pup met heimwee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maaike (Gast)

Hallo,

Afgelopen weekend hebben mijn zusjes een franse bulldog pup in huis gekregen.
Hij is 8 weken oud en gekocht van een heel leuk gezinnetje met kinderen. Keez, zo heet de pup, had nog 7 broertjes en zusjes. Deze waren allemaal al verkocht op 3 puppies na, keez en nog 2 broertjes. Deze waren nog iets te klein en daardoor mochten ze nog niet weg van de moeder.
Keez is helemaal goed gekeurd door de dierenarts, dit staat allemaal netjes in zijn paspoort.

Op het tijdstip dat mijn zusjes en moeder Keez gingen ophalen, heeft de verkoper hem nog een ontwormingskuur gegeven. Eenmaal thuis ging keez natuurlijk even alles verkennen, maar in de loop van de avond begon hij wat over te geven, hij had diarree en wou niets eten. Drinken gelukkig nog wel. De volgende dag is met de dierenarts gebeld, en zij vertelde dat het een combinatie van heimwee en de ontwormingskuur was. Ze had een antibioticakuurtje uitgeschreven voor hem.
Zaterdagavond ging het alweer een stuk beter met Keez. Hij at weer en speelde ook weer.
Gisteren ging het ook wel goed met hem, maar vanmiddag vertelde mijn zusje dat hij toch weer niets
had gegeten en gedronken had vandaag en de hele tijd ligt te slapen. En ook af en toe weer overgeeft.

Is dit normaal bij puppies? heeft iemand hier ook ervaring mee?
Met mijn eigen pup heb ik hier namelijk geen last van gehad destijds.

Groetjes Maaike

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup met heimwee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Hallo Maaike, welkom hier.

Nee heb hier geen ervaring mee, maar de ene pup is de andere niet alhoewel wij al 7 pups in huis hebben gehad,hebben wij dit nog nooit mee gemaakt,echt nog nooit.
dus ik zou toch maar weer even naar de da gaan om te vragen of er toch niet iets anders aan de hand is?heeft de pup al entingen gehad?
kijk ook al staat het in het boekje het is geen zekerheid en is het een europees boekje? of alleen 1 van nederland of belgie waar je woont,ik vraag dit met het ook op broodfok.
want dan heeft de pup mischien geen entingen gehad en heeft ie mischien parvo dus je zus moet even heel goed op letten nu, even kijken en uitsluiten of ze te maken heeft met broodfok.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind 8 weken wel erg jong..
Ik heb hier toch een beetje ene broodfok gevoel bij, vooral als ik hoor hoe het allemaal is gegaan..
Broodfokkers weten tegenwoordig heel goed hoe ze moeten doen alsof het hondje in een leuk gezin is geboren...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

8 Weken is toch een normale leeftijd om weg te gaan?
Het hondje zal zeker 'heimwee' hebben. Hij weet niet wat hem overkomt; een nieuw huis, met vreemde geuren. Zijn broertjes, zusjes en moeder niet meer in de buurt. Een pupje moet daar aan wennen.

Ik schrik wel van 'verkoper'. Dat klinkt als broodfok?
Ook zijn kwaaltjes vind ik vreemd. Dat een hond niet wil eten of piept is normaal, maar echt overgeven en zo... Dat kan niet aan heimwee liggen.

Is hij wel goed ontwormd?

Anoniem (Gast)

Hij heeft zijn entingen gehad. De dierenarts waar hij altijd naar toe ging is in de woonplaats van mijn ouders, en mijn moeder heeft daar ook naar toe gebeld dit weekend. Ik heb net mijn zus gesproken en ze gaan zometeen nog een keer bellen. Misschien dat ze vandaag nog even langs kunnen komen.

Of het een broodfokker is weet ik niet. We zijn er vorige week wel een keer geweest om eerst te kijken naar de puppies.
De moeder hond liep er ook rond en ze hadden er nog een Engelse bulldog rond lopen. De vader hond staat als dekreu op mp en woont ook in de zelfde plaats als de moederhond en deze adresgegevens hebben we ook gekregen. Overdag liepen de puppies gewoon door het huis heen vertelde de vrouw.

Dus maar even afwachten wat de da zegt. Want het is echt een schatje :-)

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

" Ik vind 8 weken wel erg jong..
Ik heb hier toch een beetje ene broodfok gevoel bij, vooral als ik hoor hoe het allemaal is gegaan..
Broodfokkers weten tegenwoordig heel goed hoe ze moeten doen alsof het hondje in een leuk gezin is geboren...
"


Nou dat vind ik overdreven hoor. Het is redelijk normaal dat bij veel rassen de pups bij 8 a 9 weken naar hun nieuwe baasjes gaan.

