Hallo allemaal!
Ik heb een vraagje over het 'hondentoillet'. Ik heb al aardig wat topics teruggelezen, met name Willemijn (van Bamse) is hier vooral de expert volgens mij!
Wij hebben een buitenren voor de honden, voor de momenten dat we er beide niet zijn. Zo kunnen ze lekker buiten zijn. Uiteraard wordt er dan een keer geplast of gepoept. Momenteel hebben we in de ren een stuk beton en een stuk tegels om lekker koel op te liggen. Daarnaast een klein grasveldje, en een stuk bruin zand, oorspronkelijk bedoeld om in te graven. Daarbij ligt er op het eind een zandbakje. Met alleen kleine Cookie was het een netjes plasje in de zandbak, en soms een keurig drolletje. Nu met lompe Tess erbij, wordt er meer geplast, en wanneer ze een keer poept, wil ze er nog eens doorheen lopen etc...Ook poept ze dan wel eens op het bruine zand, ipv in de zandbak.
Kortom: de hondenren gaat op de schep! Ik begin het soms wat te ruiken (wil niet dat de buren er last van gaan krijgen!) en als het regent, wordt het een puinzooi. We willen waarschijnlijk het stuk bruin zand vervangen door beton, en de zandbak vergroten. Deze wordt dus het échte hondentoillet. Het is dan ook de bedoeling dat áls Tess iets moet, ze het alleen daarop doet. Ik denk dat beton sowieso niet zo uitnodigend is. Daarbij is dit makkelijker schoon te schrobben.
Vraagje over het toillet zelf: ik las het volgende:
-Stukje uitgraven
-worteldoek erin
-fijnzand erop
-grof grind erop
-fijn grind erop
Hoe houden jullie dit schoon wanneer ze erop poepen? En dan bijv. als ze een keer wat slapper poepen? Gooien jullie dan de poep mét vastgeplakte grind gewoon weg? Hoe werkt dat in de praktijk?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentoillet in de tuin, ervaringsvraagje? (Willemijn?:))" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Met een apart toilet gedeelte heb ik geen ervaring maar zand of fijn grind is het fijn met slappe poep omdat je het allemaal, met aanhangend grind of zand weg krijgt. Als het echt waterdun is heb je misschien een probleem.
Ik heb geen idee, ik heb namelijk gewoon overal gras in de tuin..
De lagen heb je goed (ik heb het ook van Willemijn)
En dunne poep? Dan gaat er gewoon wat grind weg, ga niet alles uitpluizen. In het voorjaar doen we er dan wel weer een (halve) kruiwagen grind bij in.
Hier foto's van onze ren:
je hebt het er op staan wat je moet doen voor het hondentoilet.
schoonhouden ? een keer in de week een gieter water met chloor erin, chloor is niet belastend voor het milieu, planten gestel wordt er niet door aangetast. je mengt het immers. gieter erover heen, poep door de w.c.
dan een keer in de twee drie maanden neem ik spiritus dreft en water ook in een gieter, daar ga ik dan de hele bak mee door, voor ongedierte. zo houdt IK hem schoon.
worteldoek, zand grof grind en fijn grind als laatste, en afzetten, kijk even op mijn profiel daar staat de bak.
geen gras of kunstgras, dat kan je niet schoon maken of houden, dunne diaree ? ja als je hond ziek is dan moet dat ook kunnen, en door de lagen van zand grind, kan je er gewoon water op laten lopen, weg scheppen is niet nodig, de gieter chloor kan je dan wat extra hanteren.
Chloor is ook niet goed voor het milleu Willemijn, ik neem aan dat je aardig wat gebruikt om het schoon te krijgen.
Verder zou ik daar erg mee op passen.. Wanneer je omliggende tegels het niet kunnen hebben gaat je straat namelijk naar de maan.
en echt, je ruikt helemaal niets, echt niet, ook de buren hebben nog nimmer wat gezegd. en ook zij ruiken niets. maak het niet te groot, gewoon echt als honden toilet.
en ik heb de bak al vier jaar, en er is nog nimmer grind uitgehaald, en als het regent hoef je ook geen chloor erop te gooien, het spoelt weg door dat je worteldoek zand en grind gebruikt. kunstgras daar blijft toch echt diaree op liggen, en gras is ook uit den boze, niet schoon te maken, en plas gaat daar stinken, en krijg je kale plekken.
je kan je hond leren om een bepaald gedeelte van het plasplekje te gebruiken, achteraan bij de boompjes plast bamse, ook mag ze poepen hoor, als dat toevallig gebeurd.
bamse zal nimmer van de rest van de tuin gebruik maken, zelfs niet van de grindbak ,
alleen maar haar plekje achterin bij de boompjes. en dan in de bak, binnen een week is dat aangeleerd. waar het mag.
