Golden Retriever pup last van allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Graag (mits diervriendelijk: hij moet er geen pijn bij/van hebben)! Hier heb ik ook al over geinformeerd bij de DA. Die gaf aan dat er een bloedtest mogelijk was, maar dat je dan een uitslag krijgt als "allergisch voor boompollen, allergisch voor graspollen, voerallergie" (bijvoorbeeld). Nou, dat die een voerallergie heeft lijkt wel vrij zeker, maar nu nog achterhalen wat en dat doe je met die test ook niet. Er schijnt ook nog een test te zijn d.m.v. een paar haren, maar die schijnt alles behalve betrouwbaar te zijn?! "


Die harentest heb ik niet laten doen omdat ik dat zo vaag vind.
En die bloedtest ook niet, omdat ik dan nog niet alles weet.
Daarom zijn we zelf maar aan het uitdokteren.
Waar Santa allergisch voor is, ben ik nog steeds niet achter.
In ieder geval geef ik hem geen granen meer, en geen rund.
Kip heel beperkt.

Ik zie wel dat zijn huid niet meer zo rood is, maar meestal mooi roze/wit.
Omdat wij ook met homeopathie zijn begonnen ivm de hotspots en zijn prikkelgevoeligheid, kan ik helaas nog niet precies zeggen waar het aan ligt.

Hij krijgt nu Orijen vis versie, daar zit geen kip in.
Omdat Orijnen best aan de prijs is heb ik nu Wolfsblut besteld, 3 smaken.
Heb je al eens op www.food4pets.be gekeken, kun je wat merken en prijzen vergelijken.

Succes ermee hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Food4pets ken ik (ook al eens besteld), maar ben persoonlijk toch meer tevreden met Zooplus. Is meer een persoonlijk gevoel dan dat ik dit echt met feiten kan onderbouwen hoor. Als "VIP klant" bij Zooplus, als je vooruitbetaald en voor min. 100 euro besteld zit je op 70,66 euro per zak Orijen Fish. Vind ik wel acceptabel. Food4pets is normaliter wel goedkoper, dat wel. In het geval we Orijen Fish zouden gaan voeren zouden we daar bij 2 zakken op 148,65 euro uitkomen, oftewel 74,32 euro per zak. Dan is Zooplus dus goedkoper in dit geval. Maar dat is wel een uitzondering. Orijen Puppy Large Breed 13.5 KG zou bij 2 zakken bij Food4pets 0,82 euro per zak goedkoper zijn. Scheelt ook niet zo heel veel dus. Vroeger was Food4pets overigens nog 2,50 euro goedkoper per zak.

Hoe dan ook: we zitten er nu over te denken om gewoon even op DLG te blijven (ontlasting is welliswaas niet ideaal, maar wel redelijk en stabiel), omdat het voor pups ook niet goed is om te blijven switchen, en dan langzaamaan gedroogde kip te gaan bijvoeren. Als het probleem echt in de kip zit, zou dit mis moeten gaan en moeten we dus zeker van DLG af naar een 100% kip-vrij voer. Wat denken jullie van deze methode?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je hond last heeft van allergie voor kip, heeft ie ook last van een beetje kip. Als je wil weten of ie last heeft van kip moet je een andere dierlijke eiwitbron aanbieden en wanneer de hond klachtvrij is een tijdje kip geven.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Maar hij heeft dus eerder Orijen Puppy Large Breed gehad, daar had hij dus erg dunne ontlasting op. Toen naar DLG gegaan, is een stuk beter geworden maar nog niet optimaal. In beide voerders zit kip, maar in DLG veel minder. Op het voer vanuit de fokker deed die het goed, maar daar zat slechts zeer weinig vlees in waarvan een nog kleiner deel kip. Onze gedachte was dus dat het misschien te maken heeft met de hoeveelheid kip: hoe meer kip, hoe slechter hij reageert? Niet dat we 'm dan wel voer met kip willen blijven geven, maar als onze gedachte klopt dan zou dit ontdekt moeten kunnen worden door extra kip te geven en zien wat er gebeurd. Zonder dus weer te hoeven switchen zonder dat we iets zeker weten...

