Cursus hondentrimmer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerdaGerda 3 doggies

honden foto van Gerda

http://www.cursuscentrum.nl/
mmm mijn link deed het niet... Sorry... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus hondentrimmer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dank jullie allen voor je reactie's.. super hoor! ;-)

Nadine (Gast)

Hai Kimeta,

Ik ben ontzettend nieuwsgierig waar je nu staat of je de opleiding hondentrimmen nog hebt gevolgd of dat je toch iets anders bent gaan doen?

Ik zelf start in maart met de opleiding hondentrimmen ik heb alleen nog geen stageadres.

Heeft iemand misschien nog een stage tip omgeving Amsterdam?

Alvast bedankt.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hahaha.. dank je nadine, leuk je reactie.. ik ben inderdaad wat anders gaan doen.. ik ben nu voor hondentrainer bezig via de dierenbescherming ;-)

Succes met je opleiding Nadine!

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ik heb de opleiding in Bunnik gedaan, die helpen je ook aan een stageplaats ,ik kreeg helaas een stageplaats waar ik niet op mijn plek was en heb gewoon brutaal alle trimsalons in de regio gebeld ,ik kwam op een geweldige plek terecht waar ik uiteindelijk ook een baan kreeg aangeboden, ik ben daar in totaal 7 jaar geweest ,het is idd een zwaar beroep en ik ben niet zo heel piep meer,dus ik doe nu alleen nog kleine hondjes aan huis die om de een of andere reden niet naar de trimsalon kunnen

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë 3 doggies

honden foto van Laura&Zoë

Hoe was de opleiding in Bunnik??
Ik wilde me er deze week voor gaan aanmelden! om in september te beginnen! Ik heb zelfs al een stageplaats en verheug me er heel erg op :-)

groetjes Laura

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Ik doe de opleiding via het HKI (Bunnik).
Erg leuk werk, ben inmiddels bezig vanaf september en loop 2 keer in de week stage bij een heel gezellig stage adres met een grote diversiteit aan hondjes, modelletjes en werkzaamheden.

Zelf heb ik voor een eigen stage plek gezorgd, het plekje die het HKI me gevonden had was ruim een uur verderop en ben er nu nog geen 20 minuten rijden vanaf O-)

Het is zwaar werk maar ik heb 10 jaar in de bloemen gezeten (bedrijf van mijn ouders) en dat is nog een tikkeltje pittiger dus wat dat betrefd valt het me mee. Maar het is zeker hard en zwaar werk, daar moet je je niet in vergissen. Toch vind ik het een heerlijk beroep lekker met honden bezig zijn. Zeker als je soms ziet hoe blij de hondjes de trimsalon verlaten, daar doe je het toch weer voor! :-)

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

ik vond het erg leuk in Bunnik ,leuke mensen ,hoe het er nu is weet ik niet , is voor mij al weer twaalf jaar geleden .

Nadine (Gast)

Mmm nu lees ik alleen over Bunnik. Ik heb tussen Barneveld en Bunnik zitten twijfelen, omdat het qua afstand 2 minuten scheelt voor mij. Ik heb voor Barneveld gekozen. Ik krijg wel het gevoel dat Bunnik iets beter helpt voor een stageplek.

Inmiddels al een aantal trimsalons gebeld, maar helaas nog geen plek gevonden.

Kimeta dat is inderdaad iets anders,maar klinkt ook als erg leuk werk.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Dank je wel Nadine!

anne (Gast)

hallo
ik heb een vraagje welke leeftijd moet je hebben om hondentrimmer te worden





gr anne

David (Gast)

hey,
ik heb deze opleiding gevolgd in België bij SYNTRA! Echt supergoed. Ik ben in Hasselt geweest. Op 1 jaar tijd heb je je diploma!
www.syntra-limburg.be

honden page profiel RobinRobin 3 doggies

Hey

Het is heel belangrijk dat je een hondentrimmer kiest waar je je goed bij voelt en die goed met je hond overweg kan. Diploma's geven inderdaad al een goede indicatie, maar er moet ook een klik zijn.

Hondentrimmers kunnen natuurlijk zonder goed materiaal. Een degelijke en professionele trimtafel: http://www.doggiesparadise.be/hondenwinkel/21-hondenverzorging is dan zeker geen overbodige luxe.

honden page profiel MathildeMathilde 3 doggies

honden foto van Mathilde

ik doe de opleiding dieren trimmen aan de groene welle, dit is een 3 jarige opleiding mbo opleiding.
De opleiding vind ik echt erg leuk. Ik heb altijd al gezegd dat ik iets met dieren wou doen, paarden is ook een grote hobby van mij. Uiteindelijk dus gekozen voor het dieren trimmen.