nee sammy, dat is al eens aan de orde geweest dat er mensen waren die chloor belastend voor het milieu vonden, echt niet, zwembaden worden leeg gepompt. en dat gaat zo de grond in.
en je neemt geen puur chloor, en heus , ja mag hier komen kijken, en eens inspectie nemen, ik zit naast een cres, en je ruikt niets. en er ligt nimmer een drol hoor, die is of er niet neergelegd of direkt weggehaald.
en ik heb nimmer mijn tuin moeten ophogen of wat dan ook, als je goed kijkt op de foto, staat er een plank om het grind vast te houden, hard houten plank, en heus het is super.
wij hadden vroeger voor onze dobermann ook een toilet met fijn zand, allemaal geen probleem, tot dat we op vakantie gingen.
Ze plaste niet op zwart zand of gras. Dus iedere morgen, 800 m moeten wandelen voor wit zand, en dan plaste ze pas
Hebben nu voor onze chihuahua een hoekje met gras, en dat bevalt ons veel beter.
gras krijg je niet schoon, en alleen maar kale plekken op den duur, en het is geen vervanger voor het wandelen he, dus plassen en poepen moet gewoon kunnen op iedere ondergrond. als tie alleen maar poept op dat stukje, en niet ergens anders dan wordt het een gewenning voor je hond, en logisch dan dat tie nergens anders meer plast poept, maar geen vervanging voor het wandelen uitlaten.
en zand is ook niet schoon te maken. worteldoek, zand en dan een flinke laag grind, liefst van twee soorten, grof en als laatste fijn, dat is voor het gemakkelijker lopen op het grind, is niet eens nodig, maar ga er zelf maar eens op lopen met blote voeten, dan is fijn grind fijner.
en deze combinatie zorgt er voor dat er geen plas op blijft staan, het zakt weg. en je ruikt niets, zelfs als je het niet eens wegspoelt, want dat hoeft niet iedere keer, zeker niet als het regent, weg is weg. dan is chloor niet eens nodig, alleen bij flinke temperaturen als het niet geregend heeft, en dan nog maar een keer in de week, meer is niet nodig, zelfs bij een hittegolf ruik je niets.
heeft iemand gezegd dat als je een plashoekje hebt je niet meer met je hond gaat wandelen.
Wij vonden het alleen vervelend 's morgens om 7u vlug in je kleren springen omdat de hond zo nodig moet
wij laten ons honden altijd thuis hun behoefte doen, heeft er niemand last van,en erna pas wandelen. Een keer per dag opruimen, en klaar is kees. Hoogst uitzonderlijk deden ze hun behoefte niet thuis, best gemakkelijk.
Ik begrijp best bij een grote hond dat je plekken krijgt op het gras, maar met mijn chihuahua hebben we daar geen last van
Bedankt alvast voor de vele reacties!
Laat ik meteen wat dingetjes uitlichten, want volgens mij zijn sommige dingen niet helemaal duidelijk:
*Ten eerste krijg ik meteen een persoonlijk bericht van iemand (ik zal geen namen noemen) waar het op slaat dat ik Willemijn een 'expert' noem, en dat er echt wel meer mensen met ervaring op hondenpage zitten, dus dat ik dit niet behoor te doen??? HUH? Uit meerdere topics komt inderdaad de 'expertise' van Willemijn op dit gebied naar voren, dus het is niet zo raar dat ik óók haar vraag om te reageren. Serieus, waar gaat dit om? Schop ik iemand anders hiermee tegen de schenen dan?!
*Dit slaat meteen op de reactie van Sam, Saltarin, Terra en Paco: ik vraag het aan júllie, aan mensen met ervaring, en óók aan Willemijn. Ik hoopte alleen ook dat zij zou reageren, vandaar in de topictitel. Dus de opmerking: PB Willemijn dan, snap ik niet helemaal.
*Daarnaast is het hondentoillet uiteraard geen vervanging voor de wandelingen, die maken we nog steeds genoeg
Wilde even mijn hart luchten. Nu weer back to topic!
geef niets hoor, je schopt niemand tegen de schenen, ik ben zelf altijd de eerste die er op inspringt als mensen graag een honden plekje wc. willen hebben, en ik vind het zeker geen vervanging hoor, dat is door niemand gezegd. ik haalde het even aan. vaak wordt er gezegd, een honden wc. in de tuin, ga lekker met je hond wandelen.
nou ik heb ook een honden w.c en ik vind het geweldig, savonds laat, mag bamse altijd daar even plassen, geen stres niets. en niet aan de weg in het donker lopen.
en wat marty bedoelde met pb willemijn even, is alleen maar goed bedoeld, omdat ik altijd, echt altijd er op inspringt dat een w.c. voor je hond ideaal is, vandaar dat marty dat even aanhaald.
en ik ben ook degene die de plasplek naar behoren maakt, met worteldoek zand grind, en dat je daar gerust zonder luchtjes je hond dan uit kan laten, gras zand alleen of tapijt is niet aan de orde, gaat altijd ruiken, en schoon maken is haast geen doen.
allemaal goed bedoeld.