Of is dit onmogelijk?

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Dat is niet helemaal onmogelijk, maar het is wel onverstandig.
Je kunt veel beter nu een voeding zoeken waar absoluut geen kip in zit. Dit een aantal weken gaan voeren en zien wat er gebeurt.
Als de ontlasting nu volledig opknapt, moet je eens een week lang gekookte kipfilet bij gaan voeren, en dan eens zien wat er gebeurt. Dan weet je op dat moment pas écht zeker dat het aan de kip ligt.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Hoezo is dit onverstandig dan?
Het schijnt ook onverstandig te zijn om pups vaak van brok te laten wisselen...is dus eigenlijk kiezen tussen twee kwaden dan.

Wat we ook nog bedachten was die hij mogelijk een geëxpandeerde brok niet goed verdraagt (Orijen en DLG zijn beide geexpandeerd), dan zou een geperste brok (kreeg die ook bij de fokker) de oplossing zijn. Maar dat zou weer een wisseling van brok betekenen...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ligt eraan waarom de ontlasting slap is, als dat vanwege een allergie is is voer wisseling wel in het belang van je hond. Bij een allergische hond is sprake van een ontstekingsreactie in de darm. Maar geef dan iets waar eiwitten in zitten die hij nog niet gehad heeft. Er bestaan speciale brokken met een "exotische" eiwitbron zodat je iets kunt voeren wat ie nog niet eerder gehad heeft (waar je niet mee in contact bent geweest kan je niet allergisch voor zijn).
Een andere reden voor slappe ontlasting is teveel voer, dan haalt ie niet alle voedingsstoffen eruit en blijft er met die voedingsstoffen veel vocht in de ontlasting.
En er zijn
Nog een hoop niet voer gerelateerde redenen voor slappe ontlasting.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Te veel voer is uitgesloten, hij krijgt eerder ietsje te weinig.
Maar het niet kunnen verdragen van een (geexpandeerde) brok, dat kan het dus niet zijn? Ik begin me nav jouw verhaal namelijk wel sterk af te vragen of het dan wel het voer is. Als zo'n jonge pup het op 2 best flink verschillende brokken het niet goed doet. Aan de andere kant wel beter op de een van die twee brokken, dus dan zou je wel weer aan voer denken.

Ik heb overigens ook al gelezen en gehoord dat allergieën bij zulke jonge pups wel zeer uitzonderlijk zijn. Wat de twijfel weer groter maakt...

Golden Retriever baasje (Gast)

Wouter ik heb je openingsverhaal gelezen en ik denk persoonlijk dat als je een gewone hele normale brok gaat voeren bv Eukanuba Lam&Rijst of Royal Canin Golden 25 of Hills Lam de problemen sneller over zullen zijn.Orijen bevat een belachelijk hoog percentage eiwit wat niet iedere hond goed aankan.Dat kan diaree geven.In Amerika is er een onderzoek gaande die kijkt in hoeverre brokken met zulke hoge percenages eiwit belastend zijn voor de nieren en lever.Dit is te lezen op het Amerikaanse Goldenforum.Voer een Golden nooit voer waar meer dan 25% eiwit in zit.Huidproblemen zijn dan ook vaak een gevolg bij Goldens als ze voer krijgen met zulk hoog eiwitpercentage.En granen ach daar moet je je niet druk om maken.soms willen we het allemaal te goed doen maar je moet niet kijken naar een lijstje ingredienten maar kijken waar je hond het nu echt goed op doet.Want zoals het nu gaat is het ook niet helemaal geweldig voor een opgroeiende pup.De merken die ik noemde daar heb ik zelf met mijn Goldens hele goede resultaten mee en heb er al heel wat oud mee zien worden.Ik vind je verhaal niet echt klinken als een allergie voor granen en kip.Vanaf een tekst kan ik het natuurlijk nooit beoordelen maar ik denk dat het probleem doodgewoon zit in een verkeerde brok.Succes met je pup het is een mooie golden en ik hoop dat je eruit komt.

