HondenPage baasje Chantal

Wat schreven de vrienden van Chantal op het forum

honden page profiel yooopyooop schreef in Slakken kunnen gevaarlijk zijn voor honden en katten
Je kan bij het woud daar ook op testen, zelf doe ik dat, milbemax word aangeraden maar beter kan je regelmatig testen. Slakkenkorrels zijn zeer giftig voor huisdieren, ook de eco slakkenkorrels, was pas nog op tv. Als aanvulling Loesje..      
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Ik kan altijd retourneren als het niet past. Dus ik onthoud het, ik denk wel dat het snel moet.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
"   Deze vond ik echt top, besteld bij the muzzleshop in Engeland. Maat is eigenlijk nog wel wat te krap wat betreft hijgen, maar kwam goed in de buurt. Van alle muilkorven die we hebben geprobeerd ging deze ook het beste. " Penny ooooooooh die is moooi zeg, bijna een sieraad.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Ik heb de baskerville 2.0 gekocht 2 maten, in de aanbieding bij zooplus, Sam heeft een hele gekke maat, 9 cm lange neus, 23 rond, het gaat puur om dat hij niet kan bijten als hij dat wil, als hij los is heeft hij totaal die neiging niet want hij kan wegrennen, vandaag was ook wel bijzonder hoe het ging, zomaar iemand pakken is echt raar. Windhonden, daar had ik helemaal niet aan gedacht, nou ja, als dit niet past, dan probeer ik dat, het mag terug gezonden worden, maar voor 2 maten was ik nu 28 euro kwijt.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
snoet is denk ik 10 cm lang, heb net mijn hand op zijn neus gemeten, omtrek weet ik dan niet, dat is lastiger meten. Oh das wel lang zien ik, maar ja, die Podenco's hebben allemaal van die lange snoeten, maar 10 zal wel te veel zijn. Hmmmmmm nu die omtrek..  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
OOh haha ik heb het ook nog in verkeerde topic gezet, ik dacht dat ik het frustratie topic zat, heb net geprobeerd zijn neus te meten, lukt e niet goed, en toen mocht het niet meer. Ik moet het online doen, wij hebben ook geen Pets place.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Ach wat naar Yooop. Ik heb t met Furby ook een keer gehad, ook een man. Die reageerde wel een stuk vriendelijker ook al moest hij naar de huisartsenpost.   Ik zou er een paar bestellen in verschillende maat waar j?e de niet passende kunt terugsturen. Baskervil is wel ok.   Als hij al aan een kap gewend is kun je die in de tussentijd op doen.   Wat een pech. " Kees Mag je ze ruilen dan? Nog tips waar? Nee hij is niet aan een kap gewend, alles is eng, maar ik heb hem wel ooit op een snoetje getraind, dus dat lukt me nog wel een keer. Snoepjes doen wonderen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Nee het bloemetje werd erg gewaardeerd, dat had hij niet verwacht,  de rekening vind ik logisch, dus dat is geen probleem, maar ik wil dit niet nog een keer, het kan met Sam, het is echt een lieve hond maar als angst voor wat dan ook zijn zijn kop zit, dan kan hij bijten, tot nu toe was het snappen, nooit doorgebeten, maar die man had echt een hondenbeet in zijn kuit staan, met bloed, ik zag alle tanden, dat was geen sneppen.     Zijn buurvrouw stond erbij, en die zei, ja je hebt ook zo'n slechte aura ( grinnik) maar natuurlijk kan die man er niks aan doen, ik denk alleen dat die buurvrouwe niet gewaardeerd word. Ik zit inderdaad naar de baskerville korven te kijken, ik denk dat ik maar ga gokken op welke maat.    
