Hallo iedereen,
ik probeer even te schetsen wat wij ondertussen lopende hebben.
Onze hond Remi (6,5maand oud) begon in de week van 10/03 (toen 5maand) vaker te plassen, en plas te verliezen terug binnen in huis.
Hiermee zijn we aangezien onze DA op dat moment gesloten was naar een vervangende DA geweest, met een plasje mee. deze heeft deze even gecontroleerd en kwam tot de conclusie blaasontsteking. Opgestart met Antibiotica kuur. 10 dagen
1 week later na de antibiotica kuur, begon dit probleem terug.
dan maar naar onze vaste DA, terug plasje mee, terug controle - Blaasontsteking - Antibiotica kuur 10 dagen.
Dag 3 na de antibiotica kuur, begon het probleem terug.. Terug plasje opvangen terug naar DA, niet goed laten we nog eens een Antibiotica kuur proberen.
Dag 3 Terug hetzelfde verhaal, terug plasje in de ochtend opgevangen en mee naar de DA, deze heeft dan een grondig onderzoek gedaan, en heeft dan ook de plas enkele dagen laten 'kweken', ondertussen was er ook etter op de voorhuid, conclusie: Plas controle + etter: Blaasontsteking + voorhuidontsteking. Terug antibiotica + spoeling van de voorhuid.
Enkele dagen na DA bezoek kwam het Resultaat van de kweek:
Het inhuis-bacteriologisch onderzoek is klaar. Duidelijke infectie van E. coli, resistent tegen enkele antibiotica maar normaal niet tegen het antibioticum dat we gegeven hebben. Hopelijk is het probleem ondertussen aan het verminderen en kan na de Giardiaproblematiek ook de urineweginfectie definitief worden afgesloten.
eindelijk een probleem en een oplossing dachten we, zondag laatste antibiotica pilletje gegeven, vandaag dag 3 na de kuur, TERUG het zelfde probleem, kleine plasjes en bloed aan de penis.. we zijn nu eigenlijk een beetje ten einde raad.. we vinden het echt zo jammer voor het hondje want deze ziet er van af natuurlijk, alsook willen we niet nog eens antibioticum beginnen geven aangezien het al de zoveelste maal zou zijn in zijn korte leven..
Iemand een idee wat er verder zou kunnen spelen? vanavond hebben we terug een afspraak bij de DA maar het begint wat 'veel' te worden + financieel zitten we natuurlijk ook al aan een redelijk bedrag, maar we willen vooral de pup zijn lichaampje goed krijgen dat hij zorgeloos kan rondlopen zonder continue moeten plassen..
Alvast bedankt
Onze hond heeft ook terugkerende blaasontstekingen, maar ze is al 17...
Wat ik hier niet terug lees zijn verdere oorzaken en vervolgonderzoek. Is dat gebeurd? Wij doen het niet meer met onze hond omdat ze toch geen operatie meer aankan. Maar volgens de dierenarts zijn er een paar opties die de herhalingen kunnen veroorzaken :
- slechte plashouding door rugklachten (dit is bij onze hond waarschijnlijk de oorzaak)
- poliepen in de blaas
- tumor
Bij een jongere hond adviseren ze een blaaspunctie om een zuivere kweek te krijgen en dan gericht antibiotica te kunnen geven. En een echo en evt andere scans of zelfs kijkoperatie om te kijken of er iets in de blaas zit. Poliepen kunnen operatief verwijderd worden. Niet uitgezaaide tumoren trouwens ook. Bij onze hond niet meer relevant, maar bij die van jullie mogelijk wel?
het probleem is dat de eerste DA (andere praktijk dan normaal) die dit onderzocht heeft echt niet vriendelijk was en met tegenzin deed, omdat we in nood daar heen moesten aangezien de onze eventjes niet aanwezig was op de praktijk, onze DA heeft telkens wel wat meer onderzocht en heb er alle vertrouwen in dat 1 van de volgende stappen echt wel grondig zal zijn. we zullen dit deze avond dan ook zeker vragen om verdere onderzoeken
Aangezien Remi nog maar 6.5maand is plast hij nog steeds zoals een 'meisje', kan eventueel daarmee te maken hebben, laten we hopen dat Poliepen of een Tumor echt niet van toepassing zijn op zijn jonge leeftijd...
Ik zal zeker eens vragen voor blaaspunctie of echo.
Blaas punctie doet de da gewoon tijdens een consult. Geen enkel probleem mee bij een ervaren dierenarts. Ik stond er bij en keek ernaar bij zowel de kat als onze hond. Dan hebben ze steriele urine waarbij de kweek een betrouwbaarder resultaat geeft.
Er zijn urine verzuurders te koop. (Ik geef regelmatig een kleine cranberry ter voorkoming van. Bacteriën hebben een hekel aan zuur. )
Marga is hier volgens mij bekend mee, zal haar even vragen te reageren.
Het eerste wat in mij opkomt is d mannose. Werkt goed bij een e coli bacterie in de blaas. Meerdere personen om mij heen hebben dit gebruikt voor hun blaasontsteking en werkte beter dan de antibiotica van de huisarts. Nu heb ik het over personen. Maar voor honden schijnt dit ook te werken. In urinaid van vetplus zit het ook. Ik durf niet te zeggen dat het bij honden net zo goed werkt, maar wellicht heeft iemand hier er ervaring mee. Heeft de dierenarts je wel verteld dat je pup veeel moet drinken? Zodat de blaas goed "gespoeld" wordt? Mijn vorige hondje heeft een nierbekkenonsteking gehad na terugkerende blaasontstekingen. 21 dagen antibiotica gehad en heeel veel drinken, dat was het belangrijkst. Brokjes met water erover. Bouillion maken (zoutloos). Enz..
