oplossen, op een wat prettigere (en veiligere) manier althans. En dat doe je dus door selectief met andere honden om te gaan (en niet door met geen enkele hond meer om te gaan)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Kai: Ik vat het ook niet aanvallend op hoor! Ik laat Karel ook bijna nooit meer los bij vreemde honden. We gaan alleen dat omheinde stuk in als er niemand is of als er hondjes zijn die we kennen. Deze man kwam er echter zonder waarschuwing later bij. Ik had ze inderdaad meteen kunnen aanlijnen en weg kunnen gaan, maar dat heb ik niet gedaan. Maar wat je zegt is zeker iets wat in mijn hoofd rondspookt en waar ik over na aan het denken ben.

@ Doglover: Nee, jij zei iets heel anders. Verder heb ik je nu al een paar keer gevraagd om niet meer te reageren. Doe dat dan alsjeblieft ook niet.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" @ Kai: Ik vat het ook niet aanvallend op hoor! Ik laat Karel ook bijna nooit meer los bij vreemde honden. We gaan alleen dat omheinde stuk in als er niemand is of als er hondjes zijn die we kennen. Deze man kwam er echter zonder waarschuwing later bij. Ik had ze inderdaad meteen kunnen aanlijnen en weg kunnen gaan, maar dat heb ik niet gedaan. Maar wat je zegt is zeker iets wat in mijn hoofd rondspookt en waar ik over na aan het denken ben.
"


Ja, het is soms ook moeilijk "schakelen" zeker als je gewoon op het moment zelf wat verrast bent. Wat je zou kunnen overwegen is om eens met een GT waar jij je goed bij voelt samen te komen...meestal hebben die zelf ook wel stabiele honden waarmee je je eigen hond "veilig" sociaal kunt laten zijn. En ondertussen mag je dan zelf heel veel leren ook nog eens. :-)

Maar dat is natuurlijk maar een suggestie...het belangrijkste is in dit topic al lang gezegd, en dat is dat je gewoon op jezelf moet vertrouwen.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Overigens laat ik hem wel los bij vreemde kleine hondjes. Ik heb na zitten denken en bij kleintjes flipt hij niet zo maf de pan uit. Hij kan wel eens snauwen, maar dan is het ook klaar. Gewoon een heel duidelijke: "back off", meer niet. Het zijn meestal echt de wat imposantere en/of opdringerige grotere honden.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja ik heb zoiets laat mensen zich maar drukmaken over hun eigen hond, het kan mij niet veel schelen of iemand zijn hondje troost, optilt, in de jas doet, aanlijnt, bij de halsband pakt, zolang ik er maar geen last van heb, mensen hebben ook geen last van mijn honden, als honden het niet leuk vinden haal je ze erbij weg, Sakura en Mushu kunnen soms zich zo enthousiast op een hondje storten, dus lijn ze gewoon aan.

Ik zeg altijd, ik weeg maar 57 kilo, ik vind het ook niet leuk als iemand van 240 kilo bovenop me springt of elke keer tegen me aan duwt en zich tegen me op dringt, dat vind een klein hondje ook niet leuk.

En sommige mensen zeggen dan wel een hond is een hond, ja maar tussen een kleine teckel en een grote herder zit ook wel een 25 tot 30 kilo verschil.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Hier hetzelfde Fay. 40 kilo lomp gewicht wat ik hier rond heb lopen laat ik ook niet op een teckel storten...een beetje medeleven kan geen kwaad natuurlijk.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

"

Nee hoor. Ik noem de hond geen zielig hoopje hond...zeg niet eens dat ze de andere hond aan had moeten pakken. Ik zeg dat ze de situatie (wat mij betreft) voor had moeten zijn.

En daarnaast is het basale verschil in respect naar mijn medemens, in verhouding tot jouw reacties, genoeg rede om het onafhankelijk van jou nog eens te posten. "


Sorry kai lees even terug!! mijn buurman naast mij zei zielig hoopje hond..Ik heb ook niet gezegd dat ze de andere hond aan had moeten pakken..Ik zei dat ze eerder in had moeten grijpen. Dat is toch hetzelfde als de situatie voor had moeten zijn!!

@ Leila

En toch reageer ik!

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

" Hier hetzelfde Fay. 40 kilo lomp gewicht wat ik hier rond heb lopen laat ik ook niet op een teckel storten...een beetje medeleven kan geen kwaad natuurlijk. "


Helaas denken heel veel mensen daar niet bij naar, toen Mushu nog kleine pup was, was hier ook zo'n vrouw, hoppa dat lompe ding van haar op Mushu te stuiteren, dus ik pak Mushu op, die hoeft niet geplet te worden en dan krijg je 9 van de 10 keer de opmerking, Ja zo word die nooit sociaal!!