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Sam heeft iemand gebeten vandaag, in de kuit, de man stond te scheppen maakte raar geluid, en Dordt in stoom is, dus heel de dag herrie, manlief lette niet op , Sam ging in een rechte lijn naar de man en zei hap, in de kuit, mijn man dacht dat het meeviel, maar ik ben toch een bos bloemen wezen brengen. De man had spijt dat hij Sam niet had doodgeslagen met de schep, als hij hem aan had zien komen had hij dat gedaan zei hij, hij liet zien wat de schade was, en daar ben ik van geschrokken, dat was geen snap, maar echt een bijt, dus man ligt open en is naar de huisartsenpost geweest. De rekening zullen we nog wel krijgen, en terecht natuurlijk. Zo stom, was mij niet overkomen, Sam mag niet naar mensen en al zeker geen mannen, Sam was ook nog eens aan de flex, waar ik nooit mee loop.   Ik baal zo, nu ga ik een muilkorf kopen, iets waar ik al langer aan denk omdat ik bang ben dat hij iemand grijpt, hij kan in schrik of angst zo onvoorspelbaar zijn, nu het geluid van het scheppen, en vast ook stress van de geluiden die we heel de dag horen.   Nu moet ik zijn snoet meten, en dan moet ik dus met een voorwerp richting zijn hoofd. Maar ik moet meten denk ik? En welke muilkorf is een beetje hond vriendelijk?   Och ik baal zo, Sam is zich van geen kwaad bewust, maar ik ga het wel doen..ik vind het wel een grote stap..  
honden page profiel yooopyooop schreef in Nekhernia
Dat is in ieder geval het goede middel tegen hernia pijn.
honden page profiel yooopyooop schreef in Nekhernia
Ik heb er zelf 4, 4 keer geopereerd ook, wat je kan geven in overleg met je dierenarts is collageen type 2, dit heeft mij enorm geholpen. Alles wat bewezen smeerbaarmaakt in de gewrichten kan helpen, Glucosamine zou ookwat kunnen doen. Wat ik wel vreemd vind is dat er geen scan is genomen, of heb ik daar overheen gelezen, een hernia is alleen te zien opeen scan. Verder inderdaad geen halsband zoals Willemijn al zei, niet laten schudden met speeltjes of trekspelletjes doen, en rust vanuit nek, ja dat is lastig de nek draagt het hoofd. Is de hernia gescheurd of puilt hij uit, is hij gebroken? Dit is allemaal te zien op de scan, de noemen het stage 1 2 3 4 of 5. Sowieso zou ik pijnstilling geven, belangrijk is dan een level opbouwen, dus niet alleen als je denkt , mijn hond heeft pijn, een level bouw je op door elke dag pijnstilling te geven, en op vaste tijden.
honden page profiel yooopyooop schreef in Pomeriaan hijgt veel
Zoals ik begrijp, ze is in Slovenië geboren en opgegroeid vanaf puppy in Zwitserland.. dus woont nu in Zwitserland, toch wel bekend om de gezonde lucht? En bij een gezonde hond moet dat toch niet uit maken? Zwitserland kan koud en warm zijn, het hondje heeft bij beide last? Ik zou op zoek gaan naar pijn, hoofdpijn, of gewrichten, toch naar de dierenarts dus, en wat Kees zegt. Ik kan het verkeerd hebben hoor....
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
Dat is fijn Ineke, moet je nog een keer bloedprikken of laten ze het hierbij?
honden page profiel yooopyooop schreef in Met het oudje op reis
Och die lieve knappe Nukka, ze geniet nog wel zie ik.   Wat is het soms lastig als je beseft, hmmm hij/zij word nu echt wel oud, er komen kleine ongemakkelijkheden, en vooral, je staat op scherp, bij elke pijntje op piep of wat dan ook, je hondenmoeder instinct maakt overuren de liefde voel je dubbel hard (vind ik)   Ik hoef het je niet te vertellen, je doet het al, genieten van alle momenten die je hebt, en de toekomst ach, leef met de dag. Heerlijk dat jullie kunnen blijven, ik zeg, kom maar op met die prachtige foto's, spam ons!!  
