Bedelen,bijten...pffffff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bianca Jacy en SanBianca Jacy en San

honden foto van Bianca Jacy en San

Hoi hoi,

Ik word er soms echt gek van,Je kan niks nemen met een papiertje om of jacy staat al aan je been te springen en te bijten in je benen.
Het is begonnen door mijn partner,die gaf hem al vanaf de eerste dag toen hij bij ons was eten van tafel,ik zei toen nog:-Doe het niet want 1x je het doet ben je verloren...Maar nee,morgen is hij dat vergeten,maar helaas dat is neit zo,en ik wist het.Telkens we gaan eten staat hij te springen aan tafel,tegen ons benen,blaffen en bijten in de armen.Ik steek hem dan in de bench en dan jankt hij alles bijeen.We geven hem meestal eten tegelijk met ons,maar dat interesseert hem niet,hij wil "ons" eten.
Mijn partner geeft altijd stukjes kip en kalkoen,en dat is hij zo gewoon en wil daardoor zijn eigen eten niet meer.Van mij krijgt hij niks,als hij echt honger heeft zal hij zijn eigen eten wel moeten op eten.Nu net weer,kom ik van de bakker,hij ligt in de bench,hij hoort de zak open gaan en jankt alles bijeen,omdat hij toch maar een stukje wil.Ik goesgelovig dacht:hij zal een plasje moeten doen,maar dat was dus niet zo.Ik at op mijn gemak mijn boterkoek op,allezins dat wou ik,maar nee,Jacy springt als een gek tegen me op,krabben en bijten in mijn armen en benen.Ik word er gek van,ik kan hem toch niet elke keer in de bench zetten als ik iets ga eten,want eet constant,en als hij iets hoort van een papiertje word hij gek.
Hij heeft genoeg eten,geef hem beloningen(hondensnoepjes) maar dat is blijkbaar niet genoeg.
Ook stopt hij nog steeds niet met bijten,ik weet niet meer wat doen,telkens ik hem gewoon wil aaien bijt hij.Als ik mijn schoenen uitdoe/aandoe,bijt hij,doe ik zijn halsband en leiband aan bijt hij.Wil ik hem kammen,oogjes uitkuisen of wat dan ook,hij bijt...Alleen als hij moe is dan is hij kalm en mag ik doen wat ik wil met hem.
Maar dat is echt niet leuk,ik kan hem gewoon niet knuffelen want dan bijt hij,oke kan wel zijn voor te spelen,maar af en toe gaat zijn neus eens omhoog en dan is hij echt boos.Ik ga ook apart in een kamer als hij bijt,maar dan jankt hij,ik kom na een paar seconden weer binnen en dan bijt hij weer,ik kan geen 20x gaan lopen,ik heb nog werk genoeg te doen,en hij is erg vermoeiend.Ik kan hem geen seconde uit het oog verliezen,of hij steekt iets uit,hij bij overal aan,krabben enz...
Alles moet ik wegzetten of hij bijt het kapot,en hij luistert niet,zeg ik AF! dan luistert hij niet,totaal niet,dan valt hij me aan,hangt in mijn broekspijpen,hangt aan mijn trui.echt niet leuk meer...Ik wil dat het stopt,NU...maar hoe.zelfs als ik gewoon neerzit bijt hij in mijn mouwen.niet leuk...Help...iemand

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedelen,bijten...pffffff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het zou mooi zijn als jullie op 1 lijn zitten. Ik denk dat er overigens meer aan de hand is.

Zou je eens een dagprogramma op kunnen schrijven wat er jullie doen met de hond en hoeveel hij slaapt enz.

De bench zou ik oefenen door er regelmatig een paar voertjes in verstoppen zodat je hond er in gaat en gaat zoeken. je kunt dat om te beginnen het deurtje een paar seconden dichtdoen. Dit elke dag iets moeilijker maken.
Welk merk voer geef je de hond?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Heerlijk he en pup in huis.
Je geeft het zelf natuurlijk al aan je hond is te verwend en weet dat als hij door blijft gaan bij je man gewoon krijgt.
Volgens mij is je hondje nog vrij jong niet waar?