Nou dan word die maar fijn asociaal maar mijn hond is geen springplank.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

" Overigens laat ik hem wel los bij vreemde kleine hondjes. Ik heb na zitten denken en bij kleintjes flipt hij niet zo maf de pan uit. Hij kan wel eens snauwen, maar dan is het ook klaar. Gewoon een heel duidelijke: "back off", meer niet. Het zijn meestal echt de wat imposantere en/of opdringerige grotere honden. "


Dat is vrij logisch. Een kleine hond kan qua gedrag net zo intimiderend/bedreigend overkomen, maar qua grootte is het gelijk. Een grote hond die intimiderend/bedreigend overkomt is dan dubbel zo eng.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Fay en Kai: haha ja ik moet ook altijd wel uitkijken met de ruggetjes van mijn teckelmeneren. Zeker met de zwaardere, wat lompere (klinkt zo onaardig, maar die van mij zijn ook zo lomp als een deur dus ik bedoel het niet onaardig haha) honden kijk ik wel uit. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik wel het verschil merk tussen groterds de kleintjes gewend zijn en groterds die alleen of met andere groterds thuis wonen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Aan de ene kant ben ik het met jullie eens aan de andere kant niet.
Ik laat bijna elke hond met Jackie en Joy spelen TOT ik vind dat het te wild wordt.
Als ik vtv weet dat een hond te druk is dan gebeurd het uiteraard niet maar niet elke hond weet je vtv van of deze wel of niet lomp gaat zijn en als je ze meteen uit de situatie haalt leren ze nooit omgaan met elkaar.

Hier verklaren mensen mij gek dat ik mijn chi laat spelen met de cane corso van mijn broertje, de husky van mijn tante en de lab en boxer van mijn buren.
Ach zolang ik weet dat het goed gaat en er bij blijft om eventueel in te grijpen zie ik het probleem niet.
Maar zonder het te proberen weet je helemaal niks.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"

Dat is vrij logisch. Een kleine hond kan qua gedrag net zo intimiderend/bedreigend overkomen, maar qua grootte is het gelijk. Een grote hond die intimiderend/bedreigend overkomt is dan dubbel zo eng. "


Ja dat zal het inderdaad zijn. Ik kan het me ook wel voorstellen dat het doodeng is als een hond helemaal over je heen gaat staan.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Jacqueline: die van jou zijn ook best wel wendbaar denk ik? Dat zijn die van mij niet echt... Ik laat ze ook wel bij grote honden hoor, maar dan wel bij honden die ik ken of waarvan ik weet dat ze kleintjes gewend zijn en dus uitkijken. Bij een ontzettend blije onbesuisde lompe staf/lab/cane corso van 1,5 jaar oud (bij wijze van spreke he) laat ik ze toch liever aangelijnd en vind ik het ook fijn als de ander zijn/haar hond ff bij zich pakt.

Maar ze hebben ook veel grote vriendjes hoor!

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Aan de ene kant ben ik het met jullie eens aan de andere kant niet.
Ik laat bijna elke hond met Jackie en Joy spelen TOT ik vind dat het te wild wordt.
Als ik vtv weet dat een hond te druk is dan gebeurd het uiteraard niet maar niet elke hond weet je vtv van of deze wel of niet lomp gaat zijn en als je ze meteen uit de situatie haalt leren ze nooit omgaan met elkaar.

Hier verklaren mensen mij gek dat ik mijn chi laat spelen met de cane corso van mijn broertje, de husky van mijn tante en de lab en boxer van mijn buren.
Ach zolang ik weet dat het goed gaat en er bij blijft om eventueel in te grijpen zie ik het probleem niet.
Maar zonder het te proberen weet je helemaal niks. "


Ik weet niet of jouw Chi zelf stabiel is (in houding en zelfvertrouwen)?

Die van Leila heeft daar volgens mij nog wat moeilijkheden mee...dus dan is de situatie niet zo goed te vergelijken.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

@Jacqueline het is niet dat ik grote honden vervelend vind, heb zelf ook een kalf van 65 kilo, maar die laat ik niet vol enthousiastme op een hond afrennen, dat zo'n klein hondje bijna een hartverzakking krijgt, ik vind als je een grote hond hebt of een hele enthousiaste dat je die even beetje moet temperen.


