Dat graven in het grind hebben ze hier ook wel gedaan. Heb je er wel genoeg inzitten, want eigenlijk is dat wel heel zwaar (hoewel honden tot heel veel in staat zijn). Ik heb hier ook weleens het worteldoek boven gehad. Dan zo goed mogelijk weer uitgraven, worteldoek weer onderin, grof grind en dan fijn grind er weer bovenop geharkt. Zou ze sowieso in het begin even in de gaten houden wat ze ermee doen, zodat je eventueel direct kunt ingrijpen, mocht het de verkeerde kant op gaan.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentoillet in de tuin, ervaringsvraagje? (Willemijn?:))" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
juist, de tuin omspitten wat sommigen honden doen, mag ook niet, afleren. en heus ze weten het wel hoor,
Grint boven en zand beneden blijft voor mij de omgedraaide wereld (ik begrijp ook niet wat dat zand daar beneden moet doen. Maar goed dat is ieder zijn ding.
Wat ik tevens een opvoedkundig nadeel vind van de hond te leren op grint te poepen, is dat hij straks geen versvhil maakt als je ergens komt waar grintpaden zijn en dan net op die paden gaat poepen, zeer onpraktisch lijkt me.
Om honden graven af te leren, kun je de drollen uit het toilet gebruiken.
In get geraven gat, de drol deponeren en het gat dicht maken.
Honden hebben dan heel vaak ne neiging om juist dit versdichtgemaakte gat weer open te graven; ze komen de drol tegen en vinden dit vies.
Zo wordt het graven door de actie zelf gecorrigeerd.
Voordeel, de correctie is altijd optijd en werkt ook zonder dat jij in de buurt bent. Tevens zijn er honden die graven om jouw aandacht te krijgen (positief of middels een correctie negatief) en die krijgen dan ook niet de gewenste aandacht van jou, je hoeft immers niet te reageren.
nee chris, hier is dat toch echt niet zo. bamse poept en plast nimmer waar het niet mag. maakt niet uit of er zand of grind op paden ligt, het plekje in de tuin, daar mag het. ergens anders zal ze het niet doen.
buiten is het toch zo dat je leert waar je je hond wel of niet zijn behoeftes doet.
en het zand is er, dat het mooi doorlaat.
heel veel jaren geleden had ik een newfoundlander, vier jaar geleden, die werd incontinent, ik had nimmer een plasplekje, wilde ik niet en was ook niet nodig.
door omstandigheden werd er mij geattendeerd dat een plekje voor je hond ideaal is, en van deze heb ik deze methode door gekregen.
en nu nog steeds dit aangehouden, en echt je ruikt totaal niets. dat was de methode om niets te laten ruiken, het laat goed door, en dat is de bedoeling toch.
en eigenlijk maakt het niets uit wat je doet, als het maar weg is toch ?
hier ook Nika, het onderscheid weten ze echt wel hoor.
ben nu al enkele dagen aan het volgen.
Laat je eens wanneer het eerste plasje gebeurt is
ben nieuwsgierig
vier weken oud, jong gedaan oud geleerd.
het eerste plasje op het nieuwe hondentoilet dat je gemaakt hebt
is het al gelukt
Ohw, het is voor de TS
Heyhey!
Het eerste plasje is inderdaad al gelukt! Nu moet ik zeggen dat we het nieuwe toillet hebben gemaakt op de plek van het oude zandbakje, maar dan uitgebreid! Ze hebben allebei al heel snel gewoon gepoept en geplast op de juiste plek! En dat terwijl het fijne grind er nog niet eens oplag! Daar ben ik vooral blij om met Cookie, want dat is soms zo'n prinsesje.... Dus ze vinden het niet raar of vervelend.
