Spijt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Ik snap wel dat de TS het moeilijk heeft met de verantwoordelijkheid. Ze is nog maar 17. Zelf vond ik de eerste weken ook best zwaar. Niet de verantwoordelijkheid, maar het is gewoon best veel werk om een pup in huis te hebben. zelf ben ik 25 en eigenlijk kwam toen alles bij mij op het bordje omdat mn vriend veel werkte. Dus wat dat betreft begrijp ik het wel....MAAR; je krijgt er zo ontzettend veel voor terug. Ja, je bent een paar maanden bezig met zindelijk maken en opvoeden, maar als je dat goed aanpakt, heb je daar jaren plezier van.

TS: ik zou gewoon met je ouders gaan praten. jullie zijn met zn vieren, dus komen er vast wel uit.

en wij werken ook alle twee. totdat lynn zindelijk was, hadden we iemand die haar tussen de middag uit liet. nu is ze gewoon de hele tijd alleen (ongeveer 8 uur) en ze red zich prima. Als we nu toevallig wel een dag vrij zijn, slaapt ze bijna de hele dag. het is ook maar net wat ze gewend zijn....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)*

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Ts heeft verder nog niet gereageerd zie ik..
Hopenlijk komt het nog goed en krijgt de pup een warm thuis en een warm mandje.

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

een aantal aanvullingen en tips:

1. Slapen in de bijkeuken is helemaal niet erg, je pup zal wel moeten wennen aan het alleen zijn. Misschien kun je een nachtlampje en wekker bijzetten, de wekker zorgt voor een geruststellend geluid.

2. Op dit moment kun je nog je pup niet de hele dag alleen laten, maak een rooster met alle gezinsleden zodat je pup voldoende aandacht komt voor: samen spelen, zindelijk maken, socialiseren, en lekker samen knuffelen.

3. Het alleen zijn ( in de de buitenkennel/bijkeuken/bench) kun je het beste in kleine stapjes aanleren, zodat je hond geen verlatingsangst krijgt.

4. Ik zou de buitenkennel verkopen en kiezen voor een bench in de woonkamer of bijkeuken, een bench lijkt zielig omdat deze kleiner is maar een hond heeft een plek nodig waar hij zonder prikkels kan slapen. Een buitenkennel is vaak heel onrustig omdat je alle hoort en ziet en je rond kan lopen.

5. Een pup slaapt ongeveer het dubbele van de actietijd, dus als jullie een rooster maken met alle gezinsleden dan komen jullie vast een heel eind. bv 7.00 uur pup uitlaten, eten geven, 8.00 uur tot 11.00 uur pup slapen in de bench, 11.00 uur tot 12 uur plassen en samen spelen, 12 -14 .00 uur pup slapen in de bench, 14.00-16.00 uur pup mee in de auto en dorp etc

6. Als je hond ouder is, zindelijk is en goed gesocialiseerd is dan kan je hond steeds langer alleen blijven.
6. Het eerste jaar kost een hond veel tijd en energie en daarna word het een stuk makkelijker ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@ Mariaa,

Mooi dat je het zo op een rijtje hebt gezet.

Ik heb wel een punt van aandacht;

De hond zal dagelijks 6 uur alleen thuis zijn. Ik vind iedere dag 6 uur in een bench echt onverantwoord.

Nu is de hond nog Pup en zal nog veel begeleiding nog hebben in het opbouwen van alleen leren zijn. Het toewerken naar 6 uren per dag alleen zijn. Toch zie ik liever een hond in kennel met uitloop mogelijkheid in de tuin dan dagelijks urenlang in kleine bench. Dat is wat mij betreft geen optie.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Toch zie ik liever een hond in kennel met uitloop mogelijkheid in de tuin dan dagelijks urenlang in kleine bench. Dat is wat mij betreft geen optie.

En hiermee bedoel ik de jonge en volwassen hond. Dit geldt nog niet voor de pup nu. Eerst opbouwen en oppas/opvang regelen gedurende het proces van opbouw.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

heb nog niet gereageerd
is een ondoordachte actie geweest,niet alleen door de ts maar ook door de ouders
niet in de gaten dat een pup zoveel werk/tijd kost


ga aub op het verzoek van Henrike in,en zolang alleen als pup,geen goed idee

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" @ Ellun: Buiten zijn of buiten leven vind ik wat anders. Die van mij is ook gek op buiten, maar vooral buiten MET de baas. De hele dag buiten leven zonder de baas zou hij niet kunnen, dan wordt het denk ik een ongeleid projectiel. O-) "


Luca vermaakt zich prima alleen buiten hoor. Die is het liefst de hele dag buiten.
Noa niet, die zit het liefst de hele dag aan je been geplakt, maar ik kan daarvoor niet thuis blijven.
Maar bij mij zitten ze natuurlijk ook samen buiten en zijn het volwassen honden. Ik snap ook wel dat je een pup van een paar weken nog niet alleen buiten moet laten. Die heeft behoefte aan veiligheid en geborgenheid.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: ik hoop dat de TS de juiste beslissing (heeft ge)maakt...

