's nachts blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maaike (Gast)

Wij hebben sinds een aantal weken een hond, een kruising tussen een beagle en een keeshond. Het is een schat van een hond, 7 maanden oud en we zijn nu al gek met hem! Maar nu komt het probleem: 's nachts moet hij in de bench en als wij weg zijn. Het weg zijn is tot nu toe niet vaak, maar wordt straks wel meer. In het begin blafte hij heel veel 's nachts, maar nu hebben we hem al wel zover dat hij niet meer blaft als hij 's nachts in de bench gaat. Helaas begint hij 's ochtends vroeg wel te blaffen! (en dan bedoel ik ook vroeg: 5 uur!)We hebben hem 's nachts buiten in de bench(zeer goed beschut) maar vanacht hebben we hem uit pure ellende maar binnen gehaald, wat fijn was voor de buren, maar niet voor ons, want toen heeft hij ons wakker gehouden met z'n geblaf!
En wat het weggaan betreft: dan blaft hij bijna continu! IK WIL HEM NIET KWIJT, MAAR DIT KAN OOK NIET! WIE O WIE HEEFT SUGGESTIES?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Beste Maaike,

Dit is iets wat vaker voorkomt bij herplaatsers. Ik heb een artikel geschreven. Als je een profiel aanmaakt mag je me een PB sturen. Ik denk dat je er zeker wat aan kunt hebben.

Groetjes Petra

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

waar en hoe heeft de hond de eerste 7 maanden van zijn leven geslapen? Als dit binnen in een mand naast een bed is geweest is het niet vreemd dat hij nu de hele buurt bij elkaar blaft. Buiten slapen voor een beagle is sowiezo niets, de keeshond misschien wel maar de beagle is een zeer mensgericht ras.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Onderstaand een stukje uit het schrijven. In het artikel ga ik ook verder in op aandachtspunten en het trainen als blijkt dat dit weer opnieuw opgebouwd moet worden ivm verlatingsangst.

Herplaatshond/asielhond

In geval van een herplaats/asielhond is het goed om je te realiseren dat veel van deze honden behoorlijk wat stress kunnen hebben door alle onrust en verandering in hun leefsituatie waaraan ze blootgesteld zijn. Ook kunnen er onderliggende oorzaken uit het verleden aan ten grondslag liggen, maar dat wordt pas duidelijker naarmate je de hond beter leert kennen. Soms zijn er dingen uit het verleden bekend waar je een verklaring voor de problemen zou kunnen vinden, maar ook vaak niet.

Alles is nieuw en alles vreemd en ze weten totaal niet waar ze aan toe zijn. Ze komen bij jou, (weer) een nieuwe situatie waarin ze nog geen enkele basis van vertrouwen hebben met jou en de nieuwe omgeving. Dat kost tijd en geef die hond ook die tijd. Geef jullie beiden de tijd om elkaar te leren kennen en een gezonde vertrouwensband op te bouwen.

Zorg voor structuur, geef de hond houvast door regelmaat. Belangrijk is veel rust om te verwerken. Stel de hond niet ineens bloot aan teveel nieuwe prikkels ineens en overvraag de hond niet. Dus liever wat vaker hetzelfde saaie rondje dan wisselende wandelingen van een uur vol nieuwe prikkels. Zet indien mogelijk je eigen sociaal leven een tandje lager en stel je hond niet bloot aan dagelijks bezoek krijgen of op bezoek gaan (regel desnoods een oppas). Laat hem merken dat hij zo welkom is, maar waak ervoor dat je juist verlatingsproblemen extra in de hand werkt door je helemaal te laten claimen. De kunst is een goede balans te vinden en op geleide van de hond toe te werken naar zelfstandigheid. Heeft de hond moeite met de nachten, ga dan bij de hond liggen of neem hem mee naar boven, waarbij je op geleide van de stress van de hond in kleine stapjes weer meer afstand creëert. Bied de hond steun als hij deze zoekt. Niet troosten, maar steun ). Stuur de hond niet weg of negeer hem, hij zal dit in zijn onzekerheid al snel kunnen ervaren als afwijzing. De ene hond heeft langer de tijd nodig dan de andere om zich aan te passen aan zijn nieuwe plek en een vertrouwensrelatie op te bouwen met zowel jou als de omgeving. Als dit het geval is doe je er goed aan om deze hond ook echt die tijd te geven voordat je hem het mes op de keel zet met alleen laten (en dus paniekaanvallen in de hand werkt) of een training waar hij mentaal en emotioneel nog niet helemaal of helemaal niet klaar voor is. Pas als je merkt dat er een betere basis van rust en meer vertrouwen in de hond is kun je voorzichtig beginnen met de hond wat los te weken en aan de slag met trainen. Ga nooit trainen als er nog teveel algemene angst/stress in de hond zit, dat is vragen om teleurstelling voor jezelf en negatieve ervaring voor de hond.

In geval van een herplaatshond is het als eerste heel erg belangrijk dat je hond goed leert kennen en een vertrouwensband opbouwt. Hoe meer jij een stabiele leider wordt hoe meer rust en vertrouwen dat in de hond brengt.

Anoniem (Gast)

Beste Petra en Marjan,

Geen idee waar hij heeft geslapen de eerste 7 maanden, ik weet alleen het laatste adres en daar was hij met 3 andere honden...wel weet ik dat hij voor ons minimaal 3 adressen heeft gehad, waarbij hij bij het enalaatste adres enorm is aangevallen door een andere hond, waarna hij heel kort bij iemand anders heeft gezeten tot ie genezen was en naar ons is gekomen. Dus stress genoeg! Ik snap het ook wel, maar dat maakt het niet gemakkelijker... Ik ben direct met een gehoorzaamheidstraining begonnen, dacht dat goed was voor de binding, maar begrijp uit jouw artikel Petra dat dit misschien een beetje teveel van het goede was? Probleem is dat ik niet onbeperkt tijd heb, gezien de buren....Mijn fout dat ik er zo ben ingestapt, maar dat is achteraf gesproken, ik moet nu dealen met de situatie...

Maaike (Gast)

Sorry, ging iets niet goed bij mijn vorige reactie....staat anoniem maar dat ben ik natuurlijk!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je hond heeft al heel wat te verduren gehad, arm ventje. Fijn dat jij het wilt gaan oppakken met hem. Je zult er wel in moeten investeren. Ook mag je gedurende de training de hond niet langer alleen laten zijn dan hij aankan, anders groeit het vertrouwen nooit. Dat betekent dat je echt dingen moet gaan regelen om te zorgen dat je hier ook echt goed aan kunt werken.

Ik heb een heel plan van aanpak in het artikel verwerkt. Dus nogmaals, als je interesse hebt kun je een profiel aanmaken en mij een PB sturen met je email adres. Dan stuur ik je het schrijven toe.

honden page profiel Maaike BreunisseMaaike Breunisse

Profiel aangemaakt! Hoe stuur ik jou een PB?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

:-) Mooi zo

Je kunt mijn profiel aanklikken en dan kom je op mijn profiel. Daar kun je kiezen voor de optie een PB sturen.

ines (Gast)

wij hadden dit ook voor en hebben een antiblafband gekocht. hij is nu al 2 nachten stil!!

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Maaike, niet kijken naar die laatste tip hoor, gewoon Petra PBen O-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Woops, oud topic. Moet ook eerst kijken ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: valentine shoot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^