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
haha Alaska, ja tuurlijk, altijd blijven lachen, en een beetje zelfspot mag ook wel. Het gaat wel, dikke knie maar amper pijn, wat schaafplekken, enkel is dik, wel lastig, mijn schouder, dat is wel een ding met Sam uitlaten, ik loop met een stok, omdat ik een weigerbeen heb, af en toe doet hij ff niet mee (komt door de hernia's) Maar met stok lopen en Sam, dat gaat niet, links gaat ook niet want mijn linkerhand werkt niet (eigenlijk ook een weigerhand) Komt door nekhernia. Zow, nu weten jullie dat ik rot in elkaar zit.   In ieder geval het valt reuze mee, ik had me echt serieus kunnen bezeren en zelf wat kunnen breken, of met hoofd eerst in de vijver , gadver..ik denk wel dat we er hadden om kunnen lachen..   In de vijver woont Fred, Fred, de groene kikker, die zit er al jaren, die zou het ook niet leuk gevonden hebben. Op mijn rechterarm staan 2 blauwe plekken, en als je kijkt, dan zie je precies dat dat een steen was waar ik op viel van die afzetpaaltjes maar dan van steen. Manlief laat Sam uit vandaag en morgen, en als ik het in kan schatten, overmorgen ook.   Jaaaa zo lomp, die bamboestok, die staat altijd in een hoek, daar schep ik algen mee uit de vijver, nu was hij omgevallen, en al een paar dagen dacht ik, oprapen, straks struikelt er iemand over, en tja, ik vind het ook wel knap, bamboestok in mijn slipper, tuinslang wilde me ook pakken, ik weet niet wat er gebeurde maar het gebeurde.   S avonds ben ik bijna opgegeten door Sam, ik wil een zalfje op zijn oorschelp smeren, maar schouder zei auw, dus voor Sam twijfel.., ik hoorde zijn kaken dichtklappen, aan de andere kant denk ik, als een hond wil bijten doet hij dit heus niet mis..er zat een kwak zalf op, maar ik heb het niet meer uitgesmeerd.   Nou ik ben benieuwd waar ik deze week van af val of struikel..  
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Ooow, ben weer gevallen, mijn slipper zat vast in een bambiestok die omgevallen was in de tuin, recht voorover plat op mijn buik, handen open, beide polsen auw, schouder auw, knieën open en auw, zere borsten ook auwik was bijna voorover in de vijver gevallen, was wel zachter geweest denk ik. Zo stom, die stok was gevallen, al 3 dagen of zo, ik dacht steeds, die moet ik opruimen, straks valt er iemand over, natuurlijk...... Ik had sam geborsteld vanmiddag, de haren waren nog niet opgeruimd, en ja hoor, daar ga ik dan in rollen, ik leek wel een beer.   Nou tot zo ver, de avonturen van Yooop..  
honden page profiel yooopyooop schreef in Mijn nieuwe hond "Liz" was "Lois" koosnaam "Trutje" Deel 2
Fijn Martin, neem je nog weer een hond of heb je die al? Het verdriet blijft, maar de scherpe randen gaan er vanaf, zo heb ik ook wel eens een paar dagen dat ik denk, heej, ik heb niet aan Faro gedacht.
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
Wat wij hebben gedaan met Sam, is zo vaak mogelijk langs gaan en niks doen, behalve wat lekkers krijgen, zo gaat hij in ieder geval niet met angst naar binnen, ondanks dat het soms heel eng is, ik neem zelf heeeeeele lekkere snoepjes mee om te geven, hij gaat ook meteen vragen. Nu weet ik, dat het een hele reis word, maar stel je kan het doen, dan zou ik het doen. Misschien kan je er wat mee?