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Mijn zoon is 7 jaar en heeft na lang zeuren eindelijk een pupje jack russel gekregen...zijn hondje helemaal....zelfs mando laat zijn hondje smorgens samen met mij en onze andere husky hond voor hij naar school gaat uit...hij geeft haar eten en deelt zn lekkere brood vleesjes samen met beide honden...hij zorgt voor zijn hondje,waar hij kan en wil het ook graag doen...ze is zijn lust en zn leven...zijn liefje..samen slapen..samen spelen....en noem maar op. tuurlijk wij als ouders zijn hoofdverandwoordlijk....maar onze zoon van 7 jaar jong ,die ook nog es verstandelijk gehandicapt is en autistisch doet het toch maar even zonder zeuren of wat dan ook...hij traint zijn hondje....en doet het perfect...
en jij met 17 jaar? vind dat je nu te moe bent enzo.....kom op zeg....neem mijn zoon als voorbeeld...die geniet er van....en wij als ouders genieten er samen van...wij als ouders nemen natuurlijk de meeste zorg op ons, normaal een kind van 7 jaar jong kan niet volledige verandwoordlijkheid dragen en toch doet ons kleine mannetje dat.....wij wij helpen hem met alle liefde...omdat wij er voor gekozen hebben dat hij zijn hondje mocht hebben...en is nooit een keuze geweest om het pupje weg te doen omdat ik,als ouders te moe ben om pupje zindelijk te maken....snacht in de vroege ochtend en savonds laat....en mando? die heeft met zn 7 jaar jonge leefdtijd lekker meegeholpen zo als het hoort,als je graag een hondje wilt hebben.....kom op zeg, gebruik je verstand het is een levend wezentje....je hebt denk ik niet eens alle info enzo over honden rassen gelezen enzo/ een golden is 1 van de gevoeligste honden,waar je veel liefde en geduld mee moet hebben...als je er niet goed mee omgaat. krijgt beestje problemen voor zijn leven lang..weten we ook uit ervaring toen wij honden hadden opgevangen....eerst denken dan doen.....en vooral...super goed voorbereiden...zeker als je nog nooit een hond er voor hebt gehad..

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

komop mensen laten we gewoon even afwachten totdat ze trug is. het heeft nu geen zin om te lopen chagrijnen op haar, ze zou met haar ouders gaan praten. even een rustpauze..

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Tja er is al enorm veel gezegd en een hele hoop reactie's vanuit emotie. Ik begrijp heel goed dat er dergelijke reactie's komen, maar denk eerlijk gezegd toch dat er ook iets nuchterder naar deze situatie gekeken mag worden door sommige mensen.

Kijk mijn eerste emotie was ook, ach arme pup, verschrikkelijk enz enz...

Maar als ik even verder lees en nadenk denk ik toch dat ze de hond best kan houden, mits ze nu een paar aanpassingen gaat maken en bereid is zich te gaan verdiepen in honden en hun behoefte's etc.

Er zijn ontzettend veel mensen die gewoon moeten werken en waarbij hun hond heel gelukkig is, dus in dat opzicht kun je prima een hond hebben. Kijk ik zelf zou het niet kunnen, ik voel me gewoon rot als ik me honden zolang alleen moet laten. Maar dit is mijn gevoel, mijn emotie, iets wat een ieder van ons weer anders ervaart. Dat ik dit zo voel wilt niet zeggen dat eeb hond niet lang alleen kan zijn of dat honden die wel veel alleen zijn maar als ongelukkig bestempeld moeten worden.

Er zijn al ontzettend veel tips ook gegeven en allerlei link naar goede informatieve artikelen, lees die goed en probeer daar iets mee te doen (samen met je ouders en zus).

Wel vind ik het echt absoluut niet kunnen dat je de pup in een ruimte hebt waar je haar niet kunt horen! Je hoeft de pup echt niet perse naast je bed te zetten ofzo (er zijn zat mensen die dit niet doen), maar wel ergens waar je haar goed kunt horen en dus kunt reageren op haar. Stel je pup zit de halve nacht te janken, jij reageerd hier niet op omdat je haar niet kunt horen dan kan ik je zo goed als verzekeren dat je hond verlatingsangst zal gaan krijgen.