Leer hem het commando mand/bench aan zodat hij uitzichzelf er naartoe gaat.
Hoe moeilijk ook het is echt een kwestie van negeren negeren en gedult hebben.
Hoeveel rust krijgt hij op een dag?
Wat doe je als hij jankt geef je hem aandacht?
Ga eens als hij jankt in de bench gewoon ervoor zitten met je rug ertegen aan een boekje lezen ofzo en laat hem maar even zijn gang gaan.
De pup moet leren dat jullie de baas zijn en niet hij en dat snappen veel pups nog niet.
Door te negeren hebben ze op een gegeven moment door dat het geen nut heeft het gebijt/ gejank/ gekrab ed.
Je zegt tegen een pup AF!! dat heeft natuurlijk een averechts effect zo wordt hij nog meer getrikkert en blijft door gaan.
Je wil dat het NU stopt, helaas moet ik je uit de droom helpen het stopt niet NU of alla minuut hier zullen jullie aan moeten werken.
GEEN eten meer van tafel geven, hond eten geven nadat jullie hebben gegeten, zorg dat je de hond eerst uitlaat voor het eten waardoor hij moe is en stop hem dan gelijk in de bench voor de verplichte rust.
Zo kan hij jullie niet lastig vallen tijdens het eten met gebedel en piepen negeren.

honden page profiel Bianca Jacy en SanBianca Jacy en San

honden foto van Bianca Jacy en San

Smorgens om half 9 word hij wakker,dan gaan we buiten voor zijn plasje enz,ongeveer een kwartiertje buiten,dan geef ik hem zijn eten,maar helaas eet hij het niet op tenzij er kip onder gedaan word,vroeger stond hij te springen voor zijn eten en nu niet meer,dan loopt hij gewoon weg of blaft hij ernaar.
Ik laat het een half uurtje staan,eet hij het niet op dan heeft hij niks,en zal hij bij de volgende maaltijd wel eten.Ik doe dus een uurtje wakker 2uur slapen,maar mijn partner doet dat niet :(
Hij heeft gisteren maar 1x geslapen heb ik gehoord dus dat is veeeel te weinig.
Nu kom ik weer van buiten,plasje gedaan,want hij is net wakker,zo meteen zijn eten,en dan ff spelen,en dan na een uur gaat hij weer de bench in voor 2uur.En zo gaat het verder,ik geef momenteel pedigree,brokken en natvoer.
Ik weet dat het niet goed is,maar gaan binnenkort overschakelen naar royal Canin,misschien dat hij dan weer eetlust krijgt.Van mij krijgt hij niks van tafel en hij weet het,maar mijn partner geeft altijd maar kip en kalkoen voor op de boterham,wat volgens mij neit gezond is.
Ook krijgt hij af en toe van mij eens een stukje appel tussendoor,maar hij is er niet zo gek van,dat is nog even zoeken.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je pup weet totaal niet waar hij aan toe is doordat jij en je partner niet op 1 lijn zitten.
Zoalang je niet op een lijn zit ga je een hele vervelende hond creeeren die jou gaat irriteren omdat hij van je partner alles mag.

Overstappen van pedigree naar Rc is onzinnig kan je netzo goed pedigree blijven geven want dat is hetzelfde pak en laken.
Als je overstapt op andere brokken neem dan goede brokken.
Dat je hond dingen van tafel krijgt is niet erg zolang het maar is NA zijn eigen eten en niet dit soort gedrag vertoont.
Je beloont je hond voor gedrag dat je niet wil.
Nogmaals zonder dat jullie op 1 lijn zitten gaat dit niet werken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga met je partner om de tafel zitten, en probeer allebei het eens te zijn met de regels die je wilt instellen, zolang dat jullie beiden niet op een lijn zitten, gaat het problemen geven.

eerst allebei op een lijn gaan zitten.

honden page profiel Bianca Jacy en SanBianca Jacy en San

honden foto van Bianca Jacy en San

"
Overstappen van pedigree naar Rc is onzinnig kan je netzo goed pedigree blijven geven want dat is hetzelfde pak en laken.. "


Ik dacht dat royal canin een goed merk was??staat bij de dierenarts ook...
Ik zou liefst ook stoppen met natvoer,want is niet goed voor hem,maar is zo meegegeven van de fokker,die gaf dat ook.Ja ik vrees dat ik ook eens aan tafel moet zitten en duidelijke regels stellen,want ik wil niet dat hij nog staat te bedelen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Nee dat is echt troep lees je maar eens in op het forum (je gaat nu reacties krijgen van mensen die zeggen dat het wel goed is maar die reactie's ga je ook zien als je in die andere topics kijkt dus maak vooral je eigen keuze)
Ik zou ook gaan bedelen als ik pedigree ofzo kreeg want er zit heel veel zout in, veel granen die je hond zo weer uitpoept en andere rotzooi.
Een goede brok is in mijn ogen een brok met veel vlees dus orijen/acana/ taste of the wild ed.
Je zou je ook eens kunnen inlezen over versvlees (kvv) aangezien je hond gek is op kip en ander vlees.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

De dierenarts verkoopt royal canine omdat die het sponsort. ( weet niet of ik het goed zeg) Ik adviseer mensen nogal eens vers vlees te geven omdat pups vaak minder bijten. Mocht je brokken willen geven gebruik dan iets goeds waar weinig koolhydraten in zitten. Er is hier op het forum een deel wat over voeding gaat.