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
" Ik ook, maar ik moet er wel kunnen komen. Ik heb geen auto...... heb er nu een op het oog, was ik vroeger met mijn voor voor vorige hond. 10 minuten tram 20 minuten lopen. Ga ik dinsdag even uitproberen. Ik heb een honden buggy, dus als het niet anders kan kan hij daarin.moet ik wel eerst alle spinnen en rag eraf halen, maar dat is geen probleem, Waarschijnlijk is deze opmerking van iemand met auto die niet doorheeft ov heel lang duurt. Bv. Een kennis gaat naar de da waar ik heel graag heen zou gaan, zij rijdt er 10 minuten over, 12 km ver. Met het ov, is het , als alles mee zit 5 kwartier reizen. Tja.en als je de bus mist, nog een half uur langer. " Ineke2 Dat is vaak, de meeste mensen hebben een auto, ik heb geen auto en geen eens een rijbewijs. Mensen kunnen zich dat vaak niet voorstellen, is niet slecht bedoeld denk ik..
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
" dank voor jullie reacties. Ik wil een praktijk waar ik gewoon met alles terecht kan. En ik denk dat mijn hond nooit meer een voet over deze drempel durft te zetten.   Yoop, de dierenarts was er vanaf het begin bij, maar ze overviel de hond met een ratelende kapotte tondeuze vlak bij de kop, en daar schrok hij van. Ze kent de hond al jaren, dacht dat doe ik wel even. Ja en dan doordrammen want de volgende staat al op de stoep, dat werkt dan niet,   Willemijn, normaal laat hij alles gewillig over zich heen komen, nergens problemen mee, dat schreef ik ook en dat bleek ook uit het feit dat toen er rustig benaderd werd het binnen een halve minuut klaar was.   Grootste bewondering voor mijn hond, hij heeft nog geen tand laten zien, omdanks de enorme paniek. Hij had ook om zich heen kunnen gaan bijten.   Deze praktijk stapelt, binnen een al ettelijke dingen meegemaakt, een narcose voor niets, medicatie waar ik het dubbele voor moest betalen, oeps foutje mevrouw,  en nog wat kleinere dingetejs,   ik ga komende week bekijken hoe lang het reizen precies is naar de praktijk van mijn keuze. Ik heb er genoeg van. " Ineke2 Och jee, ja dat is gewoon lomp, ik heb zelf een hond waar dierenarts echt een drama is, hij wil gewoon geen poespas aan zijn lijf, daar is hij heel bang voor.   Ik zou dan ingeschreven zijn bij meerdere dierenartsen, stel er is nood, dan is dichtbij belangrijk, voor andere dingen zou ik een dierenarts zoeken waar je wel een goed gevoel voor hebt. Tja, ik ben ook weggedaan bij de praktijk die overgenomen werd, de artsen waren lomp, zo is mijn Faro heel naar ingeslapen, ik ben er nooit meer naartoe gegaan, gelukkig een fijne dierenarts nu, maar ik heb wel even moeten zoeken.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
" Idem Yooop, prijsverschil met een simpele vaccinatie onder schema was € 40.-... liep ik wel ff om   Allerbelangrijkste is dat de medische gegevens bekend zijn bij de DA's. Ga je voor een simpele gardia test naar de ene dan is het belangrijk dat de andere de uitkomst weet. Zo voorkom je dubbele standaard testen en vermijd bv als er wat anders aan de hand is dan de eerste gok volgens het boekje.   Per slot van rekening hebben wij ook niet dezelfde dokter of verpleger bij behandeling, vind ook dat dat systeem beter kan bij DA's. Het delen van gegevens met toestemming van de klant. Dat bestaat helaas nog niet voor dieren. " Anouk van Botty Ja hoor, ik had 2 dierenartsen die allebei het dossier van Faro hadden, en het gewoon ff uitwisselde als er wat nieuws was. Het is een kwestie van vragen. Of is alles veranderd in 6 jaar, want ook Sam heeft even 2 dierenartsen gehad. Nu hebben we een hele fijne lieve praktijk waar ook alles aanwezig is, maar het ziekenhuis is van de dierenarts die wij hebben. De dierenarts is heel lief en precies (een Belg) en de assistenten zijn ook allemaal leuk en lief voor de dieren. Ik zat bij deze praktijk voor als er wat ergs was, maar ging er alleen uit nood heen omdat de eigenaar en dierenarts een Hork was, nu hebben we een nieuwe, de Hork is met pensioen. Echt heel blij mee.
