Hoi allemaal,
Onze teckel Frodo vertoond opeens terug onaangepast gedrag. Hij is nu 7 maanden en was helemaal zindelijk, tot deze week. We hebben hem al dikwijls meegenomen naar andere mensen en tot nu toe gedroeg hij zich telkens zeer goed. Nu heeft hij deze week al 2 keer geplast in huis bij andere mensen. Het gaat zeker niet om te laat met hem naar buiten te gaan, telkens was hij net buiten geweest. Bij ons thuis doet hij het niet. Kan het hier gaan om typisch reutjesgedrag? En wat kunnen we doen om het probleem op te lossen? In een van de huizen is er ook wel een andere hond in huis, op de andere plaats niet.
Groetjes,
Eveline
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Ruwharige Teckel plast in huis bij andere mensen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
dacht dat ik deze vraag al van de week ben tegen gekomen.
bij anderen mensen ? op bezoek ? dan houd je je hond aan de lijn, het is vervelend toch dat tie daar gaat markeren ? meestal is er een andere hond in huis.
vasthouden, alert zijn, laat de hond naast je plaatsnemen, leg hem af, en wees alert, laat hem niet rondbanjeren, vele reu,s hebben deze neigingen, en voorkom dat. door je hond naast je af te laten gaan.
Yep, aangelijnd houden. Eigen kleedje meenemen. Bij mijn hond is het vanzelf overgegaan.
Als we op bezoek zijn bij mensen houden we hem meestal wel op de schoot of aan ons voeten, alleen is het natuurlijk moeilijk als er bv. moet gegeten worden. Kan castreren van de hond dit gedrag laten verdwijnen? We hebben speciaal een kleine hond genomen zodat we hem mee kunnen nemen als we ergens naar toe gaan. Het wordt dan wel echt vervelend als hij dit gedrag blijft houden. Hem constant aan de lijn houden, is toch echt zielig voor de hond?
Castreren helpt sowieso niet. Karel doet het namelijk ook nog wel eens en hij is al gecastreerd. Ik zou het bij een ruwhaar sowieso absoluut afraden. Karel heeft een behoorlijk castratenvacht gekregen en dat is een ramp met plukken.
Ik zou hem ook gewoon aan de lijn houden en dan na een paar keer weer eens kijken of hij los kan. Als je niet te lang gaat, is het ook niet zielig!
@ Wendy: We nemen telkens zijn mandje mee als we ergens op bezoek gaan. In die mand ligt een oude trui van mijn vriend en een oud t-shirt van mij, dat heeft hij al van de eerste dag dat hij bij ons in huis is. Wat ik niet begrijp is dat het maanden is goed gegaan en ineens deze week dit gedrag vertoond.
Mijn kruising Teckel deed het eerst ook. Toen hij net bij ons was hier in huis En daarna nog 3x toen ie bij mijn oma was gaan logeren.
Inmiddels doet ie het niet meer, hij kent de huizen nu denk ik goed genoeg.
En castreren helpt inderdaad niet, Kobus was al gecastreerd toen hij bij ons kwam.
Inderdaad kan je hond een castratenvacht krijgen (hoeft niet). Dit is een vacht die door het castreren heel stug en hard wordt en moeilijk te behandelen. In het geval van ruwhaar honden is de vacht moeilijk te plukken. Is je hond langhaar, dan is het heel moeilijk om het te borstelen. Terwijl dat juist met een castratenvacht nodig is, omdat het heel erg snel in de klit raakt.
Een castratenvacht is, zoals Iris hiervoor al zei, een slechte vacht door castratie. Per vachtsoort is het nogal verschillend wat er gebeurt met de vacht. Ruwharen krijgen vaak een dikke wollige vacht. Het plukken gaat vaak moeilijker en kan zorgen voor irritatie van de huid. Een trimster kan je daar wellicht meer over vertellen. Karel heeft vaak na het plukken ook juist kalere plekken in zijn vacht zitten.
Hoe lang de puberfase duurt verschilt per hond. Karel was zo rond de 18 maanden redelijk stabiel. Met 2 jaar werd hij echt volwassen. Pepijn zit ook nog midden in zijn puberteit. Er is ook wel redelijk veel over te vinden op internet, maar pin je niet vast op bepaalde leeftijden.
Mocht je overigens tóch willen castreren, dan zou ik dat pas doen als je hond zowel lichamelijk als geestelijk uitgegroeid en stabiel is. Ze hebben hun hormoontjes tot die tijd hard nodig. Ik zou dus wachten tot hij een jaar of 2 is.
OK allemaal, bedankt voor de vele reacties, we zullen dan maar een tijdje door de zure appel bijten totdat die puberfase voorbij is en onze bezoekjes wat inkorten. Dat zal sowieso al iets makkelijker zijn nu de feestdagen voorbij zijn .
Als er in dit geval een andere hond in het spel is, kun je het beste beide honden buiten op neutraal even kennis laten maken, daarna je eigen hond het "vreemde" huis even aan de lijn laten onderzoeken daarna bekijken of hij los kan. De ergste opwinding is dan voorbij waarschijnlijk. Uiteraard kan de leeftijd een rol meespelen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze Ruwharige Teckel plast in huis bij andere mensen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?