Ik denk dat je pup meer duidelijkheid nodig heeft. Niet door te straffen, integendeel. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het programma is van je pup. Kun je het per kwartier opschrijven? Zodat we inzicht krijgen in waarom de pup bijt>

Wat speel je, hoe lang speel je, hoe vaak loop je en hoe lang per keer.

honden page profiel Bianca Jacy en SanBianca Jacy en San

honden foto van Bianca Jacy en San

" De dierenarts verkoopt royal canine omdat die het sponsort. ( weet niet of ik het goed zeg) Ik adviseer mensen nogal eens vers vlees te geven omdat pups vaak minder bijten. Mocht je brokken willen geven gebruik dan iets goeds waar weinig koolhydraten in zitten. Er is hier op het forum een deel wat over voeding gaat.

Ik denk dat je pup meer duidelijkheid nodig heeft. Niet door te straffen, integendeel. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het programma is van je pup. Kun je het per kwartier opschrijven? Zodat we inzicht krijgen in waarom de pup bijt>

Wat speel je, hoe lang speel je, hoe vaak loop je en hoe lang per keer. "

Ik haal hem uit de bench,heel lief en praat er tegen,ik doe zijn leiband om en dan begint hij al te bijten.
We gaan naar buiten,plasje doen(kwartiertje rond de blok lopen),weer naar binnen,ik geef hem eten,en dan eet hij het niet op.Dan komt hij naar mij met een speeltje,spelen we een kwartiertje met de floss of iets anders,daarna doe ik hem nog eens herinneren aan zijn eten,maar hij wil het niet.Ondertussen is er al een half uurtje om,als ik niet speel met hem dan houd hij zichzelf bezig,oa met zijn botje,daar op knabbelen,of iets anders,als hij naar mij komt en wil hem aaien dan draait hij altijd zijn kop om om te bijten in mijn handen,en dat is zo jammer,want wil hem knuffelen,maar dat heeft hij duidelijk niet graag,nu slaapt hij,ik ga odertussen strijken en afwassen,hij gaat janken als hij dat hoort maar ik moet verder doen want anders bijt hij in de draad van mijn strijkijzer en dat is ook erg vervelend.Als ik gedaan heb dan ga ik buiten met hem,en krijgt hij weer eten.Ik weet eigenlijk niet precies hoe vaak hij op deze leeftijd eten mag krijgen hij is nu bijna 5maand oud.Ik doe het om de 4u?Is dat nog correct?Zijn brokken staan altijd ter beschikking en drinken ook uiteraard.Nat voer geef ik dus smorgens en savonds als hij geslapen heeft.Maar aangezien hij het niet meer wil,heeft hij geen andere keuze meer dan zijn brokken op te eten...Zielig maar ik wil niet meer dat hij van tafel mee eet..Iemand een goed merk eten?Vanuit Belgie dan,want de merken zijn overal anders.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Allemaal al hele goede reacties hierboven..
Wat ik nog wilde toevoegen is dat het belangrijk is dat een hond als laatste eet!
Eerst de leiders,dan de volgers!Dit is een regel uit de natuur en het helpt je automatisch hond begrijpen dat
hij toch niet alles voor het zeggen heeft!Hij leert zo zijn plaats in z'n roedel te kennen.

Verder zou je een pup eigenlijk nooit de bench in moeten sturen omdat hij
vervelend is.Een bench moet een veilig plekje voor hem zijn waar hij kan slapen en rusten.
Als je hem met negatieviteit de bench in stuurt,word de bench een strafoord voor hem,
en zal hij er nooit meer graag in willen!

Qua eten,als hij zijn eten niet eet,eten weghalen.meteen!
Na een paar uur nog eens aanbieden,anders weer weghalen.
Ik zou je ook andere brokken aanraden,maar het is aan jou je daarover
te informeren en het beste voer uit te zoeken.
Wat ik wel kan zeggen is dat afwisselend vers vlees en droge brokken
niet zo goed zijn voor de maag van het kleintje!

De aanhouder wint!
Als het janken teveel word..oordopjes!! ;-)

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Qua bijten..
Geen bijtspelletjes meer,en als hij begint met bijten een luide FOEI!
en dan wegduwen,weglopen en ignoreren! O-)
Laat em maar ns 'zachtjes' schrikken! ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het zou kunnen dat je voor hem nog te lang wandelt. Je kunt beter ( bij wijze van spreke ) 10 keer 5 minuten lopen in plaats van 3 keer 15 minuten. Je speelt 15 minuten met een flostouw. Dat zou ik beperken tot een minuutje. Wat je ook kunt doen is een aantal leuke zoekspelletjes in de tuin, pak een paar doosjes verstop daar wat krantensnippers in en lekker beloninkjes, of een oude krant, of een handdoekje, of closetrolletjes iet lekkers in stoppen.