honden page profiel yooopyooop schreef in Bloedprikken werd een drama
Bij de dierenarts ging het wel goed begreep ik, nou, dan nooit meer de assistentes het laten doen lijkt me. Ik ga naar een praktijk waar ik echt om die dierenarts vraag, is hij er niet ga ik een andere dag, nagels knippen gaat weer beter bij de assistentes, dus die moeten het nu voortaan doen, dan ga ik 2 keer als het moet. Maar het is oke om 2 dierenartsen te hebben , hadden wij vroeger ook.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Wat vervelend dat je nu zelf ook gevallen bent. Als er nog geen antislip op de trap zit zou je dat er misschien voor de tussentijd nog op kunnen plakken. En nu maar hopen dat je man snel een mooi plan kan visualiseren. " Hannah & June Ja anti slip zit er op hoor, ik was gewoon met andere dingen bezig, niet zo slim van mij.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Heel wat ervaring, dat moet wel goed komen dan. Beter op de mm goed dan er een paar naast zitten, val je straks met trap en al naar beneden. " UkkePuck whahaha ja das waar...LoL  maar ik ben mevrouw ongeduld, dan denk ik, schiet toch eens op tijdens een verbouwing, en dat gaat niet met hem.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oei Yooop, geluk dat je niks gebroken hebt en je enkel wat gekneusd bent. Al doet dat ook behoorlijk pijn. Beterschap hoor.   Je man haha, logische reactie, maar onverstandig natuurlijk. Hopelijk heeft hij er niks aan over gehouden.   Ja, versnel het proces maar. Beter even een goede timmerman met oog voor trappen naar laten kijken misschien.   Van de trap vallen kan behoorlijk verkeerd aflopen. " UkkePuck Mijn manlief is geen Timmerman, maar heeft het (samen met mij) het hele huis verbouwd, huis gestript en weer opnieuw begonnen, dus die kan dat wel, alleen, hij moetaltijd er over nadenken...en een plan maken, als hij dat heeft dan heeft hij het zo gepiept, nou jaaaa zoooo? het moet op de mmeter goed, van mij niet hoor, plemp maar neer. Ik ben niet op hem gevallen (nou ja, ik ben wel voor hem gevallen hahaa) mijn hand heeft de val tegengehouden, daarom is het goed afgelopen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oei, het is officieel nu wel een heel gevaarlijke trap. Beterschap! Ga je er nog mee naar de huisarts of kijk je het aan? Het klinkt heel erg pijnlijk. " CatnDog Nee hoor, mijn hand heeft gewoon een klap gehad, hij is gewoon heel erg blauw, nu al niet meer zo dik. Pijn valt ook mee.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Nou mijn man meer, die stond klaar om me op te vangen, wel lief hoor, maar ik had hem geplet hahah Ik heb nu een zwarte hand en dik, verder heb ik niets, het versneld wel het proces van de trap veiliger maken.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Tja, net zelf van de trap gevallen, zou je net zien, The Curse of The Trap, nu weet ik zeker dat deze trap veiliger word, ik ben amper gewond, heb alleen een blauwe hand, misschien een paar blauwe plekken maar die voel ik niet. Sampie gaat goed, wel een plakhond, of zou het komen dat ik zo geschrokken ben, en hij aan me plakt en kroelt en tegen me aan zit, of weet hij dat ik hem hielp, konden ze maar praten.. Maar goed, ik hou wel van een plakhond.
honden page profiel yooopyooop schreef in Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
Och, die mooie Balou , ik wens jullie heel veel sterkte, die boef ga je natuurlijk heel erg missen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Gijs is 10 jaar!
Gijsie!!! knappe Gijs 10 jaar, hieperdepiep!!! Fijn dat het goed gaat, met jou ook?
 

Vrienden van Chantal

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van yooophonden foto van Nadine honden foto van Chantal, Sailor & Binky

^