Help Kyran eet de konijnen op ! Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat wil je bereiken met corrigeren? Het meest belangrijke is dat de hond vertrouwen in jou heeft en dat hij de konijnen niet eng vindt. Met blaffen geeft de hond aan baas help ik vind het spannend. Door een hond te corrigeren ga je het symptoom bestrijden en je maakt de hond banger, gevolg nog meer blaffen.

Inderdaad het gaat om de reuk. Ga je nu aan de slag met de hond een zoekspel te laten doen dan is hij met iets anders bezig en wordt daarmee meteen rustig in zijn hoofd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help Kyran eet de konijnen op ! Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek

honden foto van Kaatjekoek

Ben het helemaal eens met Chris. Eén van mijn teckels wilde de eerste weken dat ik hem had mijn valkparkiet opeten (naar de kooi springen, loeren, blaffen). Nu kijkt hij er niet meer naar om (door hem steeds te corrigeren als hij een bepaalde houding aannam). Doet hij dat wel... is een 'UH!' voldoende.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Mimi, angst van de hond is niet het probleem

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Mimi, angst van de hond is niet het probleem "

Precies. Toen mijn hond helemaal te keer ging omdat ze een konijn zag, dat ze hyper werd omdat ze er 1 rook of dat ze helemaal gek in de kop werd omdat ze bewogen, was mijn hond toen bang volgens jou? Ik denk het niet, aangezien ze even later dat konijn te pakken had en het beestje doodgegaan is...

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Vorige reactie is natuurlijk gericht aan Mimi en niet aan Chris ;-).

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

Het is ook niet dat Kyran er bang van is hoor. Hij wil gewoon jagen.
Hij gaat zo fixeren dat hij er ook van gaat trillen en hoort of ziet dan ook niets anders meer :'(
Het zal ws een hele lange weg gaan hebben voordat ik Kyran rustig ga krijgen. Het gaat iig niet deze zomer lukken om ze bij elkaar te laten, maar dat is niet zo erg.

honden page profiel ria meersschaertria meersschaert

honden foto van ria meersschaert

Wij hadden enkele jaren geleden een golden retriever,onze Bassie,schat van een hond,mis hem nog altijd...Hij leefde hier samen met het konijntje en de cavia van onze dochter en zoon.Ze liepen los in onze tuin,de konijn lag soms op de rug van Bassie terwijl hij relaxte in de tuin.We hebben mooie dagen meegemaakt met onze 3 musketiers :-) Nooit heeft Bassie,Flappie(konijn) of Jantje(cavia) achter na gezeten,het was een leuk trio.

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje

honden foto van Esther & Doortje

Ik heb en teckel en ook twee konijnen. Mijn konijnen zitten buiten in een ren en mijn teckel kan daar niet bij, maar...mijn hondje wil niet jagen op mijn konijnen maar er mee spelen, al vanaf dag 1 :-) Her kan dus zeker goed gaan, tips heb ik niet voor je, maar volgens mij heb je al aardig wat tips gehad! Veel succes!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

" nou.. ik vind het gewoon echt onverantwoordelijk als je een jachthond wilt leren om samen met elkaar los in de tuin te kunnen laten.
je zou ze kunnen leren elkaar te laten negeren wanneer het konijn in het hok zit, maar los samen in de tuin.. sorry.. maar ik zou dat nooit proberen met jayla.. "


Mijn kooikertjes zijn ook jachthonden maar Sterre ging voor mijn cavia's liggen zodat ze nog mochten drinken.
Mijn cavia's liepen gewoon los in de tuin etc, en gingen soms graag bij de hond op de deken liggen, nooit gezeur mee gehad.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wij hadden vroeger een Engelse Springer, mijn vader jaagde zelf met hem. Toch konden er thuis gewoon konijnen en cavia's door te tuin lopen. Hij wist gewoon dat hij van alles wat hier thuis loopt af moet blijven.

Dus, het kán echt wel. Succes in ieder geval!

honden page profiel Nicole LouweretNicole Louweret

honden foto van Nicole Louweret

Ik heb ook een konijn, en toen we Mikey nog hadden (onze vorige golden) liepen en lagen ze allebei los in d etuin, zo leuk om te zien ik zal eens een keer een foto ervan plaatsen, het waren de dikste maatjes !
Maar nu we Dustin hebben (golden van 8 maanden) gaat dat dus ook niet, ik heb hem als pup er meteen bijgewoon en toen was ie er al erg wild mee. Maar nu gaat het dus helemaal niet meer. Ik hoop dat het nog goed komt, maar ik heb er een hard hoofd in, ik vertrouw hem er helemaal niet bij. ik denk dat ie Flappie ook zou pakken. Jammer hoor maar ja nu laat ik flappie dus af en toe los in de tuin en dan Dustin gewoon lekker binnen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help Kyran eet de konijnen op ! Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Gevonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^