Hallo,
Ik heb een Golden Doodle van 2 jaar. Gehaald bij de fokker toen zij 8 weken was. Opvallend was dat zij toen al veel aan het krabben was. De enige van het nest . Volgens de dierenarts (controle) was er niets aan de hand. Ik dacht toen aan vlooien. Ik ben toen met royal cannin gestopt. En overgegaan op Canagan (graanvrij) en duck blijven gebruiken.
Zij heeft last van al haar pootjes, likt, bijt, trekt en heeft haar hele pootje in haar bek,tijdens het lopen heeft zij steken in haar pootjes, ze reageert dan alsof ze gestoken wordt , schrikt. Ze bijt zowel aan de onderkant tussen de kussentjes als nu ook bovenop haar pootjes.
Daarnaast heeft zij sinds kort last van haar anus. Dat smeer ik in met Sanoderm wat wel helpt. Ik ben met haar naar de zee geweest, heb haar in de blauwe biotext gezet, heb in de winter zoutbaden gemaakt, haar pootjes ingesmeerd met sudocrem, nu met zink zalf. Ik ben bij drie dierenartsen geweest. Heb prednison gekregen maar dat niet gebruikt. (ik vind 2 jaar te jong)
Niemand heeft nog met een loep naar haar pootjes gekeken, meen soms kleine witte korreltjes te zien. Maar eigenlijk weet ik het niet meer. Nu zit ze op advies van de dierenarts op koolvis en de bovengenoemde brokken. Zelf vermoed ik dat het een grasallergie is. Ze stapt na het uitlaten zelf in een bak met water. Ze krijgt er een slecht humor van . Weet iemand van jullie iemand die gespecialiseerd is in pootjes allergie?
Van de fokker heb ik helaas geen enkele reactie (hulp) gekregen.
Agnes
Wat je eventueel zou kunnen doen is een doorverwijzing vragen naar een dermatoloog. Daar kunnen ze testen doen om te kijken wat voor een allergie het is en een behandeling inzetten.
Eens met advies voor dermatoloog. Zitten in Utrecht, Amsterdam, Rhenen en Oisterwijk.
Ikzelf heb goede ervaringen in Oisterwijk.
Dit heeft alles weg van een voedselallergie.
Vraag, zoals Michelle & Bentley al zegt, een doorverwijzing naar een dermatoloog of start een eliminatiedieet onder begeleiding van je dierenarts.
Ik zelf zou starten met een eliminatiedieet en als dit zonder resultaat blijft een doorverwijzing vragen naar een dermatoloog. Als je start bij de dermatoloog zal hij/zij je vermoedelijk ook een eliminatiedieet voorschrijven.
Als je gaat elimineren moet je zeer streng zijn en een lange adem hebben.
Ik spreek helaas uit ervaring.
Je kan natuurlijk eerst van alles uitproberen.
Maar daar is jouw hond niet echt mee geholpen. Zeker niet op korte termijn
Ik zou bloed laten trekken om te zien of er allergie mee gemoeid is of niet. Zo ja dan weet je aan wat ze allergisch is. En kan je gericht te werk gaan. Jullie zijn ocharme al geruime tijd op de sukkel.
Een tweede mogelijkheid is een neurologisch probleem dat veel over het hoofd wordt gezien en verward wordt met allergie vanwege het krabben en bijten (studie gelezen van een Amerikaanse dierenarts) . Zeker met wat je van haar poten verteld, zou ik dit toch ook deftig laten controleren.
vermoeden van grasallergie, dat is te testen, niet meer lopen op gras, gewoon eens drie weken op asfalt of zand laten lopen, weet niet waaar je woont maar je schrijft de zee waar je ook naar toe kan, mijd dan eens het gras voor een hele poos, graanvrije voeding is goed dat je dat doet, maar een dermatoloog is nog beter die gaat gelijk wat testen uitvoeren, zou daar toch ook naar toe gaan. jeuk is erg... voor de mens en de hond.
Bedankt voor jullie adviezen. Graag zou ik het telefoonnummer, adres of naam willen van Oisterwijk, S@nt van de dermatoloog.
Als pup vond zij het heel leuk om aan haren van knuffels , vloerbedekking te trekken maar tussen haar kussentjes zie ik dat het opgezet is.Bij de pootjes is het ook begonnen met aan haren trekken. Idee om 3 weken alleen op asfalt te laten lopen is ook uit te proberen. Ik laat het weten hoe dit afloopt. Weet ik bij bloedafname direct de oorzaak ?
Laat in verloop van tijd weten hoe het afloopt, groeten agnes
Bij een eventuele huidtest krijg je wel meteen een uitslag, het bloed wordt opgestuurd naar een laboratorium en daarvan krijg je de uitslag na ong 2 weken.
Heb het nummer niet bij de hand, maar als je Googlet op de Vroom in Oisterwijk heb je vast snel ht nummer.
Veterinaire specialisten Oisterwijk.
ik dacht de Boxtelsebaan.
In Oisterwijk kun je zonder doorverwijzing naar toe gaan.
Deze zitten op de Boxtelsebaan Tel.0135285900
Onzin. Nog nooit een doorverwijzing en dossier bij onze eigen dierenarts aangevraagd voor een afspraak!
In deze kliniek komen ook spoed gevallen binnen. zou dus te gek zijn als je eerst een doorverwijzing bij je eigen dierenarts aan zou moeten vragen....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?