Beetje vreemd dat PB, maar niks van aantrekken. Jij hebt goed gelezen dat Willemijn regelmatig in topics reageert voor een hondentoilet. Ik heb haar ook gevraagd over hoe en wat. En ik vind het ideaal zo'n toilet en natuurlijk is het geen vervanging voor de beweging van de hond.
En wat betreft Marty, geloof ik ook zeker niet dat het bot of boos bedoeld was.
Ik hoop dat je een beetje informatie en ideetjes kunt opdoen en een goed toilet kunt maken. Succes.
Marty is bij deze Sam, Saltarin, Terra en Paco? Begrijp ik dat goed? Dan snap ik ook wat ze bedoelde met PB Willemijn. Het was alleen zo dat ik deze net na dat vervelende PB naar mijzelf had gelezen, dat ik twijfelde of ze het negatief bedoelde.
Daarbij: hondenpage is om ervaringen te delen, en ik ben blij dat Saskia, Wodan hier iets aan heeft gehad!
Marty, bedoeld het alleen maar heel erg goed, komt niet in zijn hoofd op om hier wat raars te zetten.
marty weet dat ik altijd inhaakt als er sprake is van een hondentoilet, vandaar dat hij jou even geattendeerd hebt stuur willemijn maar een pbtje.
er zijn er al vele die op deze manier een hondentoilet gemaakt hebben, met allemaal goeie resultaten, jij ook succes. binnen een week als je dat goed aanpakt gaan je honden op hun eigen toilet, even conseqwent zijn, maakt niets uit hoe oud je honden zijn. even begeleiden naar die plek.
even recht zetten hoor, bedoelde alleen maar stuur Willemijn even een PB om advies verder helemaal niets
Haha, sorry Marty! Bij deze is het opgehelderd! Ik trek me inderdaad weinig aan van zulke vreemde PB's, al kan ik het niet laten hier even op te reageren, puur omdat ik niet snap dat iemand zich op deze manier druk maakt. Maargoed, als ik dan terugkrijg dat ik het maar in een PB had moeten stoppen ipv een topic had moeten openen, omdat het hondenforum voor iedereen is, dan breekt mij de klomp...ik zie niet waar het probleem zit dat ik óók om Willemijn vraag...kennelijk is dat beledigend voor de rest die het misschien óók wel weet....yeah right...
Hoe dan ook! Vandaag gaan we spullen inslaan om alles op de schep te nemen! Heb er zin in! Maar mijn vriend twijfelde nu wel over het fijn grind bovenop, want:
Als er drolletjes zijn, kiepen wij deze heel makkelijk in de GFTbak. Máár: met fijn grind blijft er altijd grind aan vastkleven, kiepen jullie dit ook zo weg, in de GFT bak of in de wc? Want dat is toch eigenlijk niet de bedoeling? Of knijpen jullie wat dat betreft een oogje dicht?
Ik heb verder niet veel aan dit topic toe te voegen, maar schrik er wel van dat hier wordt gezegd dat chloor niet belastend voor het milieu is. Ik vraag me af waar die kennis vandaan komt?
"Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen
Vaak zijn er eenvoudige middeltjes die even effectief en veel minder schadelijk zijn voor milieu én gezondheid.
Concreet:
vermijd bleekwater. Dit bevat chloor en is erg slecht voor het milieu.
Regelmatig schoonmaken met een zeep of een allesreiniger is even hygiënisch en minder schadelijk voor het milieu.
vermijd chemische ontstoppingsmiddelen. Kies voor de zuignap of gewone sodakorrels waar u heet water over giet voor het ontstoppen van een verstopte afvoer.
kies voor azijn voor het ontkalken in plaats van chemische ontkalkmiddelen. Gebruik azijn nooit tegelijk met zeep. Deze twee werken elkaar tegen.
vermijd ammoniak."
Bron: http://www.infomil.nl/organisatie/milieumaatregelen/maatregelen-per/maatregelen/ontvetten-reinigen/@88669/minder_0/
Heb je dan misschien iets wat je wel zou kunnen gebruiken tegen de geurtjes en niet zo milieu-belastend is? Ik wil best wat anders gebruiken, maar zou ff niet weten wat.
Ik gebruik heet water met opgeloste groene zeep (driehoekzeep of goudzeep). Met de garde even een flinke klodder goed door het hete water oplossen. Haalt nare urinegeurtjes wel.
Oké en de geur van de grote boodschap, want die vind ik sterker...
En zou (schoonmaak)azijn ook helpen?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentoillet in de tuin, ervaringsvraagje? (Willemijn?:))" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?