Yorksher terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bobby (Gast)


Halo ik ben Gonny het vrouwtje van Bobby,
ik heb hem nog maar heel kort,hij is 7maanden,
en heb hem overgenomen van iemand die ik niet kon,
Het is een schatje mijn Bobby,maar 1 met veel problemen,
Hij is niet zindelijk,ik leg overal kranten neer,en hij doet het er naast,
hij is ontzettend schuw,maar met veel liefde redden we het wel (hoop ik)
hij ligt maar in z,n mandje,spelen doet hij niet,en dat hoort toch bij een pup?
hij wil niet buiten lopen,aan de riem laat hij zich slepen,(misschien nmoet
hij het nog leren) kortom het is een probleem hondje,en heeft iemand dit op zijn/haar
geweten,kan iemand mij raad geven?eten doet hij gelukkig wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yorksher terrier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel herthert

honden foto van hert

gewoon veel tijd geven ,komt wel in orde :-)

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Heel veel rust,liefde en vertrouwen geven.
Niks overhaasten,ikzelf heb ook een hond die ik met 5 maanden kreeg.
Hij was ook doodsbang ,maar met veel liefde en geduld bereik je het meeste.
Ik ben nu 1,5 jaar verder en hij is echt heel veel veranderd in het positieve.
Heel veel succes met je pup.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

neem alle tijd, wat de hond in 7 maanden niet heeft geleerd kun je er in 7 dagen niet inkrijgen. Hier zeggen we altijd, de tijd dat de hond is verpest heb je nodig voor de opbouw, dus helaas ook 7 maanden. Die kranten maken hem misschien angstig omdat ze ritselen, misschien heeft hij wel klappen gehad met een krant. Probeer het eens met wat oude handdoeken. Eentje beetje plas op doen en bv achter de bank leggen zodatg de hond daar stiekum op durft te plassen. Dan uiteraard belonen en na een week de (wel telkens verschonen uiteraard) handdoek richting deur leggen.
En dat aan de riem wandelen moet je eens proberen in omgekeerde richting dus hond lekker op de arm nemen en rustig een kleine stukje lopen bv 50 meter. Daar even rustig staan en dan hond op de grond zetten en rustig terug naar huis lopen. Meestal doen ze dat direct want het huis is veilig. Na een keer of 3 zul je merken dat de hond die 50 meter durft heen en terug te lopen en dan kun je het langzaam uitbreiden. Maar de hoofdregel is GEDULD en LIEFDE.
Succes met je kleine spruit.

Anoniem (Gast)

Ik heb toevallig ook een york gehad, iets jonger met dezelfde problemen. Het zal bij jou misschien wat langer duren omdat die van jou 7 maanden is, die van mij pas 4 maanden toen ik hem kreeg. Deze kwam van een puppymill en vervolgens weg gedaan omdat hij uitviel naar de kids (eigen schuld waarschijnlijk) en maar niet zindelijk wou worden (mi gaddo het was nog maar een pup!)

-Regelmatig mee naar buiten, net als bij een hele jonge pup. Elke 2 uur ofzo en direct belonen als hij zijn behoefte buiten doet met een zachte vriendelijke stem en wat lekkers. Vooral niet te luid en te enthausiast want dan zal hij misschien schrikken.
-Doe dit bij voorkeur in de tuin of anders dicht bij het huis zodat het wel sneller vertrouwd is, anders zal hij door de stress zijn behoefte misschien niet kunnen doen. Elke dag dezelfde plek, regelmaat en duidelijkheid is goed voor dit soort hondjes.

-Kranten vind hij waarschijnlijk geen prettig materiaal, probeer iets zachters wat geen geluid maakt, je hebt ook van die speciale puppy pads te koop. Zelf heb ik nooit kranten gebruikt maar hem gewoon veel uitgelaten.