Mijn moeders Shih tzu is op die manier heel bang geworden voor grote honden, iemand was zo aardig om zijn jonge berner senner bovenop het hondje te laten springen, nou dat doet zo'n kleintje ook zeer, was die hond er rustig aankomen lopen, effe snuffelen, dan wouden ze misschien nog spelen.

Om maar een domme vergelijking te doen, stel je komt bij iemand op visite en de man des huizes spring je in de nek, grijpt in je bh en geeft je effe een uitgebreide tongzoen, dan denk je ook niet wat gezellig daar wil ik de hele avond gezellig meepraten, dan heeft die het meteen gedaan.
Had die je vriendelijk begroet en de hand geschud en je een kop koffie aangeboden was het misschien een gezellige avond geworden.
Zo is het denk ik ook met honden, de eerste begroeting is gewoon belangrijk

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Die van mij is redelijk stabiel idd mits ze de honden kent daarvoor is ze onzeker zoals veel chi's, maar het gaat niet om wel of niet stabiel het gaat om de stelling opzich ;-)

Maargoed Leila geeft al aan dat ze haar hondjes wel met grotere honden laat en dan is het prima toch.
Ze kon niet van te voren weten hoe de hond op karel reageerde dus dan zou je in principe karel vtv al uit het gebied moeten halen maar hoe kan ze dan weten of het wel of niet had gegaan.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

" Die van mij is redelijk stabiel idd mits ze de honden kent daarvoor is ze onzeker zoals veel chi's, maar het gaat niet om wel of niet stabiel het gaat om de stelling opzich ;-)

"


Ik vind eigenlijk dat de aard van de andere hond er wel toe doet...en ik zie dit veel minder als een grootte probleem op zich. Als beide honden zelfverzekerd hun grenzen aan kunnen geven, laat ik de honden zonder meer bij elkaar (groot bij klein, klein bij klein, groot bij groot) Maar is mijn grote hond onzeker en zie ik een pittige Chi aan komen lopen, gaan we die situatie nog uit de weg (totdat het diepere probleem, de onzekerheid, verholpen is) Komen we een rustige Rottweiler tegen, sta ik contact wel toe.

Het is logisch dat een kleine hond die niet zo stevig in zijn schoenen staat (emotioneel gezien) eerder reageert op de grote hond die zich onbeschoft gedraagt...en daar vervolgens ook weer een boel negatieve ervaringen uit haalt. Zo'n grote hond is nou eenmaal Groot, en dat is al snel eng.

Ik heb het hier dus niet zo zeer over fysiek letsel (daar ging het topic geloof ik ook niet zo over) maar meer over de emotionele/mentale kant van het geheel.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

"
Om maar een domme vergelijking te doen, stel je komt bij iemand op visite en de man des huizes spring je in de nek, grijpt in je bh en geeft je effe een uitgebreide tongzoen, dan denk je ook niet wat gezellig daar wil ik de hele avond gezellig meepraten, dan heeft die het meteen gedaan.
Had die je vriendelijk begroet en de hand geschud en je een kop koffie aangeboden was het misschien een gezellige avond geworden.
Zo is het denk ik ook met honden, de eerste begroeting is gewoon belangrijk "


Wauw!

Dat is wel een goede rede om Kung Fu te leren denk ik ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Om maar een domme vergelijking te doen, stel je komt bij iemand op visite en de man des huizes spring je in de nek, grijpt in je bh en geeft je effe een uitgebreide tongzoen, dan denk je ook niet wat gezellig daar wil ik de hele avond gezellig meepraten, dan heeft die het meteen gedaan.
Had die je vriendelijk begroet en de hand geschud en je een kop koffie aangeboden was het misschien een gezellige avond geworden.
Zo is het denk ik ook met honden, de eerste begroeting is gewoon belangrijk "


Whahahahahaha

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Leila meisie,

ik vind dat JIJ je honden het best kent en ook JIJ het best kan weten hoe je moet ingrijpen.
Ik weet bv van pebbles dat ze 'n vinger krijgt en een hand neemt, en zij is in staat honden te gaan uitdagen en dan bij mij te komen schuilen, en da's niet de bedoeling. als er al wat mis gaat met 'n andere hond haal ik die andere van haar af, en roep ik pebbles bij mij voor 'n aai over de kop, want wanneer ik haar echt 'troost' dat ze steeds flauwer en flauwer wordt. stavros was daar anders in, als die troost kwam vragen had hij 't écht nodig...
en zo zit er verschil van hond tot hond. en JIJ kent jouw geweldige teckelmeneer het best, dus JIJ weet het best hoe je hier mee om kan gaan. niet twijfelen aan jezelf!!