Maar goed als antwoord op je vraag Maaike denk ik dat elke pup natuurlijk wel een vorm van heimwee heeft maar in het algemeen is dit bij mij en naar horen nooit zo erg geweest dat een pup een hele dag niet eet,drinkt of speelt/onderzoekt. Bij pups hou ikzelf al helemaal geheel niet van twijfelen en zeker niet als ze ook al spugen maar niet drinken dus mijn mening is : Als de donder naar een dierenarts!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

8 weken is een prima leeftijd, vind ik.

Ik zou wel het zekere voor het onzekere nemen en direct naar een dierenarts gaan. Een puppy zo jong die bij thuiskomst gaat spugen en diarree heeft dan denk ik vrij snel aan Parvo. Wat niet wil zeggen dat dit zo is uiteraard, maar zeker met een puppy geen risico's nemen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik vind ook,geen risico nemen.
Een pup droogt ook heel snel uit.
Beter een keer te veel dan een keer te weinig naar de da.

honden page profiel chippiechippie

honden foto van chippie

Ik vind 8 weken ook een prima leeftijd om een puppy mee naar huis te nemen.
Onze labrador was als puppy ook heel erg ziek, bleek dat hij een darm infectie had.
Het kan gebeuren dat een puppy ziek wordt.

Ik zou er wel zeker mee naar de dierenarts gaan en ik zou ook zeker daar niet
te lang mee gaan wachten, want idd zoals hierboven ook wordt gezegd, droogt een
puppy heel erg snel uit.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

kijk 8 weken oke maar een pup die niks eet en drinkt en in de dunne is en overgeven , nou spijt mij wel maar dan denk ik dus gelijk aan parvo.
heb deze ziektebeeld zelf nog nooit mee gemaakt bij een pup door heimwee,en onze kinderen ook niet.
Dus vandaar dat ik dus zei hup terug naar DA.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooie leeftijd dat de hond bij de eigenaar komt, alleen, de verkoper had de pup geen ontwormingskuur moeten geven, die slaan al vervelend aan, diaree overgeven, en dan ook nog eens uit het nest. jammer dat de verkoper dat zo gedaan heeft.

een ontwormingskuur kan altijd diaree veroorzaken, maar om een pup nou maar direkt antibiotica te geven, terwijl het een paar daagjes erna al weer optimaal is, is wel heel drastisch.

en heimwee ? nee dat heeft een hond niet, een hond verliest het nest, de geborgenheid, als je genoeg aandacht aan de pup geeft, dan gaat dat zonder problemen.

de mens kent heimwee, een hond niet, wij geven het een naam, heimwee, maar echt dat kent een hond niet.
voldoende geborgenheid geven, aandacht, en je pup is zo weer tierig. even rustig aan omdat tie niet lekker is, na een paar dagen moet dat over zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pups mogen officieel na de zevende week weg, er zijn rassen zoals die kleine chihuahua die langer bij de moeder blijven, maar anderen pups mogen om die tijd gewoon weg.

zelf heb ik altijd pups gehad tussen de zeven en acht weken thuis, niets bijzonders, altijd van verantwoorde fokkers.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

" een ontwormingskuur kan altijd diaree veroorzaken, maar om een pup nou maar direkt antibiotica te geven, terwijl het een paar daagjes erna al weer optimaal is, is wel heel drastisch. "


Mee eens..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als jullie goed lezen van de topic opener, heeft de verkoper nog even een ontwormingskuur gegeven, dat had niet gemoeten, of de verkoper had hem nog een dag of tien bij hem moeten houden, of naar de pupkoper en dan na twee weken een kuur geven, zo moet het en niet als de pup de deur uitgaat nog even ontwormen, goed bedoeld, maar de meeste pups zijn ziek en naar van een kuur.

diaree en overgeven. en ja dat uit zich in niet willen eten. enz. rustig aan. even geen drukte om de pup, als het niet overgaat, is de dierenarts er voor je.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Op het tijdstip dat mijn zusjes en moeder Keez gingen ophalen, heeft de verkoper hem nog een ontwormingskuur gegeven. Eenmaal thuis ging keez natuurlijk even alles verkennen, maar in de loop van de avond begon hij wat over te geven, hij had diarree en wou niets eten. Drinken gelukkig nog wel.

