Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Mij valt het op, als ik met Lupi ga wandelen, bij hoe weinig honden dat ik hem kan laten snuffelen... Er zijn er bij die als een bezetene beginnen te blaffen en grommen... dan zie ik de hond weggetrokken door het baasje voorbijgaan... Zo'n gedrag tegen een puppy van 4 maand? Een keer is hij serieus verwittigd door een Duitse Herder die los liep (kleine pits, geen beet)...
Ik laat hem los in het bos, maar dat mag officieel niet (ik loop het risico op een boete...). Dus als er iets gebeurd als hij losloopt ben ik zowiezo zwaar in de fout. Ik vind het echter leuk om hem los te laten en echt te kunnen wandelen. In België mogen honden officieel los in een hondenwei, maar daar kan je alleen rondjes lopen geen wandelingen. Zijn de losloopgebieden in Nederland groter?


Ik wandel in elk geval nooit gerust, heb altijd schrik dat er ineens zo'n hond aan komt... en Lupi is nog klein, hij luistert wel als ik hem roep, maar het is een typische puppy en bij dingen die echt interessant zijn (konijntjes e.d.) heb ik nog niet zijn volledige aandacht...

Komen jullie ook zoveel agressieve of boze honden tegen? Of woon ik per toeval in een buurt met slecht opgevoede honden...

groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ik moet eerlijk bekennen dat 1 van mijn honden ook ontzettend fel reageert op veel andere honden, dit is gekomen om het feit dat hij al verschillende keren gebeten is door honden. Ik heb vanalles geprobeerd om heb daarvan af te helpen maar het lukte niet, ik ben al blij als ik met hem rustig langs een hond kan aflopen zonder dat hij reageert, zover ben ik nu wel weer maja hij is al ruim 8 jaar dus ik denk niet dat ik hem dat nog afgeleerd krijg. Het stomme is ik zoveel nieuwe pups mee naar huis nemen als ik wil, die doet hij niets maar op straat is hij jammer genoeg niet meer te vertrouwen, hij loopt veel los maar als ik een andere hond zie komen dan gaat hij weer aan de lijn en zeg ik ook eerlijk tegen de mensen dat hij niet te vertrouwen is met andere honden. en door de komst van nog 2 honden is ie af en toe nog feller, de 2 andere honden mogen van hem dus ook niet met "vreemde"honden spelen... Tis jammer maar het is niet anders, wel neem ik af en toe de 2 anderen alleen mee dan kunnen ze toch met andere honden omgaan.

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Ik heb er hier ook last van :'(
En er is al een hond op Willem gedoken die ik eraf gejonast heb. Ik heb nu 2x een bijtincident met m'n vorige honden gehad, en ze ook daardoor verloren, dus ik kijk met argusogen waar ik ook maar loop.
Het bos waar ik s'ochtends loop is ook losloop gebied, maar ik heb Willem dan aan een uitloopriem lopen. Hij is nogal een zelfstandig en supereigenwijs hondje, dus als hij iets ziet of ruikt, kan ik op m'n kop staan, maar komen doet hij pas als hij er zin in heeft hahahahahaha.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ook die van mij is aan de lijn niet altijd even vriendelijk en als ze los loopt moet ik goed opletten welke honden er zijn.

Jij noemt het allemaal slecht opgevoede honden, maar dat vind ik iets te kort door de bocht!

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik moet zeggen dat 90% van de honden die hier lopen heel erg lief zijn. tuurlijk heb je een stel honden die niet leuk willen doen, de bange keffertjes, en een aantal herders die gewoon helemaal agressief worden om een of andere reden.... maar de herders en keffers zitten eigenlijk altijd allemaal aan de lijn. dus wat mij betreft geen probleem.


heb wel gister gehoord van een nieuwe loslopende labrador die een hond had aangevallen hier in de buurt, dus dat wordt ff opletten....

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik moet zeggen dat 90% van de honden die hier lopen heel erg lief zijn. tuurlijk heb je een stel honden die niet leuk willen doen, de bange keffertjes, en een aantal herders die gewoon helemaal agressief worden om een of andere reden.... maar de herders en keffers zitten eigenlijk altijd allemaal aan de lijn. dus wat mij betreft geen probleem.


heb wel gister gehoord van een nieuwe loslopende labrador die een hond had aangevallen hier in de buurt, dus dat wordt ff opletten....