Kan je niet op internet vers vleesvoeding in Belgie vinden of een goede brok. Misschien zijn hier wel mensen die ook in Belgie wonen anders even googlelen. Ik zou zelf nooit eten laten staan dan maakt de hond zelf een gewoonte om af en toe te eten.

Aaien, wij mensen willen graag knuffelen, maar waarschijnlijk is je hondje daar niet aan toe. Je zou hem kunnen proberen aan zijn achterkant te aaien, of rug of zijkant en dan langzaaam naar voren aaien.

Bench zou ik even opnieuw oefenen, en je zou hem een kong kunnen geven. op internet zijn wel recepten te krijgen.

Ga lekker aan de slag met hemm, hij is misschien ook nog aan het wisselen?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Als ik je verhaal zo lees heb ik t idee dat je dit al zuchtend en steunend gedaan hebt.....???

Een hond moet leuk zijn en geen vermoeiende vervelend ding...

Maak er zelf een spel van. Een pup heeft rust en regelmaat nodig. Wanneer je hond vervelend en bijtering word leidt je hem af met iets waar hij wel in maf bijten, hoUdt t niet op negeer je dit gedraag volkomen dus ook niet aankijken. Heeft je hoNd de tanden al gewisseld? Dit zounl ook een verklaring voor t bijten zijn...

Mocht je hondje echt doorgaan met vervelend en ongewenst gedrag begeleidt hem dan met een koekje of kong oid naar de bench. Dit is geen straf maar verplichte rust. J hondje zal hier behoefte aan hebben.

Wat beteert t eten zul je niet kunnen ontkennedat dit aangeleerd gedrag is... Schooien is erg vervelend en moeilijk af te leren.

Je hondje hoeft nu zijn eten niet omdat hij weet dat ie iets krijgt wat lekkerder is....

Overgaan naar Royal canine is idd enkel slecht voor je portemonee. De kwalitiet vergelijkbaar met pedigree.
Kijk eens. Naar een goede brok of beter naar KVV.

honden page profiel Bianca Jacy en SanBianca Jacy en San

honden foto van Bianca Jacy en San

Ik doe verschillende spelletjes met hem,ik heb geen tuin dus kan niet naar buiten met hem,een blokje rond vind hij geen probleem hoor,want als we op weg zijn naar huis dan loopt hij gewoon verder en wil nog rondlopen,en crossen,er zit echt heel veel energie in hem.Ik loop ook dikwijls met hem,dat vind hij leuk,een kong heb ik,en dat gebruikt hij ook.Maar hij is er een kei in,na een minuutje is hij leeg,heb een nieuwe gekocht die je kan afstellen,maar ook daar is hij een kei in,dus ja...Ik ga nu met hem naar buiten,hij is wakker :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Doe er yogurt in of iets anders en in de vriezer dat kan hij niet zo snel ophebben.
Kijk bij de kongrecepten daar staan genoeg recepten die je in de kong kan doen waar hij wat langer over doet.

Indien je de bench altijd een leuke plaats maakt, is het niet erg om je hond in de bench te sturen.
Zorg dan wel dat hij iets heeft om zich te vermaken waardoor de bench of mand geen strafplek wordt.
Grootste fout van mensen is te zeggen dat de hond de bench niet inmag omdat het een strafplek wordt.
Dit wordt het alleen als je de hond kwaad erin stuurt, het deurtje dichtdoet en de hond laat zitten zonder dat hij iets te doen heeft.
Zelfde als hij bijt ipv FOEI of iets roepen moet je hem iets anders aanbieden om in te bijten.
Ga je roepen ofzo dan wordt je hond bang en bijt meer terwijl als je hem iets aanbied hij wordt afgeleid van het bijten en het bijten stopt.

Je hebt echt nog een jonge hond dus het komt vanzelf goed.
Ik zou als ik jou was zijn brokken weghalen, geef hem eten wanneer jij het wil.
Hij kan namelijk de hele dag eten dus blijft vervelend piepen doordat hij iets wil maar geen honger heeft.
Als hij honger heeft en je geeft hem zijn portie zal hij sneller vol zitten met kans dat hij minder gaat bedelen.
Qua voer 4x per dag is niet meer nodig hoor je kan gerust 2x per dag eventueel 3x per dag eten geven.
Doordat je hond goed op eten reageert zou ik zelf 2x per dag geven en 1x per dag het eten gebruiken voor te trainen.
Doordat hij een hongerprikkel heeft welke hij niet heeft als er de hele dag eten staat lukt het trainen makkelijker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedelen,bijten...pffffff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: het is bekend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^