Stage plek vinden vond ik eerst wel erg moeilijk. Wel is erg belangrijk dat je optijd begind met het zoeken van een stage adres. Dat is toen wel een fout geweest, nu heb ik er eigenlijk geen moeite meer mee. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ik vind dat ik er wel goed voor sta en dit jaar ook wel ga halen..

Het beroep is niet gemakkelijk, ook niet voor je lichaam. Maar ook daar aan word op mijn opleiding aandacht aan besteed. Een goede werkhouding is dus erg belangrijk.

astrid (Gast)

Is de opleiding in barneveld moeilijk? groetjes astrid

elke (Gast)

Beste,


Ik ben vorig jaar begonnen met de cursus hondentrimmen in België (Hasselt)
Sinds dit jaar ben ik dan ook in bijberoep begonnen (zelfstandige) nu weet ik niet hoe de wetgeving is in nederland? Maar hier moet je dus geen schrik hebben om er geen werk in te vinden...
Je werkt min.19u in je hoofdberoep (bv.verkoopster in een dierenspeciaalzaak) en de andere uren kan je thuis als zelfstandige hondjes trimmen.

Groetjes

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik ben in 2005 begonnnen met opleiding in bunnik en heb stage gelopen bij 2 hondentrimsalons ik had een uitkering en heb mijn opleiding zelf betaald.
Mijn ervaring met stage lopen viel me ttegen er word je weinig geleerd ik heb meerendeels honden gewassen en gekampt of ontklitten afentoe moch ik een hond scheren of plukken maar echt knippen nee dat heb ik mezelf zo,n beetje aangeleerd de eerste trimsalon was groot maar hoe ze daar met honden om gingen was niet leuk ik zal geen namen noemen de tweede salon ze was zelf een goeie hondentrimster maar ook niet echt heel veel geleerd heel jammer hoor.
Ik heb nu zelf bijna 4 jaar een hondentrimsalon en doe het samen met mijn zusje de eerste jaren is geen vetpot en kreeg gelukkig wel elke maand nog uitkering via gemeenste (bbz) dat heeft 3 jaar geduurd er was een kans als ik te veel zou verdienen dat ik het geld terug moest betalen maar gelukkig hoefde ik niks terug te betalen.
Ik krijg nu geen geld meer van gemeente ik heb echt geluk gehad dat ik dus na dat derde jaar een andere trimsalon kon overnemen met een woning eraan vast en die woning die verhuren wij dus dus de kosten van de huur heb ik eigenlijk niet het is niet makkelijk het is een zwaar beroep maar ook weer een heel mooi beroep en hoop dat ik dit nog jaren mag doen.
Januari ben ik dus nu 1 jaar zonder uitkering en op dit moment red ik me en kan ik normaal boodschappen doen en afentoe eens wat leuks kopen.
Wat ik wel minder vind is de vakantie periode zomer dan want dan kan ik niet echt op vakantie gaan want er moet wel geld binnenkomen.
Maar als je iets wilt ga ervoor het is niet makkelijk maar de liefde wat je terugkrijgt van de honden ja daar doe je het voor.
ik heb ook echt een band met sommige honden en dat is gewoon leuk al heb je er ook honden tussen zitten die je liever niet wilt trimmen maarja het hoort erbij dus dat is dan weer de mindere kant, zoals agresieve honden en je moet veel geduld hebben en dat heb ik gelukkig het leukste wat ik ook doe is knippen het plukken vind ik weer niet leuk en dat doet mijn zusje dus meerendeel ahhahahah..
En van stage moet je niet veel verwachten je leert toch het meest na je stage periode.
Op dit moment hebben we een groot klanten bestand en mensen zijn tevreden en ze weten dat we goed met honden om gaan en dat we liefde voor het vak hebben.
Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden door mijn verhaal en succes ermee.
groet monique

Margaretha (Gast)

Hallo Allemaal,

Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven voor de opleiding hondentrimmer in Barneveld!
Op 14 maart heb ik mn eerste lesdag en heb er al enorm veel zin in.
Tevens heb ik gelukkig een stage adres gevonden.
Zijn er mensen die ervaring hebben met de opleiding in Barnebeld?
En hoe hebben jullie de honden voor de examens gevonden/benaderd?

Hoop van jullie te horen.

Groetjes Margaretha

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heel veel leren.. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus hondentrimmer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^