Zelf heb ik ook een hond met verlatingsangst gehad en vertrouw me dat gaat je nog meer slopen dan dat de puppytijd dat doet (al heb ik die puppytijd zelf niet zo ervaren). Ook het lange alleen zijn vindt ik nu nog erg zielig en heel onverstandig. Je hondje moet het alleen zijn nog leren en als je dit niet heel rustig opbouwt werk je ook toe naar verlatingsangst.

Als je nu met je familie om de tafel gaat zitten, samen afspreekt dat de pup de eerste weken nog ergens kan blijven waar jullie haar kunnen horen, dat jullie voor de eerste weken een oppas gaan zoeken voor tijdens de werkdagen, samen jullie gaan inlezen dan geloof ik wel dat het goed kan komen. Maar dan moeten jullie je er als gezin wel echt voor de volle 100% voor gaan inzetten!

Als je weet of twijfelt of dat jullie je allemaal zo kunnen gaan inzetten voor dit pupje dan moet je daar ook gewoon eerlijk in zijn en de pup een huisje bieden waar ze deze inzet wel kan krijgen. Ja het is niet leuk als je het pupje zou moeten herplaatsen en dat voelt verschrikkelijk, maar je hebt voor je pupje gekozen dan en je "fout" redelijk snel ingezien en ervan geleerd (neem ik aan). We zijn allemaal mens en maken allemaal fouten helaas, dus probeer uit het topic te halen waar je wat mee kunt.

Verder wens ik je veel wijsheid hierin!

honden page profiel chantalchantal

honden foto van chantal

" Ik wil het liefst van al mijn hond houden natuurlijk, maar als ik er van 'sochtends 6.30 tot ik vertrek naar school en van het moment dat ik toekom thuis tot ik ga slapen (wat nu al een uur vroeger is als normaal door mentale vermoeidheid) al mijn aandacht aan moet geven dan vrees ik dat dit te veel gaat worden voor mij. Ik heb namelijk in dit laatste jaar ontzettend veel huiswerk en kan dit mij echt niet permitteren. Mijn ouders en zus nemen al een aanzienlijk deel op zich door hem ook zoveel mogelijk te entertainen, maar ik vraag mij gewoon af of er na een tijd een wat 'rustigere' relatie komt met de hond, die niet zo intensief is als nu het geval is. Voor iemand van mijn leeftijd is het ook niet altijd eenvoudig om zo stressvrij te leven, dat weet ik. Ik weet ook dat ik dan mij niet had moeten binden aan een hond, maar het is nu zo en ik probeer er het beste van te maken. En dit hoopte ik te bereiken met behulp van jullie advies, maar het is blijkbaar leuker voor jullie om te zeggen dat ik hem dieronwaardig behandel, terwijl ik juist mijn uiterste best doe...

Ik begrijp gewoon niet dat ik blijkbaar ook de enigste ben volgens jullie die in deze gezinssituatie een hond houdt... "


Sorry hoor, je wil dat wij respectvol reageren. Mijn vriend en ik werken beide, hij heeft wisselende diensten waardoor de hondje snooit langer dan 6 uur alleen zijn. Er zijn ook dagen dat ze maar 2 uurtjes allen zijn, toen Elvis nog heel klein was ging hij naar de oppas, wij werken beide, dus je ben echt niet de enige in een drukke situtaie. Een relatie met je hond kun je alleen maar opbouwen door er van het begin af aan heel veel tijd in te steken. Of denk je dat een hond je zomaar gaat vertrouwen. Brenge het hodnjes toch aljeblieft naar iemand die er wel tijd voor heeft.. en sorru hoor je ouders hadden je wakker moeten schudden voordat je een hondje nam. Ik kan me hier zo vreselijk boos over maken.. een pup in een berging...!!!

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik hoop dat de TS nog meeleest en dat ze een profiel aan wil maken...

honden page profiel Margot * ClovisMargot * Clovis

honden foto van Margot * Clovis

nog even vermelden: ik zei dus dat mijn hond 8uur per dag alleen kan zijn ; hij zit wel nooit in een bench, ik ben daar persoonlijk tegen.

:-) even ter verduidelijking van mijn vorige reactie dan :-)

Maar dat is persoonlijk natuurlijk he :-)

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Er is al veel geschreven maar is het niet gewoon beter om af te wachten totdat de TS een gesprek met haar ouders heeft gehad en van daaruit met adviezen komen?