Ja hoor,
we mengen zijn brokjes in de ochtend met water. en drinkt dagelijks zijn kommetje 800ml 2x volledig leeg.
Interresant van die D-mannose vind ik inderdaad van terug dat dit effectief zou zijn, zal het ook eens deze avond vragen
we vinden het gewoon raar, dat tijdens de antibiotica kuur het probleem 'magisch' verdwenen is.
Hebben jullie al een echo met contrastvloeistof laten maken om te zien of de nieren en de blaas goed aangelegd zijn? Ik weet niet hoe dat bij het ras van jouw hond zit, maar ectopische urether is een probleem bij meerdere hondenrassen.
Hallo,
dit is nog niet gebeurd, maar aangezien dit hier al paar keer werd aangeraden zullen we dit vanavond aankaarten bij de DA zodat we 100% zeker zijn.
Je kunt ook even gaan naar een spoedkliniek, kost iets duurder maar vaak hebben hun wel notie van er speelt. Dat is vragen om bloedonderzoek, röntgenfoto, ontlasting onderzoek. Wachten op de uitslag is minder dan 5 werkdagen. Neem alles mee aan dossier bij je je dierenarts. Spoedkliniek is geen dierenarts 4ever maar lost urgente zaken op. Dus als je het iets aandikt? Plast bloed? Dan heb je alles aan uitslagen in minder dan een week.
Hallo,
even een update na dat we van de DA komen, na verschillende extra onderzoeken is het dit keer geen bacteriële infectie,
er is ‘struviet’ geconstateerd, het zou een gevolg kunnen zijn van de vele antibiotica kuren.
we moeten dus eventje naar een ‘struviet dieet overschakelen, en pijnstilling om de ‘pijn’ van het plassen te minderen.
Struviet ontstaat meestal door blaasontsteking, niet door ab. Fijn dat er een oorzaak gevonden is.
Ik heb 1 jaar lang blaasontsteking gehad, moest een onderhoudskuur ab altijd slikken, toen ben ik PEA gaan slikken, en weg blaasontstekingen.
Er zijn meer mensen op dit forum die dezelfde ervaring hebben met blaasontsteking en PEA.
Ik heb het een tijd niet geslikt, en de blaasontsteking was er weer, nu slik ik het weer en ik heb geen last meer.
De stof uit cranberry is D manose, bij sommigen helpt dit ook, bij mij niet maar bij sommigen wel.
Fijn dat de oorzaak gevonden is, ik hoop dat het dieet helpt.
Mijn hond is vanaf dat ze een half jaar oud was gevoelig voor blaasontsteking en struviet. Ze heeft lange tijd urinary voer van RC gehad, hier deed ze het heel goed op tot ze ook allergieklachten kreeg. Ze heeft toen een combinatiebrok urinary/hypoallergenic gehad maar die brokken waren te groot voor haar en kleiner konden ze niet leveren. Ze krijgt nu hypoallergenic brokjes met Trovet anti struvite, dit zijn tabletten en een beetje Rocco hypoallergeen vlees.
Vorig jaar november werd ze ziek, toen bleek ze een forse blaasontsteking te hebben gelukkig zonder struviet. Ze heeft toen een ab kuur gehad en in januari toen er nog steeds bloed in de urine bleek te zitten nog een kuur. Helaas zit er tot de dag van vandaag bloed in de urine, er is een echo gemaakt waarop een verdikking van de blaaswand was te zien, dit kan door de ontsteking komen. Ook is er een blaaspunctie gedaan, de urine is naar een laboratorium gestuurd en was op het bloed na schoon. Mijn hond kreeg de medicijnen Gabapentine en Metacam tegen hoofdpijn, hier ben in na overleg met de da mee gestopt. Er leek even minder bloed in de urine te zitten maar helaas was dit van korte duur, toen ben ik uiteindelijk ook met het geven van de Trovet anti struvite gestopt. Ook toen leek er even minder bloed in de urine te zitten maar ook dit was van korte duur. De hoeveelheid bloed in de urine is wisselend en niet met het blote oog te zien.
De ph van de urine steeg zonder Trovet anti struvite naar acht dus ik kon niet anders dan de tablet weer geven wilde ik struviet voorkomen. Vorige week is mijn hond weer onderzocht door de da, ze geeft geen buikpijn aan en is verder ook niet ziek. Haar urine is weer nagekeken, het teststripje gaf een spoortje bloed aan maar echt minimaal verder was de urine schoon. Mijn da heeft geen idee wat de oorzaak van het bloed is, de volgende stap is een verwijzing naar een uroloog van het dierenziekenhuis in Zwolle of Utrecht om in de blaas te gaan kijken. Maar omdat mijn hond niet ziek is en een kijkje in de blaas onder narcose best een ingreep is voor een hondje van 2.5 kg hebben we besloten om het in de gaten te houden en af te wachten.
Ik test de urine nu niet meer zo regelmatig maar met oog op de ph test ik af en toe.
Yooop wel interessant, maar een mens is geen hond hè?
Klopt maar het is inmiddels wel bekend dat PEA ook voor honden met blaasproblemen werkt. En ook voor andere pijnen trouwens.
Heb even geen bron.
Klopt, het word ook aan honden gegeven. Lotus heeft het ook gebruikt als pijnstiller in plaats van Metacam maar helaas werkt het bij haar niet maar het was het proberen waard.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?