(honden)poep eten :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Allebei m'n teckels eten poep ,op dit moment is het heel erg ,ik kan hun op het uitlaatveld niet meer loslaten want ze vliegen gelijk op de drollen af.
Ze hebben hun hele leven kvv gegeten,ze zijn 2 en bijna 3 jaar.Weet echt niet wat ik kan doen.Baal echt als een stekker. :'(

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

1 hond van ons eet ook haar eigen poep op. Da andere loopt er met een grote boog rond. Maar het is niet makkelijk als perra haar eigen poep opeet. Je moet dan wel snel reageren maar gelukkig eet ze die van de andere hond niet op.

Astrid (Gast)

Lees veel verschillende verhalen over t poep eten door honden. Dacht altijd dat vooral Labradors daar n handje van hadden maar ook andere rassen doet dit. Die van ons is nu 2,5 jr oud. Voorheen probeerde hij buiten alleen ontlasting van katten te pakken zo ook uit de kattenbak thuis waar we altijd heel alert op zijn. De laatste 2 wk pas nadat t gesneeuwd heeft eet hij ook ineens hondenpoep. Hij loopt er gewoon op. J moet hem dan ook constant corrigeren en in de gaten houden. Roep ook iedere x foei en zorg dat ik iets bij me heb om te belonen maar werkt niet altijd hoor. Ik heb een choc bruine lab en kan erg eigenwijs zijn. Hij krijgt 2x op een dag brokken en 's morgens doe ik er sperziebonen bij omdat dat toch vult en en hij er dan niet te zwaar van wordt. Labs hebben de neiging om toch gauw te dik te worden. Hij is dan ook niet te dik en heeft een prachtig glanzende vacht. Had al eierkoek geprobeerd dan toch maar eens de ananas of zo. Al met al vindt ik t heel vervelend want er is zelden eens een rustige wandeling.




honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Goh wat een heerlijk oud topic (22 juli 2008) doorgelezen die weer geüpdatet is en van gisteren had kunnen zijn.
Zalig zo’n rustige zondagmorgen met een kop koffie erbij en YES! het gaat ook hier weer over brokken en vers! Het blijft toch leuk om al die voor en tegenstanders in de vele onderwerpen weer tegenover elkaar te hebben.

Alleen is voeding voor onze viervoetige poepeters niet altijd de hoofdzaak zoals vaak wordt beweerd.
Wat mij wel bij het doorlezen opvalt is dat teefjes zich veel vaker aan het poep eten bezondigen dan reuen.

Wolf schrijft hiervoor op (07 februari 2009), wat ik interessant genoeg vind om hier te kopiëren:

" Het idee van sommigen dat wolven uitsluitend vlees eten is niet waar. Ook wolven eten (ook al is het niet vaak) knollen, wortels en andere plantendelen. Ook eten ze af en toe poep. Vooral de teefjes. Ze eten de poep van de pups, zolang ze in de den zijn en ook als de roedel onderweg is wordt de poep van de jonge wolfjes opgegeten (om geen ongewenste sporen achter te laten).
Wolven eten inderdaad geen brokken (die zijn in de vrije natuur niet te koop) maar als ze de kans krijgen om een zak met brokken, die buiten staat, op te eten, zullen ze dat niet laten (tenzij die .....mens wakker wordt).
Mensen denken zo vaak te weten hoe wolven het (moeten) doen, lachwekkend gewoon.

mvg (ik leef samen met wolven, 24 uur per dag, 7 dagen per week, hele jaar door.) "

Mijns inzien is dat inderdaad zo dat het voor een teefje een aangeboren natuurlijk gedrag is. Ze hebben dit hun moeder zien doen (die het nest schoon hield) en kopiëren dit instinctief gedrag. Oké het nut is bij een teefje zonder puppies dan wel weg, en daarmee verdwijnt het gedrag ook vaak, maar niet altijd want het instinctmatig blijft er uiteraard wel.

Daarnaast kan er ook een medische reden zijn of heeft je hond last van wormen. Dus een bezoek aan de DA om alle medische oorzaken uit te sluiten kan zeker geen kwaad. Wat nog wel kan is dat de hond “verslaafd” is geraakt aan de ammoniak die er in vele soorten poep zit.

En als derde kan het natuurlijk ook een spelletje zijn (je hond is zo slim). Jij ziet dat je hond poep eet en reageert hierop door iets te roepen of door boos te worden. En hoppa je hond wordt steeds gemotiveerder omdat dit iets is wat hem/haar zoveel aandacht extra oplevert.. Heerlijk toch voor je hond en het motiveert hem/haar zeker om dit instinctieve gedrag te blijven doen.

En als vierde bedenk eens hoe jij je voelt als je gaat winkelen met een legen maag. Ook honden die met een lege maag worden uitgelaten kunnen hierdoor wel eens “buiten de deur” gaan ontbijten.

Hier 2 Draakjes van bijna 2½ jaar waarvan inderdaad het teefje ook af en toe terugvalt in dit voor de mens gore eetgedrag. Ik kwam erachter dat door het totaal te negeren het een stuk minder leuk voor haar is geworden. Dus ook niet gezucht, stiekem gekeken of er iets over gezegd, zodat het haar helemaal niets opleverde.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

kijk maar voor informatie op sanofor, heb daar mijn eigen Ervaring opgezet.
en die van mij eet het dus niet meer.
het is wel degelijk een vitamine tekort .
kleine honden theelepeltje , grote hondenras paplepeltje. ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Er zijn genoeg honden die gewoon poep blijven eten ondacnks kilo's van die sanofor er was nog zo'n middeltje ooit wat uitkomst zou moeten brengen, ook daar bleven honden gewoon chroniche poep van eten, zowel honden,kattenpoep als mensen poep..