Vr.Gr.

Golden Retriever baasje (Gast)

Wouter ik lees nu net dat je pup het op de brok van de fokker wel goed deed.Dan zou voor mij de keuze niet zo lastig zijn en zou ik je pup weer terug zetten op dat voer.Prins is prima voer.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Tsja, Prins vind ik eigenlijk gewoon grote rommel. Ja, er is slechter voer, maar ook heel veel betere. Er zit naar mijn zin toch veel te weinig vlees in Prins...dus als we daar naar toe teruggaan is dat echt van tijdelijke aard.

We zitten sterk te overwegen om toch maar KVV te gaan voeren. Vandaag laat hij ook weer verschrikkelijke stink windjes.
Maar ja, als we 't met KVV op orde krijgen is dat ook nog niet ideaal. Soms zou hij toch een brok moeten (vakantie bijvoorbeeld). Dus de zoektocht naar een brok waar die het goed op doet is dan nog niet over.

Overigens is het natuurlijk nog maar de vraag of hij het nu ook nog goed gaat doen op Prins brokken. Garantie tot aan de deur zeg maar. Het is echt gigantisch lastig welke keuze we nu moeten maken, er zijn zoveel mogelijkheden met elk zijn voor en nadelen... :-(

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

En dan hebben we ook nog de mogelijkheid dat het helemaal geen voer probleem is, maar hoe komen we daar dan weer achter...

Golden Retriever baasje (Gast)

De meest goedkope oplossing is door een andere brok te gaan voeren zoals ik al aangaf.De meest dure oplossing is om hem volledig door te laten lichten door de dierenarts maar dit kan een paar honder euro kosten.Allergietesten beiden niet altijd een volledig dekkende uitslag.Het is vaak zoeken naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg.Maar goed jouw uitgangspunt dat er te weinig vlees zit in bepaalde merken kun heel simpel oplossen door dit percentage aan te vullen dmv wat gekookte kip of kvv.Maar ik zeg nu met nadruk gekookte kip omdat het darmgestel van je pup nu al wat te voorduren heeft gehad.Dus dan bv brokken met wat gekookte kip een eetlepel of 2 dan vang je het vleespercetage wat je mist in brok al aardig op.Ik heb al eerder 3 merken genoemd wat ik mijn ogen goede brokken zijn en waar ik heel wat Goldens oud op heb zien worden en die zou ik je echt aan kunnen raden.Maar goed de keuze is uiteraard aan jou.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

@Golden Retriever baasje: Bedankt voor het meedenken, maar de door jou aangedragen voeders vind ik echt geen succes. Ik heb al best wat uurtjes in het uitzoekwerk zitten m.b.t. waar een goede brok aan hoort te voldoen, en de door jou aangedragen opties voldoen hier absoluut niet aan. Enige optie zou Prins zijn, gezien die het daar bij de fokker goed op zou doen. Maar daar ben ik ook nog niet zeker van.

Een paar honderd euro uitgeven bij de DA om zeker te weten waar die allergisch voor is: graag, waar kan ik me melden? Zover ik weet bestaat er namelijk geen betrouwbare test om te weten voor welke eiwitbron hij allergisch zou zijn.

Omdat we nu toch even niks anders kunnen dan afwachten hebben we begin van de avond besloten om 'm toch weer even wat gedroogde kipreepjes te geven, heeft die ook weer eens iets waar die echt een gat voor in de lucht sprint. Het is tenslotte nu wel duidelijk dat hij het welliswaar beter doet op DLG, maar nog niet zoals moet. Opvallend is wel dat die sinds +/- 30 min. na de eerste gedroogde kipreepjes flink aan het boeren is. Maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn. Ben wel benieuwd hoe vanavond en morgen zijn ontlasting is. We weten nu echt nog even niet waar we uit gaan kiezen om verder mee te gaan (KVV, Orijen Fish of Prins), misschien dat dit expiriment helpt.