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

hey Katy,

Waar woon je precies in België? :-)

Groetjes Sara

Anoniem (Gast)

Honden die aan de lijn lopen moet je niet aan elkaar laten snuffelen..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik kom ook best veel agresieve honden tegen. ik laat mijn honden meestal niet snuffelen aan de lijn want dat is niet zo praktisch met een buggy O-) .

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik vind de grens van aanvallen hier een beetje vaag. Want wat verstaan we onder "aanvallen?" Ik versta daar onder: bijten en schudden. Dus agressief gedrag. Niet de krachtmeting van reuen onderling.

Taiko is echt niet agressief, maar dominant. (ook al geloven velen hier niet in de dominantie theorie, ik wel) Dus met sommige ongecastreerde reuen is het even een krachtmeting. MEnsen schrikken vaak, maar het is niets meer dan veel gegrom. Het lijkt ernstig, maar er is nooit iets aan de hand. Taiko bijt niet, maar springt er soms bovenop. Hij is makkelijk te corrigeren. En vaak begint die andere reu ook. Op grommende honden reageert Taiko niet echt. Hij loopt er dan met een boog omheen.

Dus de discussie van dat er veel agressieve honden rondlopen, vind ik niet echt op z'n plaats, want dan zou TAiko ook als agressief afgeschilderd worden. Wat hij dus absoluut niet is.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier totaal geen last van.
Ik hoor van andere mensen hier in de buurt dat er een paar agressieve honden lopen die ook echt bijten ed maar ik heb ze nog niet meegemaakt.

Net een heerlijk rondje gelopen met een eng. staff...wat een heerlijk lief beest is dat toch ook.
Welke honden we ook tegen komen maakt geen bal uit allemaal sociaal, vriendelijk en in voor een snufje.
Tuurlijk wordt er onderling wel eens gevochten of gesnauwd maar daar wordt tot nu toe van wat ik heb meegemaakt (2 x ) meteen actie door beide baasjes op ondernomen en netjes excuus aangeboden door beide.

Joy blaft hier ook als ze een hond ziet aankomen, wil niet meteen zeggen dat ze agressief is oid en zo is dat met heel veel honden.
Je ziet het meestal ook wel aan de houding van de hond hoe hij erover denkt.

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Hey iedereen!
ik heb het over breed 'agressief' maar dat was misschien inderdaad een foute verwoording. ik heb het over honden die hard blaffen, hun baasjes onderuit zouden trekken als ze kunnen, en aan hun gedrag laten zien dat het niet lief bedoeld is (haren overeind, lip wegtrekken, staart recht omhoog), dus niet het lief blaffen als hallo of uit opwinding, meestal kan ik het onderscheid wel maken.
Soms lijk ik er meer met dat gedrag tegen te komen, dan honden die interesse tonen of willen spelen of snuffelen. Daarom mijn vraag
@ Sara: Ik ben uit Antwerpen!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Maar dat gedrag wat je ziet bij de honden, zitten ze dan aan de lijn? En dan loopt jouw puppy daar los op af, begrijp ik het zo goed?

De meeste honden zijn aan de lijn niet ''lief'', dat komt doordat ze zich niet goed kunnen uiten qua lichaamstaal als ze vast zitten.
Daarom word er vaak afgeraden om een aangelijnde hond kennis te laten maken met een andere aangelijnde hond. Als je hond los loopt is de etiquette (voor zover bekend bij mensen..) dat je je hond niet op aangelijnde honden af laat lopen.

Lopen beide honden los, dan kan het zijn dat 1 van de 2 honden even een snauw geeft als deze iets niet prettig vind, het spel te ruw, ga zo maar door.
Dit heeft niets met agressie te maken, maar met communicatie.

Dus het is allemaal wat ingewikkelder dan dat je er een label 'agressief' op kan plakken.

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

Spijtig Katy,

Hier in Limburg zijn een aantal mooie losloopgebieden hoor...

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ja ik heb de indruk dat Belgen fel benadeeld zijn... bedoel je dan echt hectares om te wandelen?

groetjes!