We hebben de worteldoek er maar uit gehaald, en extra veel grof grind erin. Het graven blijft interessant, maar ik laat ze nu ook gewoon in de tuin en bij de ren als ik erbij ben, zodat ik het in de gaten kan houden. Ik denk dat vooral Tess dit nog wel een paar keer gaat uitproberen... Vandaag hebben we ook het beton geplaatst, dat is nu aan het drogen. Dus geen smerige hokken en hondenpootjes meer in de keuken wanneer ze in de ren zijn geweest! Joepie!
geweldig, en dat het worteldoek eruit is, ach als het maar de bodem inzakt dat plassen, daar gaat het om, als het regent is het door het grind, ook zo weer schoon hoor, en maak je er een gewoonte van om er iedere dag wat water op te gooien, waar ze geplast hebben, hoef je ook geen chemische middelen te gebruiken, niet nodig dan. en je bent er zelf bij, je hebt een neus, dus gaat het ruiken, dan kan je altijd wat gebruiken.
in de winter is het helemaal niet nodig, genoeg wat uit de lucht komt vallen om het grind schoon te spoelen, een keer lekker de vorst erover heen, en ook weer schoon, geen probleem van maken, als het maar mooi schoon is.
Willemijn, waarom : 'nee Chris' ?
Er wordt hier om ervaring gevraagd, ik geef die, en heb tenslotte jarenlang ervaring (meer jaren en met meer honden dan jij).
Als het alleen om jouw ervaring ging zou een PB meer op zijn plaats zijn geweest!
Succes.
@ Chris:
Dat van Willemijn was een antwoord op het volgende stuk van jou (zoals ik het lees)
Waar het op bedoeld was, doet er weinig toe, ik ga Willemijn haar info ook niet afdoen als: nee!
Daarbij blijkt het ja, je moet immers je hond het verschil leren tussen een grindpad en een hondentoilet en dat is een extra stap voor de hond. Dit kan hij idd leren, net zoals mijn honden geleerd hebben dat ze wel op mijn bank mogen, maar bij mijn ouders niet. Maar het blijft wel een extra stap.
Om iets snel en voor de hond duidelijk aan te leren, is het belangrijk zo min mogelijk extra stappen te hebben. Dit lijkt me dus relevante informatie voor mensen die hun hond iets willen aanleren. Om dit af te doen met 'nee' vind ik daarom niet passen en onterecht.
het is internet, kom eens koffie drinken, en praat dan over het zelfde onderwerp, ik bedoel er helemaal niets mee, integendeel.
mijn berichtjes zijn echt niet voor jou kwetsend bedoeld, jammer dat je het zo opvat.
het berichtje dat ik plaatste, met NEE CHRIS, was bedoeld dat jij schreef, gaan ze dan niet altijd op grind en zand zitten, dat was alles, meer niet.
enne ik weet niet hoe oud je bent, met meer ervaring en meer honden, maar mijn ervaring met honden weet je toch niet ? en nogmaals kwetsend oppakken, moet je niet doen, het wordt ook helemaal uit het verband getrokken.
ik heb eigenlijk niets verkeerds gezegd, lees maar eens terug.......
NEE CHRIS....HIER IS DAT NIET ZO.....als je dit opvat als kwetsend, zo is dat helemaal niet bedoeld. jammer dat het zo moet
en als je verder leest, ik heb het toch over Bamse, voor anderen toch wel duidelijk genoeg lijkt me.
groot genoeg voor vijf beren.
Ik zie het en wat een handige en leuke standaardjes voor de bakken!
Hoe kom je daar aan?
dat zijn de BAMSEBAKKEN..ja echt zo heten ze. als je me een pb stuurt, zeg ik waar je ze kan kopen.
Corinne, zou toch leuk zijn als je een account aanmaakt, en internet is altijd wel eens wat moeilijk om uit je woorden te komen, niet altijd zo bedoeld als dat iemand dat oppikt.
een en ander kan dan uitgelegd worden in een pbtje.
maak maar mooi een account aan, of je nu als gast hier komt of mooi onder je eigen naam, je kan dan ook prive mailtjes sturen, ook leuk toch, en veel vrienden opdoen.
Hey Corinne, misschien niet voor mij bedoeld, maar zoals Willemijn al zegt: ik zou gewoon een account aanmaken. Op het internet, op het forum, heb je zoveel mensen, zoveel meningen, dat er wel eens een meningsverschil kan ontstaan. Uiteindelijk hebben we het hier allemaal goed met (onze) honden voor. Je kan er alleen maar een heleboel van leren en als het je (toch) niet bevalt, kan je toch altijd weer weg (hoewel ik daar niet snel vanuit ga, want het werkt echt verslavend ) In ieder geval heel veel succes met het maken van een keuze voor een hond.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentoillet in de tuin, ervaringsvraagje? (Willemijn?:))" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?