Golden Retriever baasje (Gast)

Ik schreef al dat de uitslag van een allergietest nooit volledig dekkend is.Met andere woorden het kost je heel veel geld en je word vaak niet veel wijzer.Maar dan de brokken.Je kunt nog zoveel brokmerken doorspitten en dan op papier denken dat je de beste brok hebt gevonden maar als je pup het er niet goed op doet dan ben je toch ook fout bezig?Nu draai en al een paar dagen om de brij heen en je pup heeft nog steeds geen goede ontlasting.Je schreef al eerder dat je de keuze zo moeilijk vond hoe nu verder te gaan en dat snap ik niet zo goed.Want wat verlies je ermee om nu terug te gaan op de brok waar het wel goed op ging?Prins dus in jouw geval.Als je pup weer op de goede weg zit dan kun je later altijd nog heel voorzichtig proberen over te schakelen op het merk van jouw keuze.Maar een pup in de groei heeft wel alle stoffen nodig om te kunnen opgroeien en met een slechte vertering gaat ie toch wat missen.Wist je dat er een Golden Retriever forum is?Misschien leuk om je daar ook eens aan te melden daar zit ook een hoop kennis en leuke mensen die met je mee willen denken.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Houd je wel in gedachte dat je bij je pup zo een zéér onregelmatige voedingstoffen en een niet stabiele darmflora veroorzaakt... Dit de groei en ontwikkeling kan verstoren...

Nogmaals bied ik je mijn hulp aan..

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Continu slechte ontlasting is niet goed voor een pup. Hij verliest hierdoor vocht, en hij verliest voedingsstoffen die hij juist nodig heeft in de groei.

Je kunt nu twee dingen doen in mijn optiek.
1) terug op de Prins en zien of dit na een week of drie verbetering geeft. En naast dit voer even geen enkel snoepje of koekje of extraatje!
2) een goede kvv zoeken, voor de zekerheid een merk/variant zonder kip. En dan rustig zien of dit na een week of drie verbetering geeft. Ook hierbij géén snoepjes, koekjes etc etc.

Naar mijn idee ben je iets te fanatiek bezig met denken te weten waar het allemaal aan ligt en ben je veel te snel met allerlei dingen te proberen etc.
Maak een plan, en hou je aan dat plan!

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

heel veel sterkte, ik heb een pup gehad die weken lang slechte ontlasting heeft gehad.
wat voor brok ik ook gaf ;-)

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

We hebben vandaag uitgebreid besproken met de DA wat we tot nu toe al gedaan hebben en aan haar advies gevraagd.
Zij heeft ons aangeraden om nu eerst Orijen Fish te gaan voeren, maar wel eerst gedurende een week nog langzaam mengen met DLG. Gezien dit andere proteïne bronnen zijn dan tot nu toe, is ze er eigenlijk van overtuigd dat dit een succes moet worden. Zo niet, dan zit het 'm waarschijnlijk in de verdraagzaamheid en gaan we naar KVV over. De DA vond naar Prins terug de laatste optie, omdat dit ten eerste kwalitatief een veel slechtere brok is en het maar de vraag is hoe die daar nu op gaat reageren. Het is namelijk maar de vraag of het echt een allergie is (is uitzonderlijk bij pups van deze leeftijd), eerder wat onrustige maag/darmen die tot rust moeten komen. Met een heel andere proteïne bron bereik je dit waarschijnlijk eerder dan met een gelijkwaardige proteïne dan dat hij nu krijgt. KVV is natuurlijk ook ideaal om maag/darmen tot rust te krijgen, maar gezien we ook gewoon een brok willen kunnen voeren hebben we eerst dit advies gekregen. Wordt dit ook niks, dan direct naar KVV. Dat willen we overigens zelf ook graag (4/5 dagen KVV en rest brok).