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Ja idd meestal aan de lijn, maar soms komen ook loslopende honden op ons af...
Als mensen met zo'n kabaalmakende hond op mij afkomen (ik zal agressief niet meer gebruiken :-)) komen ze soms echt recht op mij af. Dat vind ik lastig: moet ik hen dan ontwijken omdat ik de zaak niet vertrouw? Of moet ik maar op die mensen vertrouwen dat ze hun hond wel het best kennen, en niet afkomen als hun hond boos zou kunnen worden? Ik wil niet dat Lupi er negatieve ervaringen van heeft... hij lijkt me zo gevoelig. Die ene keer met die Duitse Herder jankte hij alsof hij doodgeslagen werd... nochtans heeft dat maar een seconde geduurd en was het niet meer dan een verwittiging omdat hij wss zo speels was.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Mijn honden mogen niet aan andere honden snuffelen als ze aan de lijn lopen.
Dus als er dan iemand met een pup aan komt, die hun pup wil laten snuffelen, houd ik ze kort.

Aan de lijn wordt niet gesnuffeld, zodra ze los lopen mogen ze doen wat ze willen, maar aan de lijn moeten ze naast lopen, zonder te trekken!


Erg vervelend voor de mensen die hun pup socialiseren, maar daar zijn ook andere mogelijkheden voor, zoals cursus, uitlaat plaatsen waar de honden los mogen en dat soort dingen.

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

ja in Nederland zijn er veel meer mogelijkheden geloof ik... :'(
Je kan eens kijken op de website van Domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden. Daar zijn vrij grote hondenweides en wandelroutes waar je overal met de hond mag komen. Of ze op de wandelroutes los mogen weet ik niet, maar ik heb meestal een lange lijn van 20 meter mee. Dus dan zitten ze toch vast, maar hebben ze wel ruimte om te snuffelen en vooruit te lopen. Ideaal tegen de boetes *zucht*... ;-)
En de Lommelse Sahara, daar laten ook veel mensen de honden los, is ook heel mooi om te doen.

Maar die "agressievelingen" kan je toch nergens vermijden vrees ik.
Je hebt wel een knap pupje! Veel plezier ermee!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Mijn hond reageert aan de lijn ook fel op andere honden. En dat is omdat hij een keer door een loslopende gemuilkorfde labrador is gegrepen. Los is het gewoon een perfect sociale hond. En ik ben sowieso van mening om honden die aan de lijn zitten nooit met elkaar te laten kenis maken. Honden aan de lijn zijn vaak meer gespannen (voelen zich opgesloten, of juist extra sterk door de aanwezigheid van hun baasje) en kunnen dan heel anders reageren dan dat ze zouden doen als ze los zijn.

En wat je zegt over de duitse herder die je pup een snauw gaf, wat deed je pup toen? Mjn hoknden doen dit ook wel eens naar pups, maar niet zonder voorafgaand andere waarschuwings signalen te laten zien. Als hier een pup zomaar tegen mijn honden op gaat springen trekken ze ook hun lip op en een grom. Wordt daar niet naar geluisterd door de pup dan krijgt ie een knauw. En dat heeft niets met agressie te maken, maar is gewoon puur een manier om in honden taal te zeggen van nu ga je te ver, ik wil dit niet.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

helaas steeds meer ja.. hier bij ons in de buurt helaas veel herders die altijd wel moeten snauwen of heel dominant gedrag gaan vertonen.. vooral naar jayla, want die gaat gelijk op haar rug liggen.. resultaat: de herder die boven haar gaat hangen en als ze opstaat haar weer op haar rug duwt of bijt.
ik vind het heel vervelend dat mensen hun hond niet aan de lijn houden als ze weten dat hun hond kan uitvallen naar andere honden! heel egoistisch ook eigenlijk

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Kyra blaft en gromt ook naar andere honden. Zowel los als aan de lijn. Ze loopt dan ook nooit los (behalve onder toezicht op de hondenschool). Kyra is onzeker en valt daardoor uit naar andere honden (door slechte socialisatie). Ik vind dit niet meteen agressie. Ik loop dan indd ook om voor mensen met andere honden (zowel los als aangelijnd) of ik train op afstand.

Verder heb ik Balou nog. Die loopt altijd los, maar ik lijn hem aan op het moment dat er mensen mijn kant opkomen met een aangelijnde hond. Wel zo netjes. :-)

Ieder heeft zijn/haar problemen met de hond en het zou fijn zijn als daar wat meer begrip voor was van hondeneigenaren onderling.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heel kort ;nee.

