Trekken tijdens wandelen + afleiding door andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Ik ben druk bezig om onze husky, Mishka, trekken aan de lijn af te leren. Het gaat echter maar heel traag maar het zal wel goed komen zeker :-D Ik ga als volgt te werk:
Elke keer wanneer hij trekt stop ik, tot als de lijn terug ontspannen is. Dan zeg ik 'flink' en ga ik verder. Alleen lijkt hij het echt niet goed te snappen, of misschien duurt het gewoon bij hem wat langer he :-) Wat hij nu wel vaak doet, is als ik stop, stopt hij ook en gaat hij gewoon zitten. Dit is natuurlijk niet slecht, maar hij gaat dan zitten op het einde van de lijn, waardoor de lijn niet ontspannen is en ik dus niet verder stap. En als ik dan nog even wacht tot als hij wat dichter komt, vertrekt hij gewoon zelf weer. Precies of hij zegt: 'hej, ik ben gaan zitten voor je en nu gaan we nog niet verder? Kom, we zijn weg!' Soms wil ik ook een stap naar hem toe zetten als hij op het eind van de lijn zit, zodat de lijn terug ontspannen is. Maar vanaf het moment dat ik een stap verzet, vertrekt hij ook terug. Dus wat doe ik?

Ook wordt hij super wild wanneer er een andere hond in de buurt komt. Hij bedoelt dit goed, want hij kan met elke hond overweg, maar het is dus wel lastig. Zoals daarnet stond ik stil omdat hij trok, en hij ging zitten. Maar toen kwam er net in de verte een hond aan en ja toen begon hij te springen, te trekken, te janken. De hond was nog minstens 50 meter ver + aan de overkant van de straat. Hem afleiden lukt op zo'n moment niet. Ik krijg hem gewoon niet kalm. Wat doe ik op zo'n moment?

Alvast bedankt voor de tips! En moest er iemand in de buurt wonen (België wel, rond mechelen) die mij wilt komen helpen? Ik ken niet veel mensen met honden. Het is maar gewoon om eens mee te wandelen met Mishka, of een paar keer 'toevallige voorbijganger met hond' te spelen, want hoe vaker onze Mishka een andere hond tegenkomt en ontmoet, hoe sneller hij bij zal leren. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken tijdens wandelen + afleiding door andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Eigenlijk wordt je heel voorspelbaar voor je hond als deze trekt. Ik zou ineens een andere kant oplopen als hij trekt of meteen bochten gaan lopen en doorlopen met de bochten alsof je geen hond bij je hebt. Hierdoor let je hond meer op jou want deze begrijpt even niet wat je doet.

Let wel dat je echt doorloopt in de bochten dus niet achter je hond aanloopt anders heeft het geen effect.....

Dit kun je ook doen als je een andere hond tegen komt.

Set (Gast)

Ik woon tegen Mechelen in Heist-op-den berg Ik kom wel veel in Mechelen en heb er altijd gewoond.Ik heb een cocker spaniel van 2 jaar en die trekt en rukt aande lijn !! daar kan die van jou niet tegen op :'( Hondenschool is voor mijn geen optie,heb al wel prive trainer (6x1uur) gehad maar door wat prive problemen gestopt.dat hielp wel goed maar ja..Ik zou ook graag proberen met iemand mee te wandelen miss lukt het ons samen? ik word er ook wanhopig van..Ik zou zo graag veel en vaak met hem wandelen,maar zo gaat het echt niet.trekken,janken,zitten en dan met een stevige ruk weer vooruit hij schuurt bij wijze van spreken over de grond van het trekken!.

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Ik wil het wel eens proberen, maar ik weet niet of het gaat lukken. Want dit was mijn eerste plan als hij trok, achteruit lopen zodat hij wel moest volgen. Maar wat deed hij? Gewoon niet volgen en dezelfde kant op blijven trekken. En als hij het dan doordat dat ik de andere kant op wou gaan, begon hij langs die kant te trekken ;-)
Misschien dat ik het wel eens ga proberen als er een andere hond voorbij komt (dat baasje gaat lachen als hij mij zo bezig ziet :-D ) Maar ga ik er dan wel goed aandoen? Als ik begin bochten te nemen en de andere kant oploop, en hij blijft trekken en springen richting de vreemde hond, wat doe ik dan? Is het dan uiteindelijk niet het ontwijken van het probleem? Ik wil niet voor altijd bochten nemen gek doen als er een andere hond voorbij komt :-D

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

@ Set
Hondenschool is voorlopig voor mij ook moeilijk (werk in de weekends). En moet trouwens opzoek naar een andere, want mijn vorige was veel te commercieel ;-)
Ik ben van Boortmeerbeek (hever eigenlijk) :-) Is wel nog een stukje rijden, maar ik heb het ervoor over hoor. Dan kunnen we elkaar aanmoedigen en zo! :-D
En moest onze Mishka meer kracht hebben zou hij mij ook over de grond trekken, maar gelukkig heeft hij dat niet :-D Maar het wordt een vicieuze cirkel he.. Hoe harder ze trekken, hoe minder graag je gaat wandelen, en daardoor gaan ze nog meer trekken. Volhouden dus! ;-)
En sowieso, al is het niet voor het trekken af te leren, wandelmaatjes in de buurt is altijd leuk! :-D Anders moet je een profiel aanmaken (heb gezien dat je als gast staat), dan stuur ik je een pb. Denk niet dat je hier contactgegevens mag posten ;-)

honden page profiel SetSet

honden foto van Set

Profiel is er! :-) Laat maar weten wanneer het je past. We geven niet op hé ;-)

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

@ Set: je hebt pb ;-)

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Niemand anders tips?

