we zijn vandaag gebeld door de dierenarts waar foto's zijn gemaakt van de rug van onze hond om te vragen hoe het nu gaat....
daarbij gaf ik aan dat ze als ze in haar bench ligt ze regelmatig gaat zitten om zich zittend uit te rekken waarbij ze ook zucht....
en dat ze zich vrij regelmatig ( in staande positie ) uitrekt,waarbij ze ook haar achterpoten 1 voor 1 uitrekt....
en dat ze redelijk wat meer gras is gaan eten ( van plukken naar echt grazen )
de dierenarts gaf aan dat ze dan mogelijk last heeft van de maag en ze adviseerde voor een week een maagzuurremmer te geven....
maar ik moet eerlijk bekennen dat vind ik best een beetje eng....
Eet ze nog steeds KVV of ondertussen een brok?
Volgens mij hebben ze het hoge zuur gehalte wel nodig om het vlees te kunnen verwerken.
ze eet al bijna een jaar kvv....
Mijn hond had ook een maand lang maagzuur remmers om te kijken of de klachten minder werden. Her moest na 2 weken over zijn, maar ze kreeg het 2 weken langer om de maag tot rust te laten komen aangezien het een kleine maagbeschadiging kon zijn of ontsteking. De klachten bleven en na meerdere onderzoeken bleek ze bepaald voedsel niet goed te kunnen verteren..
Het helpt dus wel om te kijken of je hond op de medicatie reageert. Zo niet, kun je verder kijken..
Uit je andere topic heb ik begrepen dat je hond op verplichte rust is?
Het vele liggen (al dan niet in beperkte ruimte) kan ervoor zorgen dat de hond maagklachten krijgt, omdat er inwendig veel wordt opgespannen en dit ook invloed kan hebben op de organen. Rugklachten hangen wel vaker samen met maag- of darmklachten, een opgespannen middenrif, enz. De maagpijn is dan een gevolg van het immobiel zijn.
Je zou de hond regelmatig kunnen masseren, zodat spieren en weefsels kunnen ontspannen. Of de hulp inschakelen van een goeie osteopaat.
ik zou ook huiverig zijn, maagzuur heb je echt nodig om eten goed te kunnen verteren. Als dat niet kan kunnen er allerlei problemen ontstaan zodat je nog verder van huis bent en het de oorzaak ook niet weggenomen heeft
Zelf zou ik dan ook liever de hulp van een osteopaat inschakelen zoals al aangegeven en uitgelegd waarom, is.
Osteopaat ,natuurlijk.
Maar maagzuurremners, als je da dat aanraadt en hij of zij weet dat je hond rauw eet, zou ik wel doen. Last van maagzuur is vreselijk. Zeker als je hond niet beweegt is de kans groter dat het maagzuur in de slokdarm terug loopt, en een slokdarm kan niet tegen maagzuur.
Overigens strekken achterpoten. Kan ook te maken hebben met darm krampen maar ook met problemen met de laatste ruggenwervels en het bekken, maar dat laatste kan de osteopaat of chiropractor perfect verhelpen,
Als je dierenarts weet dat je hond kvv eet dan kan dat best, mijn vorige ond kreeg regelmatig een maagbeschermer, zeker als je na 1 week verbetering ziet is dat wel handig om te weten, misschien dat je voeding dan gaan aanpassen tijdelijk? Bijvoorbeeld gestoomd vlees te gaan geven.
Is regelmatig een maagbeschermer wel goed? Zo kan een maag toch niet meer de oude worden?
Of vergis ik mij nu?
Ons vorige teefje heeft vanaf 15 maanden tot het einde van haar leven, 11,5 jaar maagzuurremmers geslikt.
Zij had last van regurgiteren, zowel bij kvv als bij geperste brok. Geëxpandeerde brok ging wat beter, maar bleef last houden. Zonder maagzuurremmers kon zij slokdarmontstekingen en maagzweren ontwikkelen. Dus dan maar beter maagzuurremmers.
Het enigste wat ik achteraf denk, is dat de maagzuurremmers het eten vele malen minder snel verteerde. Als zij 's morgens om 6 uur had gegeten en 's middags om 13 uur moest overgeven, dan kwam haar eten er vrijwel in dezelfde vorm uit als dat ze het naar binnen had gewerkt.
Voor nu is het toch maar voor 1 week?
Als er een maagirritatie is of ontsteking, dan krijgt de maag kans om te herstellen.
Ikzelf slik al 20 jaar maagbeschermers, daardoor neem ik vitamine B12 minder goed op.
Waarom bespreek je dit niet met de DA?
Persoonlijk vind ik het vreemd dat je 2 dierenartsen hebt (voor verschillende problemen?) die allebei diagnoses stellen zonder de hond in levende lijve te zien en hem te onderzoeken.