Hoe dan ook, we gaan advies van DA opvolgen en hebben zojuist een kleine 100 KM gereden om direct een zak Orijen Fish te bemachtigen, gelukkig gelukt en eerste beetje (30% nieuw, 70% oud) heeft hij al op.

Overigens verkoopt dit DA zelf geen Orijen, DLG of KVV, enkel Hill's. Zelf hebben ze dus geen financieel belang bij het voeradvies in dit geval. Lijkt me wel belangrijk om te weten.

Golden Retriever baasje (Gast)

Orijen Fish 38% eiwit en calcium fosfor gehaltes die ook aan de hoge kant zijn.Ik vind dit voor een Golden een zeer slechte keuze.Er loopt geen enkel prooidier in de natuur rond die een eiwitfractie heeft van 38%.Zelfs de melk van een lacterende teef bevat minder.Zo jammer en kwalijk dat een dierenarts hier in mee gaat.Komt je pup eigenlijk bij een gerenomeerd stamboomfokker weg en die lid is van de NGRC?Is niet relevant maar ik ben nu toch wel nieuwsgierig geworden.Beetje omdat ik de fokker en zijn/haar advies in dit verhaal een beetje mis.Als het om een pup van mij zou gaan dan zou ik ten allertijde klaar staan met advies.

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Ik denk dat je je beter goed in de materie kan verdiepen. Dierlijk eiwit kan absoluut geen kwaad, in tegendeel. Plantaardig eiwit is een ander verhaal. Orijen bevat alleen dierlijke eiwitten. Als we het hier trouwens over een eiwit allergie zouden hebben, dan is dat voor een bepaald eiwit (bijv kip, rund, maïs etc). Een heel ander eiwit (proteïne) levert dan geen probleem op. Het is niet zo dat je simpel kan zeggen "eiwit = eiwit", want dat is absoluut niet zo.

Als je beweert dat Orijen een te hoog eiwit percentage heeft en het daardoor
per definitie niet goed is, ben je naar mijn mening niet goed op de hoogte van de materie. Het is eigenlijk zo simpel als "hoe meer vlees, hoe hoger het eiwit gehalte". En hoe meer vlees, hoe beter natuurlijk voor een carnivor. Prins adviseren waar zo weinig vlees in zit (dat het hoofd ingrediënt hoort te zijn in hondenvoeding, graan hoort dat absoluut niet te zijn. Eigenlijk hoort dat er namelijk helemaal niet in) is m.i. onverantwoord. Het gaat voornamelijk over de kwaliteit van de eiwitten. Bij goede dierlijke eiwitten is 38% absoluut niet slecht/teveel, maar juist goed. Het gaat er natuurlijk wel om dat de betreffende proteïne goed wordt verdragen, bij een kip allergie/overgevoeligheid is het natuurlijk logisch dat er dan problemen optreden. Het verhaal dat hoge proteïne percentages een probleem zijn is een fabel van fabrikanten van de mindere diervoeders, simpelweg omdat voer met granen vullen i.p.v. vlees lekker goedkoop is. Het is wetenschappelijk bewezen dat percentages van 38% DIERLIJK eiwit absoluut niet voor groeistoornissen kan zorgen, terwijl dat nog wel steeds beweerd wordt (door de fabrikanten van goedkope diervoeders).

