Lotgering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier krijgen ze ook wel Lotgering, ik wissel het wel af met andere merken...

Ik heb nu voor eind volgende maand een weekmenu gemaakt, daarin heb ik 2 keer Lotgering verwerkt.. Lotgering doen ze het hier goed op en de prijs is ook gunstig.. Ik ga het bestellen samen met een vriendin, we delen dan de bezorgkosten (6.50 per persoon) dat vind ik ook nog te overzien dan en ik ga het maar 1 keer in de 4 maanden bestellen omdat ik grote vriesruimte heb, dus de bezorgkosten vallen dan enorm mee waardoor het kvv dan alsnog een leuke prijs heeft.

Smuldier aanraden om als volledige voeding te geven ben ik het niet helemaal mee eens, hier krijgen ze ook wel smuldier, sowieso 1 keer in de week de pens van smuldier.. Maar ik zou het niet als volledige voeding geven , dus ook bij smuldier zou ik sowieso afwisselen met een beter merk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

"

Dat valt reuze mee als je zelf samensteld!
Ik geef vooral wild (hert, ree, haas, eend en patrijs) en daarnaast biologisch rund en kip.
Lam kan nooit bioindustrie zijn (net zoals paard; wat ik ook geef).
En met geit weet ik niet hoe het zit.... (al krijgen ze dat ook).

Pim en Britt eten samen 2kg per dag en ik ben nog geen 100 euro kwijt per maand.
Vaak zit ik rond de 85-90 euro....
Maar ja, dan doe ik inderdaad wel mee met de barfplaats aanbiedingen.
Eind maart krijg ik bijv. ook weer 20kg haas voor 1.25 per kg ;-) "


Daarom heb ik al de lamrundpaard als basis inderdaad. Van kip krijgen ze jeuk, en Mack is niet zo'n superieure kauwer helaas... Hoewel, de kwartel werd laatst eerst volledig gekraakt voordat ie in zijn geheel werd doorgeslikt en ze vervolgens de kwartel van Rover uit z'n bek rukte en ook acuut doorslikte....

Ik zit nu op mijn nieuwe menu met in het weekend penslappen en hele vis op zo'n 165 euro per maand voor 3kg per dag. (Lotgering, Kiezenbrink, Tammenga, All Animal, Carnibest en Barfprodukten)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Prijzen vind ik ook altijd wel leuk om te lezen, heeft ook wel te maken met gewicht van je hond natuurlijk...

Hier heb ik een hond van 8 kilo en twee van 6 kilo

Ze eten met zijn drietjes als ik mijn nieuwe weekmenu erbij pak voor ongeveer 45 euro per maand, de bezorgkosten *7.50 en 6.50* zitten hierin wel verwerkt, als ik die niet mee reken ben ik ongeveer 42 euro per maand kwijt aan de voeding.

Ze eten dan Lotgering, Smuldier Pens, Tinlo, Darf Eko, Kiezebrink (wild versies) en vis van all animal, Shaweca, Haaksbarf of Kiezebrink en kippennekken/eendennekken.

honden page profiel TZNTZN

"

Wild draagt geen ekokeurmerk en is ook niet biologisch, je weet immers niet wat hij/zij nog meer heeft gegeten. "


Ja, dat weet ik, maar het dier wat gegeten wordt, heeft wel een fijn leven gehad (hoop ik).
en in ieder geval niet in een hokje van een halve m2 gezeten.... ;-)

honden page profiel TZNTZN

Misschien moet ik er trouwens nog wel bij zeggen dat die 85 euro inc. groenten + glucosamine pillen voor Pim zijn (maar met een potje van 7 euro (in de aanbieding) doet hij 4 maanden ;-) )
Ook is het inc. snacks; nou ja, de zelf gedroogde snacks (wel zonder stroomkosten)

honden page profiel TZNTZN

José,
ja, dat van die kwartel vond ik zielig voor Roof toen ik dat zo las ;-)

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik heb meer dan een jaar Lotgering gevoerd, maar na het salmonella verhaal heb ik afgehaakt. Niet zozeer om de salmonella maar omdat de hele uitleg van Lotgering niet klopte.
Ze schreven de besmetting toe aan kip die in de KVV zat terwijl de besmetting in een versie vastgesteld werd waar helemaal geen kip in hoort te zitten.
Je zal maar een hond hebben die allergisch is aan kip...
Bovendien had ik net een teckel geadopteerd en die kwam heel erg bij. Sinds ik geen Lotgering meer voer blijft ze op gewicht.

honden page profiel IngeInge

"

Dat valt reuze mee als je zelf samensteld!
Ik geef vooral wild (hert, ree, haas, eend en patrijs) en daarnaast biologisch rund en kip.
Lam kan nooit bioindustrie zijn (net zoals paard; wat ik ook geef).
En met geit weet ik niet hoe het zit.... (al krijgen ze dat ook).