en je zeker niet laten opjutten door 'n paar zielige commentaren van 'n vent die t beter denkt te weten en een kind dat hier al voor genoeg problemen heeft gezorgd. ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ miora: bedankt voor je lieve reactie! Ik zal me niet gek laten maken. O-) Volgens mij moet ik trouwens even op onderzoek uit om uit te vinden wie voodoo is. .. :-D

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

" @Jacqueline

Om maar een domme vergelijking te doen, stel je komt bij iemand op visite en de man des huizes spring je in de nek, grijpt in je bh en geeft je effe een uitgebreide tongzoen, dan denk je ook niet wat gezellig daar wil ik de hele avond gezellig meepraten, dan heeft die het meteen gedaan.
Had die je vriendelijk begroet en de hand geschud en je een kop koffie aangeboden was het misschien een gezellige avond geworden.
Zo is het denk ik ook met honden, de eerste begroeting is gewoon belangrijk "


Haha :-D :-D hilarisch!

Ik geef jullie zeker gelijk ivm de grote honden. Lila is ook echt lomp uit enthousiasme, daarom ben ik ook extra voorzichtig bij kleinere honden, net zoals ik met haar ook voorzichtiger ben blij kleine kindjes. Ze zou geen vlieg kwaad doen, maar de fysieke overmacht moet je ook in het achterhoofd houden!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Leila, heb niet alles doorgelezen, maar denk, en ben van mening, dat je als baas perfect weet waarmee je bezig bent.
Niet iedere hond is dezelfde, en als jij vindt dat je op dat moment 'dat' moet doen, dan heb ik daar alle vertrouwen in.

Iemand anders, is iemand anders en heeft niet die voeling met jouw hond.(niet iedere hond leert op dezelfde manier)

Ik vind jou handeling een goede; ondervangen, en voorkomen...kan het nog beter?

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" @ Angela: Thanks! Ik ben trouwens wel geïnteresseerd in die informatie over hoe mijn handen te gebruiken. Ik stuur je vanavond wel even een PB'tje met mijn emailadres! :-D

@ Wendy: dankjewel!

@ Doglover: Tja als jij er zo over denkt dan zullen wij het waarschijnlijk nooit met elkaar eens zijn over dit soort dingen. Ik vind het ook nogal respectloos om mijn hond een zielig hoopje te noemen. Heb dan ook totaal niets aan je reactie. "


Ja, dat is goed hoor!!
Ik zie het wel tegemoet, wil je graag helpen.

En ach doglover denkt altijd maar dat hij ergens verstand van heeft, in zijn ogen zal dat wel. En als je alle berichten van doglover eens terugleest in elke topic, schijnt hij zijn berichten altijd als geintje te bedoelen.
Daar hebben we dus weinig tot niets aan.

Maar niemand kent zijn hond beter van JIJ zelf Leila!! Denk daar goed om meid. Ik heb hier ook zo'n "zielig hoopje" ;-) in huis, die vanaf Augustus 2011 bij ons is gekomen. Zij is al zo opgeknapt, daar ben ik vreselijk trots op. Terwijl ze zo angstig was voor alles en iedereen en nu noemen onbekende mensen haar een sociale hond! Weet dan dat ik groei!! Wetende dat ik daar een groot aandeel aan gehad heb. Gewoon, omdat het mijn "zielige hoopje" ;-) was en soms is het nog steeds. Voorzichtig mee omspringen, geen gekke dingen doen en dan komt het vanzelf goed.
JIJ doet het in ieder geval goed!!

;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

@ Saskia: dankjewel voor je reactie! Dat niet iedere hond op dezelfde manier leert is zeker waar. Voor Karel is het ook al heel snel teveel allemaal. Dan gaat hij op slot, in zijn eigen wereldje en draait hij op de automatische piloot. Dat kan betekenen dat hij heel apatisch wordt, maar ook dat hij op "standje overleven" gaat en dus "doordraait".

Ik merk het verschil tussen Karel en Pepijn al bij hele simpele dingen zoals intelligentiespelletjes. Pepijn gaat op onderzoek uit, vindt het spannend en heeft na een paar keer feilloos door hoe zo'n ding werkt. Karel kijkt er naar, snapt het niet en gaat vervolgens bovenop het spel zitten en sluit zich voor alles af.

@ Angela: Super dat het al zo goed gaat met jou "zielige hoopje"! ;-) PB komt er nu aan trouwens!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Graag even wat feedback!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Draagtas
^