-En met veel liefde red je het wel inderdaad :-D Maar let wel op de signalen die hij af geeft, vind hij het niet prettig, of probeert hij weg te komen, laat hem. Anders wil hij nog minder contact. Zorg ervoor dat hij de aanwezigheid van mensen als iets prettigs gaat zien. Beloon hem als hij contact met je zoekt met iets lekkers en een aai, niet over het hoofd maar de borst of zij bijvoorbeeld, is stukken minder intimiderend en voelt prettiger. En laat hem ook gewoon regelmatig met rust, dus lekker liggen in dus dat mandje, maak dit tot zijn eigen veilige plekje waar hij zich kan terug trekken en benader hem niet als hij hier zijn rust zoekt, het is zijn plekje.

-Rustig mensen en kinderen aan hem voorstellen laat de mensen laag zitten met hun zij naar de hond toe. Vraag mensen de hond beslist niet aan te kijken maar juist de andere kant op te kijken, dit zal een kalmerend effect hebben. Benader SAMEN met het hondje de mensen op zijn tempo en laat het hondje snuffelen en laat de mensen vooral niet meteen aaien of wat dan ook. Laat ze eerst stil zitten. Geen onverwachte snelle bewegingen maken. Als hij is gekalmeerd kunnen ze het hondje misschien een brokje aanbieden of iets lekkers en hem proberen aan te raken, ook niet over het hoofd en niet te enthousiast.

-Stel hem voor aan andere honden met stabiele rustige karakters. Laat ze vooral hun gang gaan, de honden weten zelf vaak wel hoe ze moeten reageren. Niet aan een korte strakke lijn of wat dan ook, laat de hond de honden op zijn manier benaderen. Hier kan ik helaas verder niet veel tips over geven, die van mij was dol op andere honden en niet bang, maakte niet uit welk ras of geslacht. Ik weet trouwens ook niet of die van jouw ook schuw is voor honden of alleen mensen..?

-Dat spelen kun je vast altijd nog wel leren als hij minder schuw is. Waarschijnlijk vind hij het een beetje eng (slechte ervaringen) kijkt hij bijvoorbeeld weg van het speeltje?

-Til hem naar de plek waarvan je wilt dat het zijn vaste poep/plas plek wordt en laat hem hier rustig rondlopen. Beslist niet meetrekken, dan gaat hij de wandeling nog erger vinden. Afhangend van de plek los of aan lange lijn, omheind veld los, de rest lange lijn die je kort kunt houden mocht het nodig zijn. Beloon hem waarneer hij op je let of bij je komt. Dit zal hem enthousiast maken om in je buurt te blijven en op je te letten. Als het met een plek lukt, kun je proberen verschillende plekken te verkennen en de wandeling steeds verder uit te breiden. Vanzelf zal hij alles stukken vertrouwder vinden.

Als er verder nog problemen zijn kun je altijd hulp vragen om dit forum maar mocht het echt niet gaan kan het beter zijn om een GT in te schakelen. Wel eentje die werkt met positief opvoeden en bij voorkeur iemand die ervaring heeft met schuwe hondjes als deze.
Het zal misschien wat tijd kosten om van hem een stabiele, sociale en gelukkige hond te maken maar als het eenmaal lukt, heb je echt een maatje voor het leven!! En ik kan het weten haha

honden page profiel Suus Q.Suus Q.

honden foto van Suus Q.

test

honden page profiel Suus Q.Suus Q.

honden foto van Suus Q.

hehe, kan eindelijk weer reageren. Was iets mis met Java.

Enfin,

Mooie en goede tips boven en ben het er helemaal mee eens.

Wij hebben onze York met 4-5 jaar pas gekregen en hij had heel veel meegemaakt. Hij was overal bang voor.
Veel rust, regelmaat en een consequente houding is in eerste instantie belangrijk. Zo voelt hij zich snel veilig bij jou. Toen heb ik elk punt van angst aangepakt door hem te laten spelen tijdens angstige momenten.

Voor veel dingen betekent herprogrammeren naar positieve ervaringen.

Het kost veel tijd en geduld maar het werkt. Het fijne van jouw Bobby is dat het nog een pup is en die leren zo snel.

Laat ook de tijd zijn werk doen.

Hoop dat je veel gaat genieten van je puppy :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yorksher terrier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^