Pim en Britt eten samen 2kg per dag en ik ben nog geen 100 euro kwijt per maand.
Vaak zit ik rond de 85-90 euro....
Maar ja, dan doe ik inderdaad wel mee met de barfplaats aanbiedingen.
Eind maart krijg ik bijv. ook weer 20kg haas voor 1.25 per kg ;-) "


Hoe kom je erbij dat lam nooit bio industrie kan zijn?
Lammetjes worden het hele jaar 'geproduceerd' om het vlees, de ooien krijgen hormonen toegediend die ervoor zorgen dat de schapen in twee jaar drie keren kunnen baren. En hoe denk je dat de huisvesting geregeld is van deze dieren, nog afgezien van de hormonen en voeding die ze krijgen.

En wat betreft paarden, wel eens van de paardentransporten gehoord? Dat wil je echt niet zien hoor neem dat van mij aan. Grote kans dat je paardenvlees niet echt fris is want dat komt veelal uit het buitenland.

Geit is ook niet fris in Nederland, absoluut niet. Ze zitten in dichte schuren. Nou ja je wilt het eigenlijk niet weten allemaal denk ik. Geiten worden overigens wel geslacht in Nederland, sinds 2006 is dat wettelijk bepaald.

Kortom, ik ben niet voor niets gestopt met het werk voor de LID als inspecteur. Kon er niet meer tegen.
Dus weet goed wat je voert. En ik snap ook wel dat biologisch voeren erg duur is (ik weet het als geen ander met 4 honden en 2 katten). Maar wees wel bewust ervan denk ik dan.

honden page profiel TZNTZN

geen idee hoe dat precies zit met die lammetjes, maar met mijn lammetjes is sowieso niks mis, want deze komen van mijn buurman vandaan. Dit hobbymatig er schapen bijhoudt (in totaal een stuk of 50) en deze staan vaak buiten (behalve als het koud is). Maar ik heb toch al een hoop keren gelezen (met uitleg) waarom een lam geen bio-industrie kan zijn....

Paard; ja, dat transport is misschien niet zo diervriendelijk, maar een paard wordt niet speciaal gefokt voor het vlees....

honden page profiel IngeInge

"

Hij zal best begonnen zijn als scharrelboer, maar met de vraag van tegenwoordig is dat niet meer haalbaar. Als het scharrel en/of biologisch zou zijn, zou dat er nadrukkelijk bij vermeld staan en dan zou de prijs er ook naar zijn.

"


Ja dat laatste dat weet ik natuurlijk wel. Helaas ben ik door mijn werk vroeger veel in aanraking geweest met de bio-industrie. Ik heb gewoon eens vrijblijvend geinformeerd wat nu hun productie is. Ik zou het verder niet geven. Maar aangezien men in eerste instantie aangaf dat het meestal scharrelvlees betrof en dat tracht men wel te doen gaf men aan.

Wel heb ik eens overleg gehad of er mogelijkheden zijn om te bekijken of ze ook een eko- versie zouden kunnen aanbieden. Ze vonden het best een overweging waard. Maar de skal krijg je niet zomaar en daar gaat nogal een procedure aan vooraf natuurlijk. De prijs zal dan uiteraard opgedreven worden maar dat is niet zo erg, mensen die biologisch eten en voeren weten dat ook.

Hoe dan ook, ik was benieuwd naar hun visie en hun idee over scharrelvlees wat op de site stond. Door de grote vraag is het ook niet meer te doen, dat snap ik heel goed. KVV is momenteel erg hot, daar heeft elke leverancier het druk mee op dit moment
;-)

Maar als ik eerlijk ben zou ik nog liever een biologische brok voeren dan vlees uit de bio-industrie, daar zit m.i. vreselijk veel troep in. maar het blijven natuurlijk persoonlijke keuzes.....

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" José,
ja, dat van die kwartel vond ik zielig voor Roof toen ik dat zo las ;-) "


Heb de all animal kwartel opgenomen in mijn menu, das gemalen dus heeft Roof in ieder geval wél de kans haha!

Heb de inventarisatie opgemaakt en kom uit op 6,40 per dag.
De groente, fruit en yoghurt e.d. zitten er nog niet bij...
Maar goed, voor uitsluitend kvv inc Carnibest, All Animal e.d vind ik het nog netjes voor 3kg per dag!

honden page profiel IngeInge

"
Paard; ja, dat transport is misschien niet zo diervriendelijk, maar een paard wordt niet speciaal gefokt voor het vlees.... "


Denk je dat echt??? In Nederland is dat zo inderdaad en er zijn nog enkele Europese landen. Maar in Frankrijk worden ze echt wel specifiek gefokt voor de consumptie. En er zijn veel meer landen, ook buiten Europa natuurlijk. Dus het gaat er om waar je vlees vandaan komt. Als je dat hebt vastgesteld dan kun je wat meer beginnen. Paardenvlees in Nederland komt veel uit Zuid Amerika overigens.
En weet je wat nog het ergste is, dat is het afgekeurde paardenvlees, de VWA geeft daar een aantekening aan dat het niet voor menselijke consumptie gebruikt mag worden. Het mag dan nog wel gebruikt worden voor diervoer. Dus tja, tel maar op. Het kan zomaar in het voer van je hond zitten. Het gaat dan om paardenvlees die met bepaalde medicatie is behandeld in de EU, dit wordt bijgehouden voor de recreatiepaarden in de EU. Bij afkeuring is het schadelijk voor de volksgezondheid en eindigt in de destructie.....