Ik zie hoogstens baasjes die de ballen begrijpen van het hondje en daardoor gaan andere mensen uitvallende hondjes agressief noemen

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Hier kom ik wel regelmatig honden tegen die vrij snel gaan grommen, happen, trekken etc. tegen. Ik heb besloten dat mijn hond niet meer op honden af mag lopen als ze aan de lijn zit en ook als ze los is roep ik haar even bij me. Tenzij ik honden tegen kom waar het wel goed mee gaat. Het valt me vooral op dat kleine hondjes vaak zeer fel reageren terwijl Juultje niet eens opkijkt naar die hondjes... Hier loopt ook een herdershond die Juultje echt zou willen verslinden, die man bind deze hond vast aan een lantaarnpaal. Voel ik me dus niet echt prettig bij. Tijdens de grote wandeling kom ik amper honden tegen dus dat is wel weer typisch...

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Ik zie het veel hier in de buurt. Maar ook veel fixeren, borstelen, verstijven etc. Dit gedrag wordt door veel eigenaren totaal niet herkend helaas, waardoor ze ook niet adequaat handelen en de situatie niet in de hand hebben.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Aan de lijn wordt er niet gesnuffeld. Dit heeft voor mij ook totaal geen meerwaarde. Lobs wordt ontzettend gefixeerd op andere honden als ik hem wel laat snuffelen. Wanneer ze los zijn kunnen ze naar hartenlust snuffelen en spelen met andere honden. Zijn ze tenminste niet beperkt door de lijn. Misschien hebben wij ook geluk met waar we wonen :-) Er zijn hier heel veel gelegenheden waar je met je hond kunt wandelen waar ze los kunnen.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Gelukkig heb ik ook geen ervaring met "agressieve" honden. Ik loop bijna elke dag in de Soester duinen waar de honden los mogen. Vrijwel alle honden die hier regelmatig komen zijn goed gesocialiseerd en kennen de "hondentaal". Mijn pup neem ik zo'n beetje om de dag een kwartiertje mee naar de duinen zodat hij los met meerdere honden kan kennismaken en dit gaat prima. Ook met m'n andere hond heb ik nooit problemen gehad.
In het weekend met mooi weer neem ik m'n pup nooit mee naar het losloopgebied want dan lopen er regelmatig baasjes van honden die alleen gaan wandelen als het mooi weer is en waarvan de honden vaak niet gesocialiseerd zijn.
Als mijn honden aan de lijn lopen laat ik ze alleen snuffelen en kennismaken met honden die ik zelf goed ken, en houd dan heel goed de lichaamstaal in de gaten.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik wil Taiko leren dat hij niet mag snuffelen aan de lijn..maar dit is niet zo makkelijk gedaan als gezegd. VAak zie ik de hond eerder en kan ik hem bij mij roepen, heel soms ziet hij een hond (aangelijnd dan) eerder en is het er op af. Maar dit komt niet vaak voor.
DAn heb ik ook nog situaties dat ik in gebieden loop waar honden aangelijnd moeten zijn en iedereen ze los laat....gevolg: honden komen op Taiko af die aan de lijn zit. HEel irritant! Ook als ik aan het fietsen ben met hem. Mensen roepen hun hond dan niet bij zich of aan de kant,...nee, ze laten ze gewoon op Taiko afkomen. -.-'

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

hey...
ik woon zelf in dronten en dicht bij een losloop gebied dus blitz loopt eigenlijk altijd los en is ontzettend sociaal...
eigenlijk zijn alle honden hier sociaal tuurlijk is er wel een hond die gromt en aangeeft dat hij geen drukke pup bij zich wilt hebben en dat moet blitz maar accepteren en dat doet hij en dan is het goed... er zijn hier sinds ik hier woon en dat is 5 jaar nog nooit knockpartijen geweest....
nu heb ik al mijn uitlaathonden in kampen zitten en daar is weinig uitlaat gebied en merk ik zo groot verschil hoe ze op elkaar reageren en moeite met dingen hebben... zelfs als een hond langs de ander loopt dan breekt de boel soms al los....
ze worden er makelijker in omdat ik het niet accepteer maar toch merk je het verschil...
en heb ook een hondje in de uitlatservice die gromt als honden te dicht langs hem lopen oke... dat snap ik maar als hij rent en let niet op en knalt tegen een andere hond op nou dan gaat hij ook als een idioot te keer....
maar we gaan de goede kant op...

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Er bestaan geen agressieve honden.
Alleen honden die agressief gedrag vertonen.

En ja, die zijn overal wel. Genoeg baasjes die er niet mee om kunnen gaan, door bv ontwetendheid.
Maar ik en mijn hond, kunnen er goed mee omgaan en daardoor is het nooit een probleem.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komen jullie ook zoveel 'agressieve' honden tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Dom dom vrouwtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^