Ik vraag me af of baasjes van een hulphond ook een soort van cursus krijgen.
Dit n.a.v. wat ik vandaag heb meegemaakt op het station.
Er was namelijk een vrouw met een hulphond. De hulphond zag aan de overkant van het station een hond en trekt abrupt die kant op. De vrouw viel en de hond schrok en bleef staan.
De vrouw had ook een stok die ze hierdoor liet vallen. Deze pakte ik voor haar op waarna ze naar de hond schreeuwde en hem met de stok probeerde te slaan.
De hond beging een ernstige fout , maar waarschijnlijk doordat het baasje geen ervaring heeft?
Was er erg benieuwd naar.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krijgen baasjes van een hulphond ook een cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ja, de baasjes krijgen een cursus (:
Ik weet niet beter dan dat de baas een uitgebreide cursus/ gebruiksaanwijzing krijgt voordat de hond wordt overgedragen. Bij mij in de wijk woont iemand die hulphonden opleidt en daar werkt het iig wel zo,
Dat het gebeurde zal waarschijnlijk een zeldzaamheid zijn waar het baasje erg van schrok (en dan doe je wel eens hele domme dingen)
Hierboven was ik trouwens.
Hier in de buurt woont een man met een hulphond, en die heeft wel een cursus gehad.
Als je weet van welke organisatie de hond komt zou ik contact met ze opnemen om dit te melden. Ik heb ook wel eens een slecht functionerende blindegeleidehond gemeld bij het kngf. Het is vrij bijzonder als een werkende geleidehond naar een andere hond uitvalt. Hier moest de baas tegen de hond beschermd worden. Bij jou moeten ze tegen elkaar beschermd worden.
Weet van een collega, haar broertje heeft een geleidehond (geen hulphond), dat hij zelfs een tijd bij het gezin moest verblijven die de hond hadden opgevoed. Met name voor het opbouwen van een band met de hond (is er uberhaupt een klik?), hoe ga je met de hond om, de hond met jou etc.
Kijk ook wel op van het gebeurde, misschien kun je wat Wendy zegt, een melding maken?
het aparte was dat de hond geen "dekje" droeg. Dus ook geen stichting ofzo. De vrouw zei me ook niks ook al hielp ik en broeg ik hoe het ging. Wie weet zie ik haar nog eens op het station.
Kan ook zijn dat ze haar eigen hulphond opleid.
Maar honden die geplaatst zijn door stichting hulphond worden begeleid ect.
Ja die mensen krijgen zeker cursus.
Sterker nog, ze verblijven vaak een week intern om met de hond te trainen, daarna krijgen ze nog hulp thuis.
Als de trainers denken dat het geen goede combi is, dan gaat de hond gewoon niet mee!
Was het wel een officiële hulphond?
ja, ik heb net zelf een hulphond en het is een interne week en veel trainingen!! die de baasjes krijgen
Ja, die krijgen ze, maar wat hier ook al wordt gesuggereerd, zeker omdat ie geen dekje droeg, misschien is het een zelf opgeleide hulphond?
Hier loopt een jongen met een geleide of hulphond, dat weet ik niet.
Maar ik heb nu al diverse keren meegemaakt dat ie erg sterk op mijn hond reageerde (die dus nogal enthousiast is en er naartoe wil), en niet zo goed naar z'n baas luistert, dus echt mijn kant op wil komen enzo. Mijn man heeft dit ook al meegemaakt.
Ook is er een geleide/hulphond (ik weet niet wat ze heeft) met een vrouw hier, die luistert echt heel goed, ook als we met elkaar praten en mijn hond staat te stuiteren...
Was het wel een hulphond dan? Als het dier geen dekje droeg?
Ook mensen die zelf hun hond opleiden doen het dier meestal een dekje aan, om zodoende te laten zien dat het dier 'aan het werk' is.
Officieel zijn dat dan ook geen hulphonden.
Een hulphond moet echt een programma hebben doorlopen, komt uit geselecteerde ouderdieren enzovoorts.
Honden kunnen een hele grote hulp zijn en bijvoorbeeld de hond van Ilja, Sterre, zouden wij allemaal een hulphond noemen en dat is ze ook.
Alleen kan iedereen zijn hond opleiden tot ´hulphond´ op allerlei manieren en of het dan nog echt een hulphond is, is maar de vraag.
Want als je afhankelijk bent van je hond en hij schiet ineens de straat over, dan is dat niet zo handig
Vandaar het keurmerk.
In Amerika kun je met je eigen hond bepaalde examens doen, best wel streng, maar dan kan je hond als hulphond gecertificeerd worden. Heel fijn voor die mensen. Ieder jaar is er dan weer een examen.
Hier in Nederland is dat helaas niet zo.
Er is een programma over hulphonden geweest,alweer een poosje terug.
Eerst zie je de trainer over staat lopen en later de eventuele eigenaar.
Bakt de nieuwe eigenaar er na verloop van tijd niets van ,krijgt hij de hond niet,dat kan ook.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krijgen baasjes van een hulphond ook een cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?