Als je twijfelt en je stelt hun manier van werken in vraag, ga dan in gesprek met hen, of laat een andere arts naar je hond kijken, iemand die je wel in zijn/haar diagnose vertrouwt.
Ik zou zelf nooit medicatie toedienen aan mijn hond op basis van een of andere veronderstelling via telefoon, een degelijk onderzoek is toch het minst dat je als basis voor een diagnose mag verwachten?
Oh, ik ging er vanuit dat de dierenarts wel meer had gedaan dan alleen een foto maken?
Zoals ik de openingspost begrijp, is dit de dierenarts die de hond heeft behandeld voor een rugprobleem en die vandaag naar TS heeft gebeld om te vragen hoe het gaat met die rug (herstel). En TS heeft aangegeven dat de hond zich regelmatig uitstrekt en zucht, waarop de DA heeft geopperd dat de hond mogelijk maaglast heeft. Maar dit zonder de hond te hebben gezien of te hebben onderzocht. Kan dus net zo goed wat anders zijn, gezien de hond op verplichte rust staat en weinig mag bewegen...
(mijn interpretatie )
Dat met maagzuurremmers en b12 heb ik zelf ook....
De vertering van bot in kvv en maagzuurremmers schijnt ook niet echt oke te zijn....
Het is idd maar voor een week alleen de kans is aanwezig dat als we na een week zomaar stoppen dat het in alle hevigheid of erger terug komen....
Ja, en dan weet je dat de maagzuurremmers helpen en dat het dus van het maagzuur vandaan komt, en je het dus moet blijven geven. Enne er is niet mis met brokjes. Enne vlees is een bron waardoor enorm veel maagzuur wordt aangemaakt,
Klopt als je maagzuur minder zuur is kan je bot niet goed verteren
Last van maagzuur is meestal ivm maagzuur niet zuur genoeg...daardoor borrelt het op.
De truuk zit dus in zuur toevoegen en dat kan heel simpel door klein beetje bio ongefilterde appelazijn te geven door het eten.
een theelepeltje per maaltijd zou moeten volstaan ..
Het is ook goed voor de darmwerking en anti bacterieel en anti schimmel en reuze goedkoop en kan ook verder geen kwaad behalve als je hond een maagzweer heeft.Dan mag het absloluut niet...dus je moet wel zeker weten dat de arts geen vermoeden van maagzweer heeft.
Ik zou willen weten waarom er last van maagzuur is, daar zijn onderzoeken voor, je kan ook maagzuur ebben door een ontsteking in de maagwand, en dan zijn maagzuurremmers heel goed, vaak hebben maagzuurremmers nog een andere werking, in ieder geval zou het een geirriteerde maagwand of ontstoken tot rust kunnen laten komen.
Dan zou ik geen zure middelen geven hoe onschuldig ook, want bij een ontstoken maagwand is dat niet fijn.
Wat ik wel zou willen proberen is ander voer geven, er zijn nu eenmaal honden die niet goed verteren, en dus niet goed tegen kvv kunnen, je zou dan als je graag hoog vleesaandeel wilt geven ziwiepeak of K9 kunnen geven, wel duur maar dan heb je ook wat.
Ook gestoomd vlees zou een goede optie zijn.
Maar vooral, ik zou willen weten waarom heeft mijn hond maagzuur, is de maag stuk, verteerd de hond niet goed, wel belangrijk, omdat je na maagzuurremmers gewoon weer dezelfde problemen kan krijgen.
Maar als je een beetje vertrouwen in de dierenarts hebt, dan zou ik het voor 1 week zeker proberen, komt het terug, dan weet je, ik moet verder kijken..
In ons geval is er heel veel mis om brokjes te geven want dan krijgt ze nog meer jeuk en ontstoken ogen/oren helaas....
Fijn dat je reageert,
Op de manier zoals jij het uitlegt snap ik het iig ook....
Ik zat nog te denken om niet eerst in de maag te laten kijken of is dat weer een stap te ver?
Nee vind ik niet, maar dat is mijn mening, je dierenarts raad het aan, probeer het voor een week, tekorten gebeuren niet in 1 week.
Gaat het over, wat je pas na een dag of 4 gaat merken, dan weet je ik moet verder onderzoek doen.
Als dit gokwerk van je dierenarts is, over de telefoon, dan nog vind ik dat 1 weekje niet erg is.
Maar dit is maar mijn mening, mijn vorige hond had regelmatig maagzuur, dan gaf ik hem in overleg met 2 dierenartsen gewoon een pilletje, belangrijk is, maagzuurremmers zijn er in alle soorten, ik zou dan voor een maagzuurremmer gaan die ook een maagbeschermer is..