En welke halsband/lijn gebruik ik best?
Dus welke lengte van lijn? Een goede korte, of standaard, of een iets langere? (bv politielijn op langste)
En een halsband, of een harnas, of nog iets anders..? (geen gentle leader, heb er 1 gekocht en uitgetest, maar lag na 10 minuten al terug in de kast. Mijn hond werd er gek van, echt zielig).
Ik gebruik nu een harnas/tuigje, omdat ik Mishka zijn halsband was vergeten uit te doen, en de andere hond heeft hem dan maar kapot gebeten tijdens het spelen. Maar ik heb dus het gevoel dat hij met dat harnas nog veel harder kan trekken en veel liever trekt :-) Dus misschien toch maar weer een gewone halsband halen?

Hanneke (Gast)

" Niemand anders tips?

En welke halsband/lijn gebruik ik best?
Dus welke lengte van lijn? Een goede korte, of standaard, of een iets langere? (bv politielijn op langste)
En een halsband, of een harnas, of nog iets anders..? (geen gentle leader, heb er 1 gekocht en uitgetest, maar lag na 10 minuten al terug in de kast. Mijn hond werd er gek van, echt zielig).
Ik gebruik nu een harnas/tuigje, omdat ik Mishka zijn halsband was vergeten uit te doen, en de andere hond heeft hem dan maar kapot gebeten tijdens het spelen. Maar ik heb dus het gevoel dat hij met dat harnas nog veel harder kan trekken en veel liever trekt :-) Dus misschien toch maar weer een gewone halsband halen? "


Het is wel een husky he? Dat trekken zit ongeveer in de genen. :-)

Als hij inderdaad goed met andere honden overweg kan, zou ik toch op zoek gaan naar hondenvriendjes waar hij regelmatig lekker los kan dollen. Dan kan hij echt zijn energie kwijt, en met een moegerende hond is netjes naast lopen veeeel makkelijker te trainen. Ik heb op weg naar huis meestal twee honden die keurig naast me lopen, zo heb ik ze ook het commando geleerd, puur door belonen terwijl ze lekker relaxed meelopen.

Op weg naar het park willen ze nog wel eens trekken, en als het me te gortig wordt weten ze precies wat NETJES NAAST! betekent. Hypere enthousiaste honden kunnen best een commando opvolgen, maar een commando aanleren is een andere zaak, dan moet een hond in mijn ogen echt ontspannen zijn.

Hanneke (Gast)

Mijn honden lopen trouwens altijd (behalve als ze los lopen uiteraard) aan 8-meter flexlijnen. Ik weet dat heel veel mensen het ondingen vinden, maar ik word juist helemaal iebelig van gewone lijnen. Ik wil op aangelijnde wandelingen niet helemaal mee naar de rand van de sloot omdat er altijd aan de rand van de sloot gepoept moet worden, en ik wil geen lijn die soms over de grond sleept. Die 8 meter geeft ook lekker veel vrijheid, mijn oudje kan 8 meter achter blijven om op z'n gemakje te snuffelen, en mijn huppeltutje heeft aan de lijn 16 meter om heen en weer te rennen als ze dat nodig vindt.

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Hier ligt ook een flexi in de kast, maar het is al even geleden dat ik hem nog gebruikt heb. Ik vind het niet echt een onding, maar dan mag de hond niet trekken. Omdat mijn husky altijd lekker hyper is loopt hij dan op en af, waardoor hij soms wel eens een harde 'snok' krijgt als hij op het einde komt. En ik heb dus schrik dat dit niet zo gezond is voor hem dan :-) Moest hij niet trekken zou ik het misschien wel vaker gebruiken.

En ik weet dat het wat meer in de genen zit, maar het moet toch ook af te leren zijn denk ik? We hebben wel 3 honden om eens lekker mee te lopen, maar ja hij loopt weg als hij van de lijn is. Soms ga ik wel naar het veld en laat ik de andere 2 los en hij aan een lange lijn van 15 meter, maar het is toch niet hetzelfde :-)
Wel moet ik zeggen: als hij los mag met vreemde honden (zoals een tijdje geleden met 3 windhonden) blijft hij wél in de buurt. Waarom? Omdat die andere honden bij hun baasje blijven, en hij bij die honden blijft. Zijn hondenvriendjes waar hij mee leeft in huis zijn minder interessant om bij te blijven want die ziet hij natuurlijk elke dag he :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trekken tijdens wandelen + afleiding door andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Komop!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^