Ja, hij komt van een erkend fokker. Deze heeft vanaf dag 1 Prins aangeraden (vandaar ook dat hij dat daar kreeg). Maar die troep weiger ik 'm echt te voeren. Een ieder die zich goed verdiept in hondenvoer weet dat je eigenlijk gewoon met BARF'en/KVV'en ipv brokken voeren. Als je dan toch (ook) brokken wilt voeren zoals wij is het natuurlijk zaak een kwalitatief goede brok te geven, die zijn er helaas naar weinig. Orijen is naar mijn, en vele andere, absoluut de beste brok beschikbaar. Gevolgd door Acana, Taste of the Wild en Dog Lovers Gold (en eventueel nog Lukkulus als je geperst wilt geven). Alle merken die jij noemt, bijv. Royal Canin, is gewoon echt rommel. En in geval van RC nog dure rommel ook. Nogmaals: verdiep je er eens ECHT goed in en niet alleen kijken naar ervaringen uit het verleden, er zijn ook zat mensen te vinden die honden oud hebben zien worden op Pedigree, Bonzo en Aldi/Lidl voer.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ben benieuwd hoe Orijen jullie gaat bevallen!
100 km rijden, jullie doen echt alles voor je hond! :-D

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" Orijen Fish 38% eiwit .Er loopt geen enkel prooidier in de natuur rond die een eiwitfractie heeft van 38%.Zelfs de melk van een lacterende teef bevat minder. "



Er is een heel groot verschil tussen eiwit percentage, en eiwitfractie!
Dit kun je niet zomaar met elkaar vergelijken, dus dit gaat mank.
Ten tweede praat je nu over een verschil tussen droogvoer en natvoer. Zou je bij het natvoer zoveel vocht toevoegen dat het percentage vocht overeenkomt met een prooidier, dan klopt ineens het eiwitpercentage wel.
En zou je van een prooidier het vocht eruit halen zodat het even droog is als de brok, dan komt het percentage eiwit aardig overeen hoor.

Dus dit betoog is ongegrond.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

En ik wil aan Ts even mijn complimenten geven!
Je doet echt goed je best voor je hond, en je hebt een heel goede dierenarts!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

En wat is dan het verschil tussen de eiwitfractie en -percentage?

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

Renske werkt goed met allergie....

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" En wat is dan het verschil tussen de eiwitfractie en -percentage? "


Even gekopiëerd van een ander forum:

"Dit is de hoeveelheid energie in het voer dat door eiwitten geleverd wordt.
Dit kun je uitrekenen door middel van de Weende analyse.

Hiervoor moet je weten in procenten:
eiwitten
vet
koolhydraten
vocht
as
ruwe celstof

Verder leveren eiwitten en koolhydraten 4 kcal. per gram en vet 9kcal per gram.

Nu even 2 rekenvoorbeelden.

cavom:
Ruw eiwit 24%
vet 16,5%
ruwe celstof 1,9%
as 6,8%
vocht 7%
de koolhydraten kun je zelf uitrekenen omdat het totaal 100% moet zijn dus in dit geval 43,8%

nu het totaal aan kcal in dit voer:
eiwitten 24 x 4= 96
koolhydraten 43,8 x 4= 175,2
vet 16,5 x 9= 148,5
totaal is dit 419,7 kcal per 100 gram voer

om het aandeel geleverd door eiwitten uit te rekenen deel je 96 door 4,197= 22,8%
Dus de eiwitfractie is 22,8%

orijen adult: (overgenomen van zooplus, die een iets afwijkende analyse geeft als de website orijen)
eiwitten 40%
vet 16%
koolhydraten 20%
ruwe celstof 2,5%
as resterend 11,5
vocht 10%

eiwitten 40 x 4=160
koolhydraten 20 x 4=80
vet16 x 9=144
totaal 384 kcal per 100 gram.
160 : 3,84 = 41,6% Dus de eiwitfractie is 41,6%

carnibest natuur
eiwitten:13x4=52
vetten :14x9=126
KH :8x4=32 = 210kcal per 100gram 52: 2,1= een eiwitfractie van 24,76%
vocht :61
rc :1
as :3

rodi compleet pens en hart
eiwitten 12,5x4=50
vet 13x9=117
KH 6 x4=24 =191 kcal per 100gram 50:1,91= een eiwitfractie van 26,1%
"


Meike weet hier meer vanaf en kan het beter uitleggen volgens mij.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ok, dus het door eiwit geleverde percentage van de totale energie per gewichtseenheid.
Ik vind het zelf interessanter om naar de grammen eiwit per megajoule te kijken. Staat ook lekker wetenschappelijk verantwoord :-D Dat geldt voor alle voedingsstoffen dat ik dan liever gram/mg per megajoule kijk.