DAT IS DE BOOSDOENER.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik geef ook nooit een ontwormingskuur vlak voordat de pups weggaan, of ik geef het mee, of ik doe het een paar dagen van te voren zodat ik kan zien hoe ze erop reageren. Ook geef ik altijd wat probiotica mee, mocht de pup door stress last krijgen van zijn/haar darmen kan dat helpen, maar de nieuwe baasjes hebben dat nooit hoeven doen gelukkig, en ja natuurlijk is het allemaal heel erg spannend voor zo'n klein pupje, alles wat hij kende is anders dus logisch dat ze wat van slag zijn.Raar overigens dat je pup een antibiotica kuur krijgt voor de stress?ontwormingskuur? dat is al een aanslag op een klein pupje, zou ik niet geaccepteerd hebben mits ze iets van een ontsteking gevonden hadden, maar wie ben ik?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet gelijk roepen, van.....broodfok ? parvo ? omdat een pup ellendig is, na een ontwormingskuur. en ook ik ben tegen broodfok, maar dat hoeft hier helemaal niet te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

trouwens, wat is Keez een leuke naam, veel beterschap met je pup, rustig aan even doen, misschien is tie morgen weer helemaal beter. anders even laten checken bij de dierenarts.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hmmm, om meteen maar broodfok te roepen ben ik het niet mee eens en erg voorbarig. 8 weken is een mooie leeftijd om een pup bij moeders weg te halen, daar zit geen fout, wel zit ik met die ontwormingskuur, om die nou op een dag te geven dat het hele leventje al op z'n kop staat omdat hij weg gaat bij mama, naar een nieuw huis, nee, ik had gewacht met geven, of al 3 dagen eerder gegeven, maar nooit op de dag van afscheid van mama en broertjes!

Een pup droogt snel uit, goed in de gaten houden en meteen de dierenarts inschakelen als het niet beter gaat.

honden page profiel Heidi & NoortjeHeidi & Noortje

honden foto van Heidi & Noortje

Ik vind het ook wat vreemd dat die dierenarts een antibioticakuur uitschrijft voor wat zij omschrijft als een reactie op een wormenkuur in combinatie met de omslag naar een nieuw huisje. Of is dat gebruikelijk?
Dat het hondje nu weer moet overgeven nadat het leek op te knappen, vind ik ook wat zorgelijk. Als hij niet opknapt, gewoon even langs de dierenarts, daar is ie voor.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Moet even iets rechtezetten. Ik roep niet broodfok. Maar ik stel voorzichtig een vraag.
8 weken vind ik wel jong, de meeste pups mogen toch pas vanaf 10 weken geplaatst worden? Althans dat is bij een Landseer zo, misschien zit daar nog wel verschil in. Ik vraag het, en dat is op zich niet vreemd als het over een hele zieke pup gaat die met 8 weken een ontwormingskuur krijgt en TS het heeft over een 'verkoper'. Ik vind dat ik best die vraag mag stellen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

acht weken is een normale leeftijd voor rashonden, dus ook andere honden mogen om die tijd weg, ook de landseers puppen mogen met acht weken gerust weg, niets bijzonders die leeftijd.

.en tuurlijk mogen er vragen gesteld worden, maar om gelijk maar te roepen, broodfok ?

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Wettelijk gezien mag een puppy op de leeftijd van 7 weken bij zijn ouders weg.
Over het algemeen gaan grote rassen eerder bij de moeder weg (7-8 weken) dan kleine rassen (8-12 weken)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Voor mezelf sprkend, nee, ik roep niet meteen iets. ik stel een vraag.
en ik ken geen enkele Landseer fokker die ze met 8 weken wegdoet. 10 weken is al vroeg.
maar oke, kennelijk is dat per ras verschillend.

De reden dat ik het vraag is omdat het hondje zo erg ziek is. Ik hoop dat het dat niet is, maar als het wel Parvo is, dan moet je snel iets doen. Nogmaals, ik hoop dat het niet zo is.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hmmmm, 8 weken is een beetje een gouden regel, jonger mag niet en een goeie fokker geeft ook geen 8 weken oude pup mee als die niet 100% goed is bv diarree (dat kan bij elke fokker gebeuren, hoeft geen broodfok te zijn).

Maaike (Gast)

Nou ze zijn naar de da geweest. Keez heeft een injectie gekregen voor uitdroging, nog een kuurtje en een speciaal dieetvoer.
Over parvo hebben ze het niet gehad. Maar ik denk dat als de da dacht dat het parvo zou kunnen zijn dan had hij het er wel over gehad :-)
Al was mijn zusje wel een beetje overstuur na het lezen over parvo op het internet
Maar vandaag had keez al weer harde ontlasting en dat was een goed teken volgens de da.
De da had het inderdaad ook over dat de ontwormingskuur geen goed idee was zo vlak voor hij uit zijn nest werd gehaald.
Ze moeten keez nu zoveel mogelijk rust gunnen en lekker tegen een warme kruik aan leggen en dan gaat het met een paar vast weer beter :-)

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Weylyn

Hou ons op de hoogte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

reuze. lekker vertroetelen maar even, en rustig houden, komt vast goed hoor. :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Gelukkig maar. Ik hoop dattie snel weer beter is.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Van een wormenkuur (uit de supermarkt) kan een hond/pup behoorlijk ziek zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup met heimwee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: bijten op voorpoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^