Een week aankijken met medicatie vind ik geen stap te ver, maar daarna zou ik wel verder onderzoek willen, ook als de maagzuurremmer helpt, en dan zou ik zeker gestoomd vlees willen uitproberen, je kan die in alle diersoorten krijgen, dus voor jeuk hoef je dat niet te laten..maar goedkoop is het niet.
Herkenbaar. Mijn ha zei tegen mij, probeer het een week, ik had enorme pijn achter borstbeen, als het helpt kom je terug, als het niet helpt ook. Maar als het helpt weten we dat we ook dan verder moeten zoeken. Het hielp dus gastroscopie, en ja, oorzaak gevonden.
Enne, alleen benieuwd naar je ervaringen, heb je ooit de sanimed insect geprobeerd? Volgens mij kon dat ook bij pancreasproblemen.
we hebben besloten om het volgende te gaan proberen
bij onze vorige hond deed het zijn werk goed dus ik hoop dat het voor sammy ook helpt,
helpt dat niet dan gaan we alsnog omeprazol geven....
omeprazol is een maagbeschermer toch?
helpt dat ook niet dan blijft er niks anders over dan een scopie ( weet iemand wat zoiets kost? )
de voedingsdeskundige waar we goed contact mee hebben die waarschuwde ons ook al dat kvv en maagzuurremmers een risico zijn....
sanimed hebben we wel naar bekeken maar daar zit best veel koolhydraten in en rijst....
ik weet niet meer hoe het precies zat met zetmeel wat om word gezet in suiker en dat dat bij honden die gevoelig zijn voor oorontstekingen door gisten niet echt handig is....
maag zuurremmers zijn niks anders dan symptoom bestrijders en slechts zelden nodig.(uitzondering maagzweer)
een maagbeschermers maken de voedingsopname moeilijker...en zijn alleen nodig bij medicatie die zwaar op de maag valt
Een klein beetje zuur door voeding is niet anders dan zelf een salade met dressing eten...of kneepje citroen over je vis of door de thee
Maar werkt dus enorm goed tegen maagzuur klachten.Die ontstaan dus door te kort aan zuur en niet door teveel.
Daarnaast verbetert het de voedings opname.
Gezien Sammy's allergieen zou ik dus niet op andere voeding overgaan.
Quote gezondheid en nu
Gebruik je liever geen medicijnen? Dan is appelazijn de perfecte natuurlijke maagzuurremmmer. Hoewel de smaak van de appelazijn zuur is, is het één van de beste natuurlijke middeltjes voorhanden om het lichaam te ontzuren.
Zou ze al last hebben van een theelepel zuur door voeding zie je dat meteen de eerste keer al...en stopt dat na watere drinken.
Voor een gastrocopie heeft sammy waarschijnlijk weer een roesje nodig...dus zou ik alleen maar doen indien noodzaak
bv vermoeden maagzweer.
Quote mens en gezondheid
Appelazijn: Appelazijn is een verrassend en vooral veelzijdig middel voor het oplossen van allerlei kwaaltjes. helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte en, voor brandend maagzuur het allerbelangrijkste, bevordert de spijsvertering en de stofwisseling. Dit laatste lost één van de meest voorkomende oorzaken op van brandend maagzuur. Ook helpt appelazijn bij het versterken van het immuunsysteem en de spieren. Ook dit zijn belangrijke punten voor het optimaal kunnen functioneren van de veiligheidsklep tussen de slokdarm en de maag.
dankje roos voor je duidelijke uitleg....
ik was trouwens in mijn begin post vergeten te vertellen dat sammy gabapentine krijgt ( pijnstilling ) voor haar rug
in dat geval kijk even in de bijsluiter over evt maagklachten(en waarom als dat erin staat) misschien indien mogelijk pijnstiller vragen die minder op de maag werkt.
Verder mijn hond krijgt dagelijks kleine dosis appelazijn door eten ivm vele voordelen het helpt ook bij vetafbraak.
de dierenarts had eerst rimadyl ( NSAID ) meegegeven maar na wat speuren van mij kwam ik achter dat dat helemaal niet goed is voor de alvleesklier dus toen heeft ze na veel zoeken gabapentine meegegeven,veel meer keus is er niet ivm sammy haar alvleesklier....
Dan zou ik appel azijn eens proberen ivm ook goed voor vetafbraak
voor ruim 2 euro kan je bij natuurwinkel of bv holland and barrett al flesje
biologische ongefilterde appel azijn kopen.. ongefilterde appel cider azijn mag ook maar is meestal duurder.
ah heeft het ook maar gefilterd en ongefilterd beter.
Flesje goed schudden voor gebruik..ivm waardevolle prebiotische drap naar beneden zakt.
Blijft sammy last houden ..evt tijdelijk maag beschermer(nood breekt wetten)
we gaan het proberen....
hopelijk gaat ze er niet van aan de diarree zoals onze vorige hond....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?