Golden Retriever baasje (Gast)

Wouter blijkbaar weet je zelf alles zo goed en heb je helemaal geen forum nodig om je op weg te helpen.En ik ach wie ben ik...Dat ik pas 19 jaar Goldens fok en al meerdere nesten heb groot gebracht op de "rommel"dat doet er natuurlijk ook niet toe.Ingredienten zijn leuk maar je kijkt niet naar de analyse van de calcium fosfor en die is behoorlijk (te) hoog voor een hond van een groot ras.Groeipijn is dan niet uitgesloten.

Paula Orijen is droge brok en van droogvoer ligt het eiwit % op de zak al heel dicht bij de eiwitfractie omdat het immers om droogvoer gaat waar het vocht al uit is.Je eigen lijstje geeft dit al aan zie bijvoorbeeld Carnibest en Orijen naast elkaar.Van Orijen verschilt het bijna niks en van Carnibest krijg je een heel andere eiwit-eiwitfractie te zien.

Ik kan hierna niet meer reageren want wij vertrekken vandaag naar Duitsland,maar ik wens je veel succes met je pup en komt tijd komt raad zullen we maar zeggen.

Vr.Gr.Marijke

honden page profiel CSKACSKA

honden foto van CSKA

Het gaat niet om alles al weten en dus geen forum meer nodig hebben. Als ik een advies vraag dan neem ik de reacties daarop absoluut serieus, maar als je het niet erg vind blijf ik ook zelf nog nadenken ipv elk willekeurig advies over te nemen. Advies over welk voer wel of niet goed is, hoef ik in principe niet te hebben. Ik ben er van overtuigd dat ik mezelf daar al veel meer in verdiept heb dan de gemiddelde fokker bijvoorbeeld. Overigens hecht ik op medisch gebied meer waarde aan de mening van een DA die een gedegen opleiding heeft genoten, dan die van de eerste de beste fokker die Prins, Royal Canin of Eukanuba (die laatste wordt ook nog eens dierproefen mee gedaan, hoe kan je dat als dierenvriend/liefhebber nou voeren???) adviseert. Als jij gepikeerd raakt als iemand jouw (in mijn ogen slechte
en onverantwoorde) adviezen opvolgt, kan je beter geen adviezen meer uitbrengen. Je zal namelijk ook wel eens iemand treffen die niet alles klakkeloos aanneemt. Overigens valt die calcium fosfor (1.5/1.3) ook wel mee. Er wordt in iedergeval even veel
Calcium als fosfor gegeven en dat is belangrijk. Als je je nou eens echt in de materie zou verdiepen zal je ook zien dat bij elke degelijke brok dit soort waardes gebruikelijk zijn en geen kwaad kunnen, je voert namelijk minder van dit soort brokken dan van die rommel, het uiteindelijke resultaat is dan ongeveer ook gelijk. Er zijn zelfs goede puppybrokken op de markt (voor grote rassen) die hogere waardes calcium / fosfor hebben. Bovendien gaan we ook KVV voeren straks en wordt het nog maar 2/3 dagen per week brok. Calcium / fosfor gaat daarmee (over de hele week genomen) omlaag...ik hoop dat dat je gerust stelt? Nogmaals: besteed eens een paar dagen aan echt goed verdiepen in hondenvoer, je kennis schiet daarin echt tekort en dat is fokker onwaardig.

@Santa en Paulala: Bedankt! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever pup last van allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Castratie reu welk voer ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^