Dit goedje bestaat al zoveel jaar...
Ik ken het al jaren en jaren her..
Heb het zelf ooit eens een poos gegeven bij mijn eerete hondje wat ook een poepeter was..
En is ZELFbelonend om poep op te zoeken en te eten.. ;-)
Net als [op/najagen vraagt het slimmer zijn/inzicht/gedrag lezen/doorzettingsvermogen van de baasjes..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sandy,mijn compliment hoor. :-D

voor anderen die de honden poep eten, neem pens balletjes mee, zodra je hond aan een andermans drol vergaapt, alert zijn, voor die toehapt, een balletje pens geven, en belonen, houd je hond voorlopig aan de lijn, en probeer het cirkeltje te doorbreken, pens balletjes maken en in een zakje mee nemen, vies ? latex handschoenen aan doen, poep eten is ook vies, en kan ook een medisch probleem veroorzaken, andere hond kunnen ziek zijn en dat uitscheiden, uitscheiden he, in ontlasting, en dat eet jouw hond.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik heb een aflevering op televisie gezien van Ceasar, waar
dit probleem opgelost werd door de hond in een ruimte te doen waar poep lag,
en hem dan te belonen met iets als hij er vanaf bleef.

Ook bleek dat de hond een tekort had aan, ik geloof Kalium, maar heel zeker weet ik
dat niet meer. Dat werd opgelost door de hond als snoepjes banaan te geven.

Was echt apart, binnen 2 weken deed ie t nooit meer..

honden page profiel IngeInge

Ook bij mij eet 1 hondje ontlasting. En ze krijgen alle vier hetzelfde voer en geen brok maar vers.
Dus wat voedsel betreft gaat het hier dan niet op. Wel zijn het alle 4 teefjes. De ene deed het ook al toen ze nog brokken kreeg, dus het overschakelen op vers heeft niet geholpen.

Kattenontlasting is trouwens wel favoriet!

silvandwaynedjayden (Gast)

Hoi wij hebben een husky van 5 jaar en die eet helemaal geen poep. maar we hebben ook een stafford en die eet haar eigen poep voor de rest van niemand anders. maar het is bij haar met vlaagen want zo doet ze het een paar weken niet en zo doet ze het weer. ze krijg natvoer en brokken dus ik weet echt niet waarom ze het doet.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

dit is weer zo'n super oud topic. waar vindt je die toch.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

@ Mimi,
Als je googeld op, in dit geval "poep eten" , kun je op HP terecht komen, en als je hier niet bekend bent, let je, denk ik nergens op, en plaats je je vraag.

De Laet Liinda (Gast)

Hallo,Ik heb een maltezerke van 2 jaar oud en als ik er mee buiten ga moet ik goed uit mijn ogen kijken want als ze ergens vogelpoep of hondenpoep ziet liggen dan kun je niet geloven hoe rap ze is om het op te eten ik ben dan heel boos op haar en roep hard foei ze weet het dan wel maar iedere keer is het weer hetzelfde,kunnen jullie mij helpen?
Bedankt

Stefan (Gast)

Ook ik zou graag mijn casus voorleggen. Ik heb een labrador van nu 1,5 jaar oud. Als pup kreeg hij royal canin voer, hij hapte toen ontlasting van andere honden van straat. Wij zijn over gegaan op pup voor van Orijen. Vanaf dat moment geen ontlasting van andere honden weer gegeten.

Toen hij ongeveer 1 jaar was overgegaan op het volwassen voer van Orijen. Vanaf dat moment eet meneer weer volop ontlasting van andere honden. Het is momenteel zo erg dat als hij de bal apporteert hij de terugweg eerst gaat staan eten. Of hij gaat niet eens apporteren maar de andere kant op voor een goede maaltijd... Het plezier van het wandelen gaat er redelijk af zo.


We hebben vers vlees een geruime tijd geprobeerd, maar geen verschil. Eierkoeken en ananas ook niet.
Ook het "leuker" zijn dan se ontlasting werk niet.

Ik hoop dat mensen andere tips hebben.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Geef eens een tijd dagelijks wat boekmaag bij of vul aan met groentes en rauwe honing. Dat laten eten een uur voordat je je ronde gaat doen. Je hebt een labrador en ik ken er maar weinig die geen stront vreten als ze de gelegenheid hebben. Het is zo'n zelfbelonend gedrag dat het moeilijk is om verbaal uit de kast te trekken om het echt goed afgeleerd te krijgen. Maar de prikkel wegnemen door vooraf wat gezonde koolhydraten aan te bieden, werkt vaak wel goed. In elk geval zodat de hond vatbaar is voor jouw correctie, omdat het obsessieve gedrag is afgenomen. Lange lijn training voordat je de hond loslaat, maar goed.....het blijft een retriever, hoor.

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Ik heb nog nooooooooit een hond gehad die poep at... Tot ik de derde hondje ophaalde

Hij Vind het zalig Ik schrok me kapot, de dierenarts zei dat het niks te maken had met voeding maar een aangeleerd gedrag 

Hij eet rauw vlees en stront als toetje

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hond na verhuizing van padje af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^