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Ik hoop dat de Ts en haar ouders tot een goed overleg komen.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

" nog even vermelden: ik zei dus dat mijn hond 8uur per dag alleen kan zijn ; hij zit wel nooit in een bench, ik ben daar persoonlijk tegen.

:-) even ter verduidelijking van mijn vorige reactie dan :-)

Maar dat is persoonlijk natuurlijk he :-) "

Mijn hond zit ook soms 8 uur alleen (hangt ervan af, heb een moeder die werkt in shiften), dat is de max, maar soms is het ook minder als mijn moeder een halve dag werkt bv. Want mijn broer en ik zitten nog op school

Nala zit ook niet in de bench dan, ze mag los door het hele huis, en ze is zielsgelukkig bij ons.

Anoniem (Gast)

wil je een eerlijk antwoord ?

Zoek dan nu meteen een goed huis voor je hond nu hij/zij nog niet "verpest"is door het alleen zijn (en dus niet opgevoed wordt :'( )

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Wat ontzettend zielig dit! Als je van je hond houdt, gun hem dan een beter leven! Je zegt zelf dat je het niet aankan, handel dan daarna en geef hem aan iemand die hem een geweldig leven kan bieden! Ik snap je ouders niet, heb zelf 3 kids, de oudste is ook 17 en ze beloofden allemaal voor de honden te zullen zorgen, maar ik heb de honden alleen genomen omdat ik wist dat ik ook alleen voor ze kon zorgen als mn kids toch niet zoveel tijd hadden, je ouders hebben de hond gekocht en zijn nu ook verantwoordelijk voor een oplossing! Sterkte (voor je hond dan)

Anoniem (Gast)

" @ Mariaa,

Mooi dat je het zo op een rijtje hebt gezet.

Ik heb wel een punt van aandacht;

De hond zal dagelijks 6 uur alleen thuis zijn. Ik vind iedere dag 6 uur in een bench echt onverantwoord.

Nu is de hond nog Pup en zal nog veel begeleiding nog hebben in het opbouwen van alleen leren zijn. Het toewerken naar 6 uren per dag alleen zijn. Toch zie ik liever een hond in kennel met uitloop mogelijkheid in de tuin dan dagelijks urenlang in kleine bench. Dat is wat mij betreft geen optie. "


Daar ben ik het met je eens, zelf zou ik er voor kiezen om de hond los in te kamer te doen als de hond eenmaal volwassen is maar een buitenkennel kan dan misschien ook een optie zijn.

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Ik volg even mee

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Wat ik lees over het geld dat ze geïnvesteerd hebben, denk ik niet dat ze het aanbod van herplaatsen aan gaan nemen. Maar hoe het verder zal gaan...?

honden page profiel Joppe en EJoppe en E

honden foto van Joppe en E

Het is misschien zeer erg voor jou maar ik zou
toch op zoek gaan naar een nieuw baasje. :'(
een pupje die zo lang alleen moeten zitten is toch
wel zielig. Ik zou ook eens nadenken over het voorstel
van Henrike. Maar je moet zelf beslissen. Wij hebben ook een
pup en in het begin denk je : waar zijn wij aan begonnen
Maar nu is het echt een plezier in huis !!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

" Wat ik lees over het geld dat ze geïnvesteerd hebben, denk ik niet dat ze het aanbod van herplaatsen aan gaan nemen. Maar hoe het verder zal gaan...? "


Als ze een beetje hart voor de hond heeft, ziet ze dit verlies van geld als de minste zorg.
Het gaat tenslotte om het welzijn van de hond.
Zo zielig een ongelukkig dier...

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Wat erg :'(
Ik vind het echt erg, ook voor jou!! Ik zou het echt niet in jou schoenen willen staan!
Ik wil je sowieso veel sterkte wensen!

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Ben benieuwd of de TS nog reageert..

Eigenlijk hoop ik van niet en dat het allemaal kul is.

Als het wel waar is, hoop ik dat de TS toch nog reageert en antwoord geeft op de vragen.
En anders het liefste nog direct contact opneemt met Hendrike!

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Ben benieuwd of de TS nog reageert..

Eigenlijk hoop ik van niet en dat het allemaal kul is.

Als het wel waar is, hoop ik dat de TS toch nog reageert en antwoord geeft op de vragen.
En anders het liefste nog direct contact opneemt met Henrike!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Wij vinden dat er op dit moment wel voldoende meningen en adviezen gegeven zijn. Om deze reden zetten we hierbij het topic op slot. Topic Starter vragen we om een nieuw topic te openen als er ontwikkelingen zijn die ze wil delen of als er nieuwe vragen zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spijt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Dieren pension...?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^