Voor wat betreft het lamsvlees, als je de herkomst weet dan is het lekker duidelijk. Maar lamsvlees is niet altijd biologisch, meer niet dan wel helaas....

honden page profiel TZNTZN

@Judith
Mijn paardenvlees komt van een slager uit duitsland, maar ja, waar dat dan weer vandaan komt???
Ik weet in ieder geval wel dat het voor menselijke consumptie is bedoeld. Ik ga hem denk ik maar eens mailen, ik ben nu wel benieuwd geworden :-)

Op zich inderdaad voor kvv wel netjes die 6.40.
Ik zou het er echter niet aan kwijt willen/kunnen per dag ;-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Toen ik overstapte van brok naar vers benik begonnen met Lotgering KVV.
Na 1 maaltijd was de ontlasting van junto al tien keer beter en heel veel minder.

Ook Buddy eet lekker mee. Inmiddels voer ik ook smuldier, Naturis en Tammenga. Ik ben over allen heel tevreden. Ik geef ook penslappen, kippenbouten, kalkoenpoten en visKVV. groenten geef ik nog wel,maar veel minder als in het begin.
Als nieuwste afwisseling geef ik zalmkoppen, lamsribben, kipfilet en los orgaan.

Ik heb met geen enkel soort problemen of een negatieve ervaring. Alles wordt altijd tot de laatste kruimel opgegeten. Het kluifwerk wordt erg gewaardeerd.
ik maak ook zelf snacks van bovenstaande vleessoorten. Die vinden Buddy en Junto ook om op te vreten.

Ze zien er super uit, zijn levendig, actief, vrolijk en hebben een mooie vacht.

Anoniem (Gast)

"

Denk je dat echt??? In Nederland is dat zo inderdaad en er zijn nog enkele Europese landen. Maar in Frankrijk worden ze echt wel specifiek gefokt voor de consumptie. En er zijn veel meer landen, ook buiten Europa natuurlijk. Dus het gaat er om waar je vlees vandaan komt. Als je dat hebt vastgesteld dan kun je wat meer beginnen. Paardenvlees in Nederland komt veel uit Zuid Amerika overigens.
En weet je wat nog het ergste is, dat is het afgekeurde paardenvlees, de VWA geeft daar een aantekening aan dat het niet voor menselijke consumptie gebruikt mag worden. Het mag dan nog wel gebruikt worden voor diervoer. Dus tja, tel maar op. Het kan zomaar in het voer van je hond zitten. Het gaat dan om paardenvlees die met bepaalde medicatie is behandeld in de EU, dit wordt bijgehouden voor de recreatiepaarden in de EU. Bij afkeuring is het schadelijk voor de volksgezondheid en eindigt in de destructie.....

Voor wat betreft het lamsvlees, als je de herkomst weet dan is het lekker duidelijk. Maar lamsvlees is niet altijd biologisch, meer niet dan wel helaas.... "


Ook in nederland worden ze gefokt voor het vlees, hoor.
Neem die paarden in Friesland die toen vast zaten omringd door het water, dat waren toch echt paarden voor de slacht.

honden page profiel IngeInge

"

Ook in nederland worden ze gefokt voor het vlees, hoor.
Neem die paarden in Friesland die toen vast zaten omringd door het water, dat waren toch echt paarden voor de slacht. "


Voor zover ik het weet zijn er wel kleine kuddes paarden die gehouden worden om op een later moment voor de slacht aangeboden te worden (dit valt toch naar mijn weten onder het recreatieve houden van paarden). Maar we hebben het hier nu wel over specifieke fok, zoals bij varkens en koeien en kippen. Zeg maar de intensieve bio-industrie. Dat is bij paarden niet aan de orde, tenminste ik ben het niet tegengekomen nog in Nederland. Althans nog nooit een megaschuur vol met paarden gezien specifiek gefokt voor de slacht.

Voor wat betreft die paarden in Friesland, daar was behoorlijk discussie over. In eerste instantie verscheen het zo in de pers dat de dieren toch op termijn naar de slacht zouden gaan. Op een later moment werd dit gerectificeert. De waarheid zal wel weer ergsn in het midden liggen.

Maar we beginnen nu wel wat